Evo na ovom gemu se vidi najbolje njegova psiha! sa 0:40 na prednost Nadala!apsidejzi wrote:Slazem se. Ne znam koliko efekta ima osjecaj da igras sa Nadalom ali kada se tog kompleksa oslobodi, Damir ce moci cuda napraviti. Vidi se da je kvalitetan igrac ali mu jos malo fali da bude na visem nivou i da ga pobijedi. Mislim da je sad psihicki faktor bitniji od fizicke spreme.ultima_palabra wrote:Na momente pokazuje da može igrati sa Nadalom, ubiše ga bezvezne greške i nekonstantnost.
Damir Dzumhur
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3601 Re: Damir Dzumhur
- apsidejzi
#3602 Re: Damir Dzumhur
Previse ga respektuje. Sad da navali Nadal ce pasti. Vec pocinje fizicki padati.hrasno38 wrote:Evo na ovom gemu se vidi najbolje njegova psiha! sa 0:40 na prednost Nadala!apsidejzi wrote:Slazem se. Ne znam koliko efekta ima osjecaj da igras sa Nadalom ali kada se tog kompleksa oslobodi, Damir ce moci cuda napraviti. Vidi se da je kvalitetan igrac ali mu jos malo fali da bude na visem nivou i da ga pobijedi. Mislim da je sad psihicki faktor bitniji od fizicke spreme.ultima_palabra wrote:Na momente pokazuje da može igrati sa Nadalom, ubiše ga bezvezne greške i nekonstantnost.
-
jarobot
#3603 Re: Damir Dzumhur
Osvojio je 80 bodova za treće kolo. Nije ništa od lani branio.hekaton wrote:Kad je lani ispao, jel odbranio proslogodisnje bodove
- hrasno38
#3604 Re: Damir Dzumhur
Ma dobro Rafi je 31 a Damiru 25......ici ce on ove godine medju prvih 20 a mozda i vise. Danas jednostavno ne ide servis a kao i sto kazes repspekt je ocekivan i na zalost jako oruzje protivnikaapsidejzi wrote:Previse ga respektuje. Sad da navali Nadal ce pasti. Vec pocinje fizicki padati.
-
Nadzorna_ploca
#3605 Re: Damir Dzumhur
Ovo je njegov domet otprilike. Zna li neko h2h protiv top5 igraca na listi. Mislim da je samo Nadala jednom dobio na predaju.
- ultima_palabra
#3606 Re: Damir Dzumhur
Dobio je Wawrinku dok je ovaj bio 3.
Igrao je bolje nego što rezultat pokazuje.
Igrao je bolje nego što rezultat pokazuje.
- Banksy
#3607 Re: Damir Dzumhur
Bezveze izgubi... Činilo se da može mnogo bolje.
-
north
#3608 Re: Damir Dzumhur
Sraman rezultat ako ćemo pošteno...Ako ćemo pričati u fonu Rafa je No 1. , prejak i ta priča, ok, poštujem, ali onda da ne pričamo o Damiru kao igraču za velike domete...Kad dobija može u TOP 10, pa kad doživi blamažu ovaj je prejak, nije imao svoj dan i ta alibi priča
Očekivao sam veći otpor, pa i jedan dobijeni set zašto ne?...ali ovakvim rezultatom gube teniseri koji nisu ni u top 100...Malo ga precjenjujemo čini mi se, uostalom ko cjelokupan naš sport, zato i imamo velike uspjehe u istoriji našeg sporta u globalu
...
Očekivao sam veći otpor, pa i jedan dobijeni set zašto ne?...ali ovakvim rezultatom gube teniseri koji nisu ni u top 100...Malo ga precjenjujemo čini mi se, uostalom ko cjelokupan naš sport, zato i imamo velike uspjehe u istoriji našeg sporta u globalu
- Thorgerson
#3609 Re: Damir Dzumhur
Joj uvijek ista prica.Nadzorna_ploca wrote:Ovo je njegov domet otprilike. Zna li neko h2h protiv top5 igraca na listi. Mislim da je samo Nadala jednom dobio na predaju.
Kad je usao u 200 - ovo je njego domet.
Udje u 100 - to je njegov domet.
Udje u 50 - to je njegov max domet
Udje u 30 - to je to..
Pustite se pausalnog ocjenjivanja. Realno nije bio njegov dan, Nadalov jeste. Imao je Damir dobih poteza danas, jednostavno Nadal je zvijer. To sramota ako izgubis od no. 1?
- Thorgerson
#3610 Re: Damir Dzumhur
Igrao si over gemova i pao.north wrote:Sraman rezultat ako ćemo pošteno...Ako ćemo pričati u fonu Rafa je No 1. , prejak i ta priča, ok, poštujem, ali onda da ne pričamo o Damiru kao igraču za velike domete...Kad dobija može u TOP 10, pa kad doživi blamažu ovaj je prejak, nije imao svoj dan i ta alibi priča![]()
Očekivao sam veći otpor, pa i jedan dobijeni set zašto ne?...ali ovakvim rezultatom gube teniseri koji nisu ni u top 100...Malo ga precjenjujemo čini mi se, uostalom ko cjelokupan naš sport, zato i imamo velike uspjehe u istoriji našeg sporta u globalu...
Cuj sraman rezultat.
Last edited by Thorgerson on 19/01/2018 11:17, edited 1 time in total.
-
north
#3611 Re: Damir Dzumhur
Ne, divan je...možda izaći na ulicu i trubiti sa autima
?
- ultima_palabra
#3612 Re: Damir Dzumhur
Da pogodim, vidio si samo rezultat?north wrote:Sraman rezultat ako ćemo pošteno...Ako ćemo pričati u fonu Rafa je No 1. , prejak i ta priča, ok, poštujem, ali onda da ne pričamo o Damiru kao igraču za velike domete...Kad dobija može u TOP 10, pa kad doživi blamažu ovaj je prejak, nije imao svoj dan i ta alibi priča![]()
Očekivao sam veći otpor, pa i jedan dobijeni set zašto ne?...ali ovakvim rezultatom gube teniseri koji nisu ni u top 100...Malo ga precjenjujemo čini mi se, uostalom ko cjelokupan naš sport, zato i imamo velike uspjehe u istoriji našeg sporta u globalu...
- Thorgerson
#3613 Re: Damir Dzumhur
Pa sta si ti ocekivao, da ce pobjediti Nadala? Ne kontam.north wrote:Ne, divan je...možda izaći na ulicu i trubiti sa autima?
Nije bio njegov dan, idemo dalje...tek je pocela godina.
-
Nadzorna_ploca
#3614 Re: Damir Dzumhur
Ne kontam o cemu pricas. Za Damira se znalo da moze u top 50 bez problema samo ako popravi glavu. To sta je ko pricao mi nije zanimljivo pa molim da me se ne svrstava gdje ni sam ne bi. Da bi bio bolji mora pobjedjivati najbolje a mislim da on to ne umije. Cak ni da ih namuci. Mora raditi jos ali mislim da je ovo mjesto koje zasluzuje i za to cestitam.Thorgerson wrote:Joj uvijek ista prica.Nadzorna_ploca wrote:Ovo je njegov domet otprilike. Zna li neko h2h protiv top5 igraca na listi. Mislim da je samo Nadala jednom dobio na predaju.
Kad je usao u 200 - ovo je njego domet.
Udje u 100 - to je njegov domet.
Udje u 50 - to je njegov max domet
Udje u 30 - to je to..
![]()
Pustite se pausalnog ocjenjivanja. Realno nije bio njegov dan, Nadalov jeste. Imao je Damir dobih poteza danas, jednostavno Nadal je zvijer. To sramota ako izgubis od no. 1?
I ta prica realno nije bio njegov dan je uvijek ista..sit sam izgovora. Ali opet tvoje pravo da tako kazes.
Last edited by Nadzorna_ploca on 19/01/2018 11:21, edited 2 times in total.
-
north
#3615 Re: Damir Dzumhur
@ultima, pogađaš
...nećemo valjda onu staru dobru, "dobro smo igrali, ali nije bilo sreće"
...Nije pljuvanje da se odmah razumijemo, pa želim mu da uspije jasno
, ali vazda nekako kod naših sportaša malo fali ili nije se dalo
...Malo me to nervira jer nikad na zelenu granu izaći 
- Banksy
#3616 Re: Damir Dzumhur
Zar ovo nije veliki uspjeh?north wrote:
Malo ga precjenjujemo čini mi se, uostalom ko cjelokupan naš sport, zato i imamo velike uspjehe u istoriji našeg sporta u globalu...
Men’s tennis rankings
ATP
30
Damir Džumhur
Bosnia and Herzegovina
- shalla
#3617 Re: Damir Dzumhur
Tačno mi muka kad vidim učesnike trećeg kola a ti izvučeš Rafu 
North, mislim da griješiš, top 30 u tenisu nije nimalo nimalo bezazleno
North, mislim da griješiš, top 30 u tenisu nije nimalo nimalo bezazleno
- hrasno38
#3618 Re: Damir Dzumhur
Ako nista trebao bi da ostane na 28 mjestu.
- ultima_palabra
#3619 Re: Damir Dzumhur
Nije sreća u pitanju, nego je bukvalno svaki treći poen poklonio. U ona dva igra potpuno ravnopravno, ali onda opet greška, ne može se tako protiv Nadala... na Eurosportu ovi govore nešto u smislu: lagana pobjeda kad se pogleda semafor, ali namučio ga je s vremena na vrijeme.north wrote:@ultima, pogađaš...nećemo valjda onu staru dobru, "dobro smo igrali, ali nije bilo sreće"
...Nije pljuvanje da se odmah razumijemo, pa želim mu da uspije jasno
, ali vazda nekako kod naših sportaša malo fali ili nije se dalo
...Malo me to nervira jer nikad na zelenu granu izaći
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3620 Re: Damir Dzumhur
Nije sraman, igrali 28. i 1.
AO uspješno apsolviran.
AO uspješno apsolviran.
- shake69
#3621 Re: Damir Dzumhur
Imam i jos bolju vijest. Damir ce 29 januara biti skoro 100% 28 na svijetu a velike su sanse da i cijeli februar ostane tu, ili cak udje u Top 25 ili 26 s dvije-tri pobjede u Montpellieru ili Rotterdamu, sto nije nerealno ako znamo kako dobro igra u indoor uvjetima.Banksy wrote:Zar ovo nije veliki uspjeh?north wrote:
Malo ga precjenjujemo čini mi se, uostalom ko cjelokupan naš sport, zato i imamo velike uspjehe u istoriji našeg sporta u globalu...
Men’s tennis rankings
ATP
30
Damir Džumhur
Bosnia and Herzegovina
Raduj se Bosno i Hercegovino!
- Rampage
#3622 Re: Damir Dzumhur
Svi smo znali kako će ovaj meč završiti davno prije početka meča.
Nažalost (našu i Damirovu) Nadal k'o u najboljim danima
Nažalost (našu i Damirovu) Nadal k'o u najboljim danima
- hrasno38
#3623 Re: Damir Dzumhur
Damir je sada 28 na svijetu!!!!shake69 wrote:Imam i jos bolju vijest. Damir ce 29 januara biti skoro 100% 28 na svijetu a velike su sanse da i cijeli februar ostane tu, ili cak udje u Top 25 ili 26 s dvije-tri pobjede u Montpellieru ili Rotterdamu, sto nije nerealno ako znamo kako dobro igra u indoor uvjetima.Banksy wrote:Zar ovo nije veliki uspjeh?north wrote:
Men’s tennis rankings
ATP
30
Damir Džumhur
Bosnia and Herzegovina
Raduj se Bosno i Hercegovino!![]()

-
moneta
#3624 Re: Damir Dzumhur
To je live ranking. Jos ga stignu neki preskocit.
- Diwan
#3625 Re: Damir Dzumhur
A što se na forumu možeš ismijat ko nigdje drugoshake69 wrote:Imam i jos bolju vijest. Damir ce 29 januara biti skoro 100% 28 na svijetu a velike su sanse da i cijeli februar ostane tu, ili cak udje u Top 25 ili 26 s dvije-tri pobjede u Montpellieru ili Rotterdamu, sto nije nerealno ako znamo kako dobro igra u indoor uvjetima.Banksy wrote:Zar ovo nije veliki uspjeh?north wrote:
Men’s tennis rankings
ATP
30
Damir Džumhur
Bosnia and Herzegovina
Raduj se Bosno i Hercegovino!![]()