Ja se nadam Afganistanu (oba slucaja -- 1989, 2001) ako se Ukrajina ne uspije odbraniti. Nema gdje dalje Putin, Bjelorusija i Ukrajina, mozda Moldavija još ostane --- ali sve ostalo je Nato ili sukob sa Turskom ili KinomForumerrer wrote: ↑23/02/2022 22:19 Historija se uvijek ponavlja, a ja ovo uporedjujem sa napadom na Poljsku 1939. godine.
Zapad nema muda da se ovdje umijesa i Putin je toga svjestan, tako da ce nakon Ukrajine doci neka druga drzava.
Ukrajina
-
TomANDJerry
#35951 Re: Ukrajina
-
Maliodmene
#35952 Re: Ukrajina
Samo sto Ukrajinci imaju Turske dronoveBobi wrote: ↑23/02/2022 22:20Ja ba, ja konto Armenci ce ih s atgm-ovima sprzit a oni šaka jada, da nisu Rusi došli, ostali bi bez državesumirprimus wrote: ↑23/02/2022 22:12
Ti si ismijavao naravno na pocetku, ko sad se sjecam i akciju azerbejdzana u nk. I upotrebu dronova kao odlucujueg alata u slomu armenske vojske. Sto se na kraju i desilo.![]()
![]()
.Ali ako povucemo paralelu Azeri su Armene dobili vrstom oruzja koje se masovno dovlaci u Ukrajinu
. 2000 Javelina je doslo ono sto se zna...dalje i Ukrajinci imaju svju proizvodnju atgm-ova tako da...
.
- Njanjavi
#35953 Re: Ukrajina
Ne znam vala meni sve ovo nekako pickasto.
I korona me nekako razocarala slicno.
Sve sam konto bice mrtvih bruka a ono corak.
Tako da i ovo nekako ostavlja takav smek, svi se nesto budze a slabo mrtvih.
Lijeni su mensecini ovi rusi za rat.
Drkaju ove iz eu sabane malo da vide kolko muda imaju
I korona me nekako razocarala slicno.
Sve sam konto bice mrtvih bruka a ono corak.
Tako da i ovo nekako ostavlja takav smek, svi se nesto budze a slabo mrtvih.
Lijeni su mensecini ovi rusi za rat.
Drkaju ove iz eu sabane malo da vide kolko muda imaju
- animus
#35954 Re: Ukrajina
Nece to ici tako da samo Ruje rokaju. Ima i sa druge strane odgovor. Bice tu ravnanja terena obostrano. Jedino sto moze donijeti prednost bi moga biti avijacija. Ako tu ne bude dobrog odgovora Ukrajinaca onda ce brzo doći do povlacenja u gradove i vodjenje ulicne borbe.
Ogromna je to drzava. Veca od bilo koje evropske države. 100 milja tu dodje ko igla u plastu sijena. Ne sumnjam da ce tu kasnije biti vise stotina hiljada sa svake strane ako se rasplamsa sukob.
Pitanje je koliku cijenu su Ruje spremne da plate. Ukri nemaju svakako izbora i njih se odavno nista ne pita.
Rusi su osjetili slast života i nece im biti svejedno kad vide kovcege da stizu svaki dan nazad. Nisu to oni isti ljudi koji su jurisali na Švabe. Ovi su navikli da voze lijepa auta i da ljetuju po Turskoj.
Ogromna je to drzava. Veca od bilo koje evropske države. 100 milja tu dodje ko igla u plastu sijena. Ne sumnjam da ce tu kasnije biti vise stotina hiljada sa svake strane ako se rasplamsa sukob.
Pitanje je koliku cijenu su Ruje spremne da plate. Ukri nemaju svakako izbora i njih se odavno nista ne pita.
Rusi su osjetili slast života i nece im biti svejedno kad vide kovcege da stizu svaki dan nazad. Nisu to oni isti ljudi koji su jurisali na Švabe. Ovi su navikli da voze lijepa auta i da ljetuju po Turskoj.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#35955 Re: Ukrajina
Lik je uz Ptina (nebitno) vrijeđao i dio forumaša (bitno), a to je supretno pravilima foruma.saimidin wrote: ↑23/02/2022 22:20Ni ja nisam skontao jel zbog "vrijedjanja" njegovog visocanstva ruskog govneta I budale nevidjene koje se odaziva na putin, koji je u slobodno vrijeme I botoksirani kepec, ubica novinara, trovac ljudi, psihopata, ma ukratko hajvan a evo sada I potencijalno genocidni manijak ili sto je rekao da je ovaj forumas isti/slican, ali kako god moderacija trenira strogocu, kao I putin![]()
Ovaj forum je vec put rusofilcadi, ali izgleda malo li je, pa da podebljaju
Ma treba to sve poslati u tri pi... ma necu sovat
Tako sam ja to razumio.
-
Milenkov buraz
#35956 Re: Ukrajina
A i po dubini u Rusiji kada rokne negdje koji dron k'o po Saudijskoj Arabiji, biće veselo. Ako krene opšti rat zakukat će i Ruska majka.animus wrote: ↑23/02/2022 22:24 Nece to ici tako da samo Ruje rokaju. Ima i sa druge strane odgovor. Bice tu ravnanja terena obostrano. Jedino sto moze donijeti prednost bi moga biti avijacija. Ako tu ne bude dobrog odgovora Ukrajinaca onda ce brzo doći do povlacenja u gradove i vodjenje ulicne borbe.
-
llull
#35957 Re: Ukrajina
Isto kao Poljaci, Cesi, Grci, Rumuni, Slovaci, Rusi
- Challenger_
#35958 Re: Ukrajina
Špekulacije šta bi moglo biti. Te ovako, te onako. Mislim da će i ovaj put, ako bude, biti suprotno svim predviđenim scenarijima.
-
Sevchenko
#35959 Re: Ukrajina
saimidin wrote: ↑23/02/2022 22:20Ni ja nisam skontao jel zbog "vrijedjanja" njegovog visocanstva ruskog govneta I budale nevidjene koje se odaziva na putin, koji je u slobodno vrijeme I botoksirani kepec, ubica novinara, trovac ljudi, psihopata, ma ukratko hajvan a evo sada I potencijalno genocidni manijak ili sto je rekao da je ovaj forumas isti/slican, ali kako god moderacija trenira strogocu, kao I putin![]()
-
sumirprimus
#35961 Re: Ukrajina
Netacno opet. Jos u ww2 je bilo evidentno ko kontrolise nebo kontrolise ishod sukoba.Bobi wrote: ↑23/02/2022 22:20Ja ba, ja konto Armenci ce ih s atgm-ovima sprzit a oni šaka jada, da nisu Rusi došli, ostali bi bez državesumirprimus wrote: ↑23/02/2022 22:12
Ti si ismijavao naravno na pocetku, ko sad se sjecam i akciju azerbejdzana u nk. I upotrebu dronova kao odlucujueg alata u slomu armenske vojske. Sto se na kraju i desilo.![]()
![]()
.Ali ako povucemo paralelu Azeri su Armene dobili vrstom oruzja koje se masovno dovlaci u Ukrajinu
. 2000 Javelina je doslo ono sto se zna...dalje i Ukrajinci imaju svju proizvodnju atgm-ova tako da...
.
Da smo mi sbb kbb u pitanju ovo sto salju ukr zadnjih mjesec dana pa i nekako
- MorningStar
#35962 Re: Ukrajina
Interesantno jer zapravo situacija sa Finskom je u nekim tackama slicna - Rusi su uzeli dvije regije od Finske tad kad su potpisali mir ( a planirali su uzeti mnogo viseTomANDJerry wrote: ↑23/02/2022 22:12Ne moze se tako brojati .. dovoljno je da udju u Kijev i game over.
Ukrajina sa druge strane mora da izdrzi par mjeseci da dovoljno mrtvackih sanduka dodje u Sant Petersburg i Moskvu da bi imali sanse za neki mir. Slicno kao Finska 1938-39
- Nadzornik
#35963 Re: Ukrajina
Jeste a Ruski GLONASS cita sta pise u novinama Ukrajinskog vojnika koji ih skriven u rovu cita.
Nemojte biti djeca,dronovima protiv Ruskog oklopa...
Prije oklopa bi bili poravnati svi aerodromi,komandna mjesta,sve veze komunikacije itd...
- karanana
#35964 Re: Ukrajina
ako krenu sa krima, sa sjevera i sa istoka iz ovih repubublikica, onda ce zaokruzit i opkolit veliki dio vojske i teritorije uz more i gore sjeverno ukljucujuci velike gradove mariopol i karkiv i tu nema veceg otpora nego predaja. tarapana bi mogla biti lijevo od dnipra tj ako ga predju i probaju zaokruzit kijev sa bjeloruskim dijelom. mostovi na dnjipru su vjerovatno/valjda minirani.
- Hajvan
#35965 Re: Ukrajina
stvarno ne znam sto sam ti skrivio.saimidin wrote: ↑23/02/2022 22:20Ni ja nisam skontao jel zbog "vrijedjanja" njegovog visocanstva ruskog govneta I budale nevidjene koje se odaziva na putin, koji je u slobodno vrijeme I botoksirani kepec, ubica novinara, trovac ljudi, psihopata, ma ukratko hajvan a evo sada I potencijalno genocidni manijak ili sto je rekao da je ovaj forumas isti/slican, ali kako god moderacija trenira strogocu, kao I putin![]()
a glede ostatka, neka ljudi, nek pisu- demokratsko pravo..a, i da znamo ko su potecijalni petokolonasi...sami se, dobrovoljno, lociraju....
-
sumirprimus
#35966 Re: Ukrajina
Koje novine ? Ko jos cita novine
A Mobitele ne zele imat pored sebe
-
sumirprimus
#35967 Re: Ukrajina
A u pm kako zlokobno
-
Milenkov buraz
#35968 Re: Ukrajina
Nešto kao NATO Srbiju? Moguće, mada ima i tu taktika, neće držati komandne centre tamo gdje im je inaće mjesto, ima taktika i za to. Naravno da bi Rusi imali prevlast u zraku u to nemam sumnje.
- MorningStar
#35969 Re: Ukrajina
Glonass je mreza satelita za navigaciju poput gps-a a ne spijuniranje
Nema potrebe - Rusija ima kapacitete da blokira GPS signal kao sto su vec bili uradili iznad skandinavije i napravili haos - vise od toga im ne treba jer onda fino je dron - al ako ne zna gdje je - niti gdje ide .. To i nije fino (o ostalim mjerama da ne pricamo)
Smijesno je o dronovima jer ne radi se o armeniji
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#35970 Re: Ukrajina
Šta je netačno, ne šalju mjesec dana unazad,šalje se od 2014 godine, prespavao sisumirprimus wrote: ↑23/02/2022 22:28Netacno opet. Jos u ww2 je bilo evidentno ko kontrolise nebo kontrolise ishod sukoba.Bobi wrote: ↑23/02/2022 22:20
Ja ba, ja konto Armenci ce ih s atgm-ovima sprzit a oni šaka jada, da nisu Rusi došli, ostali bi bez države.Ali ako povucemo paralelu Azeri su Armene dobili vrstom oruzja koje se masovno dovlaci u Ukrajinu
.
![]()
Da smo mi sbb kbb u pitanju ovo sto salju ukr zadnjih mjesec dana pa i nekakojer mislim da i uprkos neravnopravnosti ne bi totalno kontrolirali nebo naspram nas, brojke ne lazu.
- Nadzornik
#35971 Re: Ukrajina
Eh koje,ko je bio u vojsci zna da svaki vojnik voli malo virnuti sta pise u Playboy-u...sumirprimus wrote: ↑23/02/2022 22:33
Koje novine ? Ko jos cita novine![]()
A Mobitele ne zele imat pored sebe
-
sumirprimus
#35972 Re: Ukrajina
Vidjecemo, nadam se da im nece biti setnja po parku, agresorima 
-
sitni svercer
#35973 Re: Ukrajina
vidjeces ruse kako bjeze i na jug i na sjever i na sve moguce stranekaranana wrote: ↑23/02/2022 22:31 ako krenu sa krima, sa sjevera i sa istoka iz ovih repubublikica, onda ce zaokruzit i opkolit veliki dio vojske i teritorije uz more i gore sjeverno ukljucujuci velike gradove mariopol i karkiv i tu nema veceg otpora nego predaja. tarapana bi mogla biti lijevo od dnipra tj ako ga predju i probaju zaokruzit kijev sa bjeloruskim dijelom. mostovi na dnjipru su vjerovatno/valjda minirani.
-
sumirprimus
#35974 Re: Ukrajina
Imas i ti godina haman, il se pravisNadzornik wrote: ↑23/02/2022 22:37Eh koje,ko je bio u vojsci zna da svaki vojnik voli malo virnuti sta pise u Playboy-u...sumirprimus wrote: ↑23/02/2022 22:33
Koje novine ? Ko jos cita novine![]()
A Mobitele ne zele imat pored sebe![]()
- Challenger_
#35975 Re: Ukrajina
Hvala na pokušaju, ali nije to. Daleko je to od numeroloških tričarija. Jedan izvor sugeriše gigantski HINT, ali ne polazi mi za rukom da pronađem potvrdu te sugestije.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑23/02/2022 03:18Challenger_ wrote: ↑22/02/2022 22:56 Zna li iko zašto je od Rusa potenciran današnji dan, 22 02 2022, kao značajan?
Ideja, pretpostavka, saznanje, iko,išta?
Mozda ovo:![]()
(CNN)Good things come in twos. At least this Tuesday it does.
The date is February 22, 2022. When you write it, 2/22/22, it's a palindrome, meaning it reads the same forward and backward. It also falls on a Tuesday, which is now referred to as Twosday.
It's the most exceptional date in over a decade, according to palindrome enthusiast Aziz Inan. He's a professor of electrical engineering at the University of Portland in Oregon, and he has been studying palindrome dates for over 14 years.
It's a ubiquitous palindrome date because it's a palindrome when it's written in the United States format of month, day, year, and the format most other countries follow of day, month, year, Inan said.
"I feel that these dates have magical power in terms of getting people's attention, no matter what age," he said.
The last time there was a ubiquitous six-digit palindrome date was November 11, 2011, Inan noted. It's written 11/11/11.
Aziz Inan wore a homemade paper bag hat on February 2, 2022, and plans on wearing a similar hat on February 22.
Aziz Inan wore a homemade paper bag hat on February 2, 2022, and plans on wearing a similar hat on February 22.
Earlier this month on another palindrome date, February 2, Inan had the idea of writing 2/2/22 and 2/22/22 on a paper bag and wearing it on his head that day.
Throughout the day, people came up to him and inquired about his makeshift hat, he said.
"I enjoy when I get somebody's attention to this, especially some kid or college student, and it makes me feel happy that I did something good in the long term to tap into their curiosity," Inan said.
@Vitezanin, imaš li ti ideju? 22.02.1923? Prije 99 godina. Da li ti šta pada na pamet??
Last edited by Challenger_ on 23/02/2022 22:44, edited 1 time in total.