English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

B6Redhell

#35901 Re: English Premier League

Post by B6Redhell »

Brutalan ovaj MU. Frank slabo ove poredo totalno.
Logovan

#35902 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Rastavljanje plavaca na proste faktore.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#35903 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

gegemu, feck chelski
ljevoruki

#35904 Re: English Premier League

Post by ljevoruki »

Chelsea ce ispast’ ove sezone. :D
Better Man

#35905 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Milina gledati utakmicu u 4K rezoluciji. Kraj. Odlično za početak sezone.
AmiĐa_Idriz

#35906 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

1. City
2. Liverpool
3. Tottenham / Manchester United /Arsenal
4. - II -
GandalfSivi

#35907 Re: English Premier League

Post by GandalfSivi »

Ima ovdje bas simpa komentara, smijesno sada citati :)
Korovjev

#35908 Re: English Premier League

Post by Korovjev »

Dobar početak Mutd i dalje imaju odličnu kontru i tranziciju što je i logično s obzirom na tip igrača u sredini, napadu. Sad su očigledno i učvrstili odbranu pa im se ta kontra lakše otvara. Za neke veće domete moraju srediti, uigrati sredinu da im se ne desi opet da im dođu Wolvesi i igraju ševe sa njima na Old Trafordu pola tekme. I dalje nisam siguran u ovu dvojicu naprijed a ne vidim da tu imaju još nekog.
Chelsea zanimljiv, sa katastrofalnom odbranom i branjenjem kontre. Samo se nadam da će Lampard brzo odustati od Barkleya kao igrača oko kojeg se vrti igra u napadu jer se radi o igraču za druge lige. Ima ovog Pulisica, i ovaj neki drugi mladi što je počeo, pa nek sa njima proba. Ne znam i šta je filozofija sa početnom postavom bez Kantea, što je i rezultiralo da im ovi slažu kontre kako hoće. Jorginho je dobar ali pokazalo se još prošle sezone da ne može sam biti defanzivni vezni jer je spor. Nezgodno je i što nema pravu kvalitetnu špicu nego ili mladi nedokazani ili polovnjaci tipa Giroud, Pedro. Elem kako sam očekivao solidno su odigrali.
ZyzzSar

#35909 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

Korovjev wrote:Dobar početak Mutd i dalje imaju odličnu kontru i tranziciju što je i logično s obzirom na tip igrača u sredini, napadu. Sad su očigledno i učvrstili odbranu pa im se ta kontra lakše otvara. Za neke veće domete moraju srediti, uigrati sredinu da im se ne desi opet da im dođu Wolvesi i igraju ševe sa njima na Old Trafordu pola tekme. I dalje nisam siguran u ovu dvojicu naprijed a ne vidim da tu imaju još nekog.
Chelsea zanimljiv, sa katastrofalnom odbranom i branjenjem kontre. Samo se nadam da će Lampard brzo odustati od Barkleya kao igrača oko kojeg se vrti igra u napadu jer se radi o igraču za druge lige. Ima ovog Pulisica, i ovaj neki drugi mladi što je počeo, pa nek sa njima proba. Ne znam i šta je filozofija sa početnom postavom bez Kantea, što je i rezultiralo da im ovi slažu kontre kako hoće. Jorginho je dobar ali pokazalo se još prošle sezone da ne može sam biti defanzivni vezni jer je spor. Nezgodno je i što nema pravu kvalitetnu špicu nego ili mladi nedokazani ili polovnjaci tipa Giroud, Pedro. Elem kako sam očekivao solidno su odigrali.
chelsea je puno bolje odigrao utakmicu nego sto rezultat sugerise, i sva statistike je u korist chelsea, 7 udaraca u okvir gola za manchesterova 5, jedna stativa, jedna precka, ali jednostavno previse propusta u odbrani i glupo skrivljen penal; treba uzet u obzir da fale 4 bitna igraca u ekipi, rudiger najbolji defanzivac, rlc najbolji ofanzivni vezni, kante se tek vraca nije dovoljno spreman da pocne utakmicu, i odoi koji je isto potencijalno igrac za prve postave odsutan jos barem mjesec dana;
al stvarno se machester mora pohvaliti, stabilna odbrana bez gresaka, trkacki su fenomenalni, dobro rade kontre
2-1 bi neki realan rezultat bio
perscitus

#35910 Re: English Premier League

Post by perscitus »

Upravo to. Nije Chelsea toliko los niti United toliko dobar koliko rezultat govori. Do tog penala igrali su lijepo, napadacki ali je neshvatljivo da toliko klonu duhom nakon penala. Svi golovi su dosli zbog individualnih gresaka, pocevsi od Zume do veterana Azplicuete. Frank forsira pocetak organizovanja napada na posjed zadnjih cetiri u liniji, cak i sa Derbyem kad je igrao protiv protivnika koji se fokusirao na odbranu malo je koristio centralne vezne za protok lopte ka posljednoj trecini vec su bili izrazito defanzivni vezni. Zato i mene cudi sto je Jorginho igrao umjesto Kantea. Dakle, zadnja 4 moraju biti dobra na lopti kako bi prenijeli loptu po bokovima a za taj sistem Zouma definitvno nije jer je nervozan i nesiguran za takav tip igre .Dalje, igra ovisi o krilima koji moraju iskoristiti prostor u unutrasnjosti koji bi im pravili vezni igraci sto je svima jasno da takve zadatke Pedro i Barkley ne mogu izvrsavati. To se pogotovo desavalo kada Emerson nije mogao pronaci Barkleya jer je ovaj poziciono katastrofalan, a Emerson suterski jos gori jer se iz helikoptera vidi njegovo predugo namjestanje na lijevu nogu. Kao lijevi bek koji se ne osjeca komotno da igra desnom a na golu je jedan De Gea, onda udarac mora otici u blizi ugao (sto cijeli stadion vidi pola minute prije suta) ili ako se igrac potrudi onda u najboljem slucaju po sredini. Sto je presmijesno raditi u EPL kad protivnik ima golmana poput Davida. Zato je i hvatao cesto zivu loptu, kao i Pedrove jadne pokusaje. Bice to mnogo bolje, Lampard ima znanje, jos kad se vrate Loftus Cheek, Hudson Odoi pa i Willian te kad se i Pulisic uigra moglo bi biti nesto od Chelsea. Lijepo bi ih bilo vidjeti na terenu sa ovom omladinom kao Mount i Abraham. Drago mi je zbog Lamparda, zeli mlad i atraktivan tim, ima navijace iza sebe, samo se bojim Romana jer covjek mora oprati pare na kraju sezone.
AmiĐa_Idriz

#35911 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

To je to, malo prestrog rezultat za Chelsea. Nisu toliko loši bili, pogotovo prvo poluvrijeme ali neiskustvo prema naprijed je rezultiralo nulom na semaforu za njih. Recimo, jedan Fabregas juče bi značio makar jedan gol u mreži Davida u prvom, što će reći da su iskusniji malo zakazali (Pedro).

Bilo je dosta naznaka onoga što Lamps želi postaviti i mislim da će to na dobro izaći kroz vrijeme, jednostavno im je prerano mislim došla ovakva utakmica na ovakvom terenu. Mada će sredinu morati stegnuti, ovo sa Kovačićem i Jorginhom zajedno samim ne ide, naprijed ne pružaju dovoljno naboja a nemaju agresivnosti zrna dovoljno za defanzivne zadatke. Kante svakako kad se vrati sve će to drugačije biti.
Better Man

#35913 Re: English Premier League

Post by Better Man »

ZyzzSar wrote:
Korovjev wrote:Dobar početak Mutd i dalje imaju odličnu kontru i tranziciju što je i logično s obzirom na tip igrača u sredini, napadu. Sad su očigledno i učvrstili odbranu pa im se ta kontra lakše otvara. Za neke veće domete moraju srediti, uigrati sredinu da im se ne desi opet da im dođu Wolvesi i igraju ševe sa njima na Old Trafordu pola tekme. I dalje nisam siguran u ovu dvojicu naprijed a ne vidim da tu imaju još nekog.
chelsea je puno bolje odigrao utakmicu nego sto rezultat sugerise, i sva statistike je u korist chelsea, 7 udaraca u okvir gola za manchesterova 5, jedna stativa, jedna precka, ali jednostavno previse propusta u odbrani i glupo skrivljen penal; treba uzet u obzir da fale 4 bitna igraca u ekipi, rudiger najbolji defanzivac, rlc najbolji ofanzivni vezni, kante se tek vraca nije dovoljno spreman da pocne utakmicu, i odoi koji je isto potencijalno igrac za prve postave odsutan jos barem mjesec dana;
al stvarno se machester mora pohvaliti, stabilna odbrana bez gresaka, trkacki su fenomenalni, dobro rade kontre
2-1 bi neki realan rezultat bio
Jalove statistike. Šta im vrijedi što su sve statistike na njihovoj strani bile kad su jalove i bez rezultatata. Jedino mjerilo su golovi, a njih je Manchester dao 4. Dakle Manchester je imao lošije statistike, ali one su bile uspješne, a ne jalove kao kod Chelsea. To vam je kao da se jedan muškarac hvali kako je 4 puta imao u jednom danu seksualni odnos s partnericom, ali ni jednom je nije uspio zadovoljiti, tj. dovesti do vrhunca, a drugi muškarac imao samo jedan seksualni odnos s partnericom u danu i zadovoljio je, tj. doveo je do vrhunca. Nije sve u statistici.
°u°

#35914 Re: English Premier League

Post by °u° »

Naletiće zato na ekipe koje znaju iskoristit ponuđeno.

A igru ManUa ne bih baš poredio sa zadovoljivanjem žene. Prije da mu se omaklo da zbari 4 koke, ali sexa se neće sjećati ni jedna, možda samo on. Ostaće mu samo cifra koliko ih je zbario :mrgreen:
Better Man

#35915 Re: English Premier League

Post by Better Man »

°u° wrote:Naletiće zato na ekipe koje znaju iskoristit ponuđeno.

A igru ManUa ne bih baš poredio sa zadovoljivanjem žene. Prije da mu se omaklo da zbari 4 koke, ali sexa se neće sjećati ni jedna, možda samo on. Ostaće mu samo cifra koliko ih je zbario :mrgreen:
Malo si pogrešno razumio oko zadovoljavanja žene. Muškarac koji je imao sex sa 4 žene u jednom danu, ali nije uspio da je zadovolji, tj. dovede do vrhunca je Chelsea, a Manchester je muškarac kojem je samo jedan seksualni odnos bio dovoljan da zadovolji ženu, tj. dovede je do vrhunca. Sve u svemu Manchester je odlično iskoristio svoje šanse i zasluženo pobijedio. Za početak sezone fenomenalan rezultat. Vidjet ćemo šta će donijeti nastavak sezone. Nadam se da će biti još bolji i da im se neće dešavati dječje bolesti.
MarlboroGold

#35916 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Ako ništa makar dobar rezultat za samopouzdanje.
Gandalf

#35917 Re: English Premier League

Post by Gandalf »

Temu spojiti sa temom " Erotika i barenje treba " :lol:
Korovjev

#35918 Re: English Premier League

Post by Korovjev »

Skroz loše poređenje Boljeg Čovjeka prije svega jer je u direktnoj koliziji sa Fata je Fata al dva put je dva put.
No slažem se sa ostatkom njegovog posta da se računa krajnji rezultat a ne statistika. Ali ako usporedimo igru Mutd u prvom kolu sa igrom Citija ili Livea čini mi se da je Mutd još daleko od nivoa igre ova dva tima koji su prvo kolo odigrali kao i prošlu sezonu kao mašine. Što je i logično kad uzmeś u obzir da su dvije trećine sredine Mutd Pereira i Mctominay.
°u°

#35919 Re: English Premier League

Post by °u° »

Better Man wrote:
°u° wrote:Naletiće zato na ekipe koje znaju iskoristit ponuđeno.

Malo si pogrešno razumio oko zadovoljavanja žene. Muškarac koji je imao sex sa 4 žene u jednom danu, ali nije uspio da je zadovolji, tj. dovede do vrhunca je Chelsea, a Manchester je muškarac kojem je samo jedan seksualni odnos bio dovoljan da zadovolji ženu, tj. dovede je do vrhunca. Sve u svemu Manchester je odlično iskoristio svoje šanse i zasluženo pobijedio. Za početak sezone fenomenalan rezultat. Vidjet ćemo šta će donijeti nastavak sezone. Nadam se da će biti još bolji i da im se neće dešavati dječje bolesti.
Razumio sam ja tebe, samo je moje viđenje igre nešto drugačije. Ja vidim da Chelsea nije uopšte imao priliku za sex. Pogrešna riječ u pogrešno vrijeme (stativa, prečka...) i ode koka drugom, a plavcima ostade samo navlačenje mahune :lol:
ManU je po meni kako sam napisao zbario 4 koke ali sexa (utakmice) se neće neće sjećat ni koke, a vala ni ebač. Ostaće samo brojka, ili kako kažu računaju se samo rezultat i bodovi :mrgreen:
ZyzzSar

#35920 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

FIFA za isti prekrsaj za koji je Chelsea dobio transfer ban kaznila City novacnom kaznom od 370k :-)

Jose Mourinho: There is a campaign against Chelsea (2014)
Po x-ti put se pokazuje kao istina
AmiĐa_Idriz

#35921 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

ZyzzSar wrote:FIFA za isti prekrsaj za koji je Chelsea dobio transfer ban kaznila City novacnom kaznom od 370k :-)

Lik kojeg je FIFA poslala da vodi istragu protiv Citya je neka čivija u istom tom Cityu. To ko da pošalješ Radeljaša da ispita nepravilnosti, mito i korupciju u svojoj građevinskoj firmi.
drug_profi

#35922 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Pa pretpostavljam da ce Chelsea sad da anagzuje pravne zastupnike da im se ponisti kazna i plati odsteta.
Korovjev

#35923 Re: English Premier League

Post by Korovjev »

ZyzzSar wrote:FIFA za isti prekrsaj za koji je Chelsea dobio transfer ban kaznila City novacnom kaznom od 370k :-)

Ne ulazeći sad u priču oko ovih kazni, ali ne znam da li Mourinho može bilo koga trenirati a da ne ne izjavi barem dva put mjesečno there is a campaign againat us. Čudi me da sad ne izjavi isto za Bein, Sky ili gdje sad već komentariše. Njegov način rada i motoviranja tima (sami protiv svih), nemam problem sa tim, samo ne treba sad te izjave uzimati preozbiljno.
ZyzzSar

#35924 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

AmiĐa_Idriz wrote:

Lik kojeg je FIFA poslala da vodi istragu protiv Citya je neka čivija u istom tom Cityu. To ko da pošalješ Radeljaša da ispita nepravilnosti, mito i korupciju u svojoj građevinskoj firmi.
uz to godinama izbjegavaju kaznu zbog financijskog fair playa na neku foru iako su haman svaku godinu pod istragom
transfer balans zadnjih 5 godina [€]:
2019/2020 -97mil
2018/2019 -23mil
2017/2018 -219mil
2016/2017 -172mil
2015/2016 -137mil
perscitus

#35925 Re: English Premier League

Post by perscitus »

Frank za Kantea:
I'm very aware of how important he is for us as a player. He also picked up another small injury in the game, which is a danger if you try and bring players in, so we are assessing that
Jel on normalan? Ocajno najpotrebnijeg igraca uvodi u igru pola sata prije kraja vec izgubljene utakmice(pri rezultatu 3-0) rizikujuci da ga izgubi na duze staze!? Zatim, za svoj sistem protoka lopte koji koristi odluci da proda jednog Luiza minut do dvanaest!? Ne znam, djeluje mi inteligentno, razumije igru ali ima i taj cockney mentalni sklop....

A ovo za ban i City, mislim da su odgovori na to daleko od nas i fudbala. Uloge drzava iz kojih vlasnici dolaze i njihove sadasnje veze sa Englezima diktiraju tempo. Sa jednima se ispod stola trguje vec neko vrijeme, a drugi su na nisanu. Barem za sada. Ali nema brige, fudbal je, neimastina stvara umjetnost.
Post Reply