nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vješalica

#3601 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Neki bi pritiskali kocnicu samo ako bi vidjeli drotoviju sa radarom koji viri iz kukuruza
To sto ce poslije izmrcvariti nekoga nije bitno
Naravno onda je kriva policija,drzava,bakir....tako je pocela svađa........
tempuser

#3602 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:
tempuser wrote: Ako si vozio tom dionicom trebalo bi da znaš gdje su Dolovi i Bakići, kao i da su to omiljene čeke za drumske razbojnike (policajce).
Zato jer su to rijetka mjesta gdje se može preteći šleper koji gusla 30km/h.
I znaju da raja ubrza da izvrši preticanje, a ovi jedva dočekaju da izbace lizalo.
A realno, prolazim gore heftično, rijetko kada se vidi gore čovjek pored ceste.
Dole prema Olovu, Stuparima i dalje, OK, ali ovo gore što rade je niđe veze.
KLASIČNI DRUMSKI RAZBOJNICI.
Znam taj put jako dobro, nekad sam 2 - 3 x sedmicno isao tom rutom, tacno negdje gdje vrebaju je i automuska stanica, djaci vozare u Olovo u osnovne skole, a srednjoskolci i radnici u Sarajevo, Olovo, Kladanj itd. Meni nije jasno ako znas da je to idealno mejsto za partizane s radarom zasto onda letis? Ne bi on imao priliku da bude razbojnik da mu ti ne dajes razlog.
tempuser

#3603 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

esso_sa wrote:A da ne pricamo i o njihovim kotama gdje zaustavljaju vozila. Cesto to budu mjesta gdje ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju a i sami eventualni prekrsioci se ne mogu sigurno zaustaviti...
Neki dan idem iz pravca Ciglana prema stadionu Kosevo, kolona, mrak, ispred mene autobus, ne vidim od njega nista ispred... Na raskrscu dajem zmigavac i prestrojavam se desno u iskljucnu traku za stadion Kosevo.. Kako sam izvirio iza autobusa, u sred iskljucne trake stoji uredno parkirana patrola u lovu :shock: Ni sam ne znam kako nisam raznio i njih, i auto, i radar... Zaustavio sam se bukvalno na pola metra od njih...
Meni se desila slicna stvar, na zapadnom prilazu gradu na sred odvojka za Blazuj stoji radar na nogarama, a na izlivnoj traci patrola zaustavila lika. Ja stao ispred radara jer ne mogu da ga zaobidjem i pitam drota jel cesta zatvorena, kaze on nije, pa sto si nabio ovu skulu na sred ceste. Sklanja on radar i ceska se po glavi isto ona dva glupa Ceha iz crtanog...
Naslovnica

#3604 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote:
tempuser wrote: Ako si vozio tom dionicom trebalo bi da znaš gdje su Dolovi i Bakići, kao i da su to omiljene čeke za drumske razbojnike (policajce).
Zato jer su to rijetka mjesta gdje se može preteći šleper koji gusla 30km/h.
I znaju da raja ubrza da izvrši preticanje, a ovi jedva dočekaju da izbace lizalo.
A realno, prolazim gore heftično, rijetko kada se vidi gore čovjek pored ceste.
Dole prema Olovu, Stuparima i dalje, OK, ali ovo gore što rade je niđe veze.
KLASIČNI DRUMSKI RAZBOJNICI.
Znam taj put jako dobro, nekad sam 2 - 3 x sedmicno isao tom rutom, tacno negdje gdje vrebaju je i automuska stanica, djaci vozare u Olovo u osnovne skole, a srednjoskolci i radnici u Sarajevo, Olovo, Kladanj itd. Meni nije jasno ako znas da je to idealno mejsto za partizane s radarom zasto onda letis? Ne bi on imao priliku da bude razbojnik da mu ti ne dajes razlog.
Ne jurcam, mene rijetko kada kazne.
Moja poenta je da ima mnogo prioritetnijih mjesta gdje bi trebali koristiti radare kao prevenciju, a ne da sa radarima predstavljaju drumske razbojnike.
tempuser

#3605 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: Ne jurcam, mene rijetko kada kazne.
Moja poenta je da ima mnogo prioritetnijih mjesta gdje bi trebali koristiti radare kao prevenciju, a ne da sa radarima predstavljaju drumske razbojnike.
Kontam, ovo za autobusku je bilo cisto da ogranicenje usred nicega nije iskljucivo za otimanje para, ali im dobro dodje!
relax11

#3606 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Nabucco

#3607 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

I onda kažu nevalja Golf .... To je čovjece konstruisano kao bolid F1.. Prilikom sudara raspada se na komade i tako smanjuje silu na vozača :-) ... Sad bez zajebancije, ovaj vozač golfa je velika nafaka, centimetri su odlucivali...
530i

#3608 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Tako je to kad umjesto poda imaš podni tepih, a u pragovima pur pjenu i stare novine.
Nabucco

#3609 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

https://youtu.be/IcqdIHVTtb4?t=204

Video je vremenski tempiran na 3:24, pa nisam mogao uciti u onaj standardni obik za yt..

Izgleda da je dobro prošo onaj trkač za passataom :D
holowey

#3610 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

sinoc na tranzitu iznad zeljinog stadiona delegat pretice preko pune, pretekne jedno, krene preticati drugo ali naidje mu u susret auto... sreca drotovi stajali blizu skretanja za mupovu skolu, na prijavu zaustavise ga...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3611 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Heh mogu zamislit facu opasnog decka kad su mu iskocili plavci :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3612 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Vezano za povecani broj kruznih tokova u Sa.....pa ubrzo mozemo ocekivati masovne nesrece, kakvi bolidi sve ulijecu to nije normalno!
Konkretno, na Otoci kad dolaze od Buca Potoka, to se zaleti i punom brzinom prolijece prema Merkuru :shock:
Na Stupu juce se neki papak sa zatamnjenim Pasatom ukljucuje u kruzni i kad se hocu iskljuciti prema autoputu, lola po gasu i jos legao na sirenu :-)

Niti to zna pravila u kruznom toku, niti zeli da zna, onda se vozi po svom nekom zakonu brzeg, jaceg, jebo prvenstvo i saobracajna pravila....
l33t

#3613 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by l33t »

treba neke ogromne lezece stavit prije kruznog
IcedFlame

#3614 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

A tek kako ovi sa blinkerima ulijecu u kruzni tok....
:P
Tomahawk11
Globalni moderator

#3615 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

l33t wrote:treba neke ogromne lezece stavit prije kruznog
:thumbup: Definitivno.
l33t

#3616 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by l33t »

IcedFlame wrote:A tek kako ovi sa blinkerima ulijecu u kruzni tok....
:P
na dbr kombi upali desni zmigavac, kad ono pazi ipak ce produziti do slijedeceg izlaza a ne tog najblizeg :D kakav biser
The BEN10

#3617 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

holowey wrote:sinoc na tranzitu iznad zeljinog stadiona delegat pretice preko pune, pretekne jedno, krene preticati drugo ali naidje mu u susret auto... sreca drotovi stajali blizu skretanja za mupovu skolu, na prijavu zaustavise ga...
:thumbup: :kiss:
al-em

#3618 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by al-em »

holowey wrote:sinoc na tranzitu iznad zeljinog stadiona delegat pretice preko pune, pretekne jedno, krene preticati drugo ali naidje mu u susret auto... sreca drotovi stajali blizu skretanja za mupovu skolu, na prijavu zaustavise ga...
Prije 15ak dana ispred tunela na bistirku prestize sivi golf, kolonu od 4 auta, pred sami tunel mu izleti auto iz suprotnog smjera, ja ne znam kako tu nije mrtvih bilo, bukvalno u djelicu sekunde golf uleti u tunel. Poslije kod hifine pumpe pretice cijelu kolonu na crveno i nastavlja prema palama.
U pola minute toliko prekrsaja da bi u hagu zavrsio.
Leon16v

#3619 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Zato sto pale zmigavac prije ulaska u kruzni tok, i ocekujes da ce na prvi izlazi a on nastavi. Ukljuci zmigavac jer konta da treba kada se ukljucujes u kruzni.
530i

#3620 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Nema se šta davati žmigavac za ulazak u kružni tok, samo je jedan smjer u kome se može ići...
mahalas505

#3621 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

530i wrote:Nema se šta davati žmigavac za ulazak u kružni tok, samo je jedan smjer u kome se može ići...
Zmigavac se da je prije ulaska u kruzni ako ce izaci odmah na prvom izlazu. Mislim da nema potrebe davati zmigavac 5 metara prije izlaza.
530i

#3622 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Ako su neki minijaturni kružni tokovi, onda ok. U onima koji su namjenski pravljeni, a ne kao kod nas nasilno umetnuti, ulaz i izlaz su dovoljno daleko...
Kio

#3623 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Kio »

Vozim prije jedno mjesec - dva, idem iz pravca Mostara i idem kanjonon Neretve. Sada da li je u blizini onog mosta gdje je ogranicenje 40 km/h, a prije toga ima pravac i mjesta za preticanje, helem.

Kako idem ja, ima lijeva okuka i sada kako izlazim na pravac ne vidim potpuno preglednost saobracaja iz suprotnog pravca u pitanju je bila kolona vozila. Kako sam izasao na pravac, imam sta i vidjeti, autobus globtour mi dolazi u susret presavsi u moju traku. Valjda je vozacu bilo dosadno voziti iza kamiona i bukvalno kako ja izlazim iz okuke na pravac gledam u autobus, i sva sreca imaju oni odvodi tj drenaza pa sam uspio vecim dijelom vozila skloniti se, sviram vozacu a on samo ko odmahnu rukom :izet:

Koliko sam upratio nije na vrijeme mogao da se ubaci izmedju kamiona ili vozila. Nisam ni stigao da zapamtim broj, ili da pozovem dispecera..

Nije plah osjecaj kada na tebe ide 5 tona a put lokalnog karaktera :skoljka:

Cesto idem na toj relaciji Mostar - Sarajevo, i brate svakakvih pacijenata ima. Kupiti yi action cameru i snimati.
530i

#3624 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

A trebao si i policiju obavijestiti. Premda razumijem olakšanje nakon šoka, čovjeku bude drago što je živ i što mu ništa nije bilo. Poznati su ti Globtour sa žurbom...
Leon16v

#3625 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Ovo ljeto niz Ivan sedlo, sad prema Konjicu, ide kolonica lagano 80ak, kad baja citavu kolonu prestize, ma on se ljulja, grmi to, isto Globtour :lol:
Post Reply