Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#3601 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Alfons Kauders wrote:
sandokann wrote:
Alfons Kauders wrote:
Gdje god da je zna bolje engleski od imbecila koji je napisao ovu "vijest" koju si linkao. Znam i ja, a nikad nisam boravio u drzavi gdje je engleski sluzbeni jezik.

Za kakve se samo slamke hvatate to je nevjerovatno :lol:
Ako ti je lakse; evo ti arapski:

http://www.southlebanon.org/?p=87063
southlebanon... hezbolah stranica :lol: :lol: :lol:

ako cemo o naucnoj fantastici, moze i klingonski... :D :D koji jad i ocaj majko mila :lol: :lol: :lol:
- Dakle, @sandokan u vijesti još piše:

1. Oborena 4 američka Tomahavka

2. Sirijska armija definitivno posjeduje S300

3. Oboren jedan avion F22

4. Sirijska vlada je od Rusije dobila i rakete S400

- Raspisali se ljudi nema šta. Kod njih se u Jordanu i Siriji uveliko ratuje, a Asad je davno nabavio sve što se moglo nabaviti od Rusije.
dado86

#3602 Re: Sirija

Post by dado86 »

počeraj te amere huseine....okasnit ćete 8)
Revoltage

#3603 Re: Sirija

Post by Revoltage »

@saxx sta bi sa tih 25 tenkova? :roll:
Revoltage

#3604 Re: Sirija

Post by Revoltage »

UPDATE: Vojska zauzela Arihu i okolno podrucje (Idlib).
Revoltage

#3605 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Danasnje operacije:

Image
madesa

#3606 Re: Sirija

Post by madesa »

ASAD RESIST
Herr Flick

#3607 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Revoltage wrote:@saxx sta bi sa tih 25 tenkova? :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#3608 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ariha put koji vodi ka Džebel Erbeinu glavnom uporištu sirijske opozicije u Arihi:

Hrulj

#3609 Re: Sirija

Post by Hrulj »

Co0l

#3610 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:Dakle, danas je u Dejru Zuru oboren još jedan režimski avion. Video:

FSA uvodi no fly zonu :D
Revoltage

#3611 Re: Sirija

Post by Revoltage »

sarajevoxxxx wrote:Ariha put koji vodi ka Džebel Erbeinu glavnom uporištu sirijske opozicije u Arihi:

Nema vise pobunjenika u Arihi. Taj video je star 3 dana. Pobunjenici su javili povlacenje u okolna sela.
webby-x

#3612 Re: Sirija

Post by webby-x »

Demokrati:

Murat Sabanovic

#3613 Re: Sirija

Post by Murat Sabanovic »

sarajevoxxxx wrote:Sirijac sa zastavom sirijske revolucije uletio u studio francuske TV dok je trajalo snimanje jedne od najpopularnijih emisija:

dogovoreno !!! ofucan potez ... ovo da nije dogovoreno,obezbjedjenje bi ga sklonulo za 10 sek.
Revoltage

#3614 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Mislim da nema potrebe da stavljamo ovakve videoklipove. Znamo mi svi dobro da su i jedna i druga strana mazohisti i zalutale budale. Kao da nam toga nije dosta. Mene vise zanima ovaj strateski dio u ovom ratu.

Manite se tih budalastina, kada znate dobro da su to budale napusene i drogirane. To normalni ljudi ne mogu raditi. Bili vojnici ili ove bradice. To se kljoka svim i svacim.
sarajevoxxxx

#3615 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Kalemun: Pao i bataljon protuzračne odbrane

Revoltage

#3616 Re: Sirija

Post by Revoltage »

sarajevoxxxx wrote:Damask, Kalemun: Pao i bataljon protuzračne odbrane

Jel to onaj jedan tenk od onih 25? :D Daj jos 24. :-)
sarajevoxxxx

#3617 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo još jedan :) (Damask, Kalemun 01.09.2013.)

Last edited by sarajevoxxxx on 02/09/2013 20:29, edited 1 time in total.
Revoltage

#3618 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Eeeeej de bar odgovori jel istina ono za Arihu da potvrdim na svojoj mapi. Pusti te rebele vidis da su odvuceni skroz u pustinju da se bore.

Oni kako su krenuli na Damask, izgubice ga za 10 dana.
Hrulj

#3619 Re: Sirija

Post by Hrulj »

Revoltage wrote:Mislim da nema potrebe da stavljamo ovakve videoklipove. Znamo mi svi dobro da su i jedna i druga strana mazohisti i zalutale budale. Kao da nam toga nije dosta. Mene vise zanima ovaj strateski dio u ovom ratu.

Manite se tih budalastina, kada znate dobro da su to budale napusene i drogirane. To normalni ljudi ne mogu raditi. Bili vojnici ili ove bradice. To se kljoka svim i svacim.
Jedno je mrtvo tijeli mrcvariti, koliko god lose bilo, a druga stvar je zivu covjeku raznijeti lice i to namjerno da ostane ziv!!
Bolje je momku da je umro nego ovako ziv
Revoltage

#3620 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Hrulj wrote:
Revoltage wrote:Mislim da nema potrebe da stavljamo ovakve videoklipove. Znamo mi svi dobro da su i jedna i druga strana mazohisti i zalutale budale. Kao da nam toga nije dosta. Mene vise zanima ovaj strateski dio u ovom ratu.

Jedno je mrtvo tijeli mrcvariti, koliko god lose bilo, a druga stvar je zivu covjeku raznijeti lice i to namjerno da ostane ziv!!
Bolje je momku da je umro nego ovako ziv

Pa zar nije isti kurac uzeti macetu i priklati nekoga? Daj bolan pustite se te navijacke budalastine, vidis da su ljudi nenormalni. Ispali su majmuni, a ispast ce jos veci.
Revoltage

#3621 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Evo javljaju se i vrli americki vojnici i oficiri. Anonimno naravno: :D Ko bi im zmajerio? :o

Image
Image
jeza u ledja

#3622 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

asurbanipal wrote:Teško je pisati na ovoj temi kada većina forumaša (čast u izuzecima) smatra da je antisemitizam govoriti protiv naroda koji je tursko-monogolskog porijekla i koji nema nikakve veze ni sa Musaovim (Mojsijevim) ni sa Isaovim (Isusovim) sunarodnicima, osim što su kult obožavanja penisa zamjenili židovstvom.
To jednostavno govori o neupućenosti i kulturno-historijskoj neobrazovanosti i zapuštenosti. Očito je da se mnogi trebaju vratiti u školske klupe.
Ne moramo to nazvati antisemitizmom, mozemo mrznjom prema jevrejima, a ti si najbolji primjer jer to nisi uspio sakriti cak ni u ovom postu.
sarajevoxxxx

#3623 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Revoltage wrote:Eeeeej de bar odgovori jel istina ono za Arihu da potvrdim na svojoj mapi. Pusti te rebele vidis da su odvuceni skroz u pustinju da se bore.

Oni kako su krenuli na Damask, izgubice ga za 10 dana.
Ima jedan tekst postavljen na ''tensikije Ariha'' prije 22 sata. Oko 155 teških borbenih vozila je režim dovukao, piše o nepodnošljivom granatiranju, režimskoj taktici ''spaljena zemlja''. Režim ih dovukao sa vojnog aerodroma u Hami, jučer je režimski avion imao 15 ''izleta'' na Arihu, od ranog jutra do samog mraka trajale su eksplozije, minobacaći, tenkovi, haubice, sve je bilo uključeno. Bilo je nekoliko teških masakara, režim je uspio doći do zapadnog dijela grada do vojnog punkta Kerum, sa kojeg su se nedavno povukli i to je sve što su uradili.

- Nakon propale ofanzive i neuspjelog pokušaja ulaska u grad i vraćanja pod kontrolu autoputa nastavilo se sa granatiranjem i sa taktikom spaljene zemlje gdje su sve srušili. U mjestu Keferziba na sjevernom ulazu u Arihu kuće su uništene do neprepoznatljivosti. Tu je režim nastavio sa napredovanjem uz minobacačku podršku i konstantno raketiranje koje je trajalo tri dana bez prekida. Od kuća su samo ostale ruševine. Sa nekoliko oklopnih vozila napravili su prodor na poljoprivredno zemljište gdje su upali u jedno selo i držali u okruženju nekoliko boraca FSA. Niko ne zna broj poginulih, deset kuća je zapaljeno, bilo je i nekoliko likvidacija stanovnika Arihe.

- Tekst završava sa: Borbe još uvijek traju, Arihu još uvijek držimo.
Alfons Kauders

#3624 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Revoltage wrote:Evo javljaju se i vrli americki vojnici i oficiri. Anonimno naravno: :D Ko bi im zmajerio? :o

Image
Image
To samo dokazuje da i mali broj vojnika na istu propagandu o Al Kaidi kao i nemali broj ucesnika na ovoj temi. Isto se pricalo i o fundamentalistima u BiH, Kosovu, Libiji... Pa ovaj... Nesto ne vidim da se Al Kaida nametnula kao dominantna snaga u tim zemljama - u Libiji su ubili 4 Amerikanca,BiH i Kosovo 0.

Ne znam sta je tu neobicno, osim ako se ne kontas u americku politiku, npr. u izolacionisticku lafinu Rona Paula i njegovog sina koja pije vode kod odredjenog broja vojnika, kao i jaku podrsku koju uziva desno krilo GOP i fundamentalisticki vjerski pokreti kod odredjenog broja vojnika i oficira... A ima tu jos nekih detalja, poput rasizma, islamofobije i sl.
Bodkin

#3625 Re: Sirija

Post by Bodkin »

sarajevoxxxx wrote:Evo još jedan :) (Damask, Kalemun 01.09.2013.)

ovo vjerovatno kosta par hiljada $ dok tenk kosta kao skladiste ovih :)
Locked