De ga proslijedi, imam ja jednu sa slicnim osobinama, mozda ih usrecimo, zaradimo sevapaIme Korisničko wrote:ovaj sto je rekao da se "dobro drzim", ima para "ko blata".. pricao on o svojoj firmi koja proizvodi hranu neku.. nesto.. auta, stanovi, roditelji ko brod, privatni fakultet, nije on ni ruzan.. al dzaba sve kad je glup
Žene pitaju žene
- alkalna_baterija
#3601 Re: Žene pitaju žene
- dobar osjecaj
#3602 Re: Žene pitaju žene
@Ime Korisnicko
Izvini. Tek sad vidim da sam velikim dijelom nepotrebno citirala tvoj post, mada mi je bio zadnji i najzgodniji u kontekstu te teme.
Izvini. Tek sad vidim da sam velikim dijelom nepotrebno citirala tvoj post, mada mi je bio zadnji i najzgodniji u kontekstu te teme.
- amiliana
#3603 Re: Žene pitaju žene
Privatni fakultet proslijedila bih ja njega svojoj sestri da nije zauzeta a ovoj drugoj necu zao mi momkaIme Korisničko wrote:ovaj sto je rekao da se "dobro drzim", ima para "ko blata".. pricao on o svojoj firmi koja proizvodi hranu neku.. nesto.. auta, stanovi, roditelji ko brod, privatni fakultet, nije on ni ruzan.. al dzaba sve kad je glup
- Ime Korisničko
#3604 Re: Žene pitaju žene
ja sa 24 vec bila diplomiralaJThomas wrote:a da je pitao koji fakultet kontaš upisati na ljeto, ne bi bio glup?
ma eto.. ne znam sta bih vam rekla.. on bi valjda bio super nekoj mladjoj od njega.. ali meni je bio "glup" jer mislim da jest
ja sam uvijek gledala da budem sa pametnijim od mene da mogu nesto od njih da naucim (kako li ova recenica stvarno zvuci
- JThomas
#3605 Re: Žene pitaju žene
dobro, ima ih i da propadnu do tih godina...
- Ime Korisničko
#3606 Re: Žene pitaju žene
e ne znam, al ako kazes da je tako vjerujem ti 
- MedenoSrce
#3607 Re: Žene pitaju žene
JThomas wrote:dobro, ima ih i da propadnu do tih godina...
Ime Korisničko wrote:e ne znam, al ako kazes da je tako vjerujem ti

- sheilak
#3608 Re: Žene pitaju žene
dobar osjecaj wrote:klizavo pitanje a nemam dobre klizaljkesheilak wrote:a sta ako mladji decko, koji ti pridje, ima, banalno receno, vise novca nego ti?
ma daj. ne trebaju ti klizaljke. samo se prepusti.
- klixoris
#3609 Re: Žene pitaju žene
...I pusti da se dogodisheilak wrote:dobar osjecaj wrote:klizavo pitanje a nemam dobre klizaljkesheilak wrote:a sta ako mladji decko, koji ti pridje, ima, banalno receno, vise novca nego ti?
ma daj. ne trebaju ti klizaljke. samo se prepusti.
Phu ! Sta ja radim ovdje ?
- sheilak
#3610 Re: Žene pitaju žene
pa da.klixoris wrote: ...I pusti da se dogodi![]()
Phu ! Sta ja radim ovdje ?![]()
spijuniras za musku stranu.
- dobar osjecaj
#3611 Re: Žene pitaju žene
Ovo podebljano mi je najpotrebnija misao ovih danasheilak wrote: pa da.ne razmisljati previse, ne, ne.
![]()
Desava li vam se da se cesto uhvatite u previse razmisljanja o svemu u tolikoj mjeri da potpuno zaboravite polaznu tacku i da iskonstruisete u glavi toliko razlicitih scenarija koji najcesce nemaju previse veze sa istinom ili vasom stvarnoscu? Kako se izvlacite iz toga? Cekate da prodje?
-
bang and blame
#3612 Re: Žene pitaju žene
Uh, tu sam ja poteska. Ne mogu ja, tako lako , a ni brzo , preci preko necega zbog cega sam bila uvrijedjena/povrijedjena. Potraje to kod mene, da oprostim. Neke ljude sam , jednostavno, prekrizila iz svog zivota. Nema im nazad.alkalna_baterija wrote:Zene kakve ste s oprastanjem?Nebitno prema kome, prijateljici, momku, roditeljima, komsinici, prolazniku...
Ja imam onako prilicno losu osobinu da ne reagujem kad mi nesto smeta,nego skupljam i najcesce puknem na sitnici, ili jos gore na nekom neduznom
Ali cim se izdrobim i ohladim, mogla bih opet najnormalnije poradit na boljem odnosu s tom osobom, rijetko me ljutnja drzi duze od par dana, a to je u ekstremnim situacijama. I to stvarno mrzim kod sebe. Voljela bih da mogu neke ljude jednostavno da prekrizim jer su u vise navrata pokazali da ce mi uciniti lose cim dobiju priliku.
Ali ja uvijek nekako za svakoga nadjem opravdanje i mrzim to, nekad znam i zaboraviti da sam trebala biti ljuta na nekog![]()
Kakve ste vi, da li brzo oprostite, jeste li zlopamtila?
- dobar osjecaj
#3613 Re: Žene pitaju žene
I ja sam bila prilicno poteska u tome, reagovala bih instant i pamtila sam sve budalastine. U jednoj fazi zivota, brat koji je puno mudriji i mirniji od mene, mi je poceo govoriti kako je to sve glupo, kako bezveze trosim energiju i da se trebam uciti da manje obracam paznju, manje dozivljavam stvari bitnim i slicno. Isao mi je na zivce tom svojom zeniziranom pojavom i pricom ali vremenom sam sama od sebe pokupila dosta toga i cesce mi je svejedno. Stvarno je bolji osjecaj pustati lose stvari i prelaziti preko svega preko cega se moze preci. Veoma cesto ljudi nesvjesno rade stvari i nemaju pojma ni da nam urade nesto nazao - makar u mom svijetu - i bas ne vrijedi nesto puno razmisljati o tome i trositi energiju i vlastito vrijeme na to.bang and blame wrote:Uh, tu sam ja poteska. Ne mogu ja, tako lako , a ni brzo , preci preko necega zbog cega sam bila uvrijedjena/povrijedjena. Potraje to kod mene, da oprostim. Neke ljude sam , jednostavno, prekrizila iz svog zivota. Nema im nazad.alkalna_baterija wrote:Zene kakve ste s oprastanjem?Nebitno prema kome, prijateljici, momku, roditeljima, komsinici, prolazniku...
Ja imam onako prilicno losu osobinu da ne reagujem kad mi nesto smeta,nego skupljam i najcesce puknem na sitnici, ili jos gore na nekom neduznom
Ali cim se izdrobim i ohladim, mogla bih opet najnormalnije poradit na boljem odnosu s tom osobom, rijetko me ljutnja drzi duze od par dana, a to je u ekstremnim situacijama. I to stvarno mrzim kod sebe. Voljela bih da mogu neke ljude jednostavno da prekrizim jer su u vise navrata pokazali da ce mi uciniti lose cim dobiju priliku.
Ali ja uvijek nekako za svakoga nadjem opravdanje i mrzim to, nekad znam i zaboraviti da sam trebala biti ljuta na nekog![]()
Kakve ste vi, da li brzo oprostite, jeste li zlopamtila?
- MedenoSrce
#3614 Re: Žene pitaju žene
nisam osobito hatarli ali kad zahatarim onda kom obojci kom opanci
- dobar osjecaj
#3615 Re: Žene pitaju žene
Citajuci o izlozbi u pariskom Le Petit Espace (http://lepetitespace.com/op/portfolio.php) posvecenoj razbijanju tabua o menstruaciji kao necemu zbog cega bi zene trebale osjecati stid, sjetila sam se kako mi je bilo smijesno prosle sedmice kad sam kupovala uloske u jednom ducanu. Osim mene u ducanu su bila neka tri-cetiri muskarca. Uzela sam sve sto mi je trebalo i donijela do kase. Kad je ugledala moje uloske, kasirka se toliko unezgodila pa je pozurila da nadje fisek da ih stavi da se ne vide kao da su neko prokletstvo a onda je prosula moje voce po podu, sva crvena u licu.
Pokusala sam je smiriti i odvratiti od te budalastine ali nije islo.
Daleko od toga da smatram da svi trebamo hodati ulicom i mahati uloscima prolaznicima ali ne razumijem ni cemu toliki stid.
Pitam se da li osjecate stid prilikom kupovine potrepstina za svoju menstruaciju i osjecate li dio tog nametnutog stida i osjecaja krivice tokom tih dana?
Daleko od toga da smatram da svi trebamo hodati ulicom i mahati uloscima prolaznicima ali ne razumijem ni cemu toliki stid.
Pitam se da li osjecate stid prilikom kupovine potrepstina za svoju menstruaciju i osjecate li dio tog nametnutog stida i osjecaja krivice tokom tih dana?
-
bang and blame
#3616 Re: Žene pitaju žene
Ja, bome, NE. Kupujem ih, sasvim, transparentnodobar osjecaj wrote:Citajuci o izlozbi u pariskom Le Petit Espace (http://lepetitespace.com/op/portfolio.php) posvecenoj razbijanju tabua o menstruaciji kao necemu zbog cega bi zene trebale osjecati stid, sjetila sam se kako mi je bilo smijesno prosle sedmice kad sam kupovala uloske u jednom ducanu. Osim mene u ducanu su bila neka tri-cetiri muskarca. Uzela sam sve sto mi je trebalo i donijela do kase. Kad je ugledala moje uloske, kasirka se toliko unezgodila pa je pozurila da nadje fisek da ih stavi da se ne vide kao da su neko prokletstvo a onda je prosula moje voce po podu, sva crvena u licu.
- annoy
#3617 Re: Žene pitaju žene
Ovo je odlična tema.dobar osjecaj wrote:Citajuci o izlozbi u pariskom Le Petit Espace (http://lepetitespace.com/op/portfolio.php) posvecenoj razbijanju tabua o menstruaciji kao necemu zbog cega bi zene trebale osjecati stid, sjetila sam se kako mi je bilo smijesno prosle sedmice kad sam kupovala uloske u jednom ducanu. Osim mene u ducanu su bila neka tri-cetiri muskarca. Uzela sam sve sto mi je trebalo i donijela do kase. Kad je ugledala moje uloske, kasirka se toliko unezgodila pa je pozurila da nadje fisek da ih stavi da se ne vide kao da su neko prokletstvo a onda je prosula moje voce po podu, sva crvena u licu.
Mislim da je dosta žena/cura i dalje opterećeno s tim nekim stidom zbog menstruacije, što valjda potiče iz vremena kad se to smatralo nečim prljavim, pa i nečasnim. I danas neke stare žene to nazivaju "ženskom bolešću". Mislim, nazvati jedan tako prirodan dio ženskog bića, menstrualni ciklus, bolešću, to treba posebna vrsta pranja mozga
Sjećam se kako se u srednjoj školi "dilalo" uloške i tampone poskrivećki, ako netko zaboravi, onda ide ispitivanje u ćoškovima po razredu, ispod glasa, da ne bi tko čuo da imaš menstruaciju, nedajbože neki dečko... smiješno je to, zbog čega je uopće taj prirodni proces toliko demoniziran i zbog čega ima takvu stigmu u društvu...Mislim, radi se o našim intimnim dijelovima tijela, i sigurno svojim raspadajućim endometrijem neću mahat ljudima okolo pod nosom, ali suludo mi je da se netko srami kupiti si uloške, ne razumijem to. Ako već netko hoće virit u moju košaricu dok si kupujem tromjesečnu zalihu ženskih higijenskih potrepština, nek viri, ja osjećat stid zbog toga što sam žena sigurno neću.
- dobar osjecaj
#3618 Re: Žene pitaju žene
@annoy
I meni je zanimljiva tema.
Kad sam se vec udomacila na ovoj temi, zanima me jos nesto u vidu pitanja, premisljanja, misljenja drugih djevojaka/zena
Naidjoh u dm-u na "Zenski rokovnik". Na prvu simpatican rokovnik u nekoliko uzoraka, s ogledalcem na unutrasnjoj stranici korica. Mnostvo rubrika za licne detalje, nekih simpaticnih izreka, misli na krajevima stranica. Tek nakon sto sam ga pregledala, vidjeh da na kutiji pise "by Seve", sto samo po sebi ne mora znaciti mnogo.
Gledajuci sve one rubrike, licne detalje, listu zelja, planova, rubrike za dnevnik ljekarskih pregleda...i brojne druge sitnice, zapitala sam se da li bi zapravo imala strah upisivati sve te podatke o sebi i misliti stalno gdje ostavljam taj svoj "Zenski rokovnik" poznavajuci ljudsku sklonost da zavire u sve. Sta mislite o tom rokovniku/dnevniku? Da li vam se svidja? Da li biste upisivali sve te podatke?
Kad sam se vec udomacila na ovoj temi, zanima me jos nesto u vidu pitanja, premisljanja, misljenja drugih djevojaka/zena
Naidjoh u dm-u na "Zenski rokovnik". Na prvu simpatican rokovnik u nekoliko uzoraka, s ogledalcem na unutrasnjoj stranici korica. Mnostvo rubrika za licne detalje, nekih simpaticnih izreka, misli na krajevima stranica. Tek nakon sto sam ga pregledala, vidjeh da na kutiji pise "by Seve", sto samo po sebi ne mora znaciti mnogo.
Gledajuci sve one rubrike, licne detalje, listu zelja, planova, rubrike za dnevnik ljekarskih pregleda...i brojne druge sitnice, zapitala sam se da li bi zapravo imala strah upisivati sve te podatke o sebi i misliti stalno gdje ostavljam taj svoj "Zenski rokovnik" poznavajuci ljudsku sklonost da zavire u sve. Sta mislite o tom rokovniku/dnevniku? Da li vam se svidja? Da li biste upisivali sve te podatke?
-
bang and blame
#3619 Re: Žene pitaju žene
Imam preko 10 god vozackog staza. Mogu da kazem, za sebe, da jako dobro vozim. Jbg, svaki dan sam u autu, bar dva sata.sherbett wrote:ja uletavam kao padobranac
krenula sam na vozački, doduše još nisam krenula s vožnjom, za sada samo predavanja..i već uočavam neke probleme..tipa: gledam znakove a ne semafori tako to..doduše istraumatizirana sam znakovima..inače mi taj teoretski dio ide sasvim OK..zanima me kak ste se snašle za volanom? iskustva..nešto? još ne znam kakva ću biti
Ispocetka smo svi napeti. Meni je falila jos jedna ruka
Ali, s vremenom, ide to lako
- ja nisam ja
#3620 Re: Žene pitaju žene
Ja bih sto da ne. I sigurno cu ga kupiti nekada sam prije 2-3 godine kupovala nesto slicnodobar osjecaj wrote:@annoy
- MedenoSrce
#3621 Re: Žene pitaju žene
Ne bih upisivala ... ne iz straha da ce neko procitati nego iz prakticnih razloga mi je mnogo pristupacnija i bliza elektronska forma, a tu mogu i notifikacije nastimati. Ovo pisanje na forumu mi dodje kao nekakav podsjetnik kakva sam bila, o cemu sam razmisljala, kako sam se osjecala ... nerijetko se vratim na neku tamo 300tu stranicu mog pisanja pa mi bas dodje drago ... a tog straha da ce neko procitati nemam, nije mi se jednom desilo da mi neko procita dnevnikdobar osjecaj wrote:.
Digresija: a i nasi su napravili kao nekakvu jeftiniju verziju, zove se Chickovnik.
- dobar osjecaj
#3622 Re: Žene pitaju žene
Mislim da sam prije par godina negdje na FB naisla na neku verziju tog Chick...kako li se vec zove ali nisam ga imala priliku licno pregledati da me privuce.MedenoSrce wrote:Ne bih upisivala ... ne iz straha da ce neko procitati nego iz prakticnih razloga mi je mnogo pristupacnija i bliza elektronska forma, a tu mogu i notifikacije nastimati. Ovo pisanje na forumu mi dodje kao nekakav podsjetnik kakva sam bila, o cemu sam razmisljala, kako sam se osjecala ... nerijetko se vratim na neku tamo 300tu stranicu mog pisanja pa mi bas dodje drago ... a tog straha da ce neko procitati nemam, nije mi se jednom desilo da mi neko procita dnevnikdobar osjecaj wrote:.
Digresija: a i nasi su napravili kao nekakvu jeftiniju verziju, zove se Chickovnik.
Mene licno privlace papir i olovka i da nesto polako upisujem mada mi nema smisla pisati nepotpuno i neiskreno (sto bi ideja o mogucoj/izvjesnoj publici iziskivala) a imam previse stvari koje ne zelim dijeliti ni sa kim ili bar ne iste stvari s istim ljudima. Iz djetinjstva imam neko sjecanje na neku dramu koja se prepricavala u porodici kad je neka rodica tokom studiranja pisala dnevnik dogodovstina, premisljanja, sumnji i kojecega. Lik s kojim je bila u vezi/zarucena je dosao do tog dnevnika i nije odolio da ne procita stvari koje nije trebalo da cita i onda se razvijala drama sa zapletom i raspletom za kakvu ja ne bih imala ni strpljenja ni snage
- annoy
#3623 Re: Žene pitaju žene
Meni su uvijek lijepo izgledali ti rokovnici, dnevnici i slično, ali baš nikad nisam uspjela nijedan popunit. Iz nekog razloga se teško obavezujem na takvo neštodobar osjecaj wrote:@annoy
Kad sam se vec udomacila na ovoj temi, zanima me jos nesto u vidu pitanja, premisljanja, misljenja drugih djevojaka/zena![]()
Ja nikad nisam bila fan zapisivanja svog života ni u kakvu knjigu, bilo u klasičnom ili elektroničkom obliku. Neke jako bitne podatke zapišem, ali to je sve. A sad, možda ću jednom raditi neku vrstu posla kad će mi trebati rokovnik pa će sve ovo pasti u vodu, ali ovako za osobne potrebe ne vidim se baš da kupujem nešto slično tome što si opisala.
- Cherry-Cherry
#3624 Re: Žene pitaju žene
Pisala sam dnevnik 10 godina
Sve ih čuvam, s vremena na vrijeme pročitam ponešto, ne mogu nekad da vjerujem, da sam ja to pisala... 
- alkalna_baterija
#3625 Re: Žene pitaju žene
Ovaj dm-ov rokovnik, meni je to cisto fensi smensi bacanje para, pokusaj da budes u nekom fazonu... Zena koja je stvarno zaposlena i u obavezama nema kad da ispunjava rokovnike, i sl., ovo je cisto neki pokusaj onih besposlenih da se osjecaju vazno i bitno 
Znam dvije koje "zivot ne mogu zamislit bez njega", a u sustini zapisuju odjevne kombinacije za sutrasnju kafu.
Vodjenje dnevnika je nesto drugo, to postujem mada ne praktikujem.
Znam dvije koje "zivot ne mogu zamislit bez njega", a u sustini zapisuju odjevne kombinacije za sutrasnju kafu.
Vodjenje dnevnika je nesto drugo, to postujem mada ne praktikujem.