Malo sam besposlena veceras, pa cisto moja kratka recenzija o MF puderima koje sam koristila...
(ponavljam mjesovita koza, normalna do masna na t zoni)
Max Factor Lasting - puder kojem se cim se ukaze bilo kakav kozni problem najradije vracam. jako kremast, jako puno razlicitih nijansi, jako dobra moc prekrivanja svih nedostataka. Naravno, odgovara mi sve do nekog ljetnog perioda, kad se ustvari puder jako malo ili cak nikako ni ne koristi jer je ipak malo teza varijanta podloge. Uz sve to jako postojan i koza ne sjaji nakon par sati
Max Factor Miracle Touch - najslicniji gore navedenom, dosta prakticno nanosenje, naravno mokrom spuzvicom,
takodjer jako dobra moc sakrivanja nedostataka, po meni u odnosu na Lasting malo svilenkastiji i kremastiji te zbog nacina nanosenja moze ipak biti malo blaga varijanta pudera. Prosijava nakon 4-5 h
Max Factor Colour Adapt - hm, svejedno sto je specificno da se prilagodjava boji koze po meni jako mali broj nijansi, cini mi se cetiri. Pri nanosenju je premast da bi se pri razmazivanju pretvarao u umjereno barsunastu smjesu.
Jako lagan, jako slabo da ce pokriti bilo kakve flekice a kamoli akne. Brzo se usjajim i caklim kao lampica. Meni licno i zahtjevima mog lica nije odgovarao, sto ne znaci da djevojkama sa normalnom i suhom kozom, savrsenijeg tena nece.
Max Factor Natural Minerals -ah, mineralna varijanta mf koja je bar za mene bila cista katastrofa. nisam sigurna, mislim da su ga i povukli iz prodaje. Puno svjetlucavih cestica, jako lose nijase, nekako neprilagodljive boji tena, jako losa moc pokrivanja bilo cega. Klizi s lica jako brzo, da sam imala kakvu tamniju nijansu mozda je mogao posluziti kao rumenilo

)
Max Factor Second Skin Foundation - Nisam previse odusevljena ovim puderom, osrednji recimo. Odlicno pakovanje, mana je izbor nijansi... dosta je vodenkast, srednje pokrivanje, za moj tip koze bas i ne pase, brzo se usjajim...i jako ruzno mirisi
Max Factor Creme Puff -njega takodjer koristim godinama. obicno u maloj kolicini na t-zoni cisto zbog matiranja, finisiranja podloge. 05 Translucent je moja nijansa, dosta prirodna. Mana je po meni sto se nakon par sati poprilicno uvuce u pore i borice pa se i vidi.

Definitivno nije za suhu kozu, no mojoj odlicno pase:)
Sam i ne prekriva previse, no u kombinaciji s tecnom podlogom je odlican.
Definitivno zaobici suhe dijelove, podocnjake posebno.
Max Factor Xperience Weightless Foundation - njega sam nedavno probala u ljepoti i zdravlju i kupila. Privukao me miris napokon na MF, lijepo se nanosi, pa hajd recimo ok i prekriva, medjutim sto ga vise korisim, vidim da i ne odgovara najbolje mom tipu lica. Brzo se usjajim i koza mi divlja od njega. Mislim da je ipak za neki normalniji tip koze. U tom slucaju bi njegova lagana tekstura dosla do izrazaja i bila prednost
Max Factor Panstik - O, ovo je puder koji imam godinama. On prekriva sve. Ja ga koristim kao korektor u "teskim" situacijama, odlicno prektiva i akne i podocnjake, ugodne je teksture. Pretezak je za puder koji bi se nanosio na cijelo lice, mada u varijanti kad se stavi jako malo i razmaze vlaznom spuzvicom i moze funkcionisati, mada mi se cini opet pretezak.
Ne mogu se vise sjatiti nijednog