Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Seyfo
#3601 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis je evoluirao. Sazrio. Kada dosegne max nivo razvoja,bit ce na forumu sam,svi ostali ce biti u filteru. Tada ce se preseliti u svoje prirodno staniste: forumi poskoka i bljeskova,i shvatit ce da je ovdje samo gubio vrijeme.
-
Hafis
#3602 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Inače sam ti sav od poskoka i bljeskova.Seyfo wrote:Hafis je evoluirao. Sazrio. Kada dosegne max nivo razvoja,bit ce na forumu sam,svi ostali ce biti u filteru. Tada ce se preseliti u svoje prirodno staniste: forumi poskoka i bljeskova,i shvatit ce da je ovdje samo gubio vrijeme.
Kad vidim da mi stvarno zagusti u filteru, ima li se prebaciti na temu o Siriji ili Sebija All about. Na takve teme ovi delegati ionako ne zalaze.
Tko se zna snaći, ni u čenifi ne ostaje gladan
-
howdy
#3603 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafise supcino stara...Hafis wrote:Inače sam ti sav od poskoka i bljeskova.Seyfo wrote:Hafis je evoluirao. Sazrio. Kada dosegne max nivo razvoja,bit ce na forumu sam,svi ostali ce biti u filteru. Tada ce se preseliti u svoje prirodno staniste: forumi poskoka i bljeskova,i shvatit ce da je ovdje samo gubio vrijeme.
Kad vidim da mi stvarno zagusti u filteru, ima li se prebaciti na temu o Siriji ili Sebija All about. Na takve teme ovi delegati ionako ne zalaze.
Tko se zna snaći, ni u čenifi ne ostaje gladan
- Point.
#3604 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sve u filter, bajo moj.
- BHCluster
#3605 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
On ne viče ajme meni,
Već on kliče sve u filter spremi!
Već on kliče sve u filter spremi!
- seln
#3606 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ufurana kamenjarska papcino... ti imas nekome nesto reci?Hafis wrote:preče, lustera, moketa i ostalih molera i parketara izbjeglih iz nekakvih vukojebina koji kao da su jednostavno predisponirani da te...slobodno mogu reći gotovo mrze, jer te ne poznaju, robuju nekakvim stereotipima i predrasudama, i ti možeš biti poput Maksima Gorkog, on će ti kao odgovor napisati neku glupost.. ''južni srbin'', UZP, kme kme, ha-bu i ostale šuplje.
Uvehli narcis sa neretve...
- Sanjarko
#3607 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nemojte tako. Uredu malo podj*bavanja i sa jedne i druge strane, ali ovako ce pasti teze rijeci ako se nastavi.
-
Seyfo
#3608 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa vec 145 stranica podj...vakat je vala.
- mO k3
#3609 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
seln wrote:Ufurana kamenjarska papcino... ti imas nekome nesto reci?Hafis wrote:preče, lustera, moketa i ostalih molera i parketara izbjeglih iz nekakvih vukojebina koji kao da su jednostavno predisponirani da te...slobodno mogu reći gotovo mrze, jer te ne poznaju, robuju nekakvim stereotipima i predrasudama, i ti možeš biti poput Maksima Gorkog, on će ti kao odgovor napisati neku glupost.. ''južni srbin'', UZP, kme kme, ha-bu i ostale šuplje.
Uvehli narcis sa neretve...
- Sanjarko
#3610 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Seyfo wrote:Pa vec 145 stranica podj...vakat je vala.
-
Novak20
#3611 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Autor članka S. Numanović u stilu Vidovite Džemile.
https://avaz.ba/vijesti/bih/432645/na-i ... evnom-redu
Iako se zvanični Zagreb svim silama upinjao i još upinje da bh. problem izdigne na najviši mogući nivo, to im naprosto ne polazi za rukom
Ako bi se moglo suditi prema izjavama koje su ministri vanjskih poslova 28 država Evropske unije dali novinarima pred početak Vijeća za vanjske poslove Evropske unije (FAC), "diplomatska ofanziva" Hrvatske, nakon izbora u Bosni i Hercegovini, doživjela je potpuni debakl.
Niko od brojnih ministara ni spomenuo BiH nije. Tokom susreta s novinarima prije početka FAC-a, samo je Miroslav Lajčak, sam od sebe, "opomenuo" predstavnike "sedme sile" da je na dnevnom redu ovog foruma i situacija u BiH. Bez reakcije.
BiH je došla na visoko, treće mjesto dnevnog reda sjednice Vijeća nakon insistiranja Hrvatske. U Briselu objašnjavaju da je iz kolegijalnosti odlučeno da se prodiskutira i to pitanje. Činjenica da nisu planirani nikakvi zaključci zorno pokazuje ne samo da Evropljani imaju daleko preče teme - od Ukrajine preko Jemena do ubistva Džemala Kašogija i mogućih sankcija Iranu i Rusiji zbog špijuniranja i podrivanja evropske sigurnosti, da bi se iko bavio ishodom izbora 7. oktobra. To tim više što, osim kakafonije da je izabran "Hrvat koji to nije", nikakvih rješenja nema, a još manje prijedloga.....
-
Hafis
#3612 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sećijaško novinarstvo. Uz plastičnu colu u kakvoj jazbini prebiraju satelitske kanale u očekivanju kakvih vijesti, a pitanje znaju li ih i prevesti. Usput ponekad i pogledaju malo u fildžan, jebat ga, stari je to tradicionalni običaj...šteta da izumre.Novak20 wrote:Autor članka S. Numanović u stilu Vidovite Džemile.![]()
Iako se zvanični Zagreb svim silama upinjao i još upinje da bh. problem izdigne na najviši mogući nivo, to im naprosto ne polazi za rukom
Ako bi se moglo suditi prema izjavama koje su ministri vanjskih poslova 28 država Evropske unije dali novinarima pred početak Vijeća za vanjske poslove Evropske unije (FAC), "diplomatska ofanziva" Hrvatske, nakon izbora u Bosni i Hercegovini, doživjela je potpuni debakl.
Niko od brojnih ministara ni spomenuo BiH nije. Tokom susreta s novinarima prije početka FAC-a, samo je Miroslav Lajčak, sam od sebe, "opomenuo" predstavnike "sedme sile" da je na dnevnom redu ovog foruma i situacija u BiH. Bez reakcije.
BiH je došla na visoko, treće mjesto dnevnog reda sjednice Vijeća nakon insistiranja Hrvatske. U Briselu objašnjavaju da je iz kolegijalnosti odlučeno da se prodiskutira i to pitanje. Činjenica da nisu planirani nikakvi zaključci zorno pokazuje ne samo da Evropljani imaju daleko preče teme - od Ukrajine preko Jemena do ubistva Džemala Kašogija i mogućih sankcija Iranu i Rusiji zbog špijuniranja i podrivanja evropske sigurnosti, da bi se iko bavio ishodom izbora 7. oktobra. To tim više što, osim kakafonije da je izabran "Hrvat koji to nije", nikakvih rješenja nema, a još manje prijedloga.....
- 512MB
#3613 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne kontam sta vas dvojica ocekujete sad od ovog sastanka, nit ce se iko od evropskih ministara pocesat po guzici nit Plenki zaista u to vjeruje da moze ista izlobirat. Predstava za sirotonju, da i drugi put fino dignete ruke za hdz u hrvatskoj.
Shvatite da vas jebe USTAV koji vam je izlobirao tudjman u dejtonu, a njega se moze mjenjat samo ako i Bosnjaci pristanu. Tako da...
Shvatite da vas jebe USTAV koji vam je izlobirao tudjman u dejtonu, a njega se moze mjenjat samo ako i Bosnjaci pristanu. Tako da...
- SaraFina
#3614 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ovdje ćemo viceve početi pričati... sve su prilike.
Koja je hrvatska verzija Hase i Huse???
- BHCluster
#3615 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sta ce drugo? @Novak pravda slavljenje osudjenog ratnog zlocinca u Mostaru zlocinom i da odvrati paznju od cinjenice da je Sud u RH ukinuo dio presude koja se odnosi na UZP.SaraFina wrote:Ovdje ćemo viceve početi pričati... sve su prilike.
- 512MB
#3616 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Novak i Hafiz kao Ivica i Jovica...
-
Hafis
#3617 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa to je hrvatska verzija.SaraFina wrote:Ovdje ćemo viceve početi pričati... sve su prilike.
U nas ovdje se ta dvojica protagonista iz viceva zovu Mujo i Suljo....
a inače, kada želimo da naglasimo da ima nečega u obilju, onda kažemo: bit će nafake i Husi i Hasi.
-
LSD
#3618 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima (tj. domacim UZP-ovcima) je previše fleksibilna i tolerantna, kakva bi trebala biti.
Treba malo zategnuti te odnose, jer su ovi manjina, ispod 10%, a furaju se na nekakvu konstitutivnost i stalno kukaju o nekoj ugroženosti....nažalost, bošnjake listom vode najvece pizdurine od političara, tako da od toga nema ništa.
Treba malo zategnuti te odnose, jer su ovi manjina, ispod 10%, a furaju se na nekakvu konstitutivnost i stalno kukaju o nekoj ugroženosti....nažalost, bošnjake listom vode najvece pizdurine od političara, tako da od toga nema ništa.
-
Hafis
#3619 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Uman neki čovjek.LSD wrote:Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima (tj. domacim UZP-ovcima) je previše fleksibilna i tolerantna, kakva bi trebala biti.
-
Hafis
#3620 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
I onda kažu ja šovinist.
Sva sreća pa se u ovim i sličnim slučajevima radi o bilbord šovinizmu...
- Thorgerson
#3621 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da, i gdje ce nas to odvesti? Sta se zadnji put desilo na ovim prostorima kada je najbrojniji narod htio da uzme stvar u svoje ruke?LSD wrote:Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima (tj. domacim UZP-ovcima) je previše fleksibilna i tolerantna, kakva bi trebala biti.
Pa zar nas historija nista ne uci.
Druga stvar, prema popisu iz 2013. godine:
Bošnjaci 1.769.592 (50,1%)
Srbi 1.086.733 (30,8%)
Hrvati 544.780 (15,4%)
ostali: 130.054 (3,7%)
Mislim, ako cemo gledati popis onda ih nije ispod 10%. Ne mozemo riktati popis kako nam odgovara.
A da se hrvati jesu ufurali - jesu.
I jedina je istina, da su u ovoj drzavi svi ugrozeni. A da su hrvati najglasniji o toj ugrozenosti. A za to smo mi krivi, jer nikad nisi niti ces cuti bosnjake da pricaju kako su ugrozeni po Mostaru, Livnu itd. Mislim, dole ih prakticno i nema.
-
Hafis
#3622 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa ne kukaju ni Hrvati u Kaknju i Konjicu jer ih praktički tamo i nema.Thorgerson wrote:
I jedina je istina, da su u ovoj drzavi svi ugrozeni. A da su hrvati najglasniji o toj ugrozenosti. A za to smo mi krivi, jer nikad nisi niti ces cuti bosnjake da pricaju kako su ugrozeni po Mostaru, Livnu itd. Mislim, dole ih prakticno i nema.
S ostalim dijelom teksta se slažem.
-
LSD
#3623 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ti podaci popisa su smiješni.Thorgerson wrote:Da, i gdje ce nas to odvesti? Sta se zadnji put desilo na ovim prostorima kada je najbrojniji narod htio da uzme stvar u svoje ruke?LSD wrote:Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima (tj. domacim UZP-ovcima) je previše fleksibilna i tolerantna, kakva bi trebala biti.
Pa zar nas historija nista ne uci.
Druga stvar, prema popisu iz 2013. godine:
Bošnjaci 1.769.592 (50,1%)
Srbi 1.086.733 (30,8%)
Hrvati 544.780 (15,4%)
ostali: 130.054 (3,7%)
Mislim, ako cemo gledati popis onda ih nije ispod 10%. Ne mozemo riktati popis kako nam odgovara.
A da se hrvati jesu ufurali - jesu.
Hrvata nema ni 10%, možda 8-9, više roma ima nego njih.....a kukaju na sve strane, ništa im ne valja, još hoce i entitet za sebe dokle seže taj bezobrazluk.
A može im se, dok bošnjacki bijedni politicari godinama šute na te njihove eskapade i ne znaju ih pocaliti na pravo mjesto.
Samo pratiti ponašanje i izjave onog monsinjora Puljića, a on je ko biva neka glavna baja za sve kataolike u BiH. Kako bijedan covjek sa bijednim stavovima. Gadi mi se, iskreno receno. Ako im je on vjerski lider, neka se zapitaju gdje su zavrnuli i zglajzali.
A šta onda nako njegovih proljev izjava , ocekivati od obicne svjetine iz zabiti poput Posušja, Širokog, Gruda itd.
-
Hafis
#3624 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hajd' nek i vi malo kmečite.
-
LSD
#3625 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Eki šovinistaHafis wrote:I onda kažu ja šovinist.
Navedi jednog ponoljetnog hrvata, a da nije zaposlen u Sarajevu. Pri tome da nije u penziji, jasno.
Ne možeš ga navesti, jer ne postoji takav....jel kakav konkurs, dođe ih par i odmah dobijaju posao po nacionalnom kljucu....a bošnje na biroe, normalno.
Al zato kukaju o ugroženosti vec 20 godina