Settings-interface settings-regionalkakavdanakneiskustvu wrote:kodi mi bio na nasem jeziku,sad upalio i nicim izazvan na engleskom je,nesto sam pokusavao,ne znam vratiti na nas jezik,kako to popraviti?
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#3601 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
kakavdanakneiskustvu
#3602 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Settings-interface settings-regionalkakavdanakneiskustvu wrote:kodi mi bio na nasem jeziku,sad upalio i nicim izazvan na engleskom je,nesto sam pokusavao,ne znam vratiti na nas jezik,kako to popraviti?
- Ady88
#3603 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da, ima android, Sony 55XE8505, mozes dosta aplikacija instalirati itd. ali kodi je dosla vec instalirana samo nisam koristiozippoo87 wrote:je li ti tv sa nekim OS (android) ili sa onim prilagodjenim sony linuxom...klasicno smart sony sucelje ?Ady88 wrote:Hvala i od mene , dosao kodi na sony tv, malo procitao ovdje kako, gdje, sta i evo gledam hd film kingsman sa hrvatskim titlom
- vatrogasac
#3604 Re: Kodi/XBMC Media centar
Odmah zavrti u FHD-u poslije učitavanja filmova i izvora mada nekada zablokira na izvorima. Instaliran je na TV-u i neće da me poveže sa titlovima iako sam registrovan na OpenSubtitles i na titlovi.com official. Traži da se registrujem.vatrogasac wrote:U Bosni sam. Nisam još isprobao Popcorn pa ću večeras. Thx.irac300 wrote: Ako nisi gdje u inostranstvu, instaliraj Popcorn addon i gledaj filmove u visokoj rezoluciji.
- Reisova
#3605 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac pomagaj ! Koji repo I koji adon cu instalirati?irac300 wrote:Kodisrael je dobro poslužio prilikom ovog tumbanja i gašenja mnogih izvora i repositorya. Međutim, sada ima dosta novih repo-a, pošto pravi probleme oko nekih addona, bolje ga deinstalirati. Osim Poseidona i Tritona, svi ostali addoni imaju svoje nove izvore, a i ova dva su nepotrebna, jer je izašao Neptun.
- Reisova
#3606 Re: Kodi/XBMC Media centar
Vozdra, jel ima neki fol.kako se gleda na.ovom Popcorn.Moze li.mi.neko pojasniti. Hvalavatrogasac wrote:Odmah zavrti u FHD-u poslije učitavanja filmova i izvora mada nekada zablokira na izvorima. Instaliran je na TV-u i neće da me poveže sa titlovima iako sam registrovan na OpenSubtitles i na titlovi.com official. Traži da se registrujem.vatrogasac wrote:U Bosni sam. Nisam još isprobao Popcorn pa ću večeras. Thx.irac300 wrote: Ako nisi gdje u inostranstvu, instaliraj Popcorn addon i gledaj filmove u visokoj rezoluciji.
- vatrogasac
#3607 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam po ovom tutorijalu i za nekoga kome ne treba titl je odličan, ali meni treba titl ipak.Reisova wrote:Vozdra, jel ima neki fol.kako se gleda na.ovom Popcorn.Moze li.mi.neko pojasniti. Hvalavatrogasac wrote:Odmah zavrti u FHD-u poslije učitavanja filmova i izvora mada nekada zablokira na izvorima. Instaliran je na TV-u i neće da me poveže sa titlovima iako sam registrovan na OpenSubtitles i na titlovi.com official. Traži da se registrujem.vatrogasac wrote: U Bosni sam. Nisam još isprobao Popcorn pa ću večeras. Thx.
- irac300
#3608 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja sam to primjetio, al' kont'o sam da je to do mene. Doduše, meni ne želi samo serije da pretražuje, za filmove mi nađe titl. Zato sam se prebacio na Quasar addon. Malo je komplikovaniji za instalaciju (ništa strašno) ali puno bolje radi, s tim što mu je integrisan trakttv, pa možeš sebi dodati omiljene serije i filmove.vatrogasac wrote:Odmah zavrti u FHD-u poslije učitavanja filmova i izvora mada nekada zablokira na izvorima. Instaliran je na TV-u i neće da me poveže sa titlovima iako sam registrovan na OpenSubtitles i na titlovi.com official. Traži da se registrujem.vatrogasac wrote:U Bosni sam. Nisam još isprobao Popcorn pa ću večeras. Thx.irac300 wrote: Ako nisi gdje u inostranstvu, instaliraj Popcorn addon i gledaj filmove u visokoj rezoluciji.
Skini prvo odavde Quasar zip fajl za uređaj koji koristiš: https://quasar.surge.sh/
A onda skini Quasar Burst: https://burst.surge.sh/
Odradi instalaciju oba zip fajla iz Kodija. Kada prvi put pokreneš addon, izbacit će ti notifikaciju da mu zadaš lokaciju gdje da skida torrente. Čim to uradiš, addon je operativan i možeš se početi služiti s njim. (da te ne zabrinjava ovaj download, čim prekineš gledanje filma, sve što je skinuo, automatski se briše) Pita te da li želiš da nastaviš download, ti uvijek odaberi ''ne''.
Uglavnom, s njim nema problema u vezi titlova. Ja pratim ovu njemačku seriju Dark u Full HD-u, titlovi normalno funkcionišu.
- vatrogasac
#3609 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala ti na trudu, ali danas sam nešto lijen, a ovo će biti ovdje pa kada me naljute ovih 5 postojećih nema mi druge.irac300 wrote:I ja sam to primjetio, al' kont'o sam da je to do mene. Doduše, meni ne želi samo serije da pretražuje, za filmove mi nađe titl. Zato sam se prebacio na Quasar addon. Malo je komplikovaniji za instalaciju (ništa strašno) ali puno bolje radi, s tim što mu je integrisan trakttv, pa možeš sebi dodati omiljene serije i filmove.vatrogasac wrote:Odmah zavrti u FHD-u poslije učitavanja filmova i izvora mada nekada zablokira na izvorima. Instaliran je na TV-u i neće da me poveže sa titlovima iako sam registrovan na OpenSubtitles i na titlovi.com official. Traži da se registrujem.vatrogasac wrote: U Bosni sam. Nisam još isprobao Popcorn pa ću večeras. Thx.
Skini prvo odavde Quasar zip fajl za uređaj koji koristiš: https://quasar.surge.sh/
A onda skini Quasar Burst: https://burst.surge.sh/
Odradi instalaciju oba zip fajla iz Kodija. Kada prvi put pokreneš addon, izbacit će ti notifikaciju da mu zadaš lokaciju gdje da skida torrente. Čim to uradiš, addon je operativan i možeš se početi služiti s njim. (da te ne zabrinjava ovaj download, čim prekineš gledanje filma, sve što je skinuo, automatski se briše) Pita te da li želiš da nastaviš download, ti uvijek odaberi ''ne''.
Uglavnom, s njim nema problema u vezi titlova. Ja pratim ovu njemačku seriju Dark u Full HD-u, titlovi normalno funkcionišu.
- irac300
#3610 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koleginice @Cerićka, ti ono hoćeš čistu instalaciju?Reisova wrote:Irac pomagaj ! Koji repo I koji adon cu instalirati?irac300 wrote:Kodisrael je dobro poslužio prilikom ovog tumbanja i gašenja mnogih izvora i repositorya. Međutim, sada ima dosta novih repo-a, pošto pravi probleme oko nekih addona, bolje ga deinstalirati. Osim Poseidona i Tritona, svi ostali addoni imaju svoje nove izvore, a i ova dva su nepotrebna, jer je izašao Neptun.
Odavde možeš instalirati Indigo addon, jer ti voliš čistiti cashe.
Što se tiče addona koji su trenutno popularni:
Covenant (uz api key naravno)
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... i-krypton/
Elysium (takođe api key sa tMDB, ima uputstvo na prošlim stranicama)
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... ypton.html
Neptun Rising (nasljednik Poseidna i Tritona)
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
Rebirth
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
Maverick TV (ovdje ima svašta)
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... tpton.html
Ima njih još, ali da bezveze ne natrpavaš Kodi, samo će ti sporije raditi. Ove torrent addone, imaš uputstva što sam @vatrogascu pisao, ako ti baš ovi ne budu radili kako treba. Uglavnom, javi ako zatreba pomoć.
- Radar71
#3611 Re: Kodi/XBMC Media centar
šta je Maverick TV ukratko? 
- irac300
#3612 Re: Kodi/XBMC Media centar
Bukvalno all in one addon. Imaš od filmova, sporta, muzike, IPTV-a, čak i filmova u 4K rezoluciji. Onak', kad ti je dosadno, da se imaš s čim igrati.Radar71 wrote:šta je Maverick TV ukratko?
- thekupus
#3613 Re: Kodi/XBMC Media centar
pokusavam sve pohvatati, ali sam propustio, sta je API Key?
Slobodno me samo uputite na stranicu kad je to objasnjavano
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
- irac300
#3614 Re: Kodi/XBMC Media centar
Registruj se ovdje:thekupus wrote:pokusavam sve pohvatati, ali sam propustio, sta je API Key?
Hvala unaprijed
https://accounts.alluc.ee/register.html
Dobit ćeš api key, koji ćeš dodati u postavke addona kao što su Covenant, Exodus, Fantastic (svi su isti). Znači settings-account-nađeš alluc api i tu ukucaš api key koji si dobio. Za Elysium ima video klip na prethodnoj stranici, kod njega je api key sa drugog sajta.
- Radar71
#3615 Re: Kodi/XBMC Media centar
Maverick TV neće s ovog linka
- irac300
#3616 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sad sam provjerio, hoce. Kakvu gresku ti javlja?Radar71 wrote:Maverick TV neće s ovog linka
- Radar71
#3617 Re: Kodi/XBMC Media centar
na instalaciji tj na samom kraju izbaci grešku: Failed to install a dependencyirac300 wrote:Sad sam provjerio, hoce. Kakvu gresku ti javlja?Radar71 wrote:Maverick TV neće s ovog linka
-
kakavdanakneiskustvu
#3618 Re: Kodi/XBMC Media centar
Radar71 wrote:na instalaciji tj na samom kraju izbaci grešku: Failed to install a dependencyirac300 wrote:Sad sam provjerio, hoce. Kakvu gresku ti javlja?Radar71 wrote:Maverick TV neće s ovog linka
da,i meni neće,piše nešto instalacija nemoguca zbog zavisnosti cini mi se,na kraju mi se nicim izazvan sam instalira youtube
- diablobih
#3619 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imate na prijasnjim stranicama kako se popravlja to sa dependency.
- irac300
#3620 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo napisa @diablo, imate koju stranicu unazad u vezi toga. Ja bjezim od dependencya.Radar71 wrote:na instalaciji tj na samom kraju izbaci grešku: Failed to install a dependencyirac300 wrote:Sad sam provjerio, hoce. Kakvu gresku ti javlja?Radar71 wrote:Maverick TV neće s ovog linka
-
kakavdanakneiskustvu
#3621 Re: Kodi/XBMC Media centar
hvala,prekomplikovano je to za starog čovjeka
-
kakavdanakneiskustvu
#3623 Re: Kodi/XBMC Media centar
Radar71 wrote:Pokušam sutra
ako uspijes i ako nije komplikovano probaj mi objasniti ako ti nije problem
- Radar71
#3624 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dogovorenokakavdanakneiskustvu wrote:Radar71 wrote:Pokušam sutra