Irak

Post Reply
General War

#3601 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

Kako je sve pocelo oko jazida...

Kikibombona

#3602 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

swanfilter wrote:Nemamo se mi sta jezikati kada su u pitanju ISIL, Irak i Sirija. Tisu - misu, zlatno pravilo. Nija nasa pozicija bas za pohvaliti. Prilicno plodno tlo smo za uzurpirati Europu ... Kada se spomene BiH, kada vide njenu poziciju, hrpa razocaranih Bosnji, drzava propala ko secija, ... Onim iz vrha ISILA oci da ispadnu od potencijala ...
Ma naravno. Nemamo se mi sta mijesati, niti neko ocekuje od nas. Imamo mi svojih problema.

Ipak se trebamo pozabaviti nasom omladinom od kojih se neki evidentno furaju na ove ludake.
Towelie

#3603 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Towelie »

Kakva gomila imbecila, Allahu dragi. :-)
Cyrax

#3604 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cyrax »

Rampage wrote:Bez obzira koliko čovjek bio razočaran, nema šanse da može činiti ono što ova čudovišta iz ISIL-a čine, tako da nema ništa od toga da oni ovdje kod nas mogu imati nekog masovnog potencijala, hvala Bogu...
...i bum ode policijska stanica u Bugojnu. Ubise covjeka koji vrijedi k'o svi oni skupa na dvadesetu.
Samo jedan primjer.
smijesni_ste

#3605 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by smijesni_ste »

Upravo prelistah malo FB stranicu ovih "Vijesti Ummeta"...šta je ono jbt :shock: :o ...ko su ti ljudi....tuga :cry:
insomnia78

#3606 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Hahaha
S pjesmom ljudi ućeruju i bivaju ućerani u kalifat
Droog

#3607 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Droog »

Posto nisam upucen toliko, interesuje me da li se moze ovim likovima koji su otisli tamo zabraniti vracanje u BiH??
Cyrax

#3608 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cyrax »

smijesni_ste wrote:Upravo prelistah malo FB stranicu ovih "Vijesti Ummeta"...šta je ono jbt :shock: :o ...ko su ti ljudi....tuga :cry:
Veliki su to razbojnici. Neprijatelji civilizacije.
Potrpat sve na kamione i pravac Saudija
General War

#3609 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

Droog wrote:Posto nisam upucen toliko, interesuje me da li se moze ovim likovima koji su otisli tamo zabraniti vracanje u BiH??
Ne moze...osim ako nisu naturalizovani i predstavljaju opasnost po sigurnost BiH ili drugim nezakonitim osnovu.
insomnia78

#3610 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

U, tek sad pogledah i ove ostale djelove dokumentarca
Jbt
Rampage

#3611 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Cyrax wrote:
Rampage wrote:Bez obzira koliko čovjek bio razočaran, nema šanse da može činiti ono što ova čudovišta iz ISIL-a čine, tako da nema ništa od toga da oni ovdje kod nas mogu imati nekog masovnog potencijala, hvala Bogu...
...i bum ode policijska stanica u Bugojnu. Ubise covjeka koji vrijedi k'o svi oni skupa na dvadesetu.
Samo jedan primjer.
I jedini primjer, hvala Bogu, kod nas. Tako da nema šanse porediti ono što rade u tzv. IS i taj slučaj.
insomnia78

#3612 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

I ratatata ta nas co'ek ispred americke ambasade fasova metak
aldinjo

#3613 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by aldinjo »

Droog wrote:Posto nisam upucen toliko, interesuje me da li se moze ovim likovima koji su otisli tamo zabraniti vracanje u BiH??
Kada ti budeš na vlasti i slični tebi onda možda. :roll:
aldinjo

#3614 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by aldinjo »

Ali Kemal wrote:Moze se reci da ovo sve proizilazi iz teske kriza Islama kao religije.
Da li Islamska zajednica u BiH potajno podrzava ISIS ili postoji neki plan distanciranja, u sta osobno sumnjam.
Gdje to sve vodi ?
Islam je čist od bilo kakve "krize".Da se primjetiti da malo znaš o istom.
Rampage

#3615 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:I ratatata ta nas co'ek ispred americke ambasade fasova metak
ebga sada, još će ispasti da ja branim ta čudovišta:)

Terorističkih napada je bilo i bit će, dok je "svijeta i vijeka", nažalost... također, ako ćemo pričati o nekoj "statistici" što se tiče terorističkih napada kod nas, bilo ih je mnogo, mnogo više koji nemaju nikakvu vezu s njima, ali ti napadi nisu okarakterisani kao "teroristički"...

Što se tiče mene (i brige o mojoj porodici), za mene je svaka sarajevska oHebina s pištoljem za pasom tu negdje s Mevlidom & ...
insomnia78

#3616 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Samo sto ovi, barem ovi koji su otisli tamo, pokazuju da su spremni na sve
jefferson

#3617 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

aldinjo wrote:
Ali Kemal wrote:Moze se reci da ovo sve proizilazi iz teske kriza Islama kao religije.
Da li Islamska zajednica u BiH potajno podrzava ISIS ili postoji neki plan distanciranja, u sta osobno sumnjam.
Gdje to sve vodi ?
Islam je čist od bilo kakve "krize".Da se primjetiti da malo znaš o istom.
Ali zato oni sto tvrde da praktikuju takav Islam su do guse prljavi.
Rampage

#3618 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

@insomnia - iz nekog samo njima znanog razloga (opet ću reći "hvala Bogu") u ova dva slučaja o kojim tipkamo "oni" nisu pokazali neku preveliku želju da naprave onoliko belaja koliko su, objektivno, mogli napraviti... Posebno ako pogledamo šta rade u Siriji i Iraku....
Last edited by Rampage on 12/08/2014 01:36, edited 1 time in total.
Droog

#3619 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Droog »

aldinjo wrote:
Kada ti budeš na vlasti i slični tebi onda možda. :roll:
Sta si se uspalio? Ja ovakve tipove ne zelim na istom kontinentu a kamo li u zemlji ili gradu sa mnom!
Ako imas sta konkretno reci - reci!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3620 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

imal šta novo u ovoj genocidnoj tvorevini?
Kikibombona

#3621 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

JoseMujica wrote:imal šta novo u ovoj genocidnoj tvorevini?
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/mars- ... /140812035

Veci monstrumi od ovih ne postoje!
dječak sa šibicama

#3622 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

pici wrote: NATO je donio odluku ukoliko krenu na Tursku tj pocnu i tamo napade da ce ih satrat sa zemljom...Hajteeee KANIBALI krente jebeli vam sve...
ISIL da napdne Tursku? :lol: :lol:

Dobar humor imaju ovi iz NATO pakta.

Sto bi ISIL grizao ruku koja ga hrani. Ili Al Nusra, ili IF.
BHCluster

#3623 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by BHCluster »

Image
Imam Hamid Al-Ghazali (1058–1111)
Al-Ghazali's insistence on a radical divine immanence in the natural world has been posited as one of the reasons that the spirit of scientific inquiry later withered in Islamic lands. If "Allah's hand is not chained", then there was no point in discovering the alleged laws of nature. For example:

...our opponent claims that the agent of the burning is the fire exclusively;’ this is a natural, not a voluntary agent, and cannot abstain from what is in its nature when it is brought into contact with a receptive substratum. This we deny, saying: The agent of the burning is God, through His creating the black in the cotton and the disconnexion of its parts, and it is God who made the cotton burn and made it ashes either through the intermediation of angels or without intermediation. For fire is a dead body which has no action, and what is the proof that it is the agent? Indeed, the philosophers have no other proof than the observation of the occurrence of the burning, when there is contact with fire, but observation proves only a simultaneity, not a causation, and, in reality, there is no other cause but God.

Nakon uspona ovog "covjek" Islamski svijet tone u tamu od koje se jos uvijek nije oporavio a sve dublje tone.
Chisum

#3624 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

Pravda za babune!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3625 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

Chisum ne vrijeđaj babune!

dokle će ovo administracija da trpi više na ovom forumu..... stalno vrijeđanje i nipodaštavanje životinjskog carstva koje se bez ikakvih kvalitativnih i kvantitativnih osnova poredi s nakim zaostalim dvonošcima
Post Reply