Witcheri i Čarobnice žive duže nego ljudi, ali kraće nego Vilenjaci. Dakle, to su životi od nekoliko stotina godina.
Geralt i Yenn su povezani stotinama godina, a ta povezanost je ustvari zaljubljenost.
Triss je u jednom trenutku Geraltu uzela sjećanje, zbog čega sam je recimo ja zamrzio (do toga nisam još došao, ali sam nažalost saznao na druge načine jer sam serijal počeo od Witcher 3ce, a sad igram dvicu).
Yennefer, koliko god bila tipična čarobnica tog svijeta sa svojim nadmenim stavom, tajnama i stalnim ganjanjem nekih interesa i "viših ciljeva", je u većini slučajeva razmaženo derište koje treba preko koljena i istući po dupetu dok ne ostane bez suza. Međutim, u trenucima kad su nasamo ona i Geralt, kad otkrije ko je zapravo, pokazuje to što on voli. U par navrata čak pokazuje da je zapravo ona simp, a ne on
Eh sad, neke stvari, priznajem, su možda malo lošije prenesene u igru, vjerovanto iz razloga što je teško prenijeti takav odnos u RPG svijet u kojem se 90% vremena svodi na "obavi ovo, donesi ono, uradi ovako".
Već sam ranije na ovoj ili na Witcher temi pisao da mi je jedina velika zamjerka na Witcher 3, što nije više igre posvećeno misijama u kojima su Geralt i Yenn, Geralt i Ciri, Geralt i Dandelion, Geralt i Zoltan ili mješavina više likova. Mislim da su tu baš promašili perfektnu priliku da igra bude još veća senzacija. Nekako su svi nabrojani ostali kao sporedni likovi, umjesto da budu sastavni dio priče. Moj dojam, ne mora značiti da sam u pravu
Eh sad, vraćam se na priču oko Yennefer.
Ono što je najvažnije u vezi s njom, zbog čega i u knjigama mnogi muškarci lude za njom i vrti ih oko prsta kako hoće, je njen parfem - Lilac and Gooseberries. Zašto ga stalno nosi? Ako se dobro sjećam (ne zamjerite ako fulim), zbog njega joj je lako opaliti neku iluziju zbog koje doslovno svi oko Yennefer vide kao savršenu ženu, kad je pogledaju, vide tačno ono što smatraju savršenom ljepotom, stasom, izgledom... I sam Geralt je opsjednut njenim parfemom, a moja je teorija je da je to jedan od razloga
Skraćena verzija: Suđeni jedno drugom, povezani čarolijom/kletvom, u Witcher 3 dođe i do raspleta te priče.
Možda nisam u pravu, ali ovo je moje neko viđenje cijele te situacije. Pomiješano sa RPG elementom zvanim "QUEST", nije ni čudo što ti djeluje kao da je Geralt simp, ali ako ćemo realno - onda je svaki glavni lik u svakoj RPG igri simp svakom NPC-u koji ga pošalje na više questova