Sebija All about

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3601 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

GeeTnT wrote:Cvrle jesi li ti Bosnjo? Jesi li glup? Jesi li u EU....
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sarajlija, rodjen, živim i radim. Bio bih Bosanac da mogu, al' s tim da ustav ne poznaje tu kategoriju na popisu se izjasnio ko Bošnjak.
Glupan, jasta sam, kad i dalje živim ovdje, a mogao sam ( i dalje mogu ) da odem, al neki inat mi ne da. To bih smatrao porazom.
Mislio sam da su nam cetnici i ustaše najveći neprijatelji, sada sam u dilemi i polako zaključujem da smo sami sebi najveći dušmani.
SDP/DF/SBB su isto govno, glasacu za NS ( iako ne dijelim njihovu ideologiju ili stavove u većini slučajeva, niti sam pobornik liberalizma ).
Jel te još nešto zanima ?
@cvrle koji kurac objasnjavas papku sta si....sta njega boli kurac jesi li Bosnjak ili si Kinez!!! A pored toga te vrijedja i naziva glupim mada po postovima si intelektualna gromada za sve ovdje Sebijine isprdke i SDA lizace safova. Cuj ono nekoga pita sta je........
evo ja cu ti odgovoriti sta je a to sam i ja "ONI KOJI KARAJU SDA GDJE GOD IMAJU MOGUCNOST JER ISTA VEC 20 GODINA KARA NAS". Dakle JEBACI MALIH ZELENIH!! i da navijaci FK Zeljeznicar!!!!
cvrčak_na_hedonizmu

#3602 Re: Sebija All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

hrasno38 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sarajlija, rodjen, živim i radim. Bio bih Bosanac da mogu, al' s tim da ustav ne poznaje tu kategoriju na popisu se izjasnio ko Bošnjak.
Glupan, jasta sam, kad i dalje živim ovdje, a mogao sam ( i dalje mogu ) da odem, al neki inat mi ne da. To bih smatrao porazom.
Mislio sam da su nam cetnici i ustaše najveći neprijatelji, sada sam u dilemi i polako zaključujem da smo sami sebi najveći dušmani.
SDP/DF/SBB su isto govno, glasacu za NS ( iako ne dijelim njihovu ideologiju ili stavove u većini slučajeva, niti sam pobornik liberalizma ).
@cvrle koji kurac objasnjavas papku sta si....sta njega boli kurac jesi li Bosnjak ili si Kinez!!! A pored toga te vrijedja i naziva glupim mada po postovima si intelektualna gromada za sve ovdje Sebijine isprdke i SDA lizace safova. Cuj ono nekoga pita sta je........
evo ja cu ti odgovoriti sta je a to sam i ja "ONI KOJI KARAJU SDA GDJE GOD IMAJU MOGUCNOST JER ISTA VEC 20 GODINA KARA NAS". Dakle JEBACI MALIH ZELENIH!! i da navijaci FK Zeljeznicar!!!!
:thumbup:

Dobro si, zaboravih da spomenem FKZ :D
mario001

#3603 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Odličan intervju, sve rečeno, šteta što ga nema na netu.
Ne bih ni ja saginjao glavu za 5 milja mjesecno, bez nekog rada
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3604 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Davno.napusah da ponovim, samo tebi @hrasno, a ne sendvicarima......nacin na koji je postavljena sramotan. Jesu li predhodnici drukcije postavljeni? Nisu. Pricala i pisala da sam i lijekove i JASTUK nosila bolesniku u bolnicu u Sankino vrijeme. Preuzasan tretman od strane osoblja....ali zaista. Ne treba mi dokaz sem mojih ociju i usiju i bola u srcu. Ne zbog bolesti, nego odnosa. Ako je samo "zamandalila" sporedna vrata, ucinila je vise od predhodnika. Za dug, ne vjerujem, kao sto ni Bakiru ne vjerujem za neke hiljade radnih mjesta, jer se nije reklo firma njhffncu zapislila x ljudi, a firma gjvddhjj zaposlila y ljudi, a dosla strana firma kjbvcfdg I zaposlila z ljudi. Ovo je, ujedno, moje zadnje "pravdanje" na temi o "obrani" Sebije. Napisala da sjedim u Mehmeda Spahe, opet nije valjalo :mrgreen:
GeeTnT

#3605 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

hrasno38 wrote:
Prvo...u svom proslom postu nazvao je sve Bosnjake glupim...zato sam ga i pitao da li i sebe stavlja u taj kos..

Drugo...ti kao sto vidim zakucao si tricu...

Trece...post sam ti prijavio, ali posto se ovde vrijedjanje Bosnjaka vrlo malo ili gotov nikako kaznjava zelim ti dug zivot kako na forumu tako i pod vladavinom kriminalne hobotnice...
hrasno38

#3606 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

@Green_Tee........jesi li sebe prijavio sto si covjeka nazvao glupim?????

Sta kaze dr. Fahrudin Kulenovic.....

"Kazao sam da je za mene kao čovjeka koji se 50 godina bavi organizacijom zdravstva u Sarajevu to nebulozna odluka. Uskoro se i pokazalo da je to veoma loše po pacijente. Upozorili smo tada na moguće tragične ishode, koji su se poslije toga i desili. Jedan radnik je 20. maja pao sa sedmog sprata, proveo je nekoliko sati u kolima Hitne pomoći, jer su ga vozili od jedne do druge klinike i umro je u kolima. Drugi pacijent pao je u narkomansku krizu, odvezen je s KCUS-a u Opću bolnicu. Tamo nisu imali odgovarajući tretman za njega, jer to ima ustanova tercijarnog nivoa, pa je upućen u KCUS. I njega su ponovo vozali od bolnice do bolnice i on je umro.

Kada sam na to upozorio, počeli su napadi na mene u vidu pisama od dr. Izetbegović. Čak mi je, bez ikakvog uporišta, tražila i finansijski izvještaj Komore. Napisao sam joj da ona ne može to tražiti, kao i da se s Komorom kontaktira putem delegata u Skupštini, da Komora ima Upravni i Nadzorni odbor, te da ja ne mogu svakome ko mi zatraži davati finansijski izvještaj. Ona je počela tada da tvrdi da mi zloupotrebljavamo novac Komore."

Nadam se ako se opet nesto ovako ponovi da nece i ona biti dugog vijeka jer njene odluke su direktno uticale na zivote pacijenata i bar sto se mene tice da se desi nekome od moje porodice ja bih ovo tretirao kao ubistvo ....a onda ide oko za oko!!! Jebo li je onaj ko je doveo iz one vukojebine u Sarajevo!!!
mario001

#3607 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

hrasno38 wrote:@Green_Tee........jesi li sebe prijavio sto si covjeka nazvao glupim?????

"Kazao sam da je za mene kao čovjeka koji se 50 godina bavi organizacijom zdravstva u Sarajevu to nebulozna odluka. Uskoro se i pokazalo da je to veoma loše po pacijente. Upozorili smo tada na moguće tragične ishode, koji su se poslije toga i desili. Jedan radnik je 20. maja pao sa sedmog sprata, proveo je nekoliko sati u kolima Hitne pomoći, jer su ga vozili od jedne do druge klinike i umro je u kolima. Drugi pacijent pao je u narkomansku krizu, odvezen je s KCUS-a u Opću bolnicu. Tamo nisu imali odgovarajući tretman za njega, jer to ima ustanova tercijarnog nivoa, pa je upućen u KCUS. I njega su ponovo vozali od bolnice do bolnice i on je umro.

Kada sam na to upozorio, počeli su napadi na mene u vidu pisama od dr. Izetbegović. Čak mi je, bez ikakvog uporišta, tražila i finansijski izvještaj Komore. Napisao sam joj da ona ne može to tražiti, kao i da se s Komorom kontaktira putem delegata u Skupštini, da Komora ima Upravni i Nadzorni odbor, te da ja ne mogu svakome ko mi zatraži davati finansijski izvještaj. Ona je počela tada da tvrdi da mi zloupotrebljavamo novac Komore."

Nadam se ako se opet nesto ovako ponovi da nece i ona biti dugog vijeka jer njene odluke su direktno uticale na zivote pacijenata i bar sto se mene tice da se desi nekome od moje porodice ja bih ovo tretirao kao ubistvo ....a onda ide oko za oko!!! Jebo li je onaj ko je doveo iz one vukojebine u Sarajevo!!!
Jedan od krivaca za stanje u zdravstvu, a opet pametuje :D :D
ušće

#3608 Re: Sebija All about

Post by ušće »

hrasno38 wrote:[

Druže sve da si upravu za svaku izgovorenu riječ ,već odavno si svojom retorikom prešao mjeru normalnog ,ljudskog i kulturnog ...
MOSALJOZE

#3609 Re: Sebija All about

Post by MOSALJOZE »

Nema šanse da neko ko tako žestoko pljuje po jednoj stranci,ne pripada nekoj od stranaka opozicije.I kad dodju na vlast sve med i mlijeko..
Samo zamijene imena,a to kako se djeluje,šta se govori je haman isto.
belfy

#3610 Re: Sebija All about

Post by belfy »

mario001 wrote:
hrasno38 wrote:@Green_Tee........jesi li sebe prijavio sto si covjeka nazvao glupim?????

da li imas problema sa citanjem ili razumjevanjem?. evo, samo sam jedan bold premjestio, ali tebi taj dio nije bitan. jel tako?

P.S. zasto mario u nicku? neka nova antifora HB komponente ili nesto trece?
Banksy

#3611 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

http://www.avaz.ba/clanak/275318/dr-fah ... kira-i-sda

Kutarisat ću se ja ovoga svega, ali neću sageti glavu pred tom provincijalkom, agresivkom... Bolje je umrijeti!

Njoj odgovara da dođe neko ko će klimati glavom i neće kao ja govoriti da su njene odluke protiv zdravlja građana Sarajeva, počevši od prve koju je donijela kada je došla na KCUS da se ukine intenzivna njega, da se zatvori Urgentna klinika ponedjeljkom i petkom, da se Endokrinološka klinika rasformira i proglasi odjeljenjem nuklearne medicine.

A kada je 90-ih godina na KCUS-u osnovana Intenzivna jedinica, prvi put u historiji smo imali odjel svjetskog nivoa.

Šta to ukidanje klinika znači za pacijente?

- Pacijenti sigurno trpe zbog ovakvih njenih hirovitih odluka, a, bogami, trpimo i mi braneći pacijente. Evo vidite, neki dan je dr. Izetbegović predstavila izvještaj o svom radu, ako se može to tako nazvati. Rekla je da te klinike nose sa sobom velike troškove. Pa, zdravstvo nosi velike troškove, ali za to se dobije novac. Za KCUS se godišnje izdvaja blizu 200 miliona KM. To je ogromna suma, i novac u zdravstvu nije tu da se štedi, nego da se spašavaju ljudski životi. Ali, ne čudim se više ničemu.

Braneći moje stavove i stručnost, otići ću iz Komore, ali nikada neću sageti glavu pred onima koji u organizaciji zdravstva ništa ne znaju, odnosno čine sve da oslabe zdravstvenu zaštitu. Odgovorno tvrdim da nakon svih ovih odluka koje je dr. Izetbegović donijela KCUS nikad nije bio u većoj krizi.

Građani govore da sestre nemaju rukavica, da nema osnovnih lijekova. Ima tu čak i sumnji u organizirani kriminal, jer govore da ljudi kupuju lijekove i to samo u jednoj apoteci.

Nikad se nije štedjelo na zdravlju pacijenata. Ne može se štedjeti na novcu koji je dobiven za zaštitu zdravlja. Zaprepašten sam da nema gaza, lijekova, da su stale operacije... Svaka treća rečenica ovog menadžmenta je prošli menadžment. Krive njih, a niko od nas nije vidio primopredaju, kada su bile smjene. Nisu nas nikada obavijestili o zatečenom stanju. Sada mogu pričati šta hoće, jer ovdje se sve svodi na priče, a dokumente kojima će se sve potkrijepiti niko nije vidio.

Hoćete da kažete da je 63 miliona KM ušteda o kojima govori dr. Izetbegović „ušteđeno“ od izdvojenog novca za liječenje?

- Ne znam šta bih vam rekao, jer ono što je dr. Izetbegović iznosila na konferenciji za novinare bilo je nebulozno. Već 50 godina pišem izvještaje, a ono što je ona prezentirala ne može se tako nazvati. Mi tamo nismo čuli koliko je bolesnika ležalo, koliko je operirano, koliko izliječeno, koliko je umrlo. Čuli smo samo nebulozne priče o kvadratnim metrima površine bolnice, o 63 miliona uštede. A to je priznanje krivičnog djela, jer to je novac za zdravstvenu zaštitu Sarajlija, nije to novac za štednju.

Drugo, ta suma je nemoguća. Ni to nije istina. Recimo i da je istina, da je uštedjela 63 miliona, finansijer bi joj trebao dogodine dati 63 miliona manje, jer je pokazala da može bez tog novca. To je totalno neznanje. Žalosno je bilo gledati ljude pored nje na konferenciji koji su sjedili kao mulci i klimali glavom na njen nastup. Pa to je jedan prizor primitivne, provincijske supkulture. Nikada ovoga nije bilo do njene pojave, ni svađe u Komori, ni problema na KCUS-u, ni tima koji kevće u horu oko direktora. Sramotno se ponašaju za jednu ozbiljnu bolnicu. A dr. Izetbegović je pokazala da nije neko ko može voditi bolnicu.

Izbor dr. Izetbegović od samog početka bio je sporan mnogima. Evo, i Vi kažete da nije dorasla toj poziciji. Zašto?

- Prema mom mišljenju, ona ima dvije reference za direktora: prezime Izetbegović i političku moć SDA. Uvijek sam govorio da politika ne smije ući u zdravstvo. Sad je kroz Sebiju Izetbegović ušla i desilo se veliko zlo. Čini mi se da ona polako potapa i Bakira i SDA. Nadam se da u SDA ima toliko pametnih ljudi koji će to vidjeti.

Osim toga, njenim izborom povrijeđen sam i kao čovjek koji je više od 50 godina u zdravstvu, da mene proganja profesorica koja je studirala 11 godina. Teško od neznalice postane neko dobar. To neznanje neko gura, ali ono se danas vidi na ovom organiziranju i reorganiziranju zdravstva. Očito su za neke ljudski životi postali igra!

Možete li se osvrnuti na odlazak vrsnih ljekara s KCUS-a? Imaju li oni zamjenu?

- Mislim da nemaju. Kad izgubite ljekara, specijalistu, nastaje ogromna rupa koju je vrlo teško popuniti.

hrasno38

#3612 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

belfy wrote:
mario001 wrote:

da li imas problema sa citanjem ili razumjevanjem?. evo, samo sam jedan bold premjestio, ali tebi taj dio nije bitan. jel tako?

P.S. zasto mario u nicku? neka nova antifora HB komponente ili nesto trece?
Da ti kazem to su ti oni sto i po FB svasta pricaju ali su im na slikama zastave BiH, ljiljani itd itd. Nemaju ti hrabrosti da pokazu ko su i sta su. On je Mario kao sto sam i ja Meho samo sto ja nisam stavio Meho u avatar. Cisto sumnjam da postoji Mario na zemlajskoj kugli koji ce tako zdusno braniti SDA i njihova zlodjela ponajvise prema stanovnistvu ili polulaciji koju predstavljaju. Ja sam davno rekao sta imam koji moj da pisem protiv HDZ-a i protiv SNSDA, SDS=a jer su dokazani fasisti koji su ubijali nevine ljude u ratnim strahotama....e ovi to drukcije rade ali u miru ubijajuci svo dostojanstvo u gradjinama i unistavajuci ekonomiju F BiH do neprepoznatljivosti. Evo jedna od velikih firmi koja danas radi ono sto je radila prije rata sa istim uspjehom ili eto samo da postoji. Unistili su Energoinvest, Sipad, Feroelektro, Hidrogradnju, Zicu, Zrak, VIK, bolnice, ....ma jebaji ga sve apsolutno sve i sad se kao neko cudi stii ih zdusno napadam.....jok eto treba da budem supak prema sam sebi i svom djetetu pa da kazem "bravo" samo zato sto nisu u ratu bili isti kao i ostali koji su izvrsili agresiju na BiH. E pa ovo sto SDA radi je unutrasnja agresija na ekonomiju i na preostale stanovnike u cilju sticanja sto vece vlastite dobiti i betoniranje pozicija. Betoniro je i Causesku pa je sa zivotnom saputnicom zavrsio ispred BETONA!!
hrasno38

#3613 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:

Kutarisat ću se ja ovoga svega, ali neću sageti glavu pred tom provincijalkom, agresivkom... Bolje je umrijeti!

Njoj odgovara da dođe neko ko će klimati glavom i neće kao ja govoriti da su njene odluke protiv zdravlja građana Sarajeva, počevši od prve koju je donijela kada je došla na KCUS da se ukine intenzivna njega, da se zatvori Urgentna klinika ponedjeljkom i petkom, da se Endokrinološka klinika rasformira i proglasi odjeljenjem nuklearne medicine.

A kada je 90-ih godina na KCUS-u osnovana Intenzivna jedinica, prvi put u historiji smo imali odjel svjetskog nivoa.

- Pacijenti sigurno trpe zbog ovakvih njenih hirovitih odluka, a, bogami, trpimo i mi braneći pacijente. Evo vidite, neki dan je dr. Izetbegović predstavila izvještaj o svom radu, ako se može to tako nazvati. Rekla je da te klinike nose sa sobom velike troškove. Pa, zdravstvo nosi velike troškove, ali za to se dobije novac. Za KCUS se godišnje izdvaja blizu 200 miliona KM. To je ogromna suma, i novac u zdravstvu nije tu da se štedi, nego da se spašavaju ljudski životi. Ali, ne čudim se više ničemu.

Braneći moje stavove i stručnost, otići ću iz Komore, ali nikada neću sageti glavu pred onima koji u organizaciji zdravstva ništa ne znaju, odnosno čine sve da oslabe zdravstvenu zaštitu. Odgovorno tvrdim da nakon svih ovih odluka koje je dr. Izetbegović donijela KCUS nikad nije bio u većoj krizi.

Građani govore da sestre nemaju rukavica, da nema osnovnih lijekova. Ima tu čak i sumnji u organizirani kriminal, jer govore da ljudi kupuju lijekove i to samo u jednoj apoteci.

Nikad se nije štedjelo na zdravlju pacijenata. Ne može se štedjeti na novcu koji je dobiven za zaštitu zdravlja. Zaprepašten sam da nema gaza, lijekova, da su stale operacije... Svaka treća rečenica ovog menadžmenta je prošli menadžment. Krive njih, a niko od nas nije vidio primopredaju, kada su bile smjene. Nisu nas nikada obavijestili o zatečenom stanju. Sada mogu pričati šta hoće, jer ovdje se sve svodi na priče, a dokumente kojima će se sve potkrijepiti niko nije vidio.

Hoćete da kažete da je 63 miliona KM ušteda o kojima govori dr. Izetbegović „ušteđeno“ od izdvojenog novca za liječenje?

- Ne znam šta bih vam rekao, jer ono što je dr. Izetbegović iznosila na konferenciji za novinare bilo je nebulozno. Već 50 godina pišem izvještaje, a ono što je ona prezentirala ne može se tako nazvati. Mi tamo nismo čuli koliko je bolesnika ležalo, koliko je operirano, koliko izliječeno, koliko je umrlo. Čuli smo samo nebulozne priče o kvadratnim metrima površine bolnice, o 63 miliona uštede. A to je priznanje krivičnog djela, jer to je novac za zdravstvenu zaštitu Sarajlija, nije to novac za štednju.

Drugo, ta suma je nemoguća. Ni to nije istina. Recimo i da je istina, da je uštedjela 63 miliona, finansijer bi joj trebao dogodine dati 63 miliona manje, jer je pokazala da može bez tog novca. To je totalno neznanje. Žalosno je bilo gledati ljude pored nje na konferenciji koji su sjedili kao mulci i klimali glavom na njen nastup. Pa to je jedan prizor primitivne, provincijske supkulture. Nikada ovoga nije bilo do njene pojave, ni svađe u Komori, ni problema na KCUS-u, ni tima koji kevće u horu oko direktora. Sramotno se ponašaju za jednu ozbiljnu bolnicu. A dr. Izetbegović je pokazala da nije neko ko može voditi bolnicu.

Izbor dr. Izetbegović od samog početka bio je sporan mnogima. Evo, i Vi kažete da nije dorasla toj poziciji. Zašto?

- Prema mom mišljenju, ona ima dvije reference za direktora: prezime Izetbegović i političku moć SDA. Uvijek sam govorio da politika ne smije ući u zdravstvo. Sad je kroz Sebiju Izetbegović ušla i desilo se veliko zlo. Čini mi se da ona polako potapa i Bakira i SDA. Nadam se da u SDA ima toliko pametnih ljudi koji će to vidjeti.

Osim toga, njenim izborom povrijeđen sam i kao čovjek koji je više od 50 godina u zdravstvu, da mene proganja profesorica koja je studirala 11 godina. Teško od neznalice postane neko dobar. To neznanje neko gura, ali ono se danas vidi na ovom organiziranju i reorganiziranju zdravstva. Očito su za neke ljudski životi postali igra!

- Mislim da nemaju. Kad izgubite ljekara, specijalistu, nastaje ogromna rupa koju je vrlo teško popuniti.
Samo to i nista vise!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3614 Re: Sebija All about

Post by pici »

- Prema mom mišljenju, ona ima dvije reference za direktora: prezime Izetbegović i političku moć SDA.
sasvim dovoljno da po starom begovskom obiČaju, dobije se i pravo prve bračne noĆi :bih:
mario001

#3615 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Banksy wrote:

Jel njemu neko javio da je smjenjen, tj vec mu je glava "otisla" sa pozicije na kojoj parazitira zadnjih 20 godina :D
Ovo boldirano je samo jos jedna laz u nizu, kladim se da tih njegovih izjava nigdje nema zabiljezeno...
Uglavnom on je proslost
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3616 Re: Sebija All about

Post by pici »

po referencama more bitnut samo šefica odjeljenja a i to joj je mnogo... :bih:
Point.

#3617 Re: Sebija All about

Post by Point. »

Dovoljno je da pogledas kiselu, nadrkanu i ruznu facu Sebije da skontas da je glupa ko qurac i da je jedino udajom na ovoj poziciji. Nabijem na neku stvar komplet kriminalnu, nesposobnu familiju/obitelj Izetbegovic.
Banksy

#3618 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Poenta:

Pacijenti sigurno trpe zbog ovakvih njenih hirovitih odluka, a, bogami, trpimo i mi braneći pacijente. Evo vidite, neki dan je dr. Izetbegović predstavila izvještaj o svom radu, ako se može to tako nazvati. Rekla je da te klinike nose sa sobom velike troškove. Pa, zdravstvo nosi velike troškove, ali za to se dobije novac. Za KCUS se godišnje izdvaja blizu 200 miliona KM. To je ogromna suma, i novac u zdravstvu nije tu da se štedi, nego da se spašavaju ljudski životi. Ali, ne čudim se više ničemu.

Drugo, ta suma je nemoguća. Ni to nije istina. Recimo i da je istina, da je uštedjela 63 miliona, finansijer bi joj trebao dogodine dati 63 miliona manje, jer je pokazala da može bez tog novca. To je totalno neznanje. Žalosno je bilo gledati ljude pored nje na konferenciji koji su sjedili kao mulci i klimali glavom na njen nastup. Pa to je jedan prizor primitivne, provincijske supkulture.
Edin H.

#3619 Re: Sebija All about

Post by Edin H. »

Vi ste meni isto kao Arsenalovi navijaci koji novi stadion, a i titulu.

Tako i vi hocete da Sebija ustedi, pozitivno posluje, a jos i da se raja kvalitetno lijeci.

E ne mogu i jare i pare. :wink:
hrasno38

#3620 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:Vi ste meni isto kao Arsenalovi navijaci koji novi stadion, a i titulu.

Tako i vi hocete da Sebija ustedi, pozitivno posluje, a jos i da se raja kvalitetno lijeci.

Prvu recenicu ti ne bi desifrovao ni jahic :D
Edin H.

#3621 Re: Sebija All about

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Edin H. wrote:Vi ste meni isto kao Arsenalovi navijaci koji novi stadion, a i titulu.

Prvu recenicu ti ne bi desifrovao ni jahic :D
Misteriozna rijec koja nedostaje je hoce. :wink:
Dozer

#3622 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ljudi moji.... Zadnjih dana sam pricao s 15-ak ljudi s KC-a, prijatelja, sto doktora, sto drugog osoblja (braca, sestre, tehnicari). Niko nije imao neku pozitivnu za sve ovo sto ona gore radi. Jedino za sta kazu da jeste malo bolje, to je taj nekakav red koji je zaveden, ali takodjer potvrdjuju ono sto ja vec stranicama ovdje tupim - to nema nikakve veze s kvalitetom LIJECENJA.
Za neupucene, lijecenje nije kada vas na hodniku salijece osoblje klinike da vam pridrzi kaput, a cime se Sebija busa kao da je to vrhunac zdravstvene usluge.... :roll:

O 63 miliona vracenog duga svi samo kolutaju ocima i ironicno se smiju. O ustedama u visini iste cifre vec se grohotom smiju.

P.S. Da li je iko primijetio da je Sebija vrlo hinjski promijenila pricu, u onom Dnevniku D? Sad, kad je shvatila da je provaljena i da ne moze prosipati supljak o vracenom dugu u iznosu od 63,5 miliona, pocinje pricu okretati na to da je taj iznos zapravo - ustedila.
Da nije zalosno, bilo bi smijesno.... Ali, nama to pokazuje par btnih stvari:
1. Ona nema pojma o ekonomiji, a samim tim ni o menadzmentu, jer menadzment je segment ekonomije.
2. Veliki je lazov i manipulator, koji svoje realno neznanje prikriva nesuvislim potezima (inace, ovo je odlika svih notornih neznalica, sto gledamo vec godinama kroz raznorazne spodobe na raznim funkcijama u vlasti).
3. Silu takodjer koristi za prikrivanje svojih lazi i promasaja, kao i medije kojima preko muza diriguje sta i kako da je pitaju (pa to onda dovede do frfljanja i besmislenih pitanja novinarke na FTV, gdje je bilo ocigledno da je ne smije pitati prava pitanja).

Ukratko, sve dok doticna ne izadje u javnost s egzaktnim podacima o tome kome je sve vratila 63 miliona i od kojih tacno sredstava, kao i dok ne kaze i ne dokaze sta je sve gore promijenila u kvalitativnom smislu ZA PACIJENTE (poboljsana dijagnostika, izljecenja, lijekovi, itd.), sve ovo sto bulazni i petlja ce i dalje biti samo to - bulaznjenje i petljavina.

Medjutim, koliko god neki znali i uvidjali sta ona radi i koliko laze, u strasnoj smo manjini jer zadnjih dana stalno slusam ljude kako misle da ona radi dobre stvari, kako je zmaj, odlican menadzer, itd., sto mi samo pokazuje koji je mentalni sklop vecine ljudi ovdje i koliko su ljudi neobrazovani i bez mentalnih kapaciteta da uvide kada im neko prodaje muda pod bubrege....

Nazalost, ali ona, kao i svi u SDA, vrlo su svjesni ovoga i ovdje zadugo nece biti bolje, jer se SDA i rukama i nogama upinje da sve jos vise otjera u tom pravcu posto njima to savrseno odgovara.

Evo, pogledajte ovog @Maria01 ovdje.... Klasini primjer poltrona koji "razmislja" iskljucivo tudjim mozgom... Njemu cak i ona sad da kaze da je sve lagala za te pare i da je sve uradila kako bi se rijesila onih koji njoj ne odgovaraju i dovela svoje klimoglave, poput njega, on i dalje nece vjerovati da to jeste tako.... To je taj model ispranog mozga koji SDA ovdje uzgaja vec 27 godinu (Da, uzgaja. Jer, covjek bez mozga, a koji ce koristiti nezavisno od bilo koga, nije nista drugo nego biljka koju neko drugi, i pametniji, stalno mora zaljevati i usmjeravati gdje taj neko zeli.)...
Last edited by Dozer on 06/02/2017 11:50, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#3623 Re: Sebija All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GeeTnT wrote: Prvo...u svom proslom postu nazvao je sve Bosnjake glupim...zato sam ga i pitao da li i sebe stavlja u taj kos..
Naravno da smo glupani kada dopuštamo da nas jašu ovi tvoji. U razvijenim demokratijama bi pola države bilo na nogama da je situacija ovakva kakva jeste i narod ne bi prestao da se buni dok se situacija ne riješi.

Al karina, talovi, poslovi, budžetski džabojedi operisani od realnosti, uzgojeni likovi, kao što Dozer napisa, bez grama mozga, poltroni, nepismeni, neobrazovani i reko hodža da ih podržimo ( IZ također krivim, jer prešutno podržava konstantno pljačkanje i rušenje države od "domaćih snaga" umjesto da dignu glas i kaže "čekajte malo ljudi, jel vidite šta se dešava oko nas ) nas dovode u situaciju da nas jaše ko stigne.

Četnici zvezkaju oružjem, ustaše traže treći entitet, hrvatski parlamentarci nam slažu klanfe u europskom parlamentu, nema vode, zagađenje, nepotizam, korupcija, bijedne plate, bježi ko stigne i ko može. Perspektiva 0 bodova.

Ne treba biti kvantni fizičar pa shvatiti da ovako ne može još dugo odnosno da će biti još gore.

Pitanje je koliko duboko možemo da potonemo. Gledajući glupane i njihovo ponašanje, veoma duboko. Mi smo već sad u rangu nerazvijenih afričkih banana država, jedina sreća koju imamo je da smo geografski u Europi.

Ti samo podžavaj ove štetočine, najebaćeš ili ti ili tvoja djeca ( ovo je neminovno ), jer su ovi nesposobni da vode dvije nacrtane ovce, a kamoli državu. Hajde što ćeš ti najebati, tvoj izbor, al ću i ja najebati sa tobom, a nije do mene,

Rješenje je vrlo prosto, da znaju, jer je to moja branša - turizam. Zagreb ima cirka 50-ak letova dnevno u zimskom periodu, Beograd 60-ak, naš aerodrom ima 8-10. To su zimski rasporedi, ljeto ide duplo, oni skoro na stotinjak letova, a mi na dvadesetak ( a vidjeli smo šta znači "samo" dvadeset letova dnevno na primjeru Arapa - koji nam donose ozbiljan novac ).

Da bi razvio turizam moraš imati jake avionske konekcije i ponudu. Sarajevo, prema ozbiljnim analizama, ima maksimalnu ponudu od 2-3 dana ( i to je pitanje ) i avonske konekcije na nivou Čada, halo ba, Čada, što je lakrdija. Najgori smo, što se tiče aerodroma u Europi. :skoljka:

Imamo historiju ( od Kulin Bana, Tvrtka, Turaka, Austrougara, agresije, tunela ), imamo priču, rekonstrukcije ubistva Ferdinanda, prolaska kroz tunel, predstave, vodiče. Imamo priču za vjerski turizam, mix islama i kršćanstva, arhitekturu, olimpijadu, etno turizam, vodu, rijeke, planine, skijanje, vodopade, pećine, raftinge, mountin bike staze, imamo i more. O kvalitetnijim hotelima i boljoj ponudi uopšte ne pričam, to je već SF priča. Ovo je potpuno realno, jer ne moraš da mrdneš dupetom, a sve imaš na gotovo.

Reklamirali su nas svi osim nas samih, od National Geofraphica do Loney planeta kao must see grad/državu. Nema šta nemamo, al džaba, ti i tvoji ste toliko nesposobni da nisu u stanju od Bogom date stvari napraviti posao i prosperitet gdje nam je velika prednost što nema puno stanovništva za prehraniti. 10% od ovoga da se uradi uvozili bi radnu snagu, ali avaj, nesposobni poltroni kojima je cilj da se uglave na državnu sisu i ništa ne rade nisu u stanju da sačuvaju dvije nacrtane ovce, a kamoli naprave posao.

Jašta smo nego izrazito glup narod. Rekao bih klasični moroni.

Nije tema, al da objasnim stav.

Jel te još nešto zanima da ti objasnim ?
GeeTnT

#3624 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
GeeTnT wrote: Prvo...u svom proslom postu nazvao je sve Bosnjake glupim...zato sam ga i pitao da li i sebe stavlja u taj kos..
Naravno da smo glupani kada dopuštamo da nas jašu ovi tvoji. U razvijenim demokratijama bi pola države bilo na nogama da je situacija ovakva kakva jeste i narod ne bi prestao da se buni dok se situacija ne riješi.

Al karina, talovi, poslovi, budžetski džabojedi operisani od realnosti, uzgojeni likovi, kao što Dozer napisa, bez grama mozga, poltroni, nepismeni, neobrazovani i reko hodža da ih podržimo ( IZ također krivim, jer prešutno podržava konstantno pljačkanje i rušenje države od "domaćih snaga" umjesto da dignu glas i kaže "čekajte malo ljudi, jel vidite šta se dešava oko nas ) nas dovode u situaciju da nas jaše ko stigne.

Četnici zvezkaju oružjem, ustaše traže treći entitet, hrvatski parlamentarci nam slažu klanfe u europskom parlamentu, nema vode, zagađenje, nepotizam, korupcija, bijedne plate, bježi ko stigne i ko može. Perspektiva 0 bodova.

Ne treba biti kvantni fizičar pa shvatiti da ovako ne može još dugo odnosno da će biti još gore.

Pitanje je koliko duboko možemo da potonemo. Gledajući glupane i njihovo ponašanje, veoma duboko. Mi smo već sad u rangu nerazvijenih afričkih banana država, jedina sreća koju imamo je da smo geografski u Europi.

Ti samo podžavaj ove štetočine, najebaćeš ili ti ili tvoja djeca ( ovo je neminovno ), jer su ovi nesposobni da vode dvije nacrtane ovce, a kamoli državu. Hajde što ćeš ti najebati, tvoj izbor, al ću i ja najebati sa tobom, a nije do mene,

Rješenje je vrlo prosto, da znaju, jer je to moja branša - turizam. Zagreb ima cirka 50-ak letova dnevno u zimskom periodu, Beograd 60-ak, naš aerodrom ima 8-10. To su zimski rasporedi, ljeto ide duplo, oni skoro na stotinjak letova, a mi na dvadesetak ( a vidjeli smo šta znači "samo" dvadeset letova dnevno na primjeru Arapa - koji nam donose ozbiljan novac ).

Da bi razvio turizam moraš imati jake avionske konekcije i ponudu. Sarajevo, prema ozbiljnim analizama, ima maksimalnu ponudu od 2-3 dana ( i to je pitanje ) i avonske konekcije na nivou Čada, halo ba, Čada, što je lakrdija. Najgori smo, što se tiče aerodroma u Europi. :skoljka:

Imamo historiju ( od Kulin Bana, Tvrtka, Turaka, Austrougara, agresije, tunela ), imamo priču, rekonstrukcije ubistva Ferdinanda, prolaska kroz tunel, predstave, vodiče. Imamo priču za vjerski turizam, mix islama i kršćanstva, arhitekturu, olimpijadu, etno turizam, vodu, rijeke, planine, skijanje, vodopade, pećine, raftinge, mountin bike staze, imamo i more. O kvalitetnijim hotelima i boljoj ponudi uopšte ne pričam, to je već SF priča. Ovo je potpuno realno, jer ne moraš da mrdneš dupetom, a sve imaš na gotovo.

Reklamirali su nas svi osim nas samih, od National Geofraphica do Loney planeta kao must see grad/državu. Nema šta nemamo, al džaba, ti i tvoji ste toliko nesposobni da nisu u stanju od Bogom date stvari napraviti posao i prosperitet gdje nam je velika prednost što nema puno stanovništva za prehraniti. 10% od ovoga da se uradi uvozili bi radnu snagu, ali avaj, nesposobni poltroni kojima je cilj da se uglave na državnu sisu i ništa ne rade nisu u stanju da sačuvaju dvije nacrtane ovce, a kamoli naprave posao.

Jašta smo nego izrazito glup narod. Rekao bih klasični moroni.

Nije tema, al da objasnim stav.

Jel te još nešto zanima da ti objasnim ?

Prikupljena 483 miliona: Prihodi od indirektnih poreza u januaru veću za 5 miliona KM

Objavljeno u kategoriji BiH na 05.02.2017
U januaru 2017 prikupljeno je 483 miliona KM indirektnih poreza što je za 5 miliona KM ili 1,03 % više u odnosu na januar 2016. godine, kada su prihodi od PDV-a, akcize, carine i putarine iznosili 478 milliona KM, saopćeno je iz UIO BiH, prenosi Patria.

Nakon izvršenih povrata PDV-a raspodjela prihoda sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje u mjesecu januaru iznosila je: za finansiranje državnih institucija raspoređen je iznos od 61 milion KM. Ostatak sredstava raspoređen je entitetskim ministarstvima finansija i Distriktu Brčko i to: Federaciji BiH ukupno 211 milion KM, Republici Srpskoj 106 miliona KM i Distriktu Brčko 11 miliona KM.

Podsjećamo, u 2016. godini UIO je je prikupila rekordne prihode od indirektnih poreza, koji su iznosili 6 milijardi i 638 miliona KM i bili su veći za 284 miliona KM ili 4,48 % u odnosu na 2015. godinu kada su iznosili 6 milijardi i 354 milliona KM.
mario001

#3625 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Evo, pogledajte ovog @Maria01 ovdje.... Klasini primjer poltrona koji "razmislja" iskljucivo tudjim mozgom... Njemu cak i ona sad da kaze da je sve lagala za te pare i da je sve uradila kako bi se rijesila onih koji njoj ne odgovaraju i dovela svoje klimoglave, poput njega, on i dalje nece vjerovati da to jeste tako.... To je taj model ispranog mozga koji SDA ovdje uzgaja vec 27 godinu (Da, uzgaja. Jer, covjek bez mozga, a koji ce koristiti nezavisno od bilo koga, nije nista drugo nego biljka koju neko drugi, i pametniji, stalno mora zaljevati i usmjeravati gdje taj neko zeli.)...
Kmecavac, opterecen si previse stvarima na koje ne mozes da utjeces nikako, znam da to frustrira ali daj se posveti necemu u cemu si sigurno dobar, kladionica recimo

P.S.
Jebe se meni za Sebijom, ja samo volim gledati luzercine kako ne mogu nista uraditi u vezi stvari koje im smetaju, osim da se raspituju, analiziraju, opterecuju i na kraju odu u krevet kao luzeri jer kad se probude ona je i dalje tu :D :D
Post Reply