Koga ba boli racq za inox muha dragi?muha_sa wrote:cisti inoxFudo387 wrote:A to, dobra stanga.
Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- HAVANA
#3601 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- insomnia78
#3602 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Cuj koga. Bracu rome. Inox zara
-
moonca
#3603 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
e, svastaHAVANA wrote:Ja sinoc u 21h slozi 2 bibija vasem amerikancu povratniku.moonca wrote:Nesto stao odlazak.
Kaze covjek...ja sam se ba rodio opet...
Fin cikica.
- HAVANA
#3604 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ja doduse...insomnia78 wrote:Cuj koga. Bracu rome. Inox zara
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3605 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ma prolupo od onih švedskih bobaHAVANA wrote:Koga ba boli racq za inox muha dragi?muha_sa wrote:cisti inoxFudo387 wrote:A to, dobra stanga.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#3606 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Netačna vijest.pinkman wrote:Evo ga ljudi.
Izvor: http://avaz.ba/vijesti/bih/312342/od-1- ... -njemackojOd 1. januara naredne godine građani BiH moći će bez vize raditi u Njemačkoj?
Zbog promjene zakona o zapošljavanju u Njemačkoj do daljnjeg je obustavljeno zapošljavanje građana s teritorijea Balkana.
U ovom momentu građani bez pasoša EU neće moći da se zaposle, a ovo važi za građane sa srbijanskim, bh. i makedonskim pasošima, bez obzira na to za koji posao žele aplicirati.
Ovo se odnosi na sve poslove, bez obzira na to da li želite aplicirati kao medicinar, građevinar, spremačica ili nešto drugo.
Od 1.1.2018. godine primjenjivat će se novi zakon o zapošljavanju, po kojem će se svi građani moći zaposliti pod istim uvjetima, kao i građani EU. Što znači, svi koji pronađu poslodavca, moći će da se zaposle, kao i EU građani odlazak u veleposlanstvo više neće biti neophodan uslov za dobivanje radne vize.
Pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada, a trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU putovnicama. Ovu informaciju će do kraja 11. mjeseca potvrditi i službene institucije. Ovaj podatak podupire činjenica da Njemačkoj, osim što manjka 100.000 radnika u medicinskoj branši, u ostalim branšama fali i do pola miliona radnika te im ekonomija uveliko trpi.
-
meteorit135531
#3607 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Zaposlio sam sina u vodovod.
Najviše mrzim tračeve i mahalanje.
Stade meni prije desetak dana neki čovjek. Sa autom stade , hoće da me poveze.
Hajd rekoh.
I naravno , u maniru pravog Bosnje počela je standardna kuknjava na SDA, na Sebiju (ali jebo te više ne laju na Bakira koliko sad laju na Sebiju, psi laju karavani prolaze)
Poslije 2 minute mučne vožnje počela su propitivanja o meni , ko sam , radim li
, guzim li
, i odakle mi je babo porijeklom
I onda se stavlja u kontekst odlazak vani..
Pitam ja njega , zašto ti ne ideš vani ?
Kaze on : Mator sam ja. To je za vas mlade.
I onda smo se dotakli toga kako je on bio u Iraku i Libiji i sjetili smo se blaženog vremena bivše Jugoslavije i bratstva i jedinstva, omladinskih radnih akcija , i pruge Sarajevo - Bosanski Šamac.
Sjetismo se i partizana i drugova i drugarica.
Na ogledalu mu visi tespih.
I što je najvažnije , pohvali sina kako je kupio auto i kako se malo digao i pohasio i kako može već sutra u Njemačku da hoće , ali neće.
Vodovod je majka.
Jebo mater ako on nije neki komšija kojeg ne znam.
Najviše mrzim tračeve i mahalanje.
Stade meni prije desetak dana neki čovjek. Sa autom stade , hoće da me poveze.
Hajd rekoh.
I naravno , u maniru pravog Bosnje počela je standardna kuknjava na SDA, na Sebiju (ali jebo te više ne laju na Bakira koliko sad laju na Sebiju, psi laju karavani prolaze)
Poslije 2 minute mučne vožnje počela su propitivanja o meni , ko sam , radim li
I onda se stavlja u kontekst odlazak vani..
Pitam ja njega , zašto ti ne ideš vani ?
Kaze on : Mator sam ja. To je za vas mlade.
I onda smo se dotakli toga kako je on bio u Iraku i Libiji i sjetili smo se blaženog vremena bivše Jugoslavije i bratstva i jedinstva, omladinskih radnih akcija , i pruge Sarajevo - Bosanski Šamac.
Sjetismo se i partizana i drugova i drugarica.
Na ogledalu mu visi tespih.
I što je najvažnije , pohvali sina kako je kupio auto i kako se malo digao i pohasio i kako može već sutra u Njemačku da hoće , ali neće.
Vodovod je majka.
Jebo mater ako on nije neki komšija kojeg ne znam.
-
Seyfo
#3608 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Kazu sad se zove samo kanalizacija
-
pinkman
#3609 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
A da, bilo je sumnjivo. U svakom slucaju, doci ce i ova vijest prije ili kasnije.Ecci wrote:Netačna vijest.
- insomnia78
#3610 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Jasta ce. U stvari bice potrebno se samo prijaviti a oni ce slati eure na adresu
-
pinkman
#3611 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Hoce, posebno forumasima sa skoro 40.000 postovainsomnia78 wrote:Jasta ce. U stvari bice potrebno se samo prijaviti a oni ce slati eure na adresu
- Bluemore
#3612 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ima se moze se nije ni cudo da je prodisaoHAVANA wrote:Ja sinoc u 21h slozi 2 bibija vasem amerikancu povratniku.moonca wrote:Nesto stao odlazak.
Fin cikica.
Izasao iz pidjame i radnog odijela
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3613 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ova "vijest" o ukidanju viza je lažnjak ali Savezni biro za rad (tako su mi preveli) radi na ubrzanju procedura za dobijanje radnih viza. Po info koje imam rok od podnošenja kompletirane papirologije bi se u 2018. morao smanjiti sa sadašnjih 8-11 mjeseci na 3-4. Nisu još definisani svi mehanizmi ali je nepobitno da Njemačka(i još neke EU članice) računaju sa pojačanim prilivomradne snage iz ex-yu republika.
-
moonca
#3614 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Bluemore wrote:Ima se moze se nije ni cudo da je prodisaoHAVANA wrote:Ja sinoc u 21h slozi 2 bibija vasem amerikancu povratniku.moonca wrote:Nesto stao odlazak.
Fin cikica.
Izasao iz pidjame i radnog odijela
- muha_sa
#3615 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Posudi mi milju eurica. Ako ti ne vratim nemoj mi nikad vise ni marke posuditHAVANA wrote:Ja sinoc u 21h slozi 2 bibija vasem amerikancu povratniku.moonca wrote:Nesto stao odlazak.
Fin cikica.
- Bluemore
#3616 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Jest Al zato te nostalgija pojedemoonca wrote:Bluemore wrote:Ima se moze se nije ni cudo da je prodisaoHAVANA wrote: Ja sinoc u 21h slozi 2 bibija vasem amerikancu povratniku.Kaze covjek...ja sam se ba rodio opet...
Fin cikica.
Izasao iz pidjame i radnog odijelanije bas tako. Evo,kahvenisem skoro dva sata, a biznis radi.I tako svaki dan.
I s kim pijes tu kafu sigurno ne sa komsinicom
-
moonca
#3617 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- Bluemore
#3618 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pa dobromoonca wrote:Pisala sam negdje, nisam nikada razvila nostalgiju. Meni je zbilja dobro, puno se radilo 10 mjeseci da bi 2 bila na godisnjem. Sada mi.je malo drugacija situacija, moram raditi 12 mjeseci. Sto se tice drustva, mozes komotno sam ici na kafu, u Starbucksu ces uvijek naci drustvo za pricu ako ti se prica. No, volim doci u Bosnu, i volim Bosanske forume.
- HAVANA
#3619 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pa nes ceske volit.moonca wrote:Pisala sam negdje, nisam nikada razvila nostalgiju. Meni je zbilja dobro, puno se radilo 10 mjeseci da bi 2 bila na godisnjem. Sada mi.je malo drugacija situacija, moram raditi 12 mjeseci. Sto se tice drustva, mozes komotno sam ici na kafu, u Starbucksu ces uvijek naci drustvo za pricu ako ti se prica. No, volim doci u Bosnu, i volim Bosanske forume.
- HAVANA
#3620 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pritisni f14 ,nista ne vidim sta pises.muha_sa wrote:Posudi mi milju eurica. Ako ti ne vratim nemoj mi nikad vise ni marke posuditHAVANA wrote:Ja sinoc u 21h slozi 2 bibija vasem amerikancu povratniku.moonca wrote:Nesto stao odlazak.
Fin cikica.
-
moonca
#3621 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Cesi, Poljaci --aj' jesu tezak narod.HAVANA wrote:Pa nes ceske volit.moonca wrote:Pisala sam negdje, nisam nikada razvila nostalgiju. Meni je zbilja dobro, puno se radilo 10 mjeseci da bi 2 bila na godisnjem. Sada mi.je malo drugacija situacija, moram raditi 12 mjeseci. Sto se tice drustva, mozes komotno sam ici na kafu, u Starbucksu ces uvijek naci drustvo za pricu ako ti se prica. No, volim doci u Bosnu, i volim Bosanske forume.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3622 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
otići u njemačku da radiš 12 sati dnevno, dva posla, nowayjoseeeeeee!
- Bluemore
#3623 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Joseee otidji in onda da radis jedan 8satiVelkoski wrote:otići u njemačku da radiš 12 sati dnevno, dva posla, nowayjoseeeeeee!
- uglavnomja
#3624 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
moonca wrote:Pisala sam negdje, nisam nikada razvila nostalgiju. Meni je zbilja dobro, puno se radilo 10 mjeseci da bi 2 bila na godisnjem. Sada mi.je malo drugacija situacija, moram raditi 12 mjeseci. Sto se tice drustva, mozes komotno sam ici na kafu, u Starbucksu ces uvijek naci drustvo za pricu ako ti se prica. No, volim doci u Bosnu, i volim Bosanske forume.
radis 12 mjeseci, nemas godisnji
vjerovatno radis do 6-7 navece
drustvo su ti nepoznati ljudi u starbucksu, gdje dobijes pice u kartonskoj casi
manje smeta ovih -3 napolju kad ovo procitam
-
Fudo387
#3625 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Inace atmosfera u tom starbaksu je haos, ljudi jedva cekaju da se ispricas sa njima. Dvije bakice nesta landaraju dok stimaju pumpice za astmu, za drugim stolom neki gik gnjete nesta po laptopu, i bude par frikova koji se cudno smijese i traze ti da ga nogom nabijes, cisto principa radi. Sve to prati muzika k’o kad je umro tito pa tri dana zvrci sranje na televizoru. S kim se ona tu sjarani, bokte pito.uglavnomja wrote:moonca wrote:Pisala sam negdje, nisam nikada razvila nostalgiju. Meni je zbilja dobro, puno se radilo 10 mjeseci da bi 2 bila na godisnjem. Sada mi.je malo drugacija situacija, moram raditi 12 mjeseci. Sto se tice drustva, mozes komotno sam ici na kafu, u Starbucksu ces uvijek naci drustvo za pricu ako ti se prica. No, volim doci u Bosnu, i volim Bosanske forume.
radis 12 mjeseci, nemas godisnji
vjerovatno radis do 6-7 navece
drustvo su ti nepoznati ljudi u starbucksu, gdje dobijes pice u kartonskoj casi![]()
![]()
![]()
manje smeta ovih -3 napolju kad ovo procitam