BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

febo_acm

#3601 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Running wrote:Da, 14 BAM. Nikad cuo za taj GoFree, mislim da nazalost nema povoljnije od mtela prepaid, jos mogu kontrolisati kad platiti net, kad ne i ostalo :izet: Ma kakav postpaid, makad da davaju neke bolje telefone, pa da uzimam, ovako mi ne pada na pamet da uzimam telefon od nasih operatera. :run:

znači plačem :lol:
TvrtkoTreci

#3602 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Ne zna čojk, samo da ne bude tvrdoglav
Da prihvati fakte
Running wrote:Da, 14 BAM. Nikad cuo za taj GoFree, mislim da nazalost nema povoljnije od mtela prepaid, jos mogu kontrolisati kad platiti net, kad ne i ostalo :izet: Ma kakav postpaid, makad da davaju neke bolje telefone, pa da uzimam, ovako mi ne pada na pamet da uzimam telefon od nasih operatera. :run:
Pa GOfree ti je mtel bolan, ala eronet i haloo ili bht i happy
Niko nema obračunsku od 1 sekunde kao GOfree mtel ti ima 60/60 i samo jedan jebeni naj broj dok u GOfree kao i kod haloo sa svima u mreži pričaš džaba
Dakle mtel je karina obična
Last edited by TvrtkoTreci on 10/01/2017 20:34, edited 1 time in total.
Sanjarko

#3603 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:...
Da te pitam nesto prijatelju avaks ak mi mozes odgovorit, ima li u eronetu data kartica sa prijemom poziva, da ima neta do 8 Gb a da ne kosta previse. Gledo sam ono net tarifa ne znam dosla bi mi skuplje za 12 km.

Znaci nest do 25 mozda maks 3 deset maruna.
Imal sta.
avaks

#3604 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Nemam blage drug, možda neko od uposlenika na forumu zna pa ti se valjda javi na PP.
Priupitaj na Eronet temi svakako :thumbup:
Sanjarko

#3605 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:Nemam blage drug, možda neko od uposlenika na forumu zna pa ti se valjda javi na PP.
Priupitaj na Eronet temi svakako :thumbup:
Hvala.
Pozdrav.
TvrtkoTreci

#3606 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

TvrtkoTreci wrote:Ne zna čojk, samo da ne bude tvrdoglav
Da prihvati fakte
Pa GOfree ti je mtel bolan, ala eronet i haloo ili bht i happy
Niko nema obračunsku od 1 sekunde kao GOfree mtel ti ima 60/60 i samo jedan jebeni naj broj dok u GOfree kao i kod haloo sa svima u mreži pričaš džaba
Dakle mtel je karina obična
Povlačim što rekoh za mtel, malo im gledam site,
http://www.mtel.ba/mmusluge
pa popravili se pravo na prepaidu

Odaberi paket koji najviše odgovara tvojim potrebama. Dakle, sam odaberi količinu minuta, SMS-ova i mobilnog interneta, koji su povezani u planove, po cijenama koje odgovaraju tvom budžetu.

Ako trošiš veću sumu za svoj račun, uvijek si onlajn, non-stop si na telefonu, imaš odličan telefon, onda si ti MOĆNI Frend i za 19 KM*dobijaš:
200 minuta,
200 SMS-ova
1 GB mobilnog interneta
potpuno neograničeni Viber

Ukoliko znaš pravu mjeru onda si ti MUDRI Frend i za 12 KM* dobićeš više nego ti je dovoljno za cijeli mjesec:
100min
100 SMS
200MB mobilnog interneta

Ukoliko si po cijeli dan na društvenim mrežama, lajkuješ, postuješ i stalno ti je telefon u ruci, ti si definitivno NEUMORNI Frend i odabraćeš plan od koji košta 12 KM*
1GB mobilnog interneta
neograničeni Facebook

Ako telefon koristiš samo za pozive i SMS, štediš maksimalno, koristiš telefon samo kada ti baš treba, onda si ti SNALAŽLJIVI Frend. Za 8 KM* dobićeš:
80 minuta
80 SMS-ova.
* U navedene cijene je uračunat PDV.
Dodijeljene minute, poruke i internet možeš koristiti 30 dana.

svi postali bolji od bht uhljeba
Last edited by TvrtkoTreci on 10/01/2017 21:21, edited 1 time in total.
febo_acm

#3607 bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Nisam ni ja ovo upratio, mogao bih ponovo da mijenjam operatera :D

Uhljebi nisu konkurentni od 2005 :D

Sent from my iPad using Tapatalk
Running

#3608 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Ovo gore za 19BAM je OK. [emoji122]

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
TvrtkoTreci

#3609 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Bogami bolje i od Eroneta
febo_acm wrote:Nisam ni ja ovo upratio, mogao bih ponovo da mijenjam operatera :D

Džaba kad im armija ovaca omogućava lagodan život
Evo na prepaidu za 19 KM ljudi daju
200 minuta,
200 SMS,
1 GB interneta i neograničen viber

Dok bht uhljebi na postpaidu na pretplati od 17,5 KM koji debilno zovu MojMini15 daju samo 75 minuta
0 SMS
500 MB
kloniran

#3610 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

ja otkako je halo uveo bonuse potrosim 20 maraka na telekomu svakih 6 mjeseci :lol:
Benq

#3611 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Ja sam u procesu prebacivanja 4 ultra broja sa BHT-a na Haloo , dobio sam u subotu dokumentaciju koju smo potpisali i juce ujutro sam im poslao to nazad preporucenom postom , nadam se da ce zavrsiti to do ponedjeljka..
mariobl

#3612 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Da, ali ove minute na mtel sto daju je samo unutar mtel i tu je kvaka.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
TvrtkoTreci

#3613 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

što ti je uposlenik bht, ako ništa drugo onda će izmislit laži
pokaži gdje je to navedeno na site-u
mariobl

#3614 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

TvrtkoTreci wrote:što ti je uposlenik bht, ako ništa drugo onda će izmislit laži
Sto ti je ne citati do kraja ili citati polovicno. Evo link pa citaj http://www.mtel.ba/frend-plan

mariobl

#3615 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

avaks wrote:Ma ubleha živa, samo 1+1 obračunska valja ako ćemo realno kada je naplaćivanje ili da stave flat pa neka je onda 60+60 [emoji38]
I još jednom naglašavam, 2017ta godina a mi sa ublehašima raspravljamo o obračunskim jedinicama :run:
Kad je na BHT bila 15+15 nisi mogo' opstat od njih, obračunska pa obračunska, sad kada je 30+30 onda je to najbolje na svijetu :evil:
Nisam na pretplati da gledam obračunske a svi smo sebi odvagali i uzeli jeftiniju varijantu a trenutno je to Eronet (što se postpaida tiče).
Vala kada BHT ponudi šta konkretno ja ću prvi prenijeti broj nazad, da da bio sam dugo godina na BHT, a do tada ćao drugari [emoji106]

BTW i sa 60+10 i 100 minuta od kojih koliko god iskoristiš ja na Super 15 uštedim minimalno 50KM na godišnjem nivou ilitiga 3 i više pretplate a vala i pričam i tipkam više [emoji38]

p.s.
Još uvijek najbolja ponuda u državi:
Image
Avaks bht kad je imao za obracunsku jedinicu 1sekundu nekima ni tada nije valjao, tako da uopste me ne cudi sto sad kad je 30+30 vama ne valja. Nekima je draze da im se kaze imate besplatno ovoliko ili onoliko minuta sms u toj tarifi nego da im se kaze imas na raspolaganju svoj novac pa trosi po cjenovnku koliko i na sta hoces. Po meni je bht princip pretplate vise fer nego eronet koji na papiru nudi nesto sto u praksi je tesko iskoristivo, ali sve je to marketing i stvar kako uvaliti proizvod ili prodati uslugu.

Running

#3616 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

mariobl wrote:Da, ali ove minute na mtel sto daju je samo unutar mtel i tu je kvaka.

Da prema fixnoj i mobilnoj mrezi mtela. Konkretno meni za nista drugo i ne treba, nemam nikoga u drugim mrezama.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
mariobl

#3617 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Eto primjera kako palite samo na prvu loptu i ne citate pa nije ni cudo kako vas Eronet preveslao.

jarobot

#3618 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:što ti je uposlenik bht, ako ništa drugo onda će izmislit laži
Čitaj dileja....Pališ se ko hepo kocka..
* U navedene cijene je uračunat PDV.
Period važenje tarifnog plana je 30 dana. Po isteku perioda važenja, neiskorišćena količina saobraćaja koja je uključena u tarifni plan se automatski poništava.
Minute iz aktiviranog tarifnog plana mogu se koristiti na odlazne pozive prema mobilnoj i fiksnoj mreži m:tel-a. SMS-ovi se mogu koristiti za slanje poruka prema svim mrežama u BiH, mobilni internet iz aktiviranog tarifnog plana predstavlja količinu prenesenih podataka i može se koristiti samo u mreži m:tel-a. Maksimalna brzina prenosa podataka (preuzimanje/slanje) u okviru dodijeljenog mobilnog interneta za određeni tarifni plan je do 21 Mb/s / 5,76 Mb/s.
Koji će mi moj to kad nemam nikog na m-tel mreži..ograničeni ko pojedini članovi foruma :D
jarobot

#3619 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:Bogami bolje i od Eroneta
febo_acm wrote:Nisam ni ja ovo upratio, mogao bih ponovo da mijenjam operatera :D

Džaba kad im armija ovaca omogućava lagodan život
Evo na prepaidu za 19 KM ljudi daju
200 minuta,
200 SMS,
1 GB interneta i neograničen viber

Dok bht uhljebi na postpaidu na pretplati od 17,5 KM koji debilno zovu MojMini15 daju samo 75 minuta
0 SMS
500 MB
E moj dileja sa ovih 200 min možeš zvati Laktašenka i Pičića ,za sve ostalo ćeš morati platiti.
Al nek šišaju ovce koje ne znaju čitati uslove !!!
TvrtkoTreci

#3620 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

opet su bolji od bhtelekoma, jer u FBH je 90% korsnika bht ovce pa što daje pozive van mreže ionako puno ne vrijedi,
kao i u manjem bh entitetu kao što je 90% korisnici mtela pa to što ne vrijede van mreže ništa i ne znači
jarobot

#3621 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:opet su bolji od bhtelekoma, jer u FBH je 90% korsnika bht ovce pa što daje pozive van mreže ionako puno ne vrijedi,
kao i u manjem bh entitetu kao što je 90% korisnici mtela pa to što ne vrijede van mreže ništa i ne znači
Ti zaista ne znaš šta pišeš:
U M-telu svaki put kad nazoveš izvan mreže dođe ti na račun dodatni trošak , kako će biti isto čovječe ???
Haj da vidim šta ćeš još izmisliti ????
TvrtkoTreci

#3622 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

jarobot wrote:
TvrtkoTreci wrote:opet su bolji od bhtelekoma, jer u FBH je 90% korsnika bht ovce pa što daje pozive van mreže ionako puno ne vrijedi,
Ti zaista ne znaš šta pišeš:
U M-telu svaki put kad nazoveš izvan mreže dođe ti na račun dodatni trošak , kako će biti isto čovječe ???
Haj da vidim šta ćeš još izmisliti ????
samo potvrđuješ ono što su svi ranije konstatovali u vezi tvoje inteligencije
ajd još jednom pročitaj šta sam napisao, pa probaj skontat smisao
pa se javi
jarobot

#3623 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

dileja alias Tvrtko Treći@
Šta si napisao po tebi je isto 200 minuta samo za mrežu mtela svaki drugi se poziv prema drugima plaća extra ,naspram istoj cijeni poziva prema svim mrežama určunatim u cijenu pretplate...
Čudna ti računica ..
Recimo imaš 10 km da potrošiš na sve mrže recimo 8 na BH telekom i dvije km na druge mreža , naspram 10 km na mtel od toga potošiš 8 na mtel i zovneš za 2 km druge mreže i dođe te 12 km i to za tebe isto ili još gore kažeš povoljnije. E sad baš bem ti učiteljicu matematike .... :D
Samo je kod tebe 12 manje od 10..
Čudim se tvojoj inteligenciji kako to da te mikrosoft ne zove da radiš za njih ...
TvrtkoTreci

#3624 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

pošto je očigledno da s tom inteligencijom nisi sposoban skontat
probat ću nacrtat, mada sumnajm da ćeš opet išta skontat
ako je 90% korisnika na jednoj mreži, a u manjem bh entitetu je to vjerovatno i 95% jer bht, haloo, eronet su minorni
onda njih 95% nikad vjerovatno neće ni zvati van mreže, pa u tom kontekstu (a što ti nikad ne bi bi sam sposoban skontat) im ništa i ne znači što se van mreže naplaćuje, jer nikad neće ni zvat
dabogda da ukapiraš
febo_acm

#3625 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Dileja konvertovao sebi procente.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Post Reply