veljaca wrote:Obuca9 wrote:veljaca wrote:- Ne valja ovo sto se desilo igracima Sirokog na Ilidzi ( kamenovan im autobus ) i kamenovan policijski automobil koji je bio u pratnji ....
Nadam se da ce disciplinska Komisija N/FSBIH imati isti kriterij u ovom slucaju, te u slucaju izjave g-dina Jagodica - kao sto je imala kriterij prema prethodnim slicnim ili istim slucajevima ....
Ili mozda nece ....
Ostaje da vidimo ....
Po kojem osnovu i koga treba kazniti za kamenovanje autobusa, 15 kilometara od stadiona?
Odgovoricu ti - jer smatram da si korektan forumas ( za razliku od ovdje nekih koji idu tako nisko da to svode na licni nivo ) a nisam to uradio prije - jer nisam ovaj post vidio do sada.
Kao prvo meni je jedan forumas imputirao da sam ja napisao da su to navijaci FK Sarajeva i ja sam mu odgovorio da mi napise gdje sam ja to napisao. Naravno nije mi to odgovorio ( jer to nije istina) , a znao me napasti i tvrditi nesto sto ja nisam rekao. Neki forumasi ( prepoznace se oni ) su jedva docekali i neosnovano me napali a ja bih zaista volio sa njima na bilo kom mjestu i u bilo koje vrijeme silom argumenata ukrstiti stavove. Ja ako nesto napisem stojim iza toga a nikada necu dozvoliti da neko tvrdi da sam napisao nesto sto nisam. Na zalost ne mogu sprijeciti neke da cak idu toliko daleko da pokusavaju misliti - sta je mislim, a ne zele da vide sta napisem. Ali to je vec njihov problem.
Evo da ti odgovorim - procitaj moj post, pa ces vidjeti da ja ovdje zastupam isti pristup disciplinske Komisije N/FSBiH za sve.
Ako se utvrdi da iza ovoga napada stoje navijaci nekog kluba ( a to mora utvrditi MUP KS ) - da naglasim, ne potenciram ni na jedan klub, onda po meni bi i taj klub trebao snositi posljedice ( naravno ne takve kao ako se taj dogadjaj desio za vrijeme utakmice). Ali bi to primoralo klubove da rade na edukaciji svojih navijaca a bogami i na vecem stepenu sprecavanja tih dogadjaja. Pogotovo jer su napadnuti igraci - koji su u direktnoj nadleznosti N/FSBiH. Ali, glavnu krivicu i kaznu treba da snose sami prekrsioci i oni koji su ucinili ovaj prekrsaj.
Znaci moj odgovor na tvoje konkretno pitanje "Po kojem osnovu i koga treba kazniti za kamenovanje autobusa, 15 kilometara od stadiona" -
prvo i osnovno kazniti uzvrsioce toga djela, po osnovu zakona o narusavanje javnog reda i mira i ugrozavanja lica i imovine, a ako se utvrdi da su navijaci nekog kluba i da su vodjeni tom cinjenicom onda poduzeti odgovarajuce akcije koje su poduzimane u slicnim slucajevima.
E sada, ako dozvoljavas, da i ja tebe pitam i ako moze da izneses svoje misljenje:
- dogadjaj koji se desio u Mostaru kada je grupa navijaca FK Zeljeznicar ( po meni neodgovorna i ja sam za drasticno kaznjavanje njih pojedinacno ) demolirala jedan pub navijaca Zrinjskog doveo je do toga da je bio zabranjen dolazak organizovani ostalih navijaca FK Zeljeznicar. Kaznjeni su i ti navijaci koji nisu mogli otici u Mostar ali i FK Zeljeznicar koji nije imao podrsku njihovu u toj utakmici. Znam da nije tvoj klub u pitanju, ali ako mozes da prokomentrises ovaj dogadjaj.
Samo da dodam, a to se moze vidjeti ko zeli, poslije pobjeda FK Zeljeznicar i FK Sarajevo, ovdje sam cestitao navijacima i jedne i druge ekipe i rekao da znam koliko im to znaci - misleci na slucajeve pokojnog Vedrana i rahmetli Anera ....
Ali pojedinci ne zele vidjeti recimo to - nego pokusavaju iskonstruisati nesto sto ja nisam rekao. Jer uvijek je lakse nekoga ( pogotovo ako ne pripada tvojim ubjedjenjima, ili tvojoj identifikacionoj grupi ) napasti, nego pohvaliti. Ovo se ne odnosi na sve forumase, a oni na koje se odnosi - prepoznaju se oni ...