Mozes zlocincima samo vjerovati na rijec. Zlocincima koji ubijaju, hapse i protjeruju novinare da bi se sakrila istina. Postavio sam ovdje nekoliko klipova koji pokazuju hapsenje novinara.
OK, nećemo vijesti o bolničarima, hoćemo o novinarima. Evo onda da i ja postavim par vijesti
o zločincima koji pucaju na novinare.
Novi napad na novinare u Turskoj! U četvrtak u Istanbulu napadnuta je redakcija dva pro-vladina lista, Yeni Şafak i Yeni Akit. Radi se o ozbiljnom terorističkom napadu, dakle ne o protestima i kamenicama.
Zločinci koji ne dozvoljavaju rad novinara su prvo Molotovljevim koktelima zapalili ulaz u redakcije, potom gasom raspirili požar, a onda pucali po redakciji iz vatrenog oružja. Srećom, nije bilo žrtava. Podsećanja radi, pred izbore je napadnut i pro-vladin list Star.
Odgovornost je preuzela
Freedom Force Militia, teroristička grupa povezana sa PKK i PYD:
Group linked to PKK, YPG claims responsibility for newspaper attack in Istanbul
Četiri napadača su identifikovana. Policija potvrdila da se radi o teroristima povezanim s PKK:
Assailants behind attacks on 2 Istanbul newspaper offices identified
Novinari napadnutog lista Yeni Şafak su se oglasili povodom terorističkog napada na svoju redakciju (sad slijedi traženje političke krivice, moraliziranje i patetika, dakle "font size 200, Kiki style"):
"Demirtaş, i ti si kriv za ovaj napad! Ti si nas pokazao kao mete za PKK!... Ali mi ćemo biti još glasniji! Nastupat ćemo još hrabrije! Koračati ćemo odlučnije!", poručuje hrabri novinar, žrtva terorističkog napada.
Demirtaş, you are also responsiblefor this attack!
For instance, Peoples' Democratic Party (HDP) Co-Chair Selahattin Demirtaş clearly placed a target on Yeni Şafak as well as Sabah and Star newspapers ahead of the June 7 elections. We announced this and asked, “Demirtaş, are you showing us as targets for the PKK, are you going to have bullets rain over our buildings?” Yes, our newspaper building was shot at and set on fire.
Turkey will not collapse, Yeni Şafak will not collapse
Inače, glasnogovornici terorista koji se brinu za sigurnost novinara redovno preskaču vijesti o terorističkim napadima na novinske kuće, jer je takve napade teško pomiriti s tvrdnjom da teroristi ne napadaju civile.