Prevaranti na PIK-u
- Skeptic604
#3601 Re: Prevaranti na PIK-u
A i mi trebamo "naivni kupci" da se malo edukujemo,da ne vjerujemo svako ko lijepo price i dodje da obavi transakciju u odijelu...
Trebamo biti malo skepticni,bolje postavljati vise pitanja kupcu ili prodavcu nego postaviti nedovoljno pitanja pa biti zeznut ili sta vec..
Edit:
Na Pik-u ne treba nikakva specijalna pamet,ako si normalna osoba,prosjecne inteligencije mozes uspjeti bez negativnih dojmova,ali ako inace volis komplikovati stvari,zezati narod,lagati i slicno onda negativni dojmovi dolaze sad pa sad...
Trebamo biti malo skepticni,bolje postavljati vise pitanja kupcu ili prodavcu nego postaviti nedovoljno pitanja pa biti zeznut ili sta vec..
Edit:
Na Pik-u ne treba nikakva specijalna pamet,ako si normalna osoba,prosjecne inteligencije mozes uspjeti bez negativnih dojmova,ali ako inace volis komplikovati stvari,zezati narod,lagati i slicno onda negativni dojmovi dolaze sad pa sad...
- propalismo
#3602 Re: Prevaranti na PIK-u
@Skeptic604 Uvjek oni nadju ovce za sisanje
Meni nije jasno da mu zena uplati pare za lap top unaprijed a da on mangup njoj nista ne posalje
Koja je to povala kupca,e radi takvih posteni prodavci na Pik-u ne mogu da rade jer narod izgubi povjerenje
Takvi likovi koji imaju 13 transakcija i od toga 3 negativna ne zasluzuju da imaju profil na Pik-u i prodaju/kupuju
A vidi mu slike prevarantske kao on savjestan otac drzi dijete u narucju
Meni nije jasno da mu zena uplati pare za lap top unaprijed a da on mangup njoj nista ne posalje
Koja je to povala kupca,e radi takvih posteni prodavci na Pik-u ne mogu da rade jer narod izgubi povjerenje
Takvi likovi koji imaju 13 transakcija i od toga 3 negativna ne zasluzuju da imaju profil na Pik-u i prodaju/kupuju
Last edited by propalismo on 27/02/2014 16:39, edited 1 time in total.
- Skeptic604
#3603 Re: Prevaranti na PIK-u
A cim je druga drzava odmah se treba ukljuciti alarm,evo ti primjer..propalismo wrote:@Skeptic604 Uvjek oni nadju ovce za sisanje![]()
Meni nije jasno da mu zena uplati pare za lap top unaprijed a da on mangup njoj nista ne posalje![]()
Koja je to povala kupca,e radi takvih posteni prodavci na Pik-u ne mogu da rade jer narod izgubi povjerenje![]()
Takvi likovi koji imaju 10 transakcija i od toga 3 negativna ne zasluzuju da imaju profil na Pik-u i prodaju/kupuju![]()
Meni je kupac iz Slovenije kupio oko 10 artikala,nakon sto se nije javljao 12 sati,mislio sam da se radi o zezanju,odbio sam odmah sve ponude,no medjutim ispostavilo se da je ozbiljan kupac,i evo obavili smo sve transakcije bez problema,ja mu jos poslao gratis 6-7 artikala i tako..
Znaci cim je druga drzava odmah se mora upaliti alarm,pa taman da ima 10000 miliona transakcija...
A i zena mi donekle nije jasna,trebala je traziti artikal prvo u svojoj okolici,bolje cekati pa docekati nego kupovati iz druge drzave,mislim nije vrijednost artikla 400.000 KM pa da ga trebas traziti po cijelom svijetu,mogla je naci laptopa kakvih hoces za te pare,prodaje uvijek narod jeftino...
Meni je covjek isto tako,trebao da uplati 5 KM za gramofonsku plocu,ja je poslao,sa pretpostavkom da je normalna osoba jer ima oko 100 pozitivnih dojmova 0 negativnih,i mislim se uplatice,i nije uplatio a ploca mu uredno dosla...
Tako da sam i tu kontramjeru uveo,ne saljem dok na bankomatu stanje ne bude uvecano za iznos artikla...
- propalismo
#3604 Re: Prevaranti na PIK-u
@treci Ja mislim da ti nigdje nisi bio
Malo mi ta tvoja prica smrducka 
- propalismo
#3605 Re: Prevaranti na PIK-u
@ Skeptic604 U pravu si ovo za bankomat.Ja prije posaljem hocel podic nece hocel biti kuci nece ljudi jednostavno nisu odgovorni i boli ih ona stvar i za tebe i za dojam i za artikal.E onda sam i ja uveo prvo brate uplati i tek onda saljem pogotovo skuplje artikle.Ima svakakvih ljudi u nasoj BiH i na Pik-u 
-
treci
#3606 Re: Prevaranti na PIK-u
sta ti tacno smrducka? ne kontam te, fino sam napisao dvije verzije a ima i treca u zagradi, tako da gdje sam bio sta sam radio, nikako se ne moze zakljuciti. pogotovo jer znam da ta osoba cita ovo, pa neka razmisljapropalismo wrote:@treci Ja mislim da ti nigdje nisi bioMalo mi ta tvoja prica smrducka
- insomnia78
#3607 Re: Prevaranti na PIK-u
Ti da si spreman na takve mjere ti ne bi ni pis'o i kmec'o po forumutreci wrote:sta ti tacno smrducka? ne kontam te, fino sam napisao dvije verzije a ima i treca u zagradi, tako da gdje sam bio sta sam radio, nikako se ne moze zakljuciti. pogotovo jer znam da ta osoba cita ovo, pa neka razmisljapropalismo wrote:@treci Ja mislim da ti nigdje nisi bioMalo mi ta tvoja prica smrducka
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- propalismo
#3608 Re: Prevaranti na PIK-u
@treci Policajac te nagovarao da ne prijavis kriminal
Kao nece ti niko povjerovati a ti imas sve dokaze da si prevaren
Meni to nije logicna prica ja se slazem da je vrijednost prevare mala ali tako kriminalci i pocinju od malih kradja i prevara
pa im malo pa sve vise kradu.Pocnu od zvake u prodavnici a zavrse sa ubistvom iz koristoljublja ili pljacki banke...
Zar nije policiji u cilju da djeluje preventivno i da to sasjece u korijenu na vrijeme.
Tebe je sad povalio za 2 telefona sutra ce nekog za lap-top kasnije nekog za auto i tako to ode u nedogled.
Onda nesto pises dvosmisleno et mozda sam bio mozda nisam mozda sam prijavio mozda nisam po tome vidim da si jako
mlad i da nisi jos sazrio
Kao mozda on cita :-?Pa sta ako cita?Da si htio da sakrijes nisi trebao nista ovde pisati na forumu nego lijepo prijavis Pik-u
posavjetujes se sa njima i odes lijepo u policiju
Kao nece ti niko povjerovati a ti imas sve dokaze da si prevaren
Meni to nije logicna prica ja se slazem da je vrijednost prevare mala ali tako kriminalci i pocinju od malih kradja i prevara
pa im malo pa sve vise kradu.Pocnu od zvake u prodavnici a zavrse sa ubistvom iz koristoljublja ili pljacki banke...
Zar nije policiji u cilju da djeluje preventivno i da to sasjece u korijenu na vrijeme.
Tebe je sad povalio za 2 telefona sutra ce nekog za lap-top kasnije nekog za auto i tako to ode u nedogled.
Onda nesto pises dvosmisleno et mozda sam bio mozda nisam mozda sam prijavio mozda nisam po tome vidim da si jako
mlad i da nisi jos sazrio
Kao mozda on cita :-?Pa sta ako cita?Da si htio da sakrijes nisi trebao nista ovde pisati na forumu nego lijepo prijavis Pik-u
-
treci
#3609 Re: Prevaranti na PIK-u
ma dobro uredu sve 5 ja to razumijem, i koje su ovlasti policije, i sta bi oni trebali raditi, uglavnom sam uradio sta sam mislio da je najbolje, a u skladu s tim sam i napisao taj post, al mislim da on ne bi trebao znati sta sam uradio cisto jer tako mislim i bolje se osjecampropalismo wrote:@treci Policajac te nagovarao da ne prijavis kriminal![]()
Kao nece ti niko povjerovati a ti imas sve dokaze da si prevaren![]()
mlad i da nisi jos sazrio![]()
a to sto sam napisao ovdje upozorio sam ljude, ne kontam vas nikako, sta sad ja trebam napisati svaki svoj korak u potrazi za tim covjekom i on ima vremena da se spremi maksimalno, mislim da to nije isto kao i sto sam napisao kako me prevario cisto da se upozore neke druge "zrtve", to da sam mlad i da nisam sazrio nit ima veze sa ovim nit ista drugo tako da necu ni komentirati, ali vjerovatno ima istine cim me izlevatio ovako
za ovog gore sto kaze da sam bio spreman na tako nesto da ne bi kmecao na forumu? ne kontam , tema je da se upozori na prevarante, a ja nisam nigdje naveo da cu ici napasti covjeka, da cu mu nesto uraditi ili bilo sta slicno, kao sto necu, u biti ako cemo iskreno ko je skroz procitao post skontao je da nista nisam naveo samo malo ironije i to je to, a sa tim rijecima kmecati i to imam osjecaj da sam sad ja kriv sto sam se ikako i javio na ovu temu
sad malo offtopic
imam osjecaj da zivimo u razlicitim drzavama vi ovdje pisete kao da zivite u svedskoj, policija mora uraditi to i to to joj je duznost, policija mora to i to, kaznice se taj policajac sto nije uradio to, jbt ne vjerujem, pa zivimo u toliko truloj drzavi da ljude bas bas boli briga ko sta radi, bar ovdje kod mene, jedino ako imas neku vezu onda odes i kazes rodjo de poguraj ovo i to ode, ali totalno nebitno, znam da je moja duznost bila da prijavim stvar, pa ako ce uraditi nek urade, ako nece ne moraju, sve ja to razumijem
uglavnom vam hvala puno na savjetima i na svemu sto ste mi pomogli, svi sa ovog foruma koji su se javljali , mislim da je ova tema jako dobra, ako nista neka sluzi kao stub srama za sve prosle i buduce prevarante
Last edited by treci on 27/02/2014 17:15, edited 1 time in total.
- Skeptic604
#3610 Re: Prevaranti na PIK-u
Bice to dobro 
-
Lopov-eliminator
#3611 Re: Prevaranti na PIK-u
Drago mi je sto o meni imas visoko misljenje ali bih te zamolio da ne adresiras ovakve postove na mene.propalismo wrote:Evo dobrog pacijenta za eliminatora http://www.pik.ba/profil/radenko1504/
13 transakcija od toga cak 3 negativna dojma,salje ljudima prazne pakete ili nista ne posalje
Nije bio odavno online ali ja mislim da bi svakako trebao biti banovan sa Pik-a.
Vidim da je neku zenu ispalio uplatila mu lovu za lap top a on joj nije nista poslao![]()
Kad tad moze opet da se uloguje na Pik i da vara nas naivne kupce![]()
-
Lopov-eliminator
#3612 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne racuna se u kradju jer tebi donosi korist. Kao sto rekih, ne cudi me tvoje ovakvo ponasanje...Black swan wrote:kažem ti knjiga se u krađu ne računa
- propalismo
#3613 Re: Prevaranti na PIK-u
@Lopov-eliminator Totalno si u pravu necu ubuduce 
-
PikHater
#3614 Re: Prevaranti na PIK-u
Ti bi otisao u gradacac potrosio 100km goriva, dosao bi mu na vrata opsovao tuc muc frajer te isprangija stangom u svom dvoristu i jos ti zovne muriju koja mnogo voli doslje iz drugog grada.. dosli covjeka napasti na kucni prag mu, mozes misliti!(a babo mu je mozda sa pola policijske stanice isao u razred, malo mjesto jbga!)van helsing wrote:Kolega @PikHater
Nije u pitanju novac,ebes 100km,trebat ce mu goriva mozda da dodje iz Bihaca do Gradacca.
Stvar je principa,pogotovo nakon onakvih poruka.
Meni licno ni jedno mjesto nije daleko kada me neko na onakav nacin prevari.
Koji je po tebi konstruktivan i realan prijedlog?
Da se poklopi usima,popusio foru i to je to??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ili mozda treba otici praviti zasjede po gradaccu pa nociti par noci osmatrati teren..?
Glupo je ovo sve sto pisem ali eto valjda ces skontati bar malo koliki je paradoks ova prica...
Sta moze uciniti momak? Ne mnogo, svaka skola se placa sto kazu. Najvise sto moze je to da pokvari biznis telecoj glavi u saradnji sa pik administracijom ili da bar pokusa, nece moci dovjeka ali neki vremenski period da ga nasekira
a o tome mozes procitati prethodnih 30ak strana kako sam ja radio u mom slucaju...
-
treci
#3615 Re: Prevaranti na PIK-u
biznis pokvaren u suradnji sa pikovcimaPikHater wrote:Ti bi otisao u gradacac potrosio 100km goriva, dosao bi mu na vrata opsovao tuc muc frajer te isprangija stangom u svom dvoristu i jos ti zovne muriju koja mnogo voli doslje iz drugog grada.. dosli covjeka napasti na kucni prag mu, mozes misliti!(a babo mu je mozda sa pola policijske stanice isao u razred, malo mjesto jbga!)van helsing wrote:Kolega @PikHater
Nije u pitanju novac,ebes 100km,trebat ce mu goriva mozda da dodje iz Bihaca do Gradacca.
Stvar je principa,pogotovo nakon onakvih poruka.
Meni licno ni jedno mjesto nije daleko kada me neko na onakav nacin prevari.
Koji je po tebi konstruktivan i realan prijedlog?
Da se poklopi usima,popusio foru i to je to??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ili mozda treba otici praviti zasjede po gradaccu pa nociti par noci osmatrati teren..?
Glupo je ovo sve sto pisem ali eto valjda ces skontati bar malo koliki je paradoks ova prica...
Sta moze uciniti momak? Ne mnogo, svaka skola se placa sto kazu. Najvise sto moze je to da pokvari biznis telecoj glavi u saradnji sa pik administracijom ili da bar pokusa, nece moci dovjeka ali neki vremenski period da ga nasekira
a o tome mozes procitati prethodnih 30ak strana kako sam ja radio u mom slucaju...
- propalismo
#3616 Re: Prevaranti na PIK-u
@treci sta bi sa telece glave jel banovan?
-
PikHater
#3617 Re: Prevaranti na PIK-u
propalismo wrote:@treci sta bi sa telece glave jel banovan?
i ako jest prati popamti koje je imao artikle onog bmwa pogotovo mozes hoce li objaviti ponovo pod drugim profilom i prijavljuj pikovcima , moras se malo truditi al to je to
- propalismo
#3618 Re: Prevaranti na PIK-u
Sve pohvale Pik Administraciji
Profil:http://www.pik.ba/profil/arnel1211/ Banovan
Profil:http://www.pik.ba/profil/nerminbrkic11/ Banovan
Profil:http://www.pik.ba/profil/Ady112/ Banovan

Profil:http://www.pik.ba/profil/arnel1211/ Banovan
Profil:http://www.pik.ba/profil/nerminbrkic11/ Banovan
Profil:http://www.pik.ba/profil/Ady112/ Banovan
-
Fast Driver
- propalismo
#3620 Re: Prevaranti na PIK-u
@Fast Driver Zalostan je 
-
Lopov-eliminator
#3621 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo ga jos jedan njegov profil , kajzerica http://www.pik.ba/profil/kajzericaLopov-eliminator wrote: Nego, listam maloprije kontakte na Viberu i vidim jednog lika kojeg sam ja upisao po nicku na Piku jaaako davno, trebali smo neku transakciju raditi al do nje nikad nije doslo. Gledam u broj i nesto mi poznat pravo, rekoh nije valjda da je neko s liste na ovoj temi, odem na listu i fakat nađem mu broj telefona ali mu pored broja pisu drugi profili. Na listi je upisan kao:
funnymen i angrybird (2 profila, ista osoba)
tel: 062570958 , 0603808324
http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s3075.html
http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s3500.html
A profil pod kojim sam ga upisao u kontakte, jer je tad imao taj profil a kasnije je banovan, je pikkorisnik . http://www.pik.ba/profil/pikkorisnik
Na njemu je imao ostvareno cak 416 transakcija. Radio je transakcije i sa svojim profilom funnymen , sto je pretpostavljam i razlog njegove suspenzije . Ima tu nekih ljudi s kojim izgleda ima dogovor za nakucavanje transakcija, i to je nastavio raditi na svom jedinom (za sada) nebanovanom profilu angrybird.
Dokaz da su sva profila od iste osobe:
Oglas od pikkorisnik http://www.pik.ba/artikal/1870221/opel-astra-gsi-16v/
Oglas ud funnymen http://www.pik.ba/artikal/6381091/vw-golf-1-6-diesel/
Oglas od angrybird http://www.pik.ba/artikal/11215232/vw-p ... -1999-god/
Svi imaju isti kontakt broj 062570958 . Stvar je prilico jasna, 3 profila, ista osoba.
Oglas njegov http://www.pik.ba/artikal/11152338/sony ... animacije/
I ovdje je radio sam sa sobom transakcije putem profila funnymen .
isti broj telefona 062570958
- propalismo
#3622 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Neko cudno vrijeme doslo.Vole ljudi sami sa sobom da odradjuju transakcije

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
- Skeptic604
#3623 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Valjda im se ne isplati obavljati transakcije sa drugima,puno troskapropalismo wrote:Neko cudno vrijeme doslo.Vole ljudi sami sa sobom da odradjuju transakcije
-
djes_ba
#3624 Re: Prevaranti na PIK-u
hajmo mala pomoc
prodajem telefon koji sam koristio dva mjeseca
e sad javila mi se neka raja i zeli da joj saljem postom
kako to ide koliko cekam svoje pare
ima li sanse da cu da popusim foru ko neki ovdje ???
telefon je bez greske nesto mi se neisplati rizikovati
- Skeptic604
#3625 Re: Prevaranti na PIK-u
Najbolje je da neko licno preuzme mobitel,ili nakon sto ti uplate da posaljes.Ovo drugo zahtjeva vrlo moralne osobe i sa jedne i sa druge strane..djes_ba wrote:hajmo mala pomoc