TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#3601 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by emillio estevez »

VjecitiStudent wrote:
emillio estevez wrote:Zlocin

da

teoriju pravde sam naucio

kod nekih izolirani incidenti kod drugih namjera

ako imas dokaze genocida salji ih u Haag
salji ih vladi koja ne zeli mrdati prstom za istinu
salji ih policiji da istraze zlocine ,, sudstvo da se pokrenee
Strpljenja malo, bit će i presuda
Usvojivši žalbu Tužilaštva, Apelaciono veće je u optužnicu protiv Karadžića vratilo tačku koja ga tereti za genocid nad Muslimanima i Hrvatima u opštinama Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik

Eno na temi o Armencima i zlocinu nad njima
Spominje se genocid kao pojam i nakana
Ali me je dobro jedna osoba spustila

Ne odlucjem ja sto je genocid , nego gospoda suci
emillio estevez

#3602 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

omar little wrote:nema potrebe da brabonjas dalje, a jos manje da se upinjes drzati nekakve, samo tebi umisljene, lekcije. rekoh "jasno mi je", sto svakom, cak i polupismenom, znaci da sam dobila odgovor koji sam trazila i da je razgovor zavrsen.
Smrc
155_mm

#3603 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by 155_mm »

Aurelia Bronski wrote:
emillio estevez wrote:
zaci nema Haske presude , nema genocida
ima zlocina
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
o *ebem te zivote!!!!!

On topic: Ne znam koliko vas je ovdje iz Zvornika, koliko ste upuceni u zlocine koji su se desili u aprilu i maju '92. (prvi i drugi talas "ciscenja" ili kako se neki dan proslavilo - "oslobadjanja" grada od strane VRS) te u atmosferu koja tim "gradom" vlada vec 20+ godina. Lokalni koljaci (i nabijaci na kolce etc.) hodaju gradom, rade u drzavnim ustanovama, boli ih k. niko ih ne dira. Iskreno me cudi da se ovakve stvari cesce ne desavaju (sa i bez kvazivehabijskog uticaja).

Ono malo starih Zvornicana sto se vratilo gleda svako malo preko ramena, ja im iskreno skidam kapu na istrajnosti jer znam da ja ne zelim vise nikad krociti nogom tamo. Samo me brine kolike jebade ce sad morati trpiti i u sta ce se ovo pretvoriti. :sad:
ja im se iskreno klanjam do zemlje.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3604 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by japin_mutapi »

emillio estevez wrote:
Dobro ,

Da budem bezobrazan , gdje je presuda
јеси безобразан и превише
ево ти пресуда

link 1
link 2
link 3
link 4
omar little

#3605 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by omar little »

VjecitiStudent wrote:
Usvojivši žalbu Tužilaštva, Apelaciono veće je u optužnicu protiv Karadžića vratilo tačku koja ga tereti za genocid nad Muslimanima i Hrvatima u opštinama Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik
da, oni su se bas pokazali kao utjerivaci pravde.
VjecitiStudent

#3606 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by VjecitiStudent »

omar little wrote:
VjecitiStudent wrote:
da, oni su se bas pokazali kao utjerivaci pravde.
Ko će i da li će ikada za Siriju utjerati pravdu?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3607 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by KatarinaKosaca »

Nije mi sad jasna svrha ove rasprave. Da, znamo šta se desilo u Prijedoru. Kakve to sad ima veze sa temom, a još više, kako sad trebamo kao legalisti što se podrazumjeva da civiliziran čovjek treba biti, da lamentiramo nad sudbinom ili sami tumačimo povjest, pravdu itd :roll:
Jako glupo, beskrajno glupo trolanje.. Pravda koliko god da je "nepravedna" je jedini ovozemaljski dopušten način osvete, pravde itd. Sve ostalo je samovoljno i vrlo opasno što u krajnjim granicama dovodi ili može dovesti do čina o kojem se raspravlja na temi.
emillio estevez

#3608 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

japin_mutapi wrote:
emillio estevez wrote:
Dobro ,

ево ти пресуда

link 1
link 2
link 3
link 4
zlocin, jame, zlocinaca nema po presudama

ima Uzdol i sl.... nema pocinitelja
omar little

#3609 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by omar little »

VjecitiStudent wrote:
nisam iz sirije, iz bosne sam. svako se cese gdje ga svrbi.
omar little

#3610 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by omar little »

iju. nebitna je rasprava o prijedoru i licemjerju cjepidlacenja nakon necijeg spominjanja termina genocid, ali je sasvim okej baviti se dijasporom na ovoj temi. jer to je civilizacijska tekovina, ispoljavati ogavne stereotipe o grupaciji ljudi. srce moje.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3611 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by japin_mutapi »

emillio estevez wrote:
japin_mutapi wrote:
emillio estevez wrote:
Dobro ,

ево ти пресуда

link 1
link 2
link 3
link 4
zlocin, jame, zlocinaca nema po presudama

ima Uzdol i sl.... nema pocinitelja
da nisu vanzemaljci
emillio estevez

#3612 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

@da nisu vanzemaljci

svasta je moguce

http://www.justice-report.com/bh/video/ ... u%C5%A1anj
Last edited by emillio estevez on 30/04/2015 20:03, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#3613 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by VjecitiStudent »

omar little wrote:
VjecitiStudent wrote:
nisam iz sirije, iz bosne sam. svako se cese gdje ga svrbi.
Kad se crta podvuče, u odnosu na druga, nesretna mjesta planete, dobili smo na kraju puno i pomoći i pravde.
KatarinaKosaca

#3614 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Kad se crta podvuče, u odnosu na druga, nesretna mjesta planete, dobili smo na kraju puno i pomoći i pravde.
Istina. Kako treba pogledati na nepravdu, treba se i ovog sjetiti. I baš si lijepo naveo primjer.. Druga je stvar što je nama nedovoljno, ali baš gledajući neka druga m jesta, tako je kako kažeš
Aurelia Bronski

#3615 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Aurelia Bronski »

Pa dobro, mozda VI mislite da ste dobili neku pravdu ali ima nas sto i dan danas trazimo kosti najblize familije (gle cuda, ubijenih bas u Zvorniku, mahala Hrid, da ne bude da je offtopic) po masovnim grobnicama. Eto, VI ste dobili pravdu (za nesto) ali smo mi dobili qrac da zamazemo oci.
S4mpion

#3616 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by S4mpion »

Bilo bi idealno kad bi se pravda mogla prepustiti sudu i tužilaštvu (državi), ali situacija nije idealna, nije čak ni zadovoljavajuća.

Kako da se pravda prepusti sudu koji sudi nepravedno?
Kako pravda da se prepusti državi koja nepravedno vlada?
Kako da se pruži povjerenje ljudima koji su ga izdali?
Od koga očekivati zaštitu kad su katili u policiji?

Ukoliko država nastavi praktikovati nemar, pravda "na svoju ruku" će postati svakodnevica, što je i razumljivo.

A što se pravde tiče, pustite da o njoj govore oni nad kojima je nepravda izvršena i koji su najviše platili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3617 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:
Ma, jok, ba, opušteno. To što netko ide na privatni život, roditelje, djecu, kućne ljubimce samo govori o njegovoj snazi argumenta ili toliko hvaljenom zapadnom obrazovanju :-) :-) Kako reče Inzko
„Neki sjede možda u Sloveniji ili u Kaliforniji i šalju poruke kao daljinski upravljači."
Jer, ako se zakuha, plakaće za nama sve pred punim stolom za vjestima na CNN-u i zahvaljivati Bogu što su davno dezrtirali :D
Ne mogu, pogodilo me je to. Navikao sam svasta da mi se imputira, ali ovako monstruozno nije nikad :run:

Incko je sto posto u pravu. Najlakse se bojati za svoj narod iz Beča ili Sidneja. Makar dok ne zaklopis laptop :run:
KatarinaKosaca

#3618 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by KatarinaKosaca »

Aurelia Bronski wrote:Pa dobro, mozda VI mislite da ste dobili neku pravdu ali ima nas sto i dan danas trazimo kosti najblize familije (gle cuda, ubijenih bas u Zvorniku, mahala Hrid, da ne bude da je offtopic) po masovnim grobnicama. Eto, VI ste dobili pravdu (za nesto) ali smo mi dobili qrac da zamazemo oci.
Ne izvrći. Svi imamo mrtve. Pročitaj kako je napisano i u kom kontekstu. Koje podlo izvrtanje postova...
BadAss14

#3619 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by BadAss14 »

Sta reci na sve ovo? Mnogi su vec napisali odlicne postove, i pogodili pravo u srz. Ovo je samo posljedica zlocinackog dejtonskog poretka i posljedica stanja u kojem su se nasli Bosnjaci i svi odani gradjani BiH u tom poretku. Ovo je rezultat nase pasivnosti i sutnje, naseg politickog neangazovanja i ne protivljenja tom zlocinackom poretku u kojem zivimo. U tom nakardnom poretku nas siluju nepravdom iz dana u dan, i tako 20 god. Kroz medije i instutucije nam namecu laz i totalno iskrivljuju stvarnost u korist rusitelja drzave. Cuj Dan Zalosti, a na pola BiH ne daju obiljeziti najveci zlocin u Evropi nakon Drugog Svjetskog rata. Ne u moje ime bagro!
Ovde mnogi kao strahuju za povratnike, pa sto se onda u glavnom gradu ne dignete pa na demonstracije da trazite da federalni MUP ide zastititi nase povratnike u Zvorniku? Zar ste vec zaboravili da je policije genocidne tvorevine mogla doci u jednu novinarsku redakciju u Sarajevu i vrsiti pretrese, a u tom istom Sarajevu tzv bosnjacki politicari nece ili ne smiju traziti zastitu nasih povratnika sada kada je to bas potrebno. Ah da kad smo kod "lidera" , sad smo se mogli nagledat gmizanja tzk "bosnjackih" politicara. Prosto je zabrinjavajuce sta je ovaj narod napravio od sebe u miru.
KatarinaKosaca

#3620 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:Ne mogu, pogodilo me je to. Navikao sam svasta da mi se imputira, ali ovako monstruozno nije nikad :run:
dovoljno ti je pogledati sklop rečenice tih koji imputiraju i sve je jasno :D
_BataZiv_0809 wrote:Incko je sto posto u pravu. Najlakse se bojati za svoj narod iz Beča ili Sidneja. Makar dok ne zaklopis laptop :run:
I kažeš "E, jesam rahat" :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3621 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote:Nekoliko dana kasnije, evo hladne glave, zaista stoje sve objektivne i subjektivne okolnosti koje se vežu za ovo ubistvo i grad u kojem se desilo i ratna istorija tog grad ai pokolj i protjerivanje stanovništva i posljedice na ljude, itd. itd. sve stoji zaista i ne može pošten čovjek to ignorisati. Posao policije je opasan po život i rizik je svakodnevan. Posljedice ovog čina su već vidljive i tek će biti vidljive.

Ali, mislim da ovolika količina zakopavanja glave u pijesak pred problemom vehabijskog radikalizma neće nam dugoročno donijeti ništa bolje.

Taj je momak mogao do svoje osvete ili satisfakcije doći na milion drugih načina koji su bolji i po njega i njegove pa i po ovu zemlju. Milion puta bi više trn u oku bio svojim i dželatima svog oca da je postao uspješan i bogat čovjek. Ili da je dobio djecu, pa da je broj njegovog domaćinstva sa 2 narastao na 5 ili 6, umjesto što je pao na samo majku.

To je moje subjektivno mišljenje, nemam iluzija da se neko mora ili da će se složiti sa mnom.

Moram samo da se osvrnem na ovo dijasporsko i domaće agresivno huškanje, molim vas raja, posebno iz dijaspore, javite se u inbox da se dogovorimo za zamjenu, imam stan u Sarajevu, u centru, nije daleko do prve linije, 3 sprat nije visoko za nosit vodu i drva, mijenjam se za vaš stan u EU gdje god, i za vaše beneficije, socijalno, zdravstveno, radno mjesto uz moju doplatu, da se mijenjamo ako krenete u drugo poluvrijeme, kad ste već horni za ratovanja, ja ne bih opet zaista... evo pička sam priznajem. Ponude u inbox.
Nominacija za naj post :thumbup:
155_mm

#3622 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by 155_mm »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Kad se crta podvuče, u odnosu na druga, nesretna mjesta planete, dobili smo na kraju puno i pomoći i pravde.
Istina. Kako treba pogledati na nepravdu, treba se i ovog sjetiti. I baš si lijepo naveo primjer.. Druga je stvar što je nama nedovoljno, ali baš gledajući neka druga m jesta, tako je kako kažeš
o kakvoj pravdi se tacno radi i na koja druga mjesta treba gledati?
KatarinaKosaca

#3623 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by KatarinaKosaca »

BadAss14 wrote:Sta reci na sve ovo? Mnogi su vec napisali odlicne postove, i pogodili pravo u srz. Ovo je samo posljedica zlocinackog dejtonskog poretka i posljedica stanja u kojem su se nasli Bosnjaci i svi odani gradjani BiH u tom poretku. Ovo je rezultat nase pasivnosti i sutnje, naseg politickog neangazovanja i ne protivljenja tom zlocinackom poretku u kojem zivimo. U tom nakardnom poretku nas siluju nepravdom iz dana u dan, i tako 20 god. Kroz medije i instutucije nam namecu laz i totalno iskrivljuju stvarnost u korist rusitelja drzave. Cuj Dan Zalosti, a na pola BiH ne daju obiljeziti najveci zlocin u Evropi nakon Drugog Svjetskog rata. Ne u moje ime bagro!
Ovde mnogi kao strahuju za povratnike, pa sto se onda u glavnom gradu ne dignete pa na demonstracije da trazite da federalni MUP ide zastititi nase povratnike u Zvorniku? Zar ste vec zaboravili da je policije genocidne tvorevine mogla doci u jednu novinarsku redakciju u Sarajevu i vrsiti pretrese, a u tom istom Sarajevu tzv bosnjacki politicari nece ili ne smiju traziti zastitu nasih povratnika sada kada je to bas potrebno. Ah da kad smo kod "lidera" , sad smo se mogli nagledat gmizanja tzk "bosnjackih" politicara. Prosto je zabrinjavajuce sta je ovaj narod napravio od sebe u miru.
Šta reći? Umjesto palamuđenja po internetu i pozivanja na demonstracije u Sarajevu, organizirajte dušebrižnici jedne u Beču ja Minhenu ja Štokholmu. Kako nas pozivate da se ugledamo na dijsporu, da vas vidimo. Mirne demonstracije kao znak patriotizma.... :roll:
KatarinaKosaca

#3624 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by KatarinaKosaca »

155_mm wrote:
KatarinaKosaca wrote:
o kakvoj pravdi se tacno radi i na koja druga mjesta treba gledati?
Pročitaj nit diskusije, ja ti ne prepričavala.. ako si nepismen, što očito jesi, upiši školu, tamo uče :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3625 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ne mogu, pogodilo me je to. Navikao sam svasta da mi se imputira, ali ovako monstruozno nije nikad :run:
dovoljno ti je pogledati sklop rečenice tih koji imputiraju i sve je jasno :D
_BataZiv_0809 wrote:Incko je sto posto u pravu. Najlakse se bojati za svoj narod iz Beča ili Sidneja. Makar dok ne zaklopis laptop :run:
I kažeš "E, jesam rahat" :lol: :lol:
Ima ona kultna scena u Hotelu Rwanda, gdje Don Cheadle tumaci ulogu upravnika hotela, a Joaquin Phoenix novinara. I sad kaze upravnik novinaru: "Sad kad ste snimili te grozote i poslali u svijet, neko mora reagovati. Ljudi kad vide te uzase, trazit ce reakciju od svojih vlada." A novinar ga onako sazaljivo pogleda, kao kad gledas naivno malo dijete i rece: "Ne prijatelju. Ljudi ce to vidjeti na tv, reci "o kako strasno" i nastaviti jesti svoju veceru"

Kato poljubac :kiss:
Last edited by _BataZiv_0809 on 30/04/2015 20:18, edited 1 time in total.
Locked