Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
dustaban

#3601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ma evo reci cu i ja pa kud puklo - Fahro nema veze sa ovom aferom u zvornickom Biracu!

Ja sam to morao reci svidjalo se to vama ili ne. Sad cete me napasti ko i jadnog Komsica.
Nije lako biti hrabar.

:mrgreen:
VjecitiStudent

#3602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Naravno.
Pokušavam naći smisao ... Ne mogu da vjerujem da je to izvalio onako. Sve i da tako misli.
Glup?
Ili ima neke zajednicke poslovne interese sa faraonom? Ko im ono bjese zajednicki poslovni prijatelj?
shiljak

#3603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ja samo kažem da se počnu širiti gluposti, kao recimo neko je nešto rekao... i onda kad drugi put bude na tv-u fino kaže da nije.. I šta onda? I onda se krenu širiti gluposti, ali neke nove, iz tog novog videa... I onda će i to trajati dok ne bude nova emisija... I onda nakon te emisije će počet pričati nešto novo, pa će trajati dok ne bude nešto novo zvanično..

I svaki put kad se to desi, kaže ta osoba koja će da širi gluposti "pa jeste, istina je da smo širili gluposti, ali ovo što je sad rekao je stvarnoooo..." :D
I naravno, nakon tih obajšnjenja silnih, nije svako upratio, neko je propustio emisiju, nije informisan, o toj nekom demantu što je znavinčno rečeno, što znači sada ta osoba ima stare glupost, ali je načuo i nove... I naravno neće nikad se opet vraćati skoz starim glupostima, nego samo novijim, jer se nema smisla pravdati sto puta.. ali neko ko nije upratio objašnjenja starim glupostima, onda se te gluposti nakupe još više.

Govorim samo da i većina ovih političara, što se spominju se vode pod glupim pričama.. Zamisli recimo ko se bavi politikom 2-5-10 godina? Koliko se gluposti nakupi, a da ne spominjem ove Komšićeve izjave, što su u razmaku od par mjeseci već počeli gluposti da se šire :D
Last edited by shiljak on 20/05/2013 13:58, edited 1 time in total.
miki.ba

#3604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by miki.ba »

dustaban wrote:Ma evo reci cu i ja pa kud puklo - Fahro nema veze sa ovom aferom u zvornickom Biracu!

Ja sam to morao reci svidjalo se to vama ili ne. Sad cete me napasti ko i jadnog Komsica.
Nije lako biti hrabar.

:mrgreen:
I pošten :D
dustaban

#3605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

shiljak wrote:Ja samo kažem da se počnu širiti gluposti, kao recimo neko je nešto rekao... i onda kad drugi put bude na tv-u fino kaže da nije.. I šta onda? I onda se krenu širiti gluposti, ali neke nove, iz tog novog videa... I onda će i to trajati dok ne bude nova emisija... I onda nakon te emisije će počet pričati nešto novo, pa će trajati dok ne bude nešto novo zvanično..

I svaki put kad se to desi, kaže ta osoba koja će da širi gluposti "pa jeste, istina je da smo širili gluposti, ali ovo što je sad rekao je stvarnoooo..." :D I naravno, nakon tih obajšnjenja silni, nije svako upratio šta je on zapravo rekao, mislio pa su se svi složili, jednostavno ne možeš sve upraitit.. i onda dobiješ više gluposti, i stare koje su prije isfurale, i nove naravno.

Govorim samo da i većina ovih političara, što se spominju se vode pod glupim pričama.. Zamisli recimo ko se bavi politikom 2-5-10 godina? Koliko se gluposti nakupi, a da ne spominjem ove Komšićeve izjave, što su u razmaku od par mjeseci već počeli gluposti da se šire :D
@shiljak ... nisi mi bas jasan, ako jos uvijek brans Komsica (a mislim da ti je to upravo zadatak ovdje) onda bi trebo biti malo jasniji i precizniji. Govoris nam o fenomenu sirenja gluposti. Sta je ovdje glupost?

a) Da je Fahro posten
b) Da je Fahro neposten
c) da je Komsic rekao da je posten a zna da je neposten
d) Da je Komsic rekao da je Fahro posten jer zna da mimislimo da nije, a on zna da jeste

--- ili nesto drugo?

Istina je samo jedno - pametan misli sta govori a budala govori sta misli !
Banksy

#3606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Gandalf wrote:
predlažem ujedinjenje tema : DF Željko Komšić i Ministar Nebezbjednosti :D
Ma kad nismo ''ujedinjavali teme'' kad su SDP i SBB sklopili koaliciju, ne moramo valjda ni sad zbog jedne rečenice ... :wink:

Više je komentara na jednu Komšićevu rečenicu, nego na prošlogodišnje proglašenje koalicije SDP/SBB.
Sad čitam stare teme, vrlo zanimljivo, šta je tom prilikom ko pisao, ko nije ništa napisao, ko je prešutio, a ko nevješto opravdavao ... Očekivano.
shiljak

#3607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

dustaban wrote:
shiljak wrote:Ja samo kažem da se počnu širiti gluposti, kao recimo neko je nešto rekao... i onda kad drugi put bude na tv-u fino kaže da nije.. I šta onda? I onda se krenu širiti gluposti, ali neke nove, iz tog novog videa... I onda će i to trajati dok ne bude nova emisija... I onda nakon te emisije će počet pričati nešto novo, pa će trajati dok ne bude nešto novo zvanično..

I svaki put kad se to desi, kaže ta osoba koja će da širi gluposti "pa jeste, istina je da smo širili gluposti, ali ovo što je sad rekao je stvarnoooo..." :D I naravno, nakon tih obajšnjenja silni, nije svako upratio šta je on zapravo rekao, mislio pa su se svi složili, jednostavno ne možeš sve upraitit.. i onda dobiješ više gluposti, i stare koje su prije isfurale, i nove naravno.

@shiljak ... nisi mi bas jasan, ako jos uvijek brans Komsica (a mislim da ti je to upravo zadatak ovdje) onda bi trebo biti malo jasniji i precizniji. Govoris nam o fenomenu sirenja gluposti. Sta je ovdje glupost?

a) Da je Fahro posten
b) Da je Fahro neposten
c) da je Komsic rekao da je posten a zna da je neposten
d) Da je Komsic rekao da je Fahro posten jer zna da mimislimo da nije, a on zna da jeste

--- ili nesto drugo?

Istina je samo jedno - pametan misli sta govori a budala govori sta misli !
Haha :D Ne znam, to je isto kao sad da tražiš od mene da Kim Jong-ungu kažem da mu ne valja sistem, i da bi me on trebao razumiti istog trena. Znači ti si već se naslušao svašta, i sad bi ja trebao da ti sve detaljno objasnim, nakon sve tolike godine što si se gluposti naslušao, i da ti odjednom kažeš e jest tako je shiljak :D

e) Da SBB radi dobar posao, ili radi dobar posao za razliku od ostalih navlasti, i ništa više da ne kažem
f) Da je komšić isto to rekao kao sad ja što objašnjavam, da nije rekao da je pošten nego da ovo što sad radi je dobro, ili da je dobro za razliku od ovih što drugi rade
x) da upravo iz razloga što ima dosta gluposti i neistine, da tebi nije jasno šta je Komšić rekao, jednostavno ne razumiješ ili ne razumiješ iz prve.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
Gandalf wrote:
predlažem ujedinjenje tema : DF Željko Komšić i Ministar Nebezbjednosti :D
Ma kad nismo ''ujedinjavali teme'' kad su SDP i SBB sklopili koaliciju, ne moramo valjda ni sad zbog jedne rečenice ... :wink:

Više je komentara na jednu Komšićevu rečenicu, nego na prošlogodišnje proglašenje koalicije SDP/SBB.
Sad čitam stare teme, vrlo zanimljivo, šta je tom prilikom ko pisao, ko nije ništa napisao, ko je prešutio, a ko nevješto opravdavao ... Očekivano.
kao i uvijek ...advokati klijente mijenjaju ali ćud nikad :D
Micaha

#3609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Micaha »

miki.ba wrote:
Banksy wrote:
Naravno.
Pokušavam naći smisao ... Ne mogu da vjerujem da je to izvalio onako. Sve i da tako misli.
Mene više brine, šta ako stvarno misli da je Fahro pošten?
hahahahah
shiljak

#3610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Evo da se nadovežem na svoj zadnji ili zadnje postove.

Zbog toga DF će da pravi atmosferu, gdje će i druge stranke raditi ili ostati u vlasti ukoliko rade dobro svoj posao. Znači neće reći evo Radončić je kriminalac nedokazani, nema veze što rade dobro, mi ćemo da ga smijenimo. A inače, svaka stranka smijeni sve ostale, radili dobro ne radili, hoće li oni bolje raditi od tih trenutnih ili neće nije važno, ide smjena sviju..

Eto u čemu je razlika u odnosu na druge stranke. Što ujedno znači i da će stranka kao i SBB ostati ukoliko radi svoj posao, i sve ostale ukoliko rade svoj posao.. Ako bi počeli na način da je Radončić sumljiv, da je neki drugi sumljiv, onda bi i oni sve ostale smijenili ljude, i koje rade dobro posao i koje ne.. što na kraju znači ostaje jedna stranka u kojoj neki rade dobro a neki ne... umjesto da nova stranka samo zamjeni one što ne rade dobro, pa da na kraju bude da svi rade dobro.

Eto to je najjednostavnije. Mislim da sam sve napisao u ovih par postova. Sve ostalo bi bilo ponavljanje :-D
Gandalf

#3611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Gandalf »

teško je reći ko kome svijeću drži u ovom našem malom političkom užasu : Zlatko Fahri, Fahro Komši, Komšo obojici :D a svi bi da nas spase, zato ljudi ne sekirajte se, pomoć je na putu, evo spasitelja sve šprintaju da se u ime narodnog spasa dohvate kakve nove foteljice, odborčića, paušalčića :oops:
kamen spoticanja

#3612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:To je smiješna argumentacija. Fahro ne šteli tendere zato što nema priliku, kao što nema ni SBiH recimo, ni HDZ na federalnom nivou. Zato radi sve živo da bi došao u tu situaciju.

Tačno je da je Komšić to naglasio s namjerom, ali po meni je to loša procjena... Fahro gubi glasove, Avaz gubi čitaoce... potencijalna korist od ove izjave je višestruko manja od štete.
Al kako ga nema na tenderima kad mu stranka ima vlast u par kantona...u zdk drzi bolnicu, i jos par manje zvucnih pozicija...s crvenim jaranima dijeli zavod zdravstvenog osiguranja i vala ima tendera...nije da nema...
biske

#3613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

madner wrote:Ne misli da je Fahro posten nego da ganja drugi interes i ima drugi motiv.
:!:
Shaptach kobilama

#3614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shaptach kobilama »

Parafraza jedne dobro poznate izreke :"Država koja ima takvu omladinu ( političare početnike ) ne treba da se boji za svoju budućnost "... u potpisu Zlaja , Mile , Fahro , Čova .... :lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

i sta je rezultat diskusije?
jel zakljucak da Fahro i nije tako los :mrgreen:

Fahro postenjacina :oops:
JoseMujica

#3616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ne zaključak je slijedeći: što se otimalo otimalo se....a sad pošteno!
RahatHurmašica

#3617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by RahatHurmašica »

ja mislim da je primjerenije reći jamio
Shaptach kobilama

#3618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shaptach kobilama »

Biće da je zaključak da je Komši bilo najbolje da ne razgrće prašinu ...vala je baš razgrnuo ..jer ko je pažljivije pratio interview zapazio je da se "preCjednik" u startu "zagrnuo " pričom da on kao ima limitirane ovlasti i teme o kojima odlučuje (vanjska polikita , reforma OS i bla bla ) ...a onda hepek ...razgrnu na Bosnalijek i FDS koji se nađoše u fokusu interesa preCjednika ...u sred poštenja kombinacija tipa : jedni truju ,drugi liječe ..samo mi pošteni (+ najnoviji poštenjačina ) ...pa za i volontere -proletere previše ... :lol: :lol:
shiljak

#3619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

ne vjeruj ako misliš da ti se neće dokazati da si upravu ili nisi u bliskoj budućnosti :-D

Recimo i bilo je smisla da će šestorka napraviti treći entitet, da će se Zlatko odluči na taj potez jer je ko kriminalac. A bilo je smisla zato što si kroz godini-dvije mogao vidjeti da li će to tako biti, odnosno šta će se desiti.
Bilo je smisla kontati da će novi kanal doći i da će SBB pristati, jer to je dosta blaže od entiteta. A bilo je smisla zato što si kroz godinu-dvije mogao vidjeti da il će to tako biti.. ili tačnije za par sedmica.

Čak je imalo smisla da je Željko rekao da ne misli da mu stranka bude u RS-u, zato što će ga sigurno neki javni medij uskoro pitati da li je to mislio.

Nema smisla misliti o nečemu što ne znaš kad ćeš dobiti rezultat, kao kako će Radončić išta raditi sa DF-om, kad je on kriminalac. Znači za Radončića ne možeš reći da će biti uhvaćen ili da će se dokazati da nije kriv za recimo godinu dana, ili za 5 godina.. Jednostavno nikad, odnosno jedino ako se odjesnom preko noći uhvati. Znači nije ispravno tako razmišljati.
Last edited by shiljak on 20/05/2013 15:45, edited 1 time in total.
plain vanilla

#3620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

treba provjeriti ima li povrata clanarine :D
JoseMujica

#3621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

RahatHurmašica wrote:ja mislim da je primjerenije reći jamio
da je kolko toliko zakonski odrađena prvobitna akumulacija upotrijebio bi taj termin....u nas se moralo izuzimati i otimati...od love za odbranu, hranu, ili iz budžeta raznim fiktivnim akrobacijama... neko je tu otimao, a meni je čak u svemu tome veći gad onaj što je FaHraonu dao početni kapital nego FaHraon što je uzeo, jer taj što mu ih je dao je od nekoga oteo.
Corto Maltese

#3622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Nakon preksinoćnje emisije možda i nije najjasnije ko će glasati za Komšića, ali barem smo saznali za koga će glasati Komšić.
plain vanilla

#3623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:Nakon preksinoćnje emisije možda i nije najjasnije ko će glasati za Komšića, ali barem smo saznali za koga će glasati Komšić.
mozda covjek kupuje medije, odnosno naklonost medija

kupio je Slobodnu Bosnu, sad Avaz..jos da uzme jednu televiziju i spreman je
shiljak

#3624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

nisu izbori sutra :D
Easy rider

#3625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Easy rider »

JoseMujica wrote:
RahatHurmašica wrote:ja mislim da je primjerenije reći jamio
da je kolko toliko zakonski odrađena prvobitna akumulacija upotrijebio bi taj termin....u nas se moralo izuzimati i otimati...od love za odbranu, hranu, ili iz budžeta raznim fiktivnim akrobacijama... neko je tu otimao, a meni je čak u svemu tome veći gad onaj što je FaHraonu dao početni kapital nego FaHraon što je uzeo, jer taj što mu ih je dao je od nekoga oteo.
Ovo je za mene surprise Jose ...po ljiljanovom vazu kod CD ramiza Dž ja sam stekao dojam da je pošteni čo'jek sam izgradio imperiju na vlastitom znoju ...očekivao sam i humanitarni tel za potporu gledalaca ( blejača ) al gazda Senad zna da se bolje uzima na CP tipa : ko će koga ,kad i na koju foru :lol: :lol: :lol:
Post Reply