Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
ludvig
ludost wrote: ...Fine slike ...
Vidis da i ti mozes da doprineses fondaciji, pogrijesili su sto ti nisu ponudili jednu od celnih funkcija
-
Prenj
Jedino je 'sitna' razlika sto Taj postoji, dok je ova piramida samo mjesavina ubleha i lijepih zelja. A lijepe zelje su ne jednom poplocale put do pakla ...hrasno38 wrote: Ok u pravu si. Jesi li ti arheolog po struci i po zanimanju? Prijatelju sve je u svijetu biznis pa i arheologija. Nedavno sam bio u Indiji i posjetio Tadz Mahal. I sta mislis ko su ti koji prodaju suvenire, majice, i sve sto je vezano za taj monumentalni spomenik? Prodaje sirotinja i zivi od toga. Sta mislis ko odrzava taj spomenik da se cakli u svako doba dana i noci. Opet sirotinja. Sta mislis ko vozi rikse i dovozi te do kapija Tadz mahala? Opet sirotinja. Sta mislis tko te vodi u obilazak tog svjetskog cuda za nekih jadnih marku ili dvije. Opet djeca te sirotinje koji odlicno govore Engleski jezik i bez koji bih taj obilazak bio potpuni promasaj. Ocito je da u mnogim nasim glavama je upravo izbrisan taj pojam "sirotinja" koja bi radila sve i svasta samo da moze i da ima priliku. Ja im to zaista ne zelim oduzimati pa makar se radilo i o ublehi.
Tuzna poenta je u tome sto nama i Haris i Semir i svi ostali, nude samo ublehe, sto je ubleharenje postalo i nacin i model zivota u BiH. To sto ce rijetka sirotinja i imati poneku korist od ubleharenja, zar nam treba biti isprika, kada je svakodnevna steta koju nam ubleharenje u svim oblastima pravi, daleko veca?
Ne treba daleko ici i traziti dokaze, vec svakodnevni naslovi nasih novina su dovoljni ...
-
ludost
De, ba, bar budite pošteni pa recite otvoreno - Ludost mora pazit šta piše i koje slike ovdje posta; ostali smiju šta hoće, posebno piramidaši - oni smiju i skrenut s teme, i postati sve slike sto hoće, a posebno smiju svima reći da se jebu, da su četnici, itd. Al' moderator se uključi samo na Ludost, i posebno kad to Ludviga zatraži. Pa, vala i jest, fino kažu da se treba čuvat ljudi koji nemaju smisla za humor. Super ste vi meni.

p.s. moderator, hajde budi faca pa dokazi da ona slika nema veze s temom. na njoj je slika figure butmirske kulture, a to ima veze s bh. arheologijom.
p.s. moderator, hajde budi faca pa dokazi da ona slika nema veze s temom. na njoj je slika figure butmirske kulture, a to ima veze s bh. arheologijom.
- max_power
Na osnovu toga da je kamen u stanju raspadanja. Ako uporedis sa steccima koji su stari oko 500 godina, a vecina ih je u dobrom stanju i sa jasnim natpisima, crtezima itd, ovo izgleda mnogo starije. Doduse, to bi moglo biti zbog drugih faktora, erozije i slicno. Ovaj kamen je bio pod zemljom dok je vecina stecaka iznad.A wrote:Na osnovu cega ti izgleda starijenobody wrote:ovo nisu stecciEl-bosniaco wrote:Najnovije vijesti http://www.piramidasunca.ba/images/meni ... .2006..jpg
slab je kvalitet slike ali obratite paznju na oblik + izgleda dosta starije od srednjeg vijekaja nista ne vidim....
Samo citam "stajao vodoravno". Zar se to ne kaze "lezao"
Ali sjetite se da su njemacki arheolozi tu u blizini nasli alate stare 7000 godina.
- Alfons Kauders
jakih mi priprema, moja ekipa se zesce priprema za prvi maj nego oni za fola arheolosko iskapanje...El-bosniaco wrote:
pripreme za sutrasnje iskopavanje
-
El-bosniaco
Gle ovog cuda

ma nema visocani ce da izmuzu zadnju marku od turista burazeru

ma nema visocani ce da izmuzu zadnju marku od turista burazeru
- Alfons Kauders
...