Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- O'zone
- Globalni moderator
#3601 Re: Poplave u cijeloj BiH
[quote]Najnovija informacija:
Direktor Civilne zaštite je upravo izjavio da je situacija na nasipu u Batkoviću ipak pod kontrolom ![/quote]
U Bijeljini ima dosta dezinformacija ovo je zadnja vijest i kažu da je potvrđena od ljudi koji su na samom Batkoviću
Direktor Civilne zaštite je upravo izjavio da je situacija na nasipu u Batkoviću ipak pod kontrolom ![/quote]
U Bijeljini ima dosta dezinformacija ovo je zadnja vijest i kažu da je potvrđena od ljudi koji su na samom Batkoviću
- kamen spoticanja
#3602 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koji ti rtrs gledas?DaffyDuck wrote:Kaze voditelj na RTRS-u da je krizni stab RS-a trazio informaciju i definitivno je probijen nasip kod Bijeljine i krece sa sa evakuacijom prvo tih blizih naselja. Gledaj, sigurno ce biti vise info.art vandeley wrote:Gdje, na kojem mjestu?? Ili mjestima?DaffyDuck wrote:Savski nasip je probijen.
Na ovom regularnom za sada je sve bez drame...nema evakuacije i nasip je ok
-
VjecitiStudent
#3603 Re: Poplave u cijeloj BiH
Molim vas, ne žurite, pomoć će biti potrebna mjesecima, ako ne i godinama!Op3r4t0r wrote:https://www.facebook.com/groups/243800719154239/bosan wrote:Veceras sam bio na nekim mjestima u Grazu (Austrija) da vidim je li pocela akcija prikupljanja pomoci.Cuo sam da se prikuplja na autobuskoj i zeljeznickoj stanici (Bahnof) ali nazalost nisam nikog tamo nasao .Valjda su neki studenti nesto skupili i to poslali busom Bundavica za Tuzlu . Isao sam u klub Bosnjaka Stajerske ali tamo jos nije nista krenulo. U Grazu je masa nasih ljudi i vjerovatno svi zele pomoci ali cekamo da vidimo gdje i kako. Ako neko zna nesto vise neka objavi ovdje da bi se krenulo sa akcijom . Vjerujem da nije lako ni organizovati ali mora se poceti . Molim za informacije , ljudi bi rado pomogli ali treba to pokrenuti . Pomoc nece izostati
U Grazu se danas skupljalo i slalo a nastavlja se i sutra kao i naredne dane
Najvažnije je da budete sigurni da će vaša pomoć stići onome kome je zaista potrebna.
Lovci u mutnom već operišu!!!
Last edited by VjecitiStudent on 16/05/2014 23:16, edited 1 time in total.
- P308
#3604 Re: Poplave u cijeloj BiH
Rizvan wrote:Koja si ti drama queen. Svaki ti je post apokaliptičan i s tužnim smalijima. Daj saberi se malo.StupskaBitanga wrote:Ako Sava uđe u centar Bijeljine biće gore nego u Doboju
- seoBIH
#3605 Re: Poplave u cijeloj BiH
NEMOJTE SIRITI DEZINFORMACIJE!!!
Danas je u zavidovicima javljeno da stize VAL IZ ZENICE! Kad je to pocelo trcati po gradu, lijevo desno, kao bez glave, panika, vriska da bi na kraju to bila PATKA!!! Cudi me da neko u tom metezu izazvanom dezinformacijom nije nastradao.
Danas je u zavidovicima javljeno da stize VAL IZ ZENICE! Kad je to pocelo trcati po gradu, lijevo desno, kao bez glave, panika, vriska da bi na kraju to bila PATKA!!! Cudi me da neko u tom metezu izazvanom dezinformacijom nije nastradao.
-
Googlerica
#3606 Re: Poplave u cijeloj BiH
sutra stize ekipa za spasavanje sa Bell 412 helikopterom iz Slovenije
nasa ekipa iz OS BiH je trnutno uspjela spasiti 83 lica sa najugorzenihih podrucja,najvise sa podrucja Maglaj
nasa ekipa iz OS BiH je trnutno uspjela spasiti 83 lica sa najugorzenihih podrucja,najvise sa podrucja Maglaj
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#3607 Re: Poplave u cijeloj BiH
groove wrote:kakva je situacija sa ciljugama i okolnim selima?korisnik.1 wrote:Pruga Brčko-Banovići u prekidu u mjestu Maline (Živinice). Pruga je na više mjesta oštećena, negdje nedostaju pragovi a na jednom dijelu su i šine totalno potonule ali se ne može doći do tog dijela zbog poplave.
Inače ovom prugom se Termoelektrana Tuzla snabdijeva ugljem, a zbog prekida i cestovnog saobraćaja nije moguće ugalj dovoziti ni kamionima.
Mislim da su Ciljuge uredu. Znam da je rijeka oborila nekoliko kuca na Litvama i Golubinjaku. Sjever 1 i 2 pod vodom. Kako je u okolnim selima ne znam.
-
mefistofilis
#3608 Re: Poplave u cijeloj BiH
teze cemo se od ovoga oporaviti nego od rata.
ovaj put nece biti donacija a i ako bude sema je do sada vec uveliko razradena
- titinho
#3609 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Bijeljini nasip NIJE PROBIJEN, kaze nacelnik Bijeljine na rtrs-u upravo sada
Kaze da nije zelio da prica za AJB i da su oni na svoju ruku napisali da je nasip probijen
Kaze da nije zelio da prica za AJB i da su oni na svoju ruku napisali da je nasip probijen
- suncica24
#3610 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo kaze ove sekunde nacelnik Bijeljine da nasip nije probijen. On je na licu mjesta, situacija je kriticna, postavljaju se vrece, ali nasip nije popustio.DaffyDuck wrote:Kaze voditelj na RTRS-u da je krizni stab RS-a trazio informaciju i definitivno je probijen nasip kod Bijeljine i krece sa sa evakuacijom prvo tih blizih naselja. Gledaj, sigurno ce biti vise info.art vandeley wrote:Gdje, na kojem mjestu?? Ili mjestima?DaffyDuck wrote:Savski nasip je probijen.
- O'zone
- Globalni moderator
#3611 Re: Poplave u cijeloj BiH
Polom mjesto kod Bratunca !

-
okrugli krug
#3612 Re: Poplave u cijeloj BiH

Ispovjest momka iz Maglaja koji studira u Sarajevu.
- DaffyDuck
#3613 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koji ti rtrs gledas?kamen spoticanja wrote:Kaze voditelj na RTRS-u da je krizni stab RS-a trazio informaciju i definitivno je probijen nasip kod Bijeljine i krece sa sa evakuacijom prvo tih blizih naselja. Gledaj, sigurno ce biti vise info.DaffyDuck wrote:[q]Gdje, na kojem mjestu?? Ili mjestima?DaffyDuck wrote:Savski nasip je probijen.
Na ovom regularnom za sada je sve bez drame...nema evakuacije i nasip je ok[/quote]
Rece voditelj maloprije. Evo sad Mice kaze da nije pukao nasip, da jeste stanje ozbiljno, da ljudi rade i odrzavaju nasip.
-
Did
#3614 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hercegovina i Livanjski kanton su jedino pošteđeni. Molimo Hercegovinu za pomoć.
- emigrazione
#3615 Re: Poplave u cijeloj BiH
Naravno, pljacka i otimacina je vec pocela...mefistofilis wrote:teze cemo se od ovoga oporaviti nego od rata.
- O'zone
- Globalni moderator
#3616 Re: Poplave u cijeloj BiH
UŽIVO:
Mićo Mićić izjavljuje da je trenutno na nasipu, stiže velika grupa ljudi, stižu kamioni sa pjeskom i sve je pod kontrolom !!!
- cyprus
#3617 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma ne vjerujem... Doboj je okružen brdima i drito smješten na sutoku tri rijeke, dok je Bijeljina u prostranoj niziji i ipak malo udaljena od Drine i Save, tako da mi je teško zamislit neki nivo vode koji bi tu premašio semafore kao u Doboju... E sad ne znam kakva je situacija sa tim nasipima na Savi i u kojoj mjeri to može uticat na centar opštine...StupskaBitanga wrote:Ako Sava uđe u centar Bijeljine biće gore nego u Doboju![]()
Ipak, nesumnjivo je da je Bijeljina u vrlo teškoj situaciji...
- art vandeley
#3618 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma onaj veliki plimni val sa Save se ocekuje veceras kasno ili sutra ujutro, tako da cemo znat sutra vise.
-
groove
#3619 Re: Poplave u cijeloj BiH
zasto se nisu pokupili?Zovem se Zelena wrote:Ljudi ne zezajte se! Porodica mi je dole!Paranoid wrote:Prije par minuta preko tel. sam dobio info da je brana na Modracu u stanju osipanja i da su se sastali neki ljudi iz sektora EP i iz vrha politike i CZ TZ kantona..
Da li neko zna nešto više oko brane na Modracu?
ovako strahuju cijelo vrijeme, a i ostala rodbina.
- korisnik.1
#3620 Re: Poplave u cijeloj BiH
Najgore je na Litvama, Golubinjaku, Šarenjaku na Malinama, jedan dio Sjevera također, općenito uz Gostelju i Oskovu vidio si i na vijestima kuće se urušavaju. Na Ciljugama mislim da nema puno belaja.groove wrote:kakva je situacija sa ciljugama i okolnim selima?
brana na Modracu
Vrijeme mjerenja Vodostaj (m.n.m)
18,00 203,35
19,00 203,32
20,00 203,29
21,00 203,25
22,00 203,21
23,00 203,17
- Logovan
#3621 Re: Poplave u cijeloj BiH
Joj tuznih informacija u zadnjih par sati...

- BHF_Manijak
#3622 Re: Poplave u cijeloj BiH
Joj svake veceri ista prica. Dosad je jedno 800 puta brana na Modracu raspala se, pukla, napukla i slicno... Sta vam je ljudi ba, pa nije od papira.
Drama queens... Isto sad za Bijeljinu, svaki treci post "nasip pao, gotov je". Mislim nije nemoguce, ali ne letite bezze pred rudu.
Drama queens... Isto sad za Bijeljinu, svaki treci post "nasip pao, gotov je". Mislim nije nemoguce, ali ne letite bezze pred rudu.
- guber90
#3623 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kod nas postoje ciste krajnosti ili je brana pukla ili brana ne moze puci, nigdje sredine.mk ultra wrote:jesi ikad čuo da brana pukne...watafak wrote:Brana je stabilna, nema nikakvi problema(zasad), a u posljednih nekoliko sati je spao preljev preko brane za nekoliko cm, to ti je info, provjeren.Paranoid wrote:Prije par minuta preko tel. sam dobio info da je brana na Modracu u stanju osipanja i da su se sastali neki ljudi iz sektora EP i iz vrha politike i CZ TZ kantona..
Da li neko zna nešto više oko brane na Modracu?
Ja sam iz Lukavca, grad je u pripravnosti, pa cemo vidjet
to je nemoguće, namjenjena je da drži vodu...
Kao svaki ljudskom rukom napravljen objekat, tako i brana moze da pukne, medjutim to se sigurno nece desiti u datoj situaciji, ako sinoc pod takvim pritiskom nije bila ni blizu naprezanja, a ne pucanja nece vala ni puci, tako da treba narod popustit vise sa ovom branom.
-
Did
#3624 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na gofundme vidjeh jedno 5 fondova za pomoć. Mislim nije loše to, ali malo koordinacije ne bi bilo naodmet.
- O'zone
- Globalni moderator
#3625 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jahilkbahar wrote:sa fejsa
"Aleksandar Vucic izasao na TV i pozvao gradjane da pomogu da se grade brane u Sapcu a u Beogradu odaziv strasan nema dovoljno autobuda da pokupi sve ljude, skoro 10 000 ljudi se skupilo i potom je Vucic posjetio mjesto okupljanja dobrovoljaca znaci dosao medju narod.
Kod se nas Bakir dodje bukvalno Audijem A8 u Svrake ispred srusene kuce i nesto palamudi par minuta i noga. U Vogosci se isprazni parking ispred opstine da bi se moga parkirati sva svita u pratnji Bakira a pun kombi u kojem su dva momka dovukla pomoc sa dovezenom hranom se morao sloniti jer parking mora biti prazan da doceka Bakira. Nasao sam se slucajno tu i uputio momke iz kombija na drugi ulaz dok me je gospodin drot zbonjeno gledao.
"Takođe, i devetnaestogodišnji Aleksandar Kocić iz Vinče, rekao je da želi da pomogne ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji." a nasi devetnaestogodisnjaci su veceras na ZMBT.
Gospodo politicari u BiH imate srednjak."