Ebu Ubejde wrote:Naprijed Rusijo!!!! Srusite Americku imperiju u Ukrajini!!! Spasite moje Tatare sa Krima!!!
od koga da ih spase?
pa rusi su ih i unazadili stoljece cijelo.
Ebu Ubejde wrote:Naprijed Rusijo!!!! Srusite Americku imperiju u Ukrajini!!! Spasite moje Tatare sa Krima!!!
Na istorijski i svaki drugi način...pa i žargonski rečeno...Predgradje Rusije, dvorište Rusije...kako god hoćeš.Sezam wrote:
Objasni mi samo na koji je nacin Kijev rusko dvoriste?
Ljuba Moljac wrote:Vidim nakupilo se ovdje raznih gluposti, svi navijacki nastupaju.
Moljac jos nije zauzeo potpuni stav u vezi ove situacije.
wannabe_ultra wrote:Russia's state "Rossiya 24" channel narrative this evening: Crimea known hub for Islamic terrorists heading to Syria.

Potpuno si u pravu ali ne pitaju se više ukrajinci koliko i mi ovdje na klix-uHlapoje wrote:Ukrajinci još mogu spasiti svoju državu.
Dovoljno je da se raspusti nelegalna i nelegitmna vlada u Kijevu i raspišu se izbori ovog meseca, kao što je sporazumom i dogovoreno pre oružanog upada u parlament.
Zanimljivo. Kao sto je npr Beograd tursko dvoriste, na istorijski i svaki drugi nacin, jel to?Hlapoje wrote:Na istorijski i svaki drugi način...pa i žargonski rečeno...Predgradje Rusije, dvorište Rusije...kako god hoćeš.Sezam wrote:
Pa ima nasih 15% u Rusiji. Ali malo ih je na Krimu. Najbolje bi bilo da se tamo malo zarati. Taman da Ameri i Turci malo srede ovu Bosnu.Rokosovski wrote:kopijas34 wrote:Neka se ubijaju izmedju sebe jebeni Rusi i Ukrajinci. Kokice u ruke i gledati. Neka se sto vise oslabi i Rusija i Ukrajina.
Ima i 300 000 vaših na Krimu.
Mojne tako nezainteresovano.
Rusija se igrala principijelne politike braneci Asada, mada je jasno da je branila posljednje luke u Mediteranu u koje moze uploviti ratnim brodovima.kopijas34 wrote:Ukoliko Rusija zauzme dobar dio Ukrajine to je samo dobra vijest za Bosnu i Bosnjake. Jer to bi znacilo da bi se i SAD mogla poigrati u svome dvoristu sa Srbima na isti taj nacin.
Ono u Gruziji je bilo dobro. Koliko su se tamo rokali. Evo sada dvije ogromne zemlje pred ratom. Kako god okrenes dobro je. Ako Rusi napadnu dobro je. Ako se Ukrajina prepusti evropi dobro je. Samo nek je veselo.Herr Flick wrote:Eh kad Srbi uzivaju kako se muslimani u Siriji između sebe ubijaju,došlo vrijeme da i mi malo uzivamo u tome kako se pravoslavci ubijaju međusobno![]()
Ne.Sezam wrote:Zanimljivo. Kao sto je npr Beograd tursko dvoriste, na istorijski i svaki drugi nacin, jel to?Hlapoje wrote:Na istorijski i svaki drugi način...pa i žargonski rečeno...Predgradje Rusije, dvorište Rusije...kako god hoćeš.Sezam wrote:
Evo javim ti se... cim nesto procitam o Kijevskoj RusijiHlapoje wrote:Ne.Sezam wrote:
Zanimljivo. Kao sto je npr Beograd tursko dvoriste, na istorijski i svaki drugi nacin, jel to?
Pročitaj nešto o Kijevskoj Rusiji...pa se javi.
Sa cim? U vojno tehnickom smislu smo jaci. Svo tesko naoruzanje je u Tuzli. Samo zeleni signal od Uncle Sama iz Washingtona se ceka vec godinama. Ako se ovo dobro zakuha sa Rusima taj signal ce i doci. Turci su vec usli na balkan u politickom smislu. Imate 4 muslimanske drzave oko sebe, MKD, Kosovo i Albaniju te BiH koja je vecinski Islamska.Rokosovski wrote:Vi biste da vas opet pamprčimo?kopijas34 wrote:Rokosovski wrote:
Ma ne to nego da uspostave red i mir malo. Malo haos i Oluja; traktor , crne kosulje i tako to.
Čudnih ljudi, čudnih običaja
kod nas sve može, kad se 100 ljudi dogovori, isplanira i iskoordinira...sportman1 wrote:moze li se rat u ukrajini odrazit na situaciju u nas ,u bih i kako? ako bi doslo do pravog rata.
Ovdje na zapadu su analiticari na dnevniku objasnili da je Rusija napala Gruziju zato sto je Amerika napala Kosovo. Dakle igra izmedju velikig. To je jako vjerovatno. SAD smatra Ukrajinu buducom NATO clanicom i time bi se Rusija definitivno slomila u geopolitickom smislu. Ako Rusi zauzmu pola Ukrajine (tamo gdje zive Rusi) to bi znacilo da bi se i na balkanu neke stvari vrlo brzo rijesile. To uvijek tako ide.sportman1 wrote:moze li se rat u ukrajini odrazit na situaciju u nas ,u bih i kako? ako bi doslo do pravog rata.