Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- supercali
#3601 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nemoj sve bukvalno shvatati
-
detroit-mercy
#3602 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tvoj problem je sto mislis da je svijet statican, da je sve stalo sa smrcu Juge. 72e godin, velika para se nije vrtila ni u fudbalu ni u kosarci , pa si mogao sa tim intervencijama drzave da stvaras timove i sampione. Danas, kada se fudbalski ugovori mjere stotinama miliona Eura a kosarkaski desetinama, nema te drzave ili republike koja bi stala iz toga.Ali Kemal wrote:
O kakvoj se državi tada radilo i kakva je bila BiH, govori činjenica da je KK Bosna 1972 godine ušla u prvu ligu Jugoslavije, a 7 godina poslije osvojila titula prvaka Evrope. Ne vjerujem da postoji takav uspon u istoriji sporta, medjutim iza KK Bosna je bila stala država tj tadašnje rukovodstvo grada i republike. Podržana je inicajativa da se dovedu najbolji igrači i stvori dobar tim, nešto što se već radilo sa Partizanom.
To je sada nemoguće, jer političarima nije ništa važno osim ostanka na vlasti, ma šta god da pričaju i lažu.
-
maher
#3603 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
kk bosna jeste bio primjer kako treba raditi, ali tu nije bilo samo stvar novca ... veliku ulogu je tu odigrala i katedra za kosarku na dif-u ... tu je bio jedan sistem rada koji su mnogi kasnije kopirali ... pa spanija sadasnji prvak evrope je svoj rad sa mladima napravila po uzoru na jugoslovensku skolu kosarke ...detroit-mercy wrote:Tvoj problem je sto mislis da je svijet statican, da je sve stalo sa smrcu Juge. 72e godin, velika para se nije vrtila ni u fudbalu ni u kosarci , pa si mogao sa tim intervencijama drzave da stvaras timove i sampione. Danas, kada se fudbalski ugovori mjere stotinama miliona Eura a kosarkaski desetinama, nema te drzave ili republike koja bi stala iz toga.Ali Kemal wrote:
O kakvoj se državi tada radilo i kakva je bila BiH, govori činjenica da je KK Bosna 1972 godine ušla u prvu ligu Jugoslavije, a 7 godina poslije osvojila titula prvaka Evrope. Ne vjerujem da postoji takav uspon u istoriji sporta, medjutim iza KK Bosna je bila stala država tj tadašnje rukovodstvo grada i republike. Podržana je inicajativa da se dovedu najbolji igrači i stvori dobar tim, nešto što se već radilo sa Partizanom.
To je sada nemoguće, jer političarima nije ništa važno osim ostanka na vlasti, ma šta god da pričaju i lažu.
samo i tu postoji druga strana, uspjeh kosarke 1979 i titula prvaka evrope dovela je do toga da se kosarka uvede u nastavu fizickog vaspitanja, a da se rukomet izbaci ... i to je dovelo da rukomet pocne padati jer je sve vise mladih igralo kosarku ... mada je borac bio prvak evrope, zeljo prvak jugoslavije i bih je imala jos puno kvalitetnih prvoligasa i drugoligasa ...
- Ali Kemal
#3604 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tvoj problem je što to malo bukvalno shvataš.detroit-mercy wrote:Tvoj problem je sto mislis da je svijet statican, da je sve stalo sa smrcu Juge. 72e godin, velika para se nije vrtila ni u fudbalu ni u kosarci , pa si mogao sa tim intervencijama drzave da stvaras timove i sampione. Danas, kada se fudbalski ugovori mjere stotinama miliona Eura a kosarkaski desetinama, nema te drzave ili republike koja bi stala iz toga.
Naravno da sada ne može država da stane iza KK Bosna kao tada, ali može i treba da stane bar iza nečega
-
detroit-mercy
#3605 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Koja drzava, drzava kojoj je navucena Daytonska ludjacka kosulja, daj molim te, vise i ta poredjenja. Pogledaj koliko Hrvatska, Srbija ili Slovenija ulazu u sport pa pricaj. BiH je nesto deseto, i onda ovdje izdrkavas na ta poredjenja, poredis drzavu sa normalnim uredjenjem sa drzavom koja ima tako malo perogativa normalne drzave.Ali Kemal wrote:Tvoj problem je što to malo bukvalno shvataš.detroit-mercy wrote:Tvoj problem je sto mislis da je svijet statican, da je sve stalo sa smrcu Juge. 72e godin, velika para se nije vrtila ni u fudbalu ni u kosarci , pa si mogao sa tim intervencijama drzave da stvaras timove i sampione. Danas, kada se fudbalski ugovori mjere stotinama miliona Eura a kosarkaski desetinama, nema te drzave ili republike koja bi stala iz toga.
Naravno da sada ne može država da stane iza KK Bosna kao tada, ali može i treba da stane bar iza nečega
- piupiu
#3606 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mislim da je vrijeme da se za korupciju, javašluk, lopovluk, feudalno-prćijski poredak, itd ... prestane kriviti Dejtonski sporazum. Koliko god bio ludjački, on nije kriv za nabrojane fenomene. On je samo izgovor za iste.
-
detroit-mercy
#3607 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Naravno, da se za korupciju i ostala sranja ne moze kriviti Dayton ali u istu ruku Dayton je veliko izvoriste svih zajebancija koje imamo. Nadji mi i jednu bivsu republiku u kojoj je glavni drzavni muzej zatvoren jer ga jedni smatraju svojim, jedne zaboli briga, jedni ga uopste ne smatraju svojim i slicne gluposti da ne govorimo o drugim institucijama kulture. Nadji mi i jednu bivsu YU republiku u kojoj reprezentacija te republike ima problem da igra u bilo kom dijelu zemljepiupiu wrote:Mislim da je vrijeme da se za korupciju, javašluk, lopovluk, feudalno-prćijski poredak, itd ... prestane kriviti Dejtonski sporazum. Koliko god bio ludjački, on nije kriv za nabrojane fenomene. On je samo izgovor za iste.
- Ali Kemal
#3608 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vidiš ja samtram da je Dejtonski sporazum jako dobar i svi oni koji mantraju o ludjačkoj košulji, osim tog fraziranja neka objasne konkretno kakva je veza izmedju Dejtonskog sporazuma i korupcije, za početak, a kada to objasne onda ćemo preći na neke druge probleme i uzročnoposljedičnu vezu sa Dejtonskim sporazumom.detroit-mercy wrote:Koja drzava, drzava kojoj je navucena Daytonska ludjacka kosulja, daj molim te, vise i ta poredjenja. Pogledaj koliko Hrvatska, Srbija ili Slovenija ulazu u sport pa pricaj. BiH je nesto deseto, i onda ovdje izdrkavas na ta poredjenja, poredis drzavu sa normalnim uredjenjem sa drzavom koja ima tako malo perogativa normalne drzave.
Npr da nije bilo Dejtonskog sporazuma nikada se ne bi vratila imovina ljudima
Ovo me jako podsjeća na kritičare kantonizacije BiH tamo negdje 1991 godine, isti novinari sada pišu o dejtonskoj ludjačkoj košulji i samo pale raju na neke iracionalne stvari, umjesto na konkretne, tj na vlast.
Pod izgovorom te ludjačke košulje niko od vlasti ni ne mora ništa da radi, samo kaže dejton nam onemogućava da išta uradimo, ali ipak žele da se kandiduju, žestoke se bore da bi došli na vlast, i ako priznaju da ne mogu ništa da naprave.
Onaj čovjek sa ulice je rekao sasvim jasno da kritikuju Dejtonski sporazum oni koji su ga potpisali, ali ja kažem da je taj sporazum jako dobar i hvala američkoj administraciji što je donijela mir, ali joj zamjeram što je dala dolare da se otvori Muzej, jer ta sadaka štiti vlast.
Dakle kakva je veza izmedju Dejtona i zatvaranje muzeja?
-
detroit-mercy
#3609 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Toliko je dobar da su njegove dobrote svjesni i oni koji su ga kreirali pa stalno podcrtavaju da se treba mijenjati.Ali Kemal wrote:Vidiš ja samtram da je Dejtonski sporazum jako dobar i svi oni koji mantraju o ludjačkoj košulji, osim tog fraziranja neka objasne konkretno kakva je veza izmedju Dejtonskog sporazuma i korupcije, za početak, a kada to objasne onda ćemo preći na neke druge probleme i uzročnoposljedičnu vezu sa Dejtonskim sporazumom.detroit-mercy wrote:Koja drzava, drzava kojoj je navucena Daytonska ludjacka kosulja, daj molim te, vise i ta poredjenja. Pogledaj koliko Hrvatska, Srbija ili Slovenija ulazu u sport pa pricaj. BiH je nesto deseto, i onda ovdje izdrkavas na ta poredjenja, poredis drzavu sa normalnim uredjenjem sa drzavom koja ima tako malo perogativa normalne drzave.
Npr da nije bilo Dejtonskog sporazuma nikada se ne bi vratila imovina ljudima![]()
Ovo me jako podsjeća na kritičare kantonizacije BiH tamo negdje 1991 godine, isti novinari sada pišu o dejtonskoj ludjačkoj košulji i samo pale raju na neke iracionalne stvari, umjesto na konkretne, tj na vlast.
Pod izgovorom te ludjačke košulje niko od vlasti ni ne mora ništa da radi, samo kaže dejton nam onemogućava da išta uradimo, ali ipak žele da se kandiduju, žestoke se bore da bi došli na vlast, i ako priznaju da ne mogu ništa da naprave.
Onaj čovjek sa ulice je rekao sasvim jasno da kritikuju Dejtonski sporazum oni koji su ga potpisali, ali ja kažem da je taj sporazum jako dobar i hvala američkoj administraciji što je donijela mir, ali joj zamjeram što je dala dolare da se otvori Muzej, jer ta sadaka štiti vlast.
Opet, pogledaj susjedstvo pa mi reci kako da u susjedstvu niti jedna znacajna institucija nije zatvorena, to oni manje lopovi, manje korumpirani, sposobniji. Jes al u kurcu. Jebes drzavu u kojoj se moras sa nekim natezati je li Zemaljski Muzej u Sarajevu institucija od drzavnog ili lokalnog znacaja.
- spreca
#3610 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa kad je dejton dobar stoga bar neko ne kopira.......srbijaili hrvatska ili sama amerika ili to oni zive losije od nas jer nemaju Dejtona.......Dejton je toliko dobar da ga srbi probaju uvaliti i Kosovu ali jebiga neide ni tvorci dejtona ne pokusavaju nista slicno da im nametnu...........Dejton je i dao mogucnost domacim izdajicama i bandi da ga tumace na svoj nacin jer je kurac od prava i zkonaAli Kemal wrote:Vidiš ja samtram da je Dejtonski sporazum jako dobar i svi oni koji mantraju o ludjačkoj košulji, osim tog fraziranja neka objasne konkretno kakva je veza izmedju Dejtonskog sporazuma i korupcije, za početak, a kada to objasne onda ćemo preći na neke druge probleme i uzročnoposljedičnu vezu sa Dejtonskim sporazumom.detroit-mercy wrote:Koja drzava, drzava kojoj je navucena Daytonska ludjacka kosulja, daj molim te, vise i ta poredjenja. Pogledaj koliko Hrvatska, Srbija ili Slovenija ulazu u sport pa pricaj. BiH je nesto deseto, i onda ovdje izdrkavas na ta poredjenja, poredis drzavu sa normalnim uredjenjem sa drzavom koja ima tako malo perogativa normalne drzave.
Npr da nije bilo Dejtonskog sporazuma nikada se ne bi vratila imovina ljudima![]()
-
Fudo387
#3611 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pretjerujete, da se lik kojim cudom pojavi i pitate ga da opet pravi energoinvest rek'o bi vam da niste normalni i da sadite maline. Svijet se promijenio za 180 stepeni od vakta za kojim placete.zateznistub wrote:Kad se ovo ime spomene valja ustai p tek onda spomenuti. Mislim da se jadni okrece u grobu o ventilator, sta su mu od firme uradili...piupiu wrote:Emerik Blum ... kako je uveo Yu privredu na svjestko tržište ...
http://novi.ba/clanak/33653/emerik-blum ... ko-trziste
Nedavno gledao neki dogumentarac o njegovim pocecima i kako je razvijao kompaniju...da ti suze krenu na oci...
- animals
#3612 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bila je i moja baba nekad cura..
tako i sa Jugoslavijom...
tako i sa Jugoslavijom...
- spreca
#3613 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Naprotiv.........dao je svakojakoj bagri mogucnost da uzme sta mu drago i kad mu drago a posle da to negira i da taj isti Dejton tmace kako kome pase.....da je dobar primjenjvali bi ga jos negdje u svijetu a nije da nema slicnih problema.........Dejton je nesto najlosije sto je svijet lansiropiupiu wrote:Mislim da je vrijeme da se za korupciju, javašluk, lopovluk, feudalno-prćijski poredak, itd ... prestane kriviti Dejtonski sporazum. Koliko god bio ludjački, on nije kriv za nabrojane fenomene. On je samo izgovor za iste.
- piupiu
#3614 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Isto govorimo, samo na drugi način.spreca wrote:Naprotiv.........dao je svakojakoj bagri mogucnost da uzme sta mu drago i kad mu drago a posle da to negira i da taj isti Dejton tmace kako kome pase.....da je dobar primjenjvali bi ga jos negdje u svijetu a nije da nema slicnih problema.........Dejton je nesto najlosije sto je svijet lansiropiupiu wrote:Mislim da je vrijeme da se za korupciju, javašluk, lopovluk, feudalno-prćijski poredak, itd ... prestane kriviti Dejtonski sporazum. Koliko god bio ludjački, on nije kriv za nabrojane fenomene. On je samo izgovor za iste.
- spreca
#3615 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
jok duso draga...ne govorimo isto.......ti opravdavas Dejton a ja ne....a to sto bi i ja i ti zeljeli da bude bolje e tu se ocito slazemopiupiu wrote:Isto govorimo, samo na drugi način.spreca wrote:Naprotiv.........dao je svakojakoj bagri mogucnost da uzme sta mu drago i kad mu drago a posle da to negira i da taj isti Dejton tmace kako kome pase.....da je dobar primjenjvali bi ga jos negdje u svijetu a nije da nema slicnih problema.........Dejton je nesto najlosije sto je svijet lansiropiupiu wrote:Mislim da je vrijeme da se za korupciju, javašluk, lopovluk, feudalno-prćijski poredak, itd ... prestane kriviti Dejtonski sporazum. Koliko god bio ludjački, on nije kriv za nabrojane fenomene. On je samo izgovor za iste.
- zateznistub
#3616 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Za drugi dio prve recenice si u pravu! Ali zato sto bi uvidio sa kojim lopovima teske kategorije bi imao posla.Fudo387 wrote: Pretjerujete, da se lik kojim cudom pojavi i pitate ga da opet pravi energoinvest rek'o bi vam da niste normalni i da sadite maline. Svijet se promijenio za 180 stepeni od vakta za kojim placete.
Za prvi pojam koji si napisao vjeruj da pisem veoma skromno, obzirom koliko je pokojnik uradio.
Za tvoju informaciju,, tadasnji Energoinvest se u poslovnim krugovima poredio sa Mitsubishijem i Siemensom vjerovao ti ili ne...
- piupiu
#3617 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne. Uopšte me nisi shvatio, ja ne opravdavam prihvatanje političke manipulacije da je za ... korupciju, lopolvluk, javašluk, itd ... kriv Dejton. Dejton nije kriv što u Sarajevu nema vode. A, Dejton je zločin protiv opstojnosti bosanske kulture.spreca wrote:jok duso draga...ne govorimo isto.......ti opravdavas Dejton a ja ne....a to sto bi i ja i ti zeljeli da bude bolje e tu se ocito slazemopiupiu wrote:Isto govorimo, samo na drugi način.spreca wrote: Naprotiv.........dao je svakojakoj bagri mogucnost da uzme sta mu drago i kad mu drago a posle da to negira i da taj isti Dejton tmace kako kome pase.....da je dobar primjenjvali bi ga jos negdje u svijetu a nije da nema slicnih problema.........Dejton je nesto najlosije sto je svijet lansiro
-
Fudo387
#3618 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bas te dvije kompanije?zateznistub wrote:Za drugi dio prve recenice si u pravu! Ali zato sto bi uvidio sa kojim lopovima teske kategorije bi imao posla.Fudo387 wrote: Pretjerujete, da se lik kojim cudom pojavi i pitate ga da opet pravi energoinvest rek'o bi vam da niste normalni i da sadite maline. Svijet se promijenio za 180 stepeni od vakta za kojim placete.
Za prvi pojam koji si napisao vjeruj da pisem veoma skromno, obzirom koliko je pokojnik uradio.
Za tvoju informaciju,, tadasnji Energoinvest se u poslovnim krugovima poredio sa Mitsubishijem i Siemensom vjerovao ti ili ne...
Pod kojim je simbolom poslovao na Wall Street-u?
- Ali Kemal
#3619 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Eto vidiš i sam potvrdjuješ da korupcija nije povezana sa Dejtonom, a to je glavni problem.detroit-mercy wrote:Toliko je dobar da su njegove dobrote svjesni i oni koji su ga kreirali pa stalno podcrtavaju da se treba mijenjati.
Opet, pogledaj susjedstvo pa mi reci kako da u susjedstvu niti jedna znacajna institucija nije zatvorena, to oni manje lopovi, manje korumpirani, sposobniji. Jes al u kurcu.
Muzej je od lokalnog značaja naravno, zašto bi neki Mostarac finansirao muzej u drugom gradu. Objektivno prvenstveno Sarajevo ima koristi od muzeja, kao jedne od najljepših gradjevina u gradu.detroit-mercy wrote:Jebes drzavu u kojoj se moras sa nekim natezati je li Zemaljski Muzej u Sarajevu institucija od drzavnog ili lokalnog znacaja.
Hajde da čujem šta bi ti i kako bi ubijedio Srbe i Hrvate da se ukine Dejton i predpostavljam vrati sva vlast u Sarajevo.spreca wrote:Pa kad je dejton dobar stoga bar neko ne kopira.......srbijaili hrvatska ili sama amerika ili to oni zive losije od nas jer nemaju Dejtona.......Dejton je toliko dobar da ga srbi probaju uvaliti i Kosovu ali jebiga neide ni tvorci dejtona ne pokusavaju nista slicno da im nametnu...........Dejton je i dao mogucnost domacim izdajicama i bandi da ga tumace na svoj nacin jer je kurac od prava i zkona
Ako bi Hrvati I Srbi dobrovoljno pristali da se ukine Dejtonsko uredjenje, to niko ne bi sprečavao, niti je to zabranjeno, tako da okrivljavati Dejtonski sporazum, onako paušalno pokazuje odsutvo želje da se riješi suštinski problem unutrašnjih odnosa u BiH.
- spreca
#3620 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
to su posledice neuredjene drzave...valjda je Dejton trebao jos sta uraditi kad je vec uzeo na sebe da nam kroji gacepiupiu wrote:
Ne. Uopšte me nisi shvatio, ja ne opravdavam prihvatanje političke manipulacije da je za ... korupciju, lopolvluk, javašluk, itd ... kriv Dejton. Dejton nije kriv što u Sarajevu nema vode. A, Dejton je zločin protiv opstojnosti bosanske kulture.
-
detroit-mercy
#3621 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pod istim pod kojim smo bili 4 vojna silaFudo387 wrote:Bas te dvije kompanije?zateznistub wrote:Za drugi dio prve recenice si u pravu! Ali zato sto bi uvidio sa kojim lopovima teske kategorije bi imao posla.Fudo387 wrote: Pretjerujete, da se lik kojim cudom pojavi i pitate ga da opet pravi energoinvest rek'o bi vam da niste normalni i da sadite maline. Svijet se promijenio za 180 stepeni od vakta za kojim placete.
Pod kojim je simbolom poslovao na Wall Street-u?
- piupiu
#3622 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne slažem se, to je posljedica javašluka, lopovluka, nestručnosti, brljanja, muljanja i mrljanja ... Ne može se niko izgovarati da zbog Dejtona nije u stanju stanovništvu jednog malo većeg sela u svjetskim okvirima priuštiti vodu 24 sata na dan. To su šuplje priče. Dejton za to nije kriv. Ako taj neko nije u stanju organizovati osnovnu infrastrukturu jednog nevelikog grada, nije u stanju ni napraviti državu.spreca wrote:to su posledice neuredjene drzave...valjda je Dejton trebao jos sta uraditi kad je vec uzeo na sebe da nam kroji gacepiupiu wrote:
Ne. Uopšte me nisi shvatio, ja ne opravdavam prihvatanje političke manipulacije da je za ... korupciju, lopolvluk, javašluk, itd ... kriv Dejton. Dejton nije kriv što u Sarajevu nema vode. A, Dejton je zločin protiv opstojnosti bosanske kulture.
- spreca
#3623 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nema ni krivoustog ni zlobe a nema ni Bobana a mogo bi njih pitati a ovaj jedan sto je jos medju zivima i nema smisla ga pitati jer je propiso i nece ti nista moci reci.......uz los Dejton najvise su krivi nasi komsije preko drine i susjedi preko Une i Save....hajd sto oni nevole Bosnjake ali ono jos usputAli Kemal wrote: Hajde da čujem šta bi ti i kako bi ubijedio Srbe i Hrvate da se ukine Dejton i predpostavljam vrati sva vlast u Sarajevo.
Ako bi Hrvati I Srbi dobrovoljno pristali da se ukine Dejtonsko uredjenje, to niko ne bi sprečavao, niti je to zabranjeno, tako da okrivljavati Dejtonski sporazum, onako paušalno pokazuje odsutvo želje da se riješi suštinski problem unutrašnjih odnosa u BiH.
- spreca
#3624 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
ma Dejton ti bona ko u onoj pjesmi Uzmi ago koliko ti drago.....niko nije odgovoran nizastopiupiu wrote:
Ne slažem se, to je posljedica javašluka, lopovluka, nestručnosti, brljanja, muljanja i mrljanja ... Ne može se niko izgovarati da zbog Dejtona nije u stanju stanovništvu jednog malo većeg sela u svjetskim okvirima priuštiti vodu 24 sata na dan. To su šuplje priče. Dejton za to nije kriv. Ako taj neko nije u stanju organizovati osnovnu infrastrukturu jednog nevelikog grada, nije u stanju ni napraviti državu.
-
detroit-mercy
#3625 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Velis od lokalnog znacaja, pa vidis tako ne razmisljaju u Americi, Njemackoj, Francuskoj i drugim drzava. Kod njih imas institucije kulture od drzavnog znacaja.Ali Kemal wrote:Eto vidiš i sam potvrdjuješ da korupcija nije povezana sa Dejtonom, a to je glavni problem.detroit-mercy wrote:Toliko je dobar da su njegove dobrote svjesni i oni koji su ga kreirali pa stalno podcrtavaju da se treba mijenjati.
Opet, pogledaj susjedstvo pa mi reci kako da u susjedstvu niti jedna znacajna institucija nije zatvorena, to oni manje lopovi, manje korumpirani, sposobniji. Jes al u kurcu.
Muzej je od lokalnog značaja naravno, zašto bi neki Mostarac finansirao muzej u drugom gradu. Objektivno prvenstveno Sarajevo ima koristi od muzeja, kao jedne od najljepših gradjevina u gradu.detroit-mercy wrote:Jebes drzavu u kojoj se moras sa nekim natezati je li Zemaljski Muzej u Sarajevu institucija od drzavnog ili lokalnog znacaja.
Hajde da čujem šta bi ti i kako bi ubijedio Srbe i Hrvate da se ukine Dejton i predpostavljam vrati sva vlast u Sarajevo.spreca wrote:Pa kad je dejton dobar stoga bar neko ne kopira.......srbijaili hrvatska ili sama amerika ili to oni zive losije od nas jer nemaju Dejtona.......Dejton je toliko dobar da ga srbi probaju uvaliti i Kosovu ali jebiga neide ni tvorci dejtona ne pokusavaju nista slicno da im nametnu...........Dejton je i dao mogucnost domacim izdajicama i bandi da ga tumace na svoj nacin jer je kurac od prava i zkona
Opet te pitam, je su li susjedi sposobniji manje korumpirani ili pametniji da ne zatvaraju institucije od drzavnog znacaja ili mozda imaju sistem u kojem su mehanizmi blokada kad se kome digne manje izrazeni.
Ah, dodjosmo do toga sta hoce Srbi i Hrvati, ne znam sta hoce Srbi i Hrvati ali me interesuje sta je htjela vojska Srbije i Hrvatske na BH teritoriju.