Elma je onaj thruepath što stalno zakuhava ... I to iz ŠveCke,Paranoid wrote:spinuješ bezveze..Radončić je na tapeti kao i svi drugi kriminalci..elma89_ wrote:Sad je jasno cije je maslo:
"Borci iz Tuzle: Vjerujemo jedino Radončiću!"
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- fatamorgana
#3601 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- vatrogasac
#3602 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Breathless wrote:Ima li kakve fetve od Rijaseta? Je li haram dizati ruku na vladara, pa makar bio i nepravedan?![]()
![]()
Razlozi za izražavanje nezadovoljstva prisutni su već duži period i vlasti, sadašnje i prethodne, ne mogu pobjeći od svoje odgovornosti za stanje u kojem se nalazi bosanskohercegovačko društvo. Za ukupno stanje u društvu i državi imaju odgovornost i kreatori ustavno-pravnog uređenja Bosne i Hercegovine, koje omogućava protivnicima napretka ove države da blokiraju normalan razvoj društva.
Pozivamo građane da ne posežu za nasiljem i da u svojim legitimnim zahtjevima za boljim stanjem u društvu koriste isključivo zakonom predviđena sredstva. Pozivamo sve činioce pravno-političkog sistema da pokažu primjerenu odgovornost i zajedničkim snagama rade na rješavanju nezadovoljavajućeg stanja u bosanskohercegovačkom društvu, kaže se u saopćenju Kabineta Reisu-l-uleme.
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=457
- muhafuca
#3603 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ma kakvi zahtjevi - treba ovo od danas sve nastaviti par dana
bez ikakvih zahtjeva - samo da im se pokaze kako je kad narod poludi
pak nek se onda nakon toga skupe i nek sami skontaju sta narod hoce
cuj zahtjevi ako - nekom nije jasno sta se u ovoj zemlji treba popraviti i normalizirati
do danas - nece mu nikad biti jasno
u Zenici je danas predobro bilo
bez ikakvih zahtjeva - samo da im se pokaze kako je kad narod poludi
pak nek se onda nakon toga skupe i nek sami skontaju sta narod hoce
cuj zahtjevi ako - nekom nije jasno sta se u ovoj zemlji treba popraviti i normalizirati
do danas - nece mu nikad biti jasno
u Zenici je danas predobro bilo
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#3604 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sve dok oni idu na te ljude štiteći one koji su tim ljudima zagorčali život ići će ljudi i na njih. Danas su drotovi u Zenici pokušali silu provodit, kad ih je raja za pola minute pregazila odstupili su i spustili opremu.PolicajacZagreb wrote:narod netreba na policiji ispoljevati svoj gnjev i policajci su obicni ljudi koji imaju djecu zene porodice... kako je njihovim majkama djeci kad se pitaju dali ce se vratiti njihov otac muz sin kuci
- charrrmed
#3605 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Logovan wrote:
Gasi li ovo iko? Ili i dalje ne dozvoljavaju vatrogascima da prodju?
-
s@mson
#3606 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
TI si ga izabrao, SHVATI JEDNOM...insaneinthebrain wrote:a ovi unutra sto MOJ grad i MOJU drzavu kradu godinama i sto ne rade nista. za to imaju pravos@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
-
julisiz es grant
#3607 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Srbi kada su mijenjali vlade uvijek su skidali glave vladarima (i figurativno, a još češće stvarno). Znaju oni kako treba.Great Cornholio wrote:Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.Havatar wrote:julisiz es grant wrote:Protesti širom BiH?
Vidim u RS-u se digli na sve strane...hau jes nou.
Eee, moji Bošnjaci, konjine moje...
Svaka im čast, bolje i malo gladan biti nego rušiti samog sebe i ono što si sam stvorio
-
howdy
#3608 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
jarane, vakat je da ti preselis u srbiju, prestonicu razumaGreat Cornholio wrote:Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.Havatar wrote:julisiz es grant wrote:Protesti širom BiH?
Svaka im čast, bolje i malo gladan biti nego rušiti samog sebe i ono što si sam stvorio
-
Breathless
#3609 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
plain vanilla wrote:gdje cetnici stadose, tu oni produzise
aferim
Jeste, gladni narod je unistio i opljackao kompletnu privredu SRBiH, unistili do temelja svaki segment drustva, korupciju i krimilal postavili na najvise mjesto na skali vrijednosti, otjerali narod u bijedu i glad i od sebe i svojih nacinili multimilonere koji su rame uz rame sa svjetskim.
Fuj, kakvo odvratno licemjerje!
-
LSD
#3610 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
nema tu ništa TVOJE, sve je NAŠE, državno.....nije ti to babovina, ako si sin nekog guzonje funkcionera ili kantonalnog ministra koji je umislio da je ovo njegova babovina.s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet
- elma89_
#3611 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jasno je i na mjesecu ko protestuje u MostaruJThomas wrote:ti iz švedske znaš ko protestuje u mostaru?elma89_ wrote:BOSNJACI cine nekih 40% u Mostaru,i oni i protestujuultima_palabra wrote:Gori zgrada HNK u Mostaru... protesti su poprimili multietnički karakter
- p206
#3612 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
dalje nisam čitaoGreat Cornholio wrote:Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.Havatar wrote:julisiz es grant wrote:Protesti širom BiH?
- Drvosjeca iz Dejcica
#3613 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Šta misliš šta je manje zlo, zadužiti se kod MMF-a ili spaliti 10 zgrada?Great Cornholio wrote:Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.Havatar wrote:julisiz es grant wrote:Protesti širom BiH?
Ja mislim ovo drugo zato biram paljenje zgrada u cilju promjene vlasti i sistema u kojem živimo.
- BegA_
#3614 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
LSD wrote:nema tu ništa TVOJE, sve je NAŠE, državno.....nije ti to babovina, ako si sin nekog guzonje funkcionera ili kantonalnog ministra koji je umislio da je ovo njegova babovina.s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet
- casica
#3615 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
hrasno38 wrote:sad sam dosao sa epicentra zbivanja u Sarajevu i hebem sve one koji kazu da ovo ovako treba. Zapamtite nema niti jedan onaj koji pali i rusi u Sarajevo da je stariji od 20 godina. Predsjednistvo nisu zapalili ni cetnici a zaplili su ovi maloumnici. Ovo nema veze sa "boljim sutra". Ovo je defintivno dirigovano da bog kaze. Protesti protiv ljudi koji su nas unistili uvijek i do kraja ali rusenje svojih gradova nikada. Sad sam definitvno za to da policija primjeni maksimalnu silu.
Otisao sam na demonstracije sa istim ciljem koji nas sve tisti ali kad sam vidio sta se u stvari desava sve mi se zgadilo. Koja je vikendica ili hacijenda od ovih lopova zaplatila. Umjesto da odu na Poljine oni pale istoriju Sarajeva i to ponavljam ne demostranti nego huligani koji bukvalno uzivaju u ovome.
-
KopijaBad
#3616 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nisam se nadao da cu ovo ikada docekati,ali narodu je pun kurac vise svega.Toliko bijesa se nakupilo da jednostavno sada ide sve u picku materinu.
Kao apokalipsa
Kao apokalipsa
-
Teufik
- iPod
#3618 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kako da ne, niste uspjeli razvodniti ovaj topic glupim opravdanjima upotrebe sile, pa sada igrate na kartu nacionalnog ključa?Great Cornholio wrote:Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.Havatar wrote:julisiz es grant wrote:Protesti širom BiH?
- House
#3619 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Logovan wrote:
divno
- Havatar
#3620 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Stranke koje su spremne da pristanu na treci entitet ( DF i SBB) su poslije ovih protesta sigurna vlast a Bosnjaci u Bosni su sebi osigurali status Palestine u Evropi.JohnnyS wrote:Živo me zanima, kakvi će biti rezultati izbora nakon ovih protesta. Pretpostavljam isti kao što bi bili da protesta nije bilo.
-
staradis
#3621 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Drzim fige da ce Poljine izgoriti 
- strong69
#3622 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ocito ne znas sta znaci kada zaradis novac, prodas proizvod i cekas subvenciju od drzave a nema je jer im je vaznije da podijele plate.julisiz es grant wrote:I sve će se to sada promijeniti. Vuuupiii!strong69 wrote:http://www.dw.de/sorensen-sami-sebi-nam ... a-17085401
Koliko su nam politicari nanijeli stete ovo sto se danas unistava (ne opravdavam) nece iznositi ni 1% ukupne stete. Nabijem ih na kurac. I za gubitak IPA fondova i za kasnjenje isplate penzionerima, poljoprivrednicima, nastavnicima i majkama porodiljama i za 10 kantona i za 300 ministara i za MMF kredite i za nelikvidnost firmi i zatvaranje fabrika i za Damira Cardzica i 15 vlada u jednom mandatu...
Ocito ne znas da su bankarskom sektoru dopustili da se ponasa kako hoce i da banke NE DAJU kredite privredi bez HIPOTEKE u omjeru 1:2 ili 1:3 i da smo gubitkom IPA fondova izgubili mogucnost dobijanja bespovratnih sredstava.
A znas li zasto smo izgubili IPA fondove? Znas li koliko majke u Ze Do kantonu cekaju na ostvarivanje svojih prava i koliko poljoprivrednici cekaju na svoj zaradeni novac? 270 dana.
Ne vjerujem da ce se stanje promijeniti jer demonstranti nemaju definisane zahtjeve i ciljeve. Ne podrzavam i ne opravdavam unistavanje imovine ali ovo je prevrsilo svaku mjeru i ne cudi me ova reakcija ljudi. Tacno je i to da da su najagresivniji klinci ali i to je posljedica ovog pisljivog drustva i vodenja politike. Nisu ti klinci pali s neba. Stvorilo je ih je ovo drustvo i ova politika.
-
howdy
#3623 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
stvarno ne mogu da vjerujem kakvih naprdjivaca, moralista i iskoristenih kondoma ima na ovom forumu
rushi govna narode
rushi govna narode
- Drvosjeca iz Dejcica
#3624 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Havatar wrote:Stranke koje su spremne da pristanu na treci entitet ( DF i SBB) su poslije ovih protesta sigurna vlast a Bosnjaci u Bosni su sebi osigurali status Palestine u Evropi.JohnnyS wrote:Živo me zanima, kakvi će biti rezultati izbora nakon ovih protesta. Pretpostavljam isti kao što bi bili da protesta nije bilo.
- elma89_
#3625 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
A i zasluzuju status Palestine ako izaberu toHavatar wrote:Stranke koje su spremne da pristanu na treci entitet ( DF i SBB) su poslije ovih protesta sigurna vlast a Bosnjaci u Bosni su sebi osigurali status Palestine u Evropi.JohnnyS wrote:Živo me zanima, kakvi će biti rezultati izbora nakon ovih protesta. Pretpostavljam isti kao što bi bili da protesta nije bilo.