Dešavanja u Srbiji

Kejn

#35901 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kejn »

ettakoto wrote:
Kejn wrote:Koljevka Srbije je Raška a ne Kosovo to valjda znaš iz Historije za 4 razred Osnovne. Prva patrijaršija je prvo ustanovljena opet u Raškoj a tek kasnije je sjedište prebačeno na Kosovo u 13. vijeku. Vaš problem je mitlogija. Kod Hrvata isti problem, evo sada sve više i više govore da je Bosna koljevka Hrvata od kako su im naši dozvolili da se jednom u par godina popnu na Bobovac i teferiče i prave cirkus i budale od sebe....

Na mitologiji se ne može graditi budućnost. To se valjda najbolje vidi na Kosovu.
Tvoja percepcija je da je to mitologija, ne mislim te ubjeđivati. Iznio sam ti relevantan detalj i tu se priča završava. Imaš pravo da vjeruješ u što želiš, ali je pomalo degute govoriti pravoslavcima da im je Pećka patrijaršija dio mita, a stotine manastira slučajno postavljene građevine.
Sjedište Srpske pravoslavne crkve je bio Monastir Žica u Rašu tek je sredinom 13. vijeka prebačeno u Peć. Toliko o tvojim detaljima.
General War

#35902 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Kejn wrote:
akaunt wrote:Dragi moj Generalu Waru.
Jesi li ti primjetio kad diskutujes sa tvojima .
Nije on naš on je vaš
Tamam posla da budem Vas, da se pomjerim s mjesta :mrgreen: pupupu.
General War

#35903 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

kiligonzales wrote:
LBVIEW wrote:Evo nam i najveceg pravednika foruma, demokrate i kozmopolite. :mrgreen: Mani se jeftine patetike, budi musko pa ponovi one "epitete" o Bosnjacima zbog kojih si popusio ban. :izet:
A jes' vidio kako nema vise "dobrih" Bosnji punih razumijevanja, obzira i tolerancije - ubili ste ih u zadnjem ratu.
Jel to govoris meni ili Generalu? :D
Ja se nesjecam da sam popusio ban o forumskim ovijem bo0snjacima. :|
bh.tornjak

#35904 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

hljeba i igara se nastavlja:

"Đurić na Kosovo ušao dan ranije?
Potpredsjednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ušao na Kosovo dan prije nego što je uhapšen, prenose danas prištinski mediji.
"Ðurić je, zapravo, na Kosovo ušao dan ranije, prema posljednjim informacijama koje sam primio, a u međuvremeu je pokušavao da dobije dozvolu za posjetu Kosovu. U trenutku kada je njegova kancelarija podnijela zahtev, on je već bio na Kosovu", rekao je Hodzaj."
agim.

#35905 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

radostan dan wrote:napisa čovjek čitav traktat o tisućljetnom pravu na kosovo, a prvi spomenik kulture izgrađen na kosovu - bista bilu klintonu.
onaj drugi strepi - šta bi bilo da u makedoniji ima više srba... :D , i još kaže - nađi mi jednog srbina od 1912. pa u rikverc, na kosovu.
uzgred, aleksa, pozdravio te kiro. onaj drugi dio tvog nika (mkd) sam izostavio, čekam da se dogovorite sa grcima i ovom dvojicom kako ćete se zvati. :zoka:

jbt...i još se ovaj erotičar raspravlja sa njima... :mrgreen:

:sax: :sax: :sax:
Fanatazije sa strane ostavljaj , i ono hi hi ha ha po vasem obicaju uopotrebljavate samo tada kada nemate vise sta i kako lagati ! Vec poznato ..
Da bi mi potjerali miliona Srba , kao sto je slucaj u NISU , LESKOVCU , KURSUMLIJE ,VRANJE , KOSOVA , MAKEDONIJE itd , sta bi vi danas pisali o nama ?
Jos jednom , vi nemate nacionalnu historiju !
Vi ste od Pravoslavnu Religiju napravili srpsku naciju , uzmi primjer od Cara Dusana i sve ce ti biti jasno .

- Kosovo ste okupirali , zato pisu i dokazu vasi navjeci velikani srpske nacionalnosti .
horkesh

#35906 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Samo vas gledam...

Image

Image
ettakoto

#35907 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ettakoto »

Kejn wrote:
Sjedište Srpske pravoslavne crkve je bio Monastir Žica u Rašu tek je sredinom 13. vijeka prebačeno u Peć. Toliko o tvojim detaljima.
To nigdje ne sporim. Ali to nema veze gdje je bilo sjedište, sa činjenicom da Kosmet jeste duhovna kolijevka pravoslavnog življa na ovim prostorima.
horkesh

#35908 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

ettakoto wrote:
Da je to bio unutrašnji sukob, veliko je pitanje da li bi Albanaca ostalo više od 10%. Ali to su već teze šta bi bilo kad bi bilo.
Nema potrebe za ŠBBKBB, kad znamo šta jeste bilo - srpske snage su svojevremeno potjerale nekih 650.000 hiljada Albanaca s Kosova, prije NATO intervencije.

Uzimajući primjer BiH, ne bi Albanaca ni 10 posto ostalo.

Drugi je par rukava što Srbe, većinom, uopšte ne zanima šta Albancima, Kosovarima, znači Kosovo.
ettakoto

#35909 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ettakoto »

To je na tragu onog da na Kosmetu 99-te živi 2 miliona ili?

Interesantno i u FBIH danas nema 600k Srba... tom logikom, vjerovatno su protjerani...
ultima_palabra

#35910 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Sta je to Kosmet?
daddy-kool

#35911 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by daddy-kool »

Maraschino wrote:
Vučić: U rečima Putina sam osetio najviši stepen podrške
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1374724

To ne moras ni da kazes, vec vidjeno u C.Gori, Makedoniji a sada ste vi na redu.

Puna podrska Putinu. :thumbup:
Nazvo Putina, nazvao Lukašenka :D , "razmatrao da pošalje vojsku na Kosovo". :D :thumbup:

Samo da Rusi dođu airliftom i da kroz Dunav provuku nosač Kuznjecov, s400 da se instalira, u Niš stacionirati partizansku i rusku eskadrilu, i eto ga Kosovo. Kakva Sirija kakvi bakrači. :izet:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35912 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

KOSovo - METohija.
BHCluster

#35913 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by BHCluster »

horkesh wrote:Samo vas gledam...

Image

Image
Sta ovo igraju ARMA 3?
horkesh

#35914 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

ettakoto wrote:To je na tragu onog da na Kosmetu 99-te živi 2 miliona ili?

Interesantno i u FBIH danas nema 600k Srba... tom logikom, vjerovatno su protjerani...
Ne, to je na tragu onoga da su Srbi Albance masovno ubijali i protjerivali kako bi konačno riješili "kosovski problem", što je dokazano na sudu. Hladnjače i tako to.

Ukratko, poznato je kako Srbi rješavaju "unutrašnje probleme" s drugim populacijama na teritorijama na koje Srbi imaju pretenzije. Kamom i potpunim zatiranjem. Srbi, kao narod, nisu u stanju da žive s drugima ako ne mogu da im nametnu svoju volju. Na primjer, Kosovo, ja još nisam nigdje ni vidio, ni čuo, ni pročitao, da neki Srbin kaže "pa hajde da ponudimo Albancima federalnost, konstitutivnost, autonomiju"... Jok, svi Albanci su teroristička banda. A zna se kako se Srbi obračunavaju s "teroristima" :-)

Srbi iz FBiH su mahom dobrovoljno prešli u RS kako ne bi, nedobog, morali da žive pod drugima jer onda se ne bi jedino njihova pikala. Ali dobar pokušaj, dobar :thumbup:
GeeTnT

#35915 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GeeTnT »

Bravo...video koji treba svakodnevno reprizirat.
kiligonzales

#35916 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

ettakoto wrote:Primjećujem da ovdje ima poprilično onih čiji su aršini različiti od teme do teme.

Kažu neki šta za Srbe predstavlja Kosovo i Metohija. Kolijevku. Doslovno. Sve ono važno duhovno se nalazi na tom području, stotine crkava i manastira odakle je nastajalo sve ono značajno za razvoj i opstanak naroda. U prevodu, ono što je Kosmet za Srbe za muslimane je Meka i Medina. I tu se završava ta priča koliko je važno i zašto je važno.

Pa kažu onda ljudi, ali danas je tamo Albanaca više od 90%... Istina. Ali tako nije bilo prije par vijekova. NIti devedesetih. Nakon protjerivanja srpskog stanovništva oni su ostvarili tu maksimu. Dobili dio teritorije zato što se to poklopilo sa američkim interesima. To je isključivi i jedini razlog. Veliki odlučuju o malima.

Da je to bio unutrašnji sukob, veliko je pitanje da li bi Albanaca ostalo više od 10%. Ali to su već teze šta bi bilo kad bi bilo.

I ranije je bilo kolonija, a Kosmet je danas upravo to.

I to mogu postati i brojne druge regije u svijetu. Doslovno kolonije. Nisam siguran da bi nama u BiH odgovaralo da najednom izgubimo dio teritorije koji će postati nečija kolonija. Mislim da bi tada znatno više razumjeli šta se to i kako dogodilo sa 13% srpske teritorije.
Sta znaci kolijevka? Kolijevka cega ? Pravoslavlja ili Srbije? Kosovo se ne moze porediti sa Mekom i Medinom jer se svi pravoslavci ne okrecu prema Kosovu. Usporedba jednostavno ne stoji, niti se srpske crkve grade okrenute ka Kosovu kako bi se Srbi molili Bogu i svecima, okrecuci se ka tome smjeru.

Ni Amerike nije bilo prije par vjekova, tamo su zivjeli indijanci, okolnosti se mjenjaju na mnogim prostorima vremenom, nestaju stare i nastaju nove drzave, ali danas za razliku na srednji vijek i 19. pa i polovicu 20. stoljeca, imamo nesto sto se zove medjunarodno pravo, ljudska prava i tekovina su savremene civilizacije, pa se shodno tome valjda i vladamo. Ono sto se pokusava prometnuti kroz srpsku politiku prema Albancima jeste taj pogled da oni Srbima nisu ravnopravni, pa se promice prica da su Albanci koji su s druge strane brda zivjeli negdje drugo kad su Srbi imali drzavu, a ne s druge strane Prokletija, kao da ni oni sami nisu bili dio Bizantije ni narod koji nema svoju historiju na ovome prostoru sve za rad teritorijalnih pretenzija Srbije. Nema etnickih cistih drzava, niti ce ih ikada biti. Srbija kosovskim Albancima nikad nije dala sansa da u njoj budu jednaki od povratka Kosova srpskoj drzavi ratovima od odlaska Osmanlija.

Nebi zivi priznali da je prica o gubitka Kosova samo mainstream patetika koju vladajuca politika mantra ne zbog srpskih spomenika kulture na Kosovu i Srba tamo, vec zbog gubitka energetskih potencijala Trepce jer da je tako, vec davno bi se zbog paljevine crkava po Kosovu digli u rat jos 2004. godine, pa i po cijenu padanja glava. Svakako vam Kosovo sa 2 miliona Albanaca u Srbiji nije odgovaralo, kao sto ni Albancima nije odgovaralo da im manjina na Kosovu kroji kapu.
kiligonzales

#35917 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

General War wrote:
kiligonzales wrote:
LBVIEW wrote:Evo nam i najveceg pravednika foruma, demokrate i kozmopolite. :mrgreen: Mani se jeftine patetike, budi musko pa ponovi one "epitete" o Bosnjacima zbog kojih si popusio ban. :izet:
A jes' vidio kako nema vise "dobrih" Bosnji punih razumijevanja, obzira i tolerancije - ubili ste ih u zadnjem ratu.
Prvi put sam trajni ban dobio jer sam zajebavo zenske s foruma na jednoj temi, nije im se svidjelo moje misljenje o nekim musko zenskim temama, a drugi trajni ban pod drugim nikom sam dobio zbog pripucavanja sa ovima iz najdominantnije nase partije u FBiH. Jbg, razlicita osjetljivost prema pitanjima koja se ticu drzave i tome kako joj sami skodimo.

A ovaj od 15 dana sto mi ga je Cmoljo dao dobio sam jer sam nazvao Balijama ove sto brane vladajucu garnituru, sto ne vide dalje od svoga nosa, pa im je svaki socijalni bunt neke ugrozene kategorije u FBiH politicki motiviran, konkretnije rasprava je dobila na emociji zbog toga kako se trenutna vlast ophodi prema borackoj populaciji koju sam branio, dok su je drugi napadali sto protestuju na takav nacin blokadom saobracajnica .
kiligonzales

#35918 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

horkesh wrote:Samo vas gledam...

Image

Image
Ovaj novinar paljanske S kanala ce ih tek upropastiti. :D

LBVIEW

#35919 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

General War wrote:
kiligonzales wrote:
Ni jednom ni drugom.
Ima jedan sto se nanovo registrovao. :D
jazzer

#35920 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jazzer »

kiligonzales wrote:Prvi put sam trajni ban dobio jer sam zajebavo zenske s foruma na jednoj temi, nije im se svidjelo moje misljenje o nekim musko zenskim temama, a drugi trajni ban pod drugim nikom sam dobio zbog pripucavanja sa ovima iz najdominantnije nase partije u FBiH. Jbg, razlicita osjetljivost prema pitanjima koja se ticu drzave i tome kako joj sami skodimo.

A ovaj od 15 dana sto mi ga je Cmoljo dao dobio sam jer sam nazvao Balijama ove sto brane vladajucu garnituru, sto ne vide dalje od svoga nosa, pa im je svaki socijalni bunt neke ugrozene kategorije u FBiH politicki motiviran, konkretnije rasprava je dobila na emociji zbog toga kako se trenutna vlast ophodi prema borackoj populaciji koju sam branio, dok su je drugi napadali sto protestuju na takav nacin blokadom saobracajnica .
Zboh takvih kao ti Chmoljo mora raditi prekovremeno :)
ettakoto

#35921 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ettakoto »

horkesh wrote:

Ne, to je na tragu onoga da su Srbi Albance masovno ubijali i protjerivali kako bi konačno riješili "kosovski problem", što je dokazano na sudu. Hladnjače i tako to.
Kojem sudu?

Da su se Srbi htjeli riješiti Albanaca, to bi bilo urađeno za nekoliko dana. Uostalom Šešelj (čiji radikalizam nikada nisam podržavao) je i sam tvrdio koji su to načini, ipak, niko ih nije proveo.

Albanci su danas smješni u svakom smislu, a da ne govorim tada. Narod u kojem još uvijek postoji krvna osveta. Međusobno se progone, ubijaju. Zaostali, ali doslovno. To je možda šovinistički, ali je tako. Upoznao sam ih par prošle godine u Beču. Nisam mogao vjerovati koliko zapravo oni ne znaju. Ne mislim na politiku i odnose Srbi vs Albanci, već uopšteno o kulturi, modernom dobu, gospodskom ponašanju. Da li će ih Austrija i zapadne zemlje asimilirati i učiniti evropljanima, to ćemo vidjeti.

Zato kažem, pregrubo se ovdje koriste te floskule o progonu. A potom, se jedna stvar zove progonom, a druga ne. Što se kaže na svoju vodenicu se miln tjera.
LBVIEW

#35922 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

E jebi ga, vojvodo, samo sto za jedne imaju presude, a za druge ne. ;-) Ah, znam zavera CIA-e, Vatikana i tako to. :mrgreen:
http://www.icty.org/en/press/five-senio ... -acquitted
Young Erotica

#35923 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

agim. wrote: Fanatazije sa strane ostavljaj , i ono hi hi ha ha po vasem obicaju uopotrebljavate samo tada kada nemate vise sta i kako lagati ! Vec poznato ..
Da bi mi potjerali miliona Srba , kao sto je slucaj u NISU , LESKOVCU , KURSUMLIJE ,VRANJE , KOSOVA , MAKEDONIJE itd , sta bi vi danas pisali o nama ?
Jos jednom , vi nemate nacionalnu historiju !
Vi ste od Pravoslavnu Religiju napravili srpsku naciju , uzmi primjer od Cara Dusana i sve ce ti biti jasno .

- Kosovo ste okupirali , zato pisu i dokazu vasi navjeci velikani srpske nacionalnosti .
Alternativa kao i ta albanska pobeda

Image
Last edited by Young Erotica on 29/03/2018 14:32, edited 1 time in total.
General War

#35924 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

horkesh wrote:
Srbi iz FBiH su mahom dobrovoljno prešli u RS kako ne bi, nedobog, morali da žive pod drugima jer onda se ne bi jedino njihova pikala. Ali dobar pokušaj, dobar :thumbup:
Taki su ti srbi, bezze se naljute, a ovi jos ih proglasili ratnim zlocincima sto su ih nagovarali da ostanu pa i pod prisilom, oko konjica, sarajeva, ilijasa, u posavini ( tamo su im dali i posao doduse zenama u umjetnickoj ceti), zapadnoj hercegovini...nemeres sa njima nikako :roll:
Na kosovu ista situacija, zapale im crkve po oslobodjenju, popale im sela i kuce samo da bi im napravili bolje shodno zapadnim standardima urbanizacije..al haj ti to njima objasni.
Kejn

#35925 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kejn »

Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze

Mogu samo dati naklon do poda toj naciji.

Svaka im čast. Zaista jedan od uspješnijih naroda na Svijetu.
Post Reply