GeeTnT wrote:
Prvo...u svom proslom postu nazvao je sve Bosnjake glupim...zato sam ga i pitao da li i sebe stavlja u taj kos..
Naravno da smo glupani kada dopuštamo da nas jašu ovi tvoji. U razvijenim demokratijama bi pola države bilo na nogama da je situacija ovakva kakva jeste i narod ne bi prestao da se buni dok se situacija ne riješi.
Al karina, talovi, poslovi, budžetski džabojedi operisani od realnosti, uzgojeni likovi, kao što Dozer napisa, bez grama mozga, poltroni, nepismeni, neobrazovani i reko hodža da ih podržimo ( IZ također krivim, jer prešutno podržava konstantno pljačkanje i rušenje države od "domaćih snaga" umjesto da dignu glas i kaže "čekajte malo ljudi, jel vidite šta se dešava oko nas ) nas dovode u situaciju da nas jaše ko stigne.
Četnici zvezkaju oružjem, ustaše traže treći entitet, hrvatski parlamentarci nam slažu klanfe u europskom parlamentu, nema vode, zagađenje, nepotizam, korupcija, bijedne plate, bježi ko stigne i ko može. Perspektiva 0 bodova.
Ne treba biti kvantni fizičar pa shvatiti da ovako ne može još dugo odnosno da će biti još gore.
Pitanje je koliko duboko možemo da potonemo. Gledajući glupane i njihovo ponašanje, veoma duboko. Mi smo već sad u rangu nerazvijenih afričkih banana država, jedina sreća koju imamo je da smo geografski u Europi.
Ti samo podžavaj ove štetočine, najebaćeš ili ti ili tvoja djeca ( ovo je neminovno ), jer su ovi nesposobni da vode dvije nacrtane ovce, a kamoli državu. Hajde što ćeš ti najebati, tvoj izbor, al ću i ja najebati sa tobom, a nije do mene,
Rješenje je vrlo prosto, da znaju, jer je to moja branša - turizam. Zagreb ima cirka 50-ak letova dnevno u zimskom periodu, Beograd 60-ak, naš aerodrom ima 8-10. To su zimski rasporedi, ljeto ide duplo, oni skoro na stotinjak letova, a mi na dvadesetak ( a vidjeli smo šta znači "samo" dvadeset letova dnevno na primjeru Arapa - koji nam donose ozbiljan novac ).
Da bi razvio turizam moraš imati jake avionske konekcije i ponudu. Sarajevo, prema ozbiljnim analizama, ima maksimalnu ponudu od 2-3 dana ( i to je pitanje ) i avonske konekcije na nivou Čada, halo ba, Čada, što je lakrdija. Najgori smo, što se tiče aerodroma u Europi.
Imamo historiju ( od Kulin Bana, Tvrtka, Turaka, Austrougara, agresije, tunela ), imamo priču, rekonstrukcije ubistva Ferdinanda, prolaska kroz tunel, predstave, vodiče. Imamo priču za vjerski turizam, mix islama i kršćanstva, arhitekturu, olimpijadu, etno turizam, vodu, rijeke, planine, skijanje, vodopade, pećine, raftinge, mountin bike staze, imamo i more. O kvalitetnijim hotelima i boljoj ponudi uopšte ne pričam, to je već SF priča. Ovo je potpuno realno, jer ne moraš da mrdneš dupetom, a sve imaš na gotovo.
Reklamirali su nas svi osim nas samih, od National Geofraphica do Loney planeta kao must see grad/državu. Nema šta nemamo, al džaba, ti i tvoji ste toliko nesposobni da nisu u stanju od Bogom date stvari napraviti posao i prosperitet gdje nam je velika prednost što nema puno stanovništva za prehraniti. 10% od ovoga da se uradi uvozili bi radnu snagu, ali avaj, nesposobni poltroni kojima je cilj da se uglave na državnu sisu i ništa ne rade nisu u stanju da sačuvaju dvije nacrtane ovce, a kamoli naprave posao.
Jašta smo nego izrazito glup narod. Rekao bih klasični moroni.
Nije tema, al da objasnim stav.
Jel te još nešto zanima da ti objasnim ?