Dešavanja u Srbiji
- muha_sa
#35927 Re: Dešavanja u Srbiji
General War wrote:Taki su ti srbi, bezze se naljute, a ovi jos ih proglasili ratnim zlocincima sto su ih nagovarali da ostanu pa i pod prisilom, oko konjica, sarajeva, ilijasa, u posavini ( tamo su im dali i posao doduse zenama u umjetnickoj ceti), zapadnoj hercegovini...nemeres sa njima nikakohorkesh wrote:
Srbi iz FBiH su mahom dobrovoljno prešli u RS kako ne bi, nedobog, morali da žive pod drugima jer onda se ne bi jedino njihova pikala. Ali dobar pokušaj, dobar![]()
Na kosovu ista situacija, zapale im crkve po oslobodjenju, popale im sela i kuce samo da bi im napravili bolje shodno zapadnim standardima urbanizacije..al haj ti to njima objasni.
-
detroit-mercy
#35928 Re: Dešavanja u Srbiji
Da ali uzmi u obzir da je Kosovo za Srbe bilo izgubljeno jos prije par vijekova, kao so mozemo reci i da je Makedonija za Grcku ili koje sve jos ne zemlje. Svo naprdjivanje o protjerivanju Srba u zadnjih par decenija i prevazi koju su Albanci odnijeli za vrijeme Tite je obicna prdimahovina, prvi popisi kraljevine SHS pokazuju da je na teritoriji danasnjeg Kosova albanska vecina bila dobrano prisutna. Jos tada pocinju programi koloniziranja ali se bas nisu nesto dobro primali jer nije bilo previse onih koji bi rado zivjeli u kosovskom rahatluku. Da ne govorimo da istom logikom mozemo potegnuti i pitanje Vojvodine gdje Srbi postaju vecina tek nakon drugog svjetskog rata i ciljanih kolonizacija.radostan dan wrote:napisa čovjek čitav traktat o tisućljetnom pravu na kosovo, a prvi spomenik kulture izgrađen na kosovu - bista bilu klintonu.
onaj drugi strepi - šta bi bilo da u makedoniji ima više srba..., i još kaže - nađi mi jednog srbina od 1912. pa u rikverc, na kosovu.
uzgred, aleksa, pozdravio te kiro. onaj drugi dio tvog nika (mkd) sam izostavio, čekam da se dogovorite sa grcima i ovom dvojicom kako ćete se zvati.![]()
jbt...i još se ovaj erotičar raspravlja sa njima...![]()
![]()
![]()
Srbija ne zna sta bi sa Kosovom, ono da im je da se jebu ali da im ne udje ali moras shavatiti da je Srbija porazena strana u ratu i obicno porazena strana mora da nesto. Eto Nijemcima bilo drago dati Prusiju kolijevku njemacke drzave
- ultima_palabra
#35929 Re: Dešavanja u Srbiji
A DukadjiniChmoljo wrote:KOSovo - METohija.
Ta drzava ima svoje ime, necemo je zvati kojekakvim skracenicama.
-
palermo
#35930 Re: Dešavanja u Srbiji
o živote.......Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze
Mogu samo dati naklon do poda toj naciji.
Svaka im čast. Zaista jedan od uspješnijih naroda na Svijetu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#35931 Re: Dešavanja u Srbiji
nismo je još priznaliultima_palabra wrote:A DukadjiniChmoljo wrote:KOSovo - METohija.![]()
Ta drzava ima svoje ime, necemo je zvati kojekakvim skracenicama.
-
detroit-mercy
#35932 Re: Dešavanja u Srbiji
Srpskom jebiga, ti izgleda prespavao zadnjih par godinaettakoto wrote:Kojem sudu?horkesh wrote:Ne, to je na tragu onoga da su Srbi Albance masovno ubijali i protjerivali kako bi konačno riješili "kosovski problem", što je dokazano na sudu. Hladnjače i tako to.ettakoto wrote:To je na tragu onog da na Kosmetu 99-te živi 2 miliona ili?
Interesantno i u FBIH danas nema 600k Srba... tom logikom, vjerovatno su protjerani...
Da su se Srbi htjeli riješiti Albanaca, to bi bilo urađeno za nekoliko dana. Uostalom Šešelj (čiji radikalizam nikada nisam podržavao) je i sam tvrdio koji su to načini, ipak, niko ih nije proveo.
Albanci su danas smješni u svakom smislu, a da ne govorim tada. Narod u kojem još uvijek postoji krvna osveta. Međusobno se progone, ubijaju. Zaostali, ali doslovno. To je možda šovinistički, ali je tako. Upoznao sam ih par prošle godine u Beču. Nisam mogao vjerovati koliko zapravo oni ne znaju. Ne mislim na politiku i odnose Srbi vs Albanci, već uopšteno o kulturi, modernom dobu, gospodskom ponašanju. Da li će ih Austrija i zapadne zemlje asimilirati i učiniti evropljanima, to ćemo vidjeti.
Zato kažem, pregrubo se ovdje koriste te floskule o progonu. A potom, se jedna stvar zove progonom, a druga ne. Što se kaže na svoju vodenicu se miln tjera.
Btw, bili su protjerani sa Kosova, i ovo si izgleda prespavao.
Krvna osveta nije karakteristicna samo za njih, imas je i kod Crnogoraca
Ja sam znao dosta onih, vicnih gospodskom ponasanju
- Chmoljo
#35933 Re: Dešavanja u Srbiji
toliko uspješni da trbuhom za kruhom idu raditi na fening gdje stignu.Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze
- Young Erotica
#35934 Re: Dešavanja u Srbiji
Uspešni trgovci heroina u evropi.
Last edited by Young Erotica on 29/03/2018 14:49, edited 1 time in total.
- Kejn
#35935 Re: Dešavanja u Srbiji
A Slaveni lafo ne idu? Bošnjaci, Hrvati i Srbi? Mi smo ko lafo uspješni....Chmoljo wrote:toliko uspješni da trbuhom za kruhom idu raditi na fening gdje stignu.Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze
-
kiligonzales
#35936 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne mora vjeruj. Na forumu sam deceniju.jazzer wrote:Zboh takvih kao ti Chmoljo mora raditi prekovremenokiligonzales wrote:Prvi put sam trajni ban dobio jer sam zajebavo zenske s foruma na jednoj temi, nije im se svidjelo moje misljenje o nekim musko zenskim temama, a drugi trajni ban pod drugim nikom sam dobio zbog pripucavanja sa ovima iz najdominantnije nase partije u FBiH. Jbg, razlicita osjetljivost prema pitanjima koja se ticu drzave i tome kako joj sami skodimo.
A ovaj od 15 dana sto mi ga je Cmoljo dao dobio sam jer sam nazvao Balijama ove sto brane vladajucu garnituru, sto ne vide dalje od svoga nosa, pa im je svaki socijalni bunt neke ugrozene kategorije u FBiH politicki motiviran, konkretnije rasprava je dobila na emociji zbog toga kako se trenutna vlast ophodi prema borackoj populaciji koju sam branio, dok su je drugi napadali sto protestuju na takav nacin blokadom saobracajnica .
- Kejn
#35937 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo mi je smiješno kod Srba hoće da budu i veliki Slaveni koji su došli na ove prostore a onda hoće da budu i nekakvi starosjedioci uporedo? Mislim klasičan slučaj šizofrenije.
- Chmoljo
#35938 Re: Dešavanja u Srbiji
pa je tako lako primjetiti komšijin impresionizam u guslanju, eklekticizam u izboru oružja i oruđa za djelovanje po civilnim ciljevima, i naturalizam u oslabađanju sela od njegovih stanovnika.detroit-mercy wrote: Srpskom jebiga, ti izgleda prespavao zadnjih par godina![]()
Btw, bili su protjerani sa Kosova, i ovo si izgleda prespavao.
Krvna osveta nije karakteristicna samo za njih, imas je i kod Crnogoraca![]()
Ja sam znao dosta onih, vicnih gospodskom ponasanju, medjutim da vidis kako se ti isti gospari preko noci promijene pa su ustanju ubiti najboljeg prijatelja, komsiju, radnog kolegu sve zbog imaginarnih ciljeva imaginarne brace
.
- Chmoljo
#35939 Re: Dešavanja u Srbiji
stvarno se nekad upitam da li je moguća tolika ignorancija i pravljenje sagovornika budalom...Kejn wrote:A Slaveni lafo ne idu? Bošnjaci, Hrvati i Srbi? Mi smo ko lafo uspješni....Chmoljo wrote:toliko uspješni da trbuhom za kruhom idu raditi na fening gdje stignu.Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze
ko ovdje priča o Slavenima? ti pričaš o jednom od najuspješnijih naroda na Svijetu. koji dolaze baš kod tih lafo uspješnih da rade na fening.
de se malo saberi, Fatmire.
-
detroit-mercy
#35940 Re: Dešavanja u Srbiji
A do juce ste pa i dan danas svrsavali na Ljubu Zemunca i slicneYoung Erotica wrote:Uspešni trgovci heroina u evropi.
-
kiligonzales
#35941 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro sad Chmoljo, omalovazavas albansku dijasporu, jaca je od ove nase more puta po uticaju. Istina jeste da su Albanija i Kosovo u sosu, ali svakako u Albaniji sve sto se sagradi nakon onakvog rezima Envera Hodze je progres, eto koliko ih je isti unazadio, da ih vise zivi van Albanije, pa i Kosova nego u njima.Chmoljo wrote:toliko uspješni da trbuhom za kruhom idu raditi na fening gdje stignu.Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze
Na kraju to je svojstveno gotovo svim drzavama ex. yu.
-
detroit-mercy
#35942 Re: Dešavanja u Srbiji
I to sto kazesChmoljo wrote:stvarno se nekad upitam da li je moguća tolika ignorancija i pravljenje sagovornika budalom...Kejn wrote:A Slaveni lafo ne idu? Bošnjaci, Hrvati i Srbi? Mi smo ko lafo uspješni....Chmoljo wrote:
toliko uspješni da trbuhom za kruhom idu raditi na fening gdje stignu.
ko ovdje priča o Slavenima? ti pričaš o jednom od najuspješnijih naroda na Svijetu. koji dolaze baš kod tih lafo uspješnih da rade na fening.
- Kejn
#35943 Re: Dešavanja u Srbiji
Chmoljo wrote:
stvarno se nekad upitam da li je moguća tolika ignorancija i pravljenje sagovornika budalom...
Pa ti si potego priču o nekakvim bijednim Albancima koji rintaju za fening. Inače pristalice "ljevice" pate od zablude da živimo dalje u Jugoslaviji sa komšijama Albancima nad kojim i dalje vlada Enver Hodža i nekakvog kompleksa superiornosti. Ne znam na čemu temeljiš to samopouzdanje ovo je 2018-ta Albanija je po mnogim parametrima ispred nas.
I to što imam Famitra na avataru ne znači da sam Fatmir niti da se slažem sa svim što Fatmir zastupa.
- jao_situacije
#35944 Re: Dešavanja u Srbiji
prvo vi nama vratite sandžak, hrvatskoj i mađarskoj vojvodinu pa onda rješavajte kosovoettakoto wrote:Tvoja percepcija je da je to mitologija, ne mislim te ubjeđivati. Iznio sam ti relevantan detalj i tu se priča završava. Imaš pravo da vjeruješ u što želiš, ali je pomalo degute govoriti pravoslavcima da im je Pećka patrijaršija dio mita, a stotine manastira slučajno postavljene građevine.Kejn wrote:Koljevka Srbije je Raška a ne Kosovo to valjda znaš iz Historije za 4 razred Osnovne. Prva patrijaršija je prvo ustanovljena opet u Raškoj a tek kasnije je sjedište prebačeno na Kosovo u 13. vijeku. Vaš problem je mitlogija. Kod Hrvata isti problem, evo sada sve više i više govore da je Bosna koljevka Hrvata od kako su im naši dozvolili da se jednom u par godina popnu na Bobovac i teferiče i prave cirkus i budale od sebe....
Na mitologiji se ne može graditi budućnost. To se valjda najbolje vidi na Kosovu.
previše ste se vi raširili
- Young Erotica
#35945 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo se debili i neobrazovani loze na taj tip ljudi, naša istorija je puna pozitivnih uzora na koje se trebamo ugledatidetroit-mercy wrote:A do juce ste pa i dan danas svrsavali na Ljubu Zemunca i slicneYoung Erotica wrote:Uspešni trgovci heroina u evropi.
-
kiligonzales
#35946 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako ti treba knjiga tih vrsta podijelicu ti maksuz tovar knjiga njihovih historicara i tih momenata sizofrenije tipa "Srbi narod najstariji", "Verujem u boga i srpstvo", "Nova srbija i Srboslaveni" i td...Kejn wrote:Ovo mi je smiješno kod Srba hoće da budu i veliki Slaveni koji su došli na ove prostore a onda hoće da budu i nekakvi starosjedioci uporedo? Mislim klasičan slučaj šizofrenije.
- ettakoto
#35947 Re: Dešavanja u Srbiji
Оdgovorio ti čovjek. Mada ja kontam da si možda bio ironičan.Chmoljo wrote:toliko uspješni da trbuhom za kruhom idu raditi na fening gdje stignu.Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze
U koje god stablo umjetnosti, nauke, kulture, ekonomije, istorije uperiš tamo nećeš naći Albanca koji je nešto značajno uradio...
- jao_situacije
#35948 Re: Dešavanja u Srbiji
od ameba.
a ona jedna kaže kosovo je pupak planete zemlje

a ona jedna kaže kosovo je pupak planete zemlje
- Chmoljo
#35949 Re: Dešavanja u Srbiji
ma ne mogu na rende kora.kiligonzales wrote:Dobro sad Chmoljo, omalovazavas albansku dijasporu, jaca je od ove nase more puta po uticaju. Istina jeste da su Albanija i Kosovo u sosu, ali svakako u Albaniji sve sto se sagradi nakon onakvog rezima Envera Hodze je progres, eto koliko ih je isti unazadio, da ih vise zivi van Albanije, pa i Kosova nego u njima.
Na kraju to je svojstveno gotovo svim drzavama ex. yu.
i ta snaga dijaspore dobrim dijelom je zasnovana na ilegalnim radnjama. ali što se tiče tog rada na fening, ne mora biti ni potcjenjivanje, nego respekt radne discipline. moj lokalni pekar otvori u 6, zatvori u 12. uvijek je tu, nikad bolestan, ili u kediju, ili u pekari. radi ko mrav.
ali pričati o tome da su uspješni jer imaju parče teritorije, a mi eto nemamo, jer im je murija malo namlatila provokatore i zbog toga ih dizati u nebesa je izrazito infantilna priča. pogotovo kada se uporedi sa npr. Hrvatskom, koja je i kao zemlja sa još mnogo unutrašnjih problema, svjetlosnim godinama odmakla od Albanije, a pogotovo Kosova.
- Chmoljo
#35950 Re: Dešavanja u Srbiji
ja opet ne mogu vjerovati da iako ima sve zapisano ti opet lažeš.Kejn wrote:Pa ti si potego priču o nekakvim bijednim Albancima koji rintaju za fening. Inače pristalice "ljevice" pate od zablude da živimo dalje u Jugoslaviji sa komšijama Albancima nad kojim i dalje vlada Enver Hodža i nekakvog kompleksa superiornosti. Ne znam na čemu temeljiš to samopouzdanje ovo je 2018-ta Albanija je po mnogim parametrima ispred nas.
I to što imam Famitra na avataru ne znači da sam Fatmir niti da se slažem sa svim što Fatmir zastupa.
ja nisam potegao priču, nego ti odgovorio na tvoju konstataciju na nivou djeteta u predpubertetskoj fazi.
i još podmećeš.
ma ti si Fatmir.