Demokratska fronta Željko Komšić

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

starisalko wrote: Sta kaze matematika
i što kaže matematika?
starisalko

#35902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

malakh wrote:
i što kaže matematika?
Kaze da se bez RFahre i KMirse moze
Styling

#35903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

DonieBrasco wrote:Sve i svako ima svoju cijenu pa i ŽK da opet pored svega recenog i viđenog uđe u vlast sa SDA sto znaci da ulazi u vlast sa HDZ, SNSD.
Ali, Dragan Covic je u razgovoru sa nekim zvanicnicima medjunarodne zajednice rekao da ako DF udje u vlast oni ce sve blokirati. Nece DF ni na mapi da vidi.
kmirsad

#35904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
malakh wrote:
i što kaže matematika?
:lol: :lol: :lol: :lol: :kiss:
bunk

#35905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Styling wrote:
DonieBrasco wrote:Sve i svako ima svoju cijenu pa i ŽK da opet pored svega recenog i viđenog uđe u vlast sa SDA sto znaci da ulazi u vlast sa HDZ, SNSD.
Ali, Dragan Covic je u razgovoru sa nekim zvanicnicima medjunarodne zajednice rekao da ako DF udje u vlast oni ce sve blokirati. Nece DF ni na mapi da vidi.
Neka..
Styling

#35906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

bunk wrote:
Styling wrote:
Neka..

i ja kazem..
kmirsad

#35907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Styling wrote:
bunk wrote:
Styling wrote:
Neka..

i ja kazem..
I ja.
Banksy

#35908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Styling wrote:
Hoće, ako, kao prošli put, dobije sve hrvatske pozicije.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

kmirsad wrote:
starisalko wrote:
nemoj to spominjati. sam pomen na kmirsu, našem kolegi kmirsi pritisak skače. haman pa ga vodom zaljevaju.

naravno, od sikiracije da ne uđe u vlast.
Roccohljup

#35910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

napeto....ko na tuti :D :D :D :D
Banksy

#35911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

malakh wrote:
A ulazak u vlast s notornom, lopovskom, propalom i očajnom SDA je dobitak i uspjeh?
bunk

#35912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

:lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

NAPOKON SE OČITUJU
Komšićev DF u narednim satima odlučuje ide li u vlast sa SDA ili ostaje u Bh. bloku

Image

prosli put te naguzisHe... al djaBa vlast je slatka ko droga, kad se navuces nikad se skinut... df vozdra :bih:
Styling

#35914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

pici wrote:
NAPOKON SE OČITUJU
Komšićev DF u narednim satima odlučuje ide li u vlast sa SDA ili ostaje u Bh. bloku

Image

prosli put te naguzisHe... al djaBa vlast je slatka ko droga, kad se navuces nikad se skinut... df vozdra :bih:
Tegoba. S jedne strane mora se oduziti SDA zato sto su mu finansirali kapanju a s druge strane pritisak opozicije i nekih clanova stranke. Kako god okrenes ovo je "lose-lose" situacija.
Maraschino

#35915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Muke moje niko ne zna, cemu li se nadam ja
dokle li cu ovako moja dusa zna, moja dusa zna.

:D
kmirsad

#35916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
malakh wrote:
A ulazak u vlast s notornom, lopovskom, propalom i očajnom SDA je dobitak i uspjeh?
:lol: :lol: :lol:
kmirsad

#35917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:
starisalko wrote:
nemoj to spominjati. sam pomen na kmirsu, našem kolegi kmirsi pritisak skače. haman pa ga vodom zaljevaju.

:lol: Zaboravljaš da je "kmirso", ...od kako je "bez kapi krvi", ali na neprincipjelan način, skinuo SDA s vlasti i formirao prvu poslijeratnu vlast bez SDA... još uvijek na vlasti u TK... i da će tako biti dokle god ga Enko i Guta ne skinu s vlasti... :lol:
kluz franjo

#35918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

https://nap.ba/news/53395
Predsjedništvo DF odlučilo da idu u pregovore o ulasku u vlast
Ako Patria ne laže, ovo su zaključci koji su u DF-u pisani dvije sedmice.
Image
palermo

#35919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Al onako općenito, svi ovi zaključci koji dolaze od raznih stranaka su meni legendarni. Sve me podsjeća na one šibicare koji sklapaju poslove pa ide po onoj " moraš obećati da ćeš ovo, haj reci Allaha ti (ili Tite ti) " onda ovaj drugi kaže "hoću Allaha mi (il Tite mi) " i onda sve u dure.....
Leverage

#35920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Briga za državom, potpuno očekivano, odiše svakim od zaključaka.
JThomas

#35921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

neko je jednom fantastično napisao (generalno za naše političare i budžetsku kastu), ne mogu da se sjetim ko - oni misle da se plate povećavaju povećanjem plata. u tome je sve rečeno u osam riječi. može se primijeniti i na sve druge segmente djelovanja.
criticos

#35922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Zlatni ljiljan u pokušaju uništenja ljevice:

2016 je ignorirao pozive ljevice i nije htio sa zajedničkim kandidatima za načelnike - razvodnjavanjem je pogurao SDA kandidate
2016 je ostao bez pola vijećnika koje je osobno regrutirao i prodao Grad Sarajevo i sarajevske općine - izdaja i prebjezi vijećnika
2017 je samoinicijativno istakao kandidiranje za člana predsjedništva - bez konsultiranja sa ljevicom
2018 je pokušao prodati fol ujedinjenja svih ljevih stranaka pod novom strankom - pokušaj da ukine SDP
2018 je ušao u BH Blok - medijski kontinuirano pljuvao po NS
2019 je zvanično ostao bez svih vijećnika u KS - DF nema više vijećnika u općinskim vijećima
2019 je vršio neviđene pritiske preko medija da BH Blok uđe u pregovore sa SDA - nije uspio udaviti i posljednju opoziciju u državi
2019 je preko Lagumdžije destabilizirao SDP a medijski ogovarao NS da su HDZ krilo - u Dom naroda mu je NS osigurao čovjeka
2019 je rekao da će poštovati odluku BH Bloka - slagao je zvanično

Danas započinje pregovore sa SDA iako je javna tajna da je već popunio UO i NO i direktorske pozicije u državnim i federalnim institucijama.
Današnjim danom se konačno demaskirao i pokazao pravo lice pod izgovorom spasa države. DF Komšić nije građanska opcija i nije ljevica. DF Komšić je SDA privjesak, samootkriveni trojanac ljevice i BH Bloka.
Last edited by criticos on 26/03/2019 14:13, edited 2 times in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#35923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by un1ted »

Proklinjem dan kada sam glas dao Komsicu. Sada bih isti dao Covicu da je 10x veci ustasa.

Mi smo SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJI!
kluz franjo

#35924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Ja očekujem kratke razgovore i brze dogovore.
Malo poređenje "10 principa SDA-HDZ-SNSD" i "8 uslova DF-a".

Euroatlantske integracije:
Princip 1+2+3 SDA/HDZ/SNSD
Prvi navedeni princip jeste poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i njegovih 11 aneksa, uključujući i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.
Poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, kao i elemenata njenog međunarodnog subjektiviteta, drugi je utvrđeni princip.
Nastaviti integracione procese u skladu sa Ustavom i zakonima, usklađujući stavove i interese svih nivoa vlasti u BiH – glasi treća tačka utvrđenih principa.
Uslov 2 DF
U kontekstu euroatlantskih integracija, zalažemo se za provedbu svih ranije usvojenih zakona i strategija Predsjedništva BiH i PS BIH sa ciljem aktiviranja MAP-a, te konačnog članstva BiH u NATO savezu. Također. insistiramo na ubrzanim aktivnostima na sprovedbi mape puta za dobivanje kandidatskog statusa i punopravnog članstva BiH u EU.
Izborni zakon:
Princip 4 SDA/HDZ/SNSD
Implementacija svih presuda domaćih i evropskih sudova koje se odnose na Izborni zakon BiH kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost konstitutivnih naroda i građana te njihovo legitimno predstavljanje na teritoriji cijele BiH, u skladu sa Ustavom BiH.
Uslov 1 DF
U svjetlu najavljenih izmjena ustava BIH i Izbornog zakona BiH zalažemo se za provedbu presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu (Sejdić-Finci, Pilav, Zornić i Šiaku) kojim je BiH naloženo uspostavljanje političkog sistema koji će omogućiti svim građanima BIH da učestvuju na izborima bez diskriminacije na osnovu etničke pripadnosti.
Infrastruktura:
Princip 7 SDA/HDZ/SNSD
Ubrzanom izgradnjom transportne, energetske i digitalne infrastrukture koja je od strateškog interesa za BiH i region, pospješiti privredni razvoj
Uslov 8 DF
Hitno poduzeti mjere za realizaciju masovnih infrastrukturnih javnih radova u oblasti saobraćajnog povezivanja i integracije zemlje uključujući izgradnju energetske infrastrukture u BiH.
Ekstremizam/terorizam, kriminal i korupcija:
Princip 9 SDA/HDZ/SNSD
Osigurati nezavisnost i kompetentnost institucija pravne države za nastavak efikasne borbe protiv svih oblika ekstremizma, organizovanog kriminala i korupcije.
Uslov 6 DF
Insitiramo na rješavanju sigurnosnih izazova, te potpunoj vladavini prava u borbi protiv kriminala, terorizma i opšte korupcije u bh. društvu. U cilju ispunjavanja gore navedenih ciljeva neopohodno je restruktuiranje, redefiniranje i depolitizacija sudskih, tužilačkih i sigurnosnih organa u BiH
julisiz es grant

#35925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by julisiz es grant »

Post Reply