Znam, ali sam uvjeren da će uzeti i iduće izbore zato sam napisao 8jeza u ledja wrote:Nema, polozio si.Pandakonda wrote:
Islam u Maleziji je najbrojnija religija ali nije državna religija kao kod ovih. U Siriji Islam nije državna religija ali se jako radikalizirao zbog ratne situacije + dosta drugih ekonomskih migranata se kaci na ratne izbjeglice tako da se gubi kontrola ko odakle dolazi. (samo 1 od 5 ljudi koji su tražili azil u drugim zemljama su samo bili iz Sirije). Pakistan sam zaboravio.
Pa ko ovdje govori da će odjednom biti ciribu ciriba i gotovo ? Čovjek ima 8 godina tako da ima vremena
U Maleziji Islam jeste zvanicna drzavna religija.
U Siriji nije, a mozemo samo pretpostaviti koliko je radikaliziranih ljudi tamo.
Predsjednik SAD se bira na 4, ne na 8 godina.
Nisam ja izjavio da ce Trump ukinuti Obamacare, vec on sam, i to u citatu kojeg si sam postavio.
Skroz si se zapetljao.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Pandakonda
#3601 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
jefferson
#3602 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
145 strana o Trumpu dok ljudi u BiH biraju tipove ala onaj kreten iz Zavidovica.
Da nije zalosno bilo bi smijesno.
- jeza u ledja
#3603 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tvoj "plan" koji si postavio je bio moj odgovor na pitanje kako Trump misli ukinuti Obamacare. U u "planu" kojeg si ti postavio se ne nudi odgovor na moje pitanje.Pandakonda wrote: Znam, ali sam uvjeren da će uzeti i iduće izbore zato sam napisao 8Pa da, ali tvoj jedini odgovor na onaj plan što sam postavio je bio kako nema šanse da će zamjenit Obamacare. Da li to znaci da se slazes sa Trumpovim planom ali sumnjas da je ostvariv ?
Trump vjerovatno nece ni docekati naredne izbore, a kamo li da i njih pobijedi.
-
Saul Alvarez
#3604 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bolje da se ostavis predvidjanjajeza u ledja wrote:Tvoj "plan" koji si postavio je bio moj odgovor na pitanje kako Trump misli ukinuti Obamacare. U u "planu" kojeg si ti postavio se ne nudi odgovor na moje pitanje.Pandakonda wrote: Znam, ali sam uvjeren da će uzeti i iduće izbore zato sam napisao 8Pa da, ali tvoj jedini odgovor na onaj plan što sam postavio je bio kako nema šanse da će zamjenit Obamacare. Da li to znaci da se slazes sa Trumpovim planom ali sumnjas da je ostvariv ?
Trump vjerovatno nece ni docekati naredne izbore, a kamo li da i njih pobijedi.
- jeza u ledja
#3605 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Haha, i to sto kazes. 
-
muzicar_iz_parka
#3606 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vezano za vize u USA.
Program VWP ne znači apsolutno pravo državljanima tih država da putuju u USA, ima više kriterijuma po kojim izdavanje elektronske dozvole ESTA može po sadašnjim pravilima biti odbijeno.
Često ljudi koji su gubili pasoš budu odbijeni, ako potvrde postojanje krivičnih procesa u državama boravka, imaju slična ili ista imena kao osobe sa raznoraznih lista (kriminalci, teroristi, osumnjičena lica, itd.).
Često to pogodi ljude koji nemaju nikakve veze sa bilo kakvim crnim rabotama i ukoliko žele putovati u USA moraju podnijeti zahtjev za turističku vizu.
Vize se odobre, jer o njima odlučuju ljudi a ne filteri nekog programa.
Opet prema postojećim zakonima, američka granična policija može zabraniti ulazak svakome i pored posjedovanja turističke vize ili ESTA, mogu jednostavno malo pooštriti postojeće propise i eto belaja.
Program VWP ne znači apsolutno pravo državljanima tih država da putuju u USA, ima više kriterijuma po kojim izdavanje elektronske dozvole ESTA može po sadašnjim pravilima biti odbijeno.
Često ljudi koji su gubili pasoš budu odbijeni, ako potvrde postojanje krivičnih procesa u državama boravka, imaju slična ili ista imena kao osobe sa raznoraznih lista (kriminalci, teroristi, osumnjičena lica, itd.).
Često to pogodi ljude koji nemaju nikakve veze sa bilo kakvim crnim rabotama i ukoliko žele putovati u USA moraju podnijeti zahtjev za turističku vizu.
Opet prema postojećim zakonima, američka granična policija može zabraniti ulazak svakome i pored posjedovanja turističke vize ili ESTA, mogu jednostavno malo pooštriti postojeće propise i eto belaja.
-
jefferson
#3607 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Grancina policija bilo koje drzave moze odbiti ulazak drzavljanina druge drzave bez obzira na vizu.muzicar_iz_parka wrote:Vezano za vize u USA.
- jeza u ledja
#3608 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na primjer mogu reci izgledas mi previse braon, haj ti nazad.muzicar_iz_parka wrote:Vezano za vize u USA.
Meni je pitanje kako ce Britanca, Francuza i Njemca odbiti sa aerodroma na osnovu eventualnog dosijea sa krivicnim prijavama kradja ili slicno. Mislim mogu se jednostavno uvesti vize za sve, ali to bi pretpostavljam bio znacajan udar na ekonomiju, pogotovo sto bi se uveo reciprocitet.
No ta ideja muslimani vs nemuslimani, potencijalni teroristi na osnovu imena, boje koze ili drzave porijekla, jednostavno je nemoguca.
-
daddy-kool
#3609 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ima to i sada, tzv "profiling", samo nije javna politika.jeza u ledja wrote:
No ta ideja muslimani vs nemuslimani, potencijalni teroristi na osnovu imena, boje koze ili drzave porijekla, jednostavno je nemoguca.
Malo im je do sada bilo šugavo javno objaviti da tako rade, vjerovatno i protivustavno jer se radi između ostalih i o državljanima USA, plus smrdi na naciste i tako to ...
- ultima_palabra
#3610 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovaj Panda i Trump su bare-bare sa geopolitikom 
- jao_situacije
#3611 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
za koga li ovaj panda glasa u bih, ako uopće živi ovdje
pročitao sam par postova i sad me glava boli
pročitao sam par postova i sad me glava boli
- Rockefeller
- Pandakonda
- Gojeni H
#3614 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pandakonda wrote:
Ne znam kako možeš izjednačavat zabranu gey brakova (ruski zakon) sa tim da dobiješ smrtu kaznu zato što si gay (sve islamske zemlje) ...
Lazes ili ne znas?
- Gojeni H
#3615 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakav auto-gol, kolega.jefferson wrote:145 strana o Trumpu dok ljudi u BiH biraju tipove ala onaj kreten iz Zavidovica.
Temom dominiraju ljudi koji su u SAD.
Vecinu koji su u Bosni najvise interesuje Bosna naravno.
"Kreten iz Zavidovica" nema moc da naredi napad na bilo koga. Kreten iz Amerike ima ... i to da ojadi milione ljudi.
- cyprus
#3616 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Po ovome, ja imam tačno duplo više poklapanja sa Trumpom od tebe
- Pandakonda
#3617 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Za koji dio lazem ?Gojeni H wrote:Pandakonda wrote:
Ne znam kako možeš izjednačavat zabranu gey brakova (ruski zakon) sa tim da dobiješ smrtu kaznu zato što si gay (sve islamske zemlje) ...![]()
Lazes ili ne znas?

-
jefferson
#3618 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kontam sta hoces reci, i ne bi bas reako da je vecina ovdje iz SAD.Gojeni H wrote:Kakav auto-gol, kolega.jefferson wrote:145 strana o Trumpu dok ljudi u BiH biraju tipove ala onaj kreten iz Zavidovica.
Temom dominiraju ljudi koji su u SAD.
Vecinu koji su u Bosni najvise interesuje Bosna naravno.
"Kreten iz Zavidovica" nema moc da naredi napad na bilo koga. Kreten iz Amerike ima ... i to da ojadi milione ljudi.
O tome da Trump ima moc da napadne nekoga stoji, ali Trump nije izabran zbog toga, nego zato sto prosjecan ameriki glasac ce glasati za crnog djavola sve dok to znaci vise posla za njega.
Pogledaj cijeli forum, vise tema ima o SAD< Rusiji, Kastru, Siriji, iraku i slicno nego BH problemima.
Kakav auto gol?
-
bole1st
#3619 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Otprilike tako i je.
-
aratet
#3620 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zanimljivo, na ovom kvizu se sa po 48% odgovora slazem i sa Trumpom i sa Hillary.
- jeza u ledja
#3621 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo meni ispalo:

Treba pisati "I side with the stances of..." (umetni kandidata), jer jedno je sta neko govori, a drugo je ko to govori. No dobro.

Treba pisati "I side with the stances of..." (umetni kandidata), jer jedno je sta neko govori, a drugo je ko to govori. No dobro.
-
daddy-kool
#3622 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Vazda bio zeleni.
- Pandakonda
#3623 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Interesantno je da je većina ljudi u Americi dobila Johnsona ili Stein a opet niko od njih nije prišao blizu Donaldu ili Hilary
Ovi ameri alergični na treće partije kao kod nas na crvene 
- jeza u ledja
#3624 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo si ti dobio Clinton.Pandakonda wrote:Interesantno je da je većina ljudi Americi dobila Johnsona ili Stein a opet niko od njih nije prišao blizu Donaldu ili HilaryOvi ameri alergični na treće partije kao kod nas na crvene
- Pandakonda
#3625 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:Samo si ti dobio Clinton.Pandakonda wrote:Interesantno je da je većina ljudi Americi dobila Johnsona ili Stein a opet niko od njih nije prišao blizu Donaldu ili HilaryOvi ameri alergični na treće partije kao kod nas na crvene