SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#3601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Partizzanka wrote:uuu veno fino se vidi oko ... vidi se da si se blicala hehehe
pokusaj malo domaci pa ce jacina svjetlosti biti manja a onda kada izrezes sliku bude bolje

lijepa ti ova olovka ... a jos ti ljepse obrve :)

i ove su ti sjene dobre

a kakva je ova maskara

budem, pa cu onda samo cropovati a ne dzst oko da slikam :D
tenkju (obrve) mada nisu ni pocesljane ni popunjene oHlovkom kako treba =)

maskara ima famoznu cetkicu, nisam je jos probala (ne da mi se da skidam pa ponovo stavljam ovu novu) ima plaho potencijala, sutra cu je probati pa javim utiske ;)
Lounge Act

#3602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:00, edited 1 time in total.
nera18

#3603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ne prelazis kremom preko ociju prije sminke?
to bi takodjer mogao biti razlog nakupljanju sjene recimo
Partizzanka

#3604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

BJB de ziva bila sibni taj keep it simple video ... ja ga ne mogu nigdje naci!
angy

#3605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by angy »

Ja bih htjela da pitam Michun, posto mi je ona jako dobro objasnila za prosli nacin sminkanja sto sam je pitala, da mi objasni kako da napravim crni smokey eye, to mi se jako svidja ali nikako da se usudim da tako napravim jer me strah da sta ne zabrljam jer ne znam tacno kako da to uradiim :)
Lounge Act

#3606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
LONGMAN

#3607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

neko je spominjao puder ...
Ja koristila mf u kamenu, onaj creme puff vec oko dvije godine, i sad nikako ne pase, ljusti se lice :S uvijek nesto "iskoci", i shvatila sam da ga moram zamijeniti, inace koristim samo korektor i njega, al sad ne znam kojim da probam. Help :D
nera18

#3608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

enisa wrote:
nera18 wrote:ne prelazis kremom preko ociju prije sminke?
to bi takodjer mogao biti razlog nakupljanju sjene recimo
joj namazem, koza mi je bas suha vapi za kremom :lol: a nije mi se to do sad desavalo, mada do sad sam koristila kremu avene hydrance optimale riche, al potrosila je i sad kad sam stavljala te sjene stavljala neku obicnu dove kremu (mozda je i do nje onda :? ) dok ne skontam koju da kupim za lice, uzela sam testere za vichy thermal fix 1 i 2, ali ni jedna mi ne dogovara, opet mi lice bude suho, pogotovo ona 1 - kad je stavim kao da je nema :sad: ne bih opet uzimala tu od avene jer je vec dugo koristim pa se bojim da mi se koza nece zasititi i reagovati bubuljicama pa sad ne znam sta cu :cry:
sta god uradis po pitanju krema u svakom slucaju nijednu nemoj stavljati na kapke prije sminkanja :)
probaj bazu stavit artdeco bez kreme naravno :)
nera18

#3609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

LONGMAN wrote:neko je spominjao puder ...
Ja koristila mf u kamenu, onaj creme puff vec oko dvije godine, i sad nikako ne pase, ljusti se lice :S uvijek nesto "iskoci", i shvatila sam da ga moram zamijeniti, inace koristim samo korektor i njega, al sad ne znam kojim da probam. Help :D
pa prvo napises kakva ti je koza...
ne odgovara ti jer je zima i koza je dodatno dehidrirana samim tim, a to je ipak kameni puder. cesce uradi piling, stavi maskicu sedmicno
a onda se zarovi na temi, svako od nas hvali ono sto njemu za njegov tip koze odgovara, pronaci ces nesto vec :)
LONGMAN

#3610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

koza mjesovita, piling radim svako jutro i svaki put prije nanosenja pudera, masku jos nisam nasla koja mi odg. od svake budu veci belaji :D Pa sam se ostavila toga. Najgore mi sto mi sad on postao kao MASKA :S ono bas :-) odmah ga ostavila
Lounge Act

#3611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
Partizzanka

#3612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

mini mini krema ... neliko grama. Art deco je ovdje najzastupljenija s tim da i drugi proizvodjaci kozmetike imaju isto bazu za sjene tj primer

ukucaj na google art deco primer i vidjet ces je

michun .... da ti nije se sjena kupila jer si stavljala nesto ispod kremice tj baze ... ja vidim sve ove sminkerice ne stavljaju nista ispod nje
Lounge Act

#3613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

aha, vidjela sam, hvala :)
Partizzanka

#3614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

nera18

#3615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Malo sam besposlena veceras, pa cisto moja kratka recenzija o MF puderima koje sam koristila...
(ponavljam mjesovita koza, normalna do masna na t zoni)

Max Factor Lasting - puder kojem se cim se ukaze bilo kakav kozni problem najradije vracam. jako kremast, jako puno razlicitih nijansi, jako dobra moc prekrivanja svih nedostataka. Naravno, odgovara mi sve do nekog ljetnog perioda, kad se ustvari puder jako malo ili cak nikako ni ne koristi jer je ipak malo teza varijanta podloge. Uz sve to jako postojan i koza ne sjaji nakon par sati
Max Factor Miracle Touch - najslicniji gore navedenom, dosta prakticno nanosenje, naravno mokrom spuzvicom,
takodjer jako dobra moc sakrivanja nedostataka, po meni u odnosu na Lasting malo svilenkastiji i kremastiji te zbog nacina nanosenja moze ipak biti malo blaga varijanta pudera. Prosijava nakon 4-5 h
Max Factor Colour Adapt - hm, svejedno sto je specificno da se prilagodjava boji koze po meni jako mali broj nijansi, cini mi se cetiri. Pri nanosenju je premast da bi se pri razmazivanju pretvarao u umjereno barsunastu smjesu.
Jako lagan, jako slabo da ce pokriti bilo kakve flekice a kamoli akne. Brzo se usjajim i caklim kao lampica. Meni licno i zahtjevima mog lica nije odgovarao, sto ne znaci da djevojkama sa normalnom i suhom kozom, savrsenijeg tena nece.
Max Factor Natural Minerals -ah, mineralna varijanta mf koja je bar za mene bila cista katastrofa. nisam sigurna, mislim da su ga i povukli iz prodaje. Puno svjetlucavih cestica, jako lose nijase, nekako neprilagodljive boji tena, jako losa moc pokrivanja bilo cega. Klizi s lica jako brzo, da sam imala kakvu tamniju nijansu mozda je mogao posluziti kao rumenilo :))
Max Factor Second Skin Foundation - Nisam previse odusevljena ovim puderom, osrednji recimo. Odlicno pakovanje, mana je izbor nijansi... dosta je vodenkast, srednje pokrivanje, za moj tip koze bas i ne pase, brzo se usjajim...i jako ruzno mirisi :)
Max Factor Creme Puff -njega takodjer koristim godinama. obicno u maloj kolicini na t-zoni cisto zbog matiranja, finisiranja podloge. 05 Translucent je moja nijansa, dosta prirodna. Mana je po meni sto se nakon par sati poprilicno uvuce u pore i borice pa se i vidi. 8) Definitivno nije za suhu kozu, no mojoj odlicno pase:)
Sam i ne prekriva previse, no u kombinaciji s tecnom podlogom je odlican.
Definitivno zaobici suhe dijelove, podocnjake posebno.
Max Factor Xperience Weightless Foundation - njega sam nedavno probala u ljepoti i zdravlju i kupila. Privukao me miris napokon na MF, lijepo se nanosi, pa hajd recimo ok i prekriva, medjutim sto ga vise korisim, vidim da i ne odgovara najbolje mom tipu lica. Brzo se usjajim i koza mi divlja od njega. Mislim da je ipak za neki normalniji tip koze. U tom slucaju bi njegova lagana tekstura dosla do izrazaja i bila prednost :)
Max Factor Panstik - O, ovo je puder koji imam godinama. On prekriva sve. Ja ga koristim kao korektor u "teskim" situacijama, odlicno prektiva i akne i podocnjake, ugodne je teksture. Pretezak je za puder koji bi se nanosio na cijelo lice, mada u varijanti kad se stavi jako malo i razmaze vlaznom spuzvicom i moze funkcionisati, mada mi se cini opet pretezak.

Ne mogu se vise sjatiti nijednog :D
Lounge Act

#3616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
nera18

#3617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

enisa wrote:hvala, sad sam upucena :D tolike godine se sminkam, a nisam cula za to :lol: sramota :oops:

nadam se da ne idem off. je li neko nekad koristio ovu kremu za lice umjesto ovih za odrasle?
http://www.penaten.de/produkte/R/1/33/p ... k-rper.htm
prijateljica mi kaze da joj je lice bilo najbolje kad je nju koristila pa kontam da probam, nije skupa pa nece biti neka steta ako mi ne bude odgovarala
otvorimo temu o kremama i kremicama pa pisemo :)
ona je jako masna, al za te pare ako ti ne bude odgovarala mazi nogice :D

ne znam kolko godina imas, al ponudi si nesto bolje :)
mimsy

#3618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

enisa wrote:hvala, sad sam upucena :D tolike godine se sminkam, a nisam cula za to :lol: sramota :oops:

nadam se da ne idem off. je li neko nekad koristio ovu kremu za lice umjesto ovih za odrasle?
prijateljica mi kaze da joj je lice bilo najbolje kad je nju koristila pa kontam da probam, nije skupa pa nece biti neka steta ako mi ne bude odgovarala
bogme ako ti je masna koza mani se tih bebicastih stvari
mimsy

#3619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

Jel iko koristio dnevnu ili nocnu nivea kremu za lice?Kakve su?Mislim nisu skupe,kontam da ima dam sansu,al velik je izbor.Treba mi neka za mjesovitu kozu 25+
mimsy

#3620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

nera18 wrote:Malo sam besposlena veceras, pa cisto moja kratka recenzija o MF puderima koje sam koristila...
(ponavljam mjesovita koza, normalna do masna na t zoni)

Max Factor Lasting - puder kojem se cim se ukaze bilo kakav kozni problem najradije vracam. jako kremast, jako puno razlicitih nijansi, jako dobra moc prekrivanja svih nedostataka. Naravno, odgovara mi sve do nekog ljetnog perioda, kad se ustvari puder jako malo ili cak nikako ni ne koristi jer je ipak malo teza varijanta podloge. Uz sve to jako postojan i koza ne sjaji nakon par sati
Max Factor Miracle Touch - najslicniji gore navedenom, dosta prakticno nanosenje, naravno mokrom spuzvicom,
takodjer jako dobra moc sakrivanja nedostataka, po meni u odnosu na Lasting malo svilenkastiji i kremastiji te zbog nacina nanosenja moze ipak biti malo blaga varijanta pudera. Prosijava nakon 4-5 h
Max Factor Colour Adapt - hm, svejedno sto je specificno da se prilagodjava boji koze po meni jako mali broj nijansi, cini mi se cetiri. Pri nanosenju je premast da bi se pri razmazivanju pretvarao u umjereno barsunastu smjesu.
Jako lagan, jako slabo da ce pokriti bilo kakve flekice a kamoli akne. Brzo se usjajim i caklim kao lampica. Meni licno i zahtjevima mog lica nije odgovarao, sto ne znaci da djevojkama sa normalnom i suhom kozom, savrsenijeg tena nece.
Max Factor Natural Minerals -ah, mineralna varijanta mf koja je bar za mene bila cista katastrofa. nisam sigurna, mislim da su ga i povukli iz prodaje. Puno svjetlucavih cestica, jako lose nijase, nekako neprilagodljive boji tena, jako losa moc pokrivanja bilo cega. Klizi s lica jako brzo, da sam imala kakvu tamniju nijansu mozda je mogao posluziti kao rumenilo :))
Max Factor Second Skin Foundation - Nisam previse odusevljena ovim puderom, osrednji recimo. Odlicno pakovanje, mana je izbor nijansi... dosta je vodenkast, srednje pokrivanje, za moj tip koze bas i ne pase, brzo se usjajim...i jako ruzno mirisi :)
Max Factor Creme Puff -njega takodjer koristim godinama. obicno u maloj kolicini na t-zoni cisto zbog matiranja, finisiranja podloge. 05 Translucent je moja nijansa, dosta prirodna. Mana je po meni sto se nakon par sati poprilicno uvuce u pore i borice pa se i vidi. 8) Definitivno nije za suhu kozu, no mojoj odlicno pase:)
Sam i ne prekriva previse, no u kombinaciji s tecnom podlogom je odlican.
Definitivno zaobici suhe dijelove, podocnjake posebno.
Max Factor Xperience Weightless Foundation - njega sam nedavno probala u ljepoti i zdravlju i kupila. Privukao me miris napokon na MF, lijepo se nanosi, pa hajd recimo ok i prekriva, medjutim sto ga vise korisim, vidim da i ne odgovara najbolje mom tipu lica. Brzo se usjajim i koza mi divlja od njega. Mislim da je ipak za neki normalniji tip koze. U tom slucaju bi njegova lagana tekstura dosla do izrazaja i bila prednost :)
Max Factor Panstik - O, ovo je puder koji imam godinama. On prekriva sve. Ja ga koristim kao korektor u "teskim" situacijama, odlicno prektiva i akne i podocnjake, ugodne je teksture. Pretezak je za puder koji bi se nanosio na cijelo lice, mada u varijanti kad se stavi jako malo i razmaze vlaznom spuzvicom i moze funkcionisati, mada mi se cini opet pretezak.

Ne mogu se vise sjatiti nijednog :D
Max Factor Lasting-ni meni ovaj nije los za mjesovitu kozu...imam i panstick-dobro pokriva al nijansa koju ja imam true beige 12 mi je malcice pretamna.Imala sam i onu suncanu zemlju,ne znam jel to puder ili sta vec,ja sam ga koristila kao rumenilo :mrgreen: nije lose.
Lounge Act

#3621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
mimsy

#3622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

enisa wrote:
nera18 wrote:

otvorimo temu o kremama i kremicama pa pisemo :)
ona je jako masna, al za te pare ako ti ne bude odgovarala mazi nogice :D

ne znam kolko godina imas, al ponudi si nesto bolje :)
mimsy wrote:bogme ako ti je masna koza mani se tih bebicastih stvari
imam jos malo pa 30 :roll: ...probala sam ja te bolje, uglavnom avene i vichy, ali ona me zakopka s tim sto rece :lol: inace, koza mi je toliko suha da se ponekad na nekim mjestima peruta, ono sto je svima masna T zona meni je posebno suha zona, a ujutro kad se umijem imam osjecaj da bi pukla ako ne bih namazala kremu
Pa ako se perutas moze ti ova odgovarati jer su one masne,al opet ne znam mozda ce je samo zamastiti a nece ti dati potrebnu vlagu.
bez_ideje

#3623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Jesam li ja jedini pacijent kojem je MF minerals savrseno odgovarao.....Jos uvijem cmizdrim za njim ,od kako ga povukose :( :( :( :( :oops:
Bambi_na_kofeinu

#3624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Probala neka onaj Catrice smokey eyes set?
Zadovoljavajuće?
Bambi_na_kofeinu

#3625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

enisa wrote: joj namazem, koza mi je bas suha vapi za kremom :lol: a nije mi se to do sad desavalo, mada do sad sam koristila kremu avene hydrance optimale riche, al potrosila je i sad kad sam stavljala te sjene stavljala neku obicnu dove kremu (mozda je i do nje onda :? ) dok ne skontam koju da kupim za lice, uzela sam testere za vichy thermal fix 1 i 2, ali ni jedna mi ne dogovara, opet mi lice bude suho, pogotovo ona 1 - kad je stavim kao da je nema :sad: ne bih opet uzimala tu od avene jer je vec dugo koristim pa se bojim da mi se koza nece zasititi i reagovati bubuljicama pa sad ne znam sta cu :cry:
Jesi pokušala sa Garnier, ona s bagremovim medom?
Koliko često radiš piling? Koristiš tonik?
Post Reply