Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

moet-perignon

#35876 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Jimmy McNulty wrote:Treba sad bit isplata regresa pa se kmeči kako je kriza, bla bla bla, samo da se ne isplati. Cigansko-indijska posla.
sad ce skoronikako i nivelacija da objasne. jucerasnja objava medija je bila pretjerana i nepravedna prema mittalu. drzim da je sva ona prasina na snimkama stigla iz Sahare.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#35877 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Nego istina je da je "pukla tikva" između njega i Fuada jer mu nije htio dati tj donirati novac za organizaciju dočeka NG. Priča mi komšija da je to Biju Nair lično pričao po pogonima firme i žalio se zbog pritisaka medija, načelnika, ovih što izdaju okolišne dozvole i stanovnika Tetova. Mi smo kao krivi što je firma u krizi i zbog tih pritisaka kao ne može da usmjeri pažnju da radi na poboljšanju statusa firme i proizvodnje. :lol: Možda ga i mi forumaši ometamo i kočimo razvoj firme :lol:
clio_dci120

#35878 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Bobi wrote:
channel10 wrote:Raskinuti su svima ugovori sa 31.08.19 i potpisuju se novi. Traze opet sve osim ugovora o vlasnistvu stana (cini mi se). Samo ne znam da li smiju traziti kopije vozacke i saobracajne.
Traze na uvid saobracajnu i licnu kartu iako sam ja imao sve(cips, uvjerenje o stanu, kopije svega i svacega ) :mrgreen:
Ma kakvi, to samo tebi traze, da ti udju u trag :D :oops:
moet-perignon

#35879 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Jimmy McNulty wrote:Nego istina je da je "pukla tikva" između njega i Fuada jer mu nije htio dati tj donirati novac za organizaciju dočeka NG. Priča mi komšija da je to Biju Nair lično pričao po pogonima firme i žalio se zbog pritisaka medija, načelnika, ovih što izdaju okolišne dozvole i stanovnika Tetova. Mi smo kao krivi što je firma u krizi i zbog tih pritisaka kao ne može da usmjeri pažnju da radi na poboljšanju statusa firme i proizvodnje. :lol: Možda ga i mi forumaši ometamo i kočimo razvoj firme :lol:
a taman je obecavala ta ljubav, onog proljeca kad je mittal platio fudi promociju kod Hadzifejza u pozoristu. bas me taj prizor razalostio, kao roditelja kad sazna da mu dijete izlazi sa nekim druge vjere. :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#35880 Re: Zeničani

Post by Bobi »

clio_dci120 wrote:
Bobi wrote:
channel10 wrote:Raskinuti su svima ugovori sa 31.08.19 i potpisuju se novi. Traze opet sve osim ugovora o vlasnistvu stana (cini mi se). Samo ne znam da li smiju traziti kopije vozacke i saobracajne.
Traze na uvid saobracajnu i licnu kartu iako sam ja imao sve(cips, uvjerenje o stanu, kopije svega i svacega ) :mrgreen:
Ma kakvi, to samo tebi traze, da ti udju u trag :D :oops:
:lol: da samo vidis kakvim se mahinacijama ljudi sluze...po mojoj procjeni jedno 50 % novca su oni gubili, nema cega nema :mrgreen:
Casual's

#35881 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ovaj što je psovao policiji Sandi Tolić, sin od Marija (Turković ekipa) ?
Shmeker

#35882 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Jimmy McNulty wrote:Nego istina je da je "pukla tikva" između njega i Fuada jer mu nije htio dati tj donirati novac za organizaciju dočeka NG. Priča mi komšija da je to Biju Nair lično pričao po pogonima firme i žalio se zbog pritisaka medija, načelnika, ovih što izdaju okolišne dozvole i stanovnika Tetova. Mi smo kao krivi što je firma u krizi i zbog tih pritisaka kao ne može da usmjeri pažnju da radi na poboljšanju statusa firme i proizvodnje. :lol: Možda ga i mi forumaši ometamo i kočimo razvoj firme :lol:
Najgore je sto je ovaj pritisak radi nekih sitnih interesa a ne stvarna briga za zdravlje i buducnost grada. Mislim da indijska govna s nekim malim parama mogu rijesiti problem sa "zabrinutim" gradonacelnikom. Fazon je samo sto su indijci veca govna kad su pare u pitanju i od nase stoke.

Ovim radnicima sto kmece i lizu indijski supak, porodice oboljelih trebaju isporuciti racune za troskove lijecenja pa nece biti nikakvih problema.

Isto tako sta ce svi ljudi koji imaju zemlju u okolini Mittala a koji bi se mogli baviti poljoprovredom? Ko ce njima platiti stetu sto im je zemlja beskorisna?

Uglavnom kao i uvijek bosanski covjek ne vidi dalje od svoja cetiri zida. Ako je njegov interes doveden u pitanje taj zrtvuje sve zivo samo da bi njegovom supku bilo dobro.
Last edited by Shmeker on 03/09/2019 21:05, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#35883 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:Ovaj što je psovao policiji Sandi Tolić, sin od Marija (Turković ekipa) ?

i ja sam tako cuo
Nivelacija

#35884 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Shmeker wrote:
Najgore je sto je ovaj pritisak radi nekih sitnih interesa a ne stvarna briga za zdravlje i buducnost grada. Mislim da indijska govna s nekim malim parama mogu rijesiti problem sa "zabrinutim" gradonacelnikom. Fazon je samo sto su indijci veca govna kad su pare u pitanju i od nase stoke.

Ovim radnicima sto kmece i lizaju indijski supak, porodice oboljelih trebaju isporuciti racune za troskove lijecenja pa nece biti nikakvih problema.

Isto tako sta ce svi ljudi koji imaju zemlju u okolini Mittala a koji bi se mogli baviti poljoprovredom? Ko ce njima platiti stetu sto im je zemlja beskorisna?

Uglavnom kao i uvijek bosanski covjek ne vidi dalje od svoja cetiri zida. Ako je njegov interes doveden u pitanje taj zrtvuje sve zivo samo da bi njegovom supku bilo dobro.
A zbog čega su pravili kuce u okolini zeljezare?

Pravili kuce prije 50 godina kada je bilo 100 dimnjaka i 5 visokih peci i sad im Mittal kriv koji ulaze u ekologiju za 5 godina kao zeljezara u historiji od 110 godina.

Tad kad je pravio kucu uz kapiju sa 100 dimnjaka sta bio je glup i slijep pa sad odjednom progledao bosanski covjek nakon 100 godina i vidio dimnjak.

Nijedan radnik nije protiv filtera rade se upravo sada i biti ce gotovi do nove godine, radnici su protiv reketarenja firme od lokalne televizije i vlasti. Potrošili su 150 miliona budzeta za 3 godine nemaju marke da plate Hanku, Sasu i Zeljka pa staljinističkim metodama hajmo reketarit.
channel10

#35885 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bobi wrote:
Ja sam ih zvao i covjek mi rece da se donese cips i kopije saobracajne i vozacke.

Znaci ti si bio kod njih i ne trebaju kopije nego samo traze na uvid i to je to?
Bobi
Forum administrator

#35886 Re: Zeničani

Post by Bobi »

channel10 wrote:
Bobi wrote:
Ja sam ih zvao i covjek mi rece da se donese cips i kopije saobracajne i vozacke.

Znaci ti si bio kod njih i ne trebaju kopije nego samo traze na uvid i to je to?
Da ali ponesi ti to sve za svaki slucaj, mene valjda sto znaju ali ne vjerujem, i prije mene ko je bio samo na uvid traze ako si stari korisnik.
channel10

#35887 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ok. Hvala :thumbup:
moet-perignon

#35888 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Nivelacija wrote:A zbog čega su pravili kuce u okolini zeljezare?

Pravili kuce prije 50 godina kada je bilo 100 dimnjaka i 5 visokih peci i sad im Mittal kriv koji ulaze u ekologiju za 5 godina kao zeljezara u historiji od 110 godina.

Tad kad je pravio kucu uz kapiju sa 100 dimnjaka sta bio je glup i slijep pa sad odjednom progledao bosanski covjek nakon 100 godina i vidio dimnjak.

Nijedan radnik nije protiv filtera rade se upravo sada i biti ce gotovi do nove godine, radnici su protiv reketarenja firme od lokalne televizije i vlasti. Potrošili su 150 miliona budzeta za 3 godine nemaju marke da plate Hanku, Sasu i Zeljka pa staljinističkim metodama hajmo reketarit.

ti si xxxxxxxxxxxxx. kada tako govoris za ljude koji zive u jednom naselju, i okrivljujes njih sto su kao krivi, a umjesto da podstices da se sistem mijenja i ide u korist covjeka.
xxxxxxxxxxx.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35889 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:
Bobi wrote:

O cemu ba pricate kakvi ugovori nista ne kontam
notsure

#35890 Re: Zeničani

Post by notsure »

Casual's wrote:Ovaj što je psovao policiji Sandi Tolić, sin od Marija (Turković ekipa) ?
Bahati Dino Pašalić ne zna jesu li bahati Tola i žena mu (u naslovu) ili su bahati policajci (ispod slike) :)

Image
Last edited by notsure on 03/09/2019 19:06, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#35891 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Zatvaraju se stari i ugovaraju novi, provjera usput kako rekoh zbog razno raznih mahinacija :mrgreen: , svako je dobio obavjest uz fakturu.
channel10

#35892 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ponistili su ugovore o zakupu parking mjesta i sad se sklapaju novi. Ko god je imao parking mjesto, mora donijeti navedene dokumente da bi se potpisali novi ugovori.
Sad meni nije jasno da li oni imaju pravo traziti kopije vozacke i saobracajne i to sebi uzeti?
Bobi
Forum administrator

#35893 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Notsure nece ti nesto slika
channel10

#35894 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bobi wrote:Zatvaraju se stari i ugovaraju novi, provjera usput kako rekoh zbog razno raznih mahinacija :mrgreen: , svako je dobio obavjest uz fakturu.
A te mahinacije su upravo oni radili :mrgreen:

Sami sebi u stomak skakali, za sitnu lovu.
skoronikako

#35895 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Komsije izgleda malo lazu. A, mozda I nisu komsije slusale tu pricu.

Najgore je sto ljudi ne shvataju da je interes Zenice da Mittal radi. A oni rade na gasenju Mittala. Prica o tome da se samo trazi ugradnja filtera je laz. Evo I Moet je mnogo puta napisao "da se hoce ugasiti". Takvim ljudima nista nece biti dovoljno, I takvi koriste situaciju u svijetu I rat izmedju KF I Mittala da nanesu smrtni udarac Mittalu.

A opet ponavljam, interes Zenice mora biti da Mittal radi. Ne razvija se Zenica zato sto ima xy zaposlenih u drzavnoj sluzbi, nego radi privatnih firmi. Za ekonomiju Zenice je bitniji jedan Ekro, nego sve budzetlije. A budzetlije misle da ce ostati budzetlije kad se budzet raspadne. Budzet Zenice oko 60 miliona KM, a slucajno AMZ daje svojim radnicima 60 miliona KM. A gdje je tu drugi porez?

AMZ ne treba raditi bez kontrole I ulaganja, ali I ne radi tako. Ulaze, a ima I inspekcija koja se brine za okolis.
notsure

#35896 Re: Zeničani

Post by notsure »

Bobi wrote:Notsure nece ti nesto slika
zapinje Postimage... probaj sad, postavio sam je ponovo
channel10

#35897 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Brate, neka postave sve filtere i da Bog da jos 100 godina ostali u Ze... Ali...
notsure

#35898 Re: Zeničani

Post by notsure »

skoronikako wrote:Komsije izgleda malo lazu. A, mozda I nisu komsije slusale tu pricu.

Najgore je sto ljudi ne shvataju da je interes Zenice da Mittal radi. A oni rade na gasenju Mittala. Prica o tome da se samo trazi ugradnja filtera je laz. Evo I Moet je mnogo puta napisao "da se hoce ugasiti". Takvim ljudima nista nece biti dovoljno, I takvi koriste situaciju u svijetu I rat izmedju KF I Mittala da nanesu smrtni udarac Mittalu.

A opet ponavljam, interes Zenice mora biti da Mittal radi. Ne razvija se Zenica zato sto ima xy zaposlenih u drzavnoj sluzbi, nego radi privatnih firmi. Za ekonomiju Zenice je bitniji jedan Ekro, nego sve budzetlije. A budzetlije misle da ce ostati budzetlije kad se budzet raspadne. Budzet Zenice oko 60 miliona KM, a slucajno AMZ daje svojim radnicima 60 miliona KM. A gdje je tu drugi porez?

AMZ ne treba raditi bez kontrole I ulaganja, ali I ne radi tako. Ulaze, a ima I inspekcija koja se brine za okolis.
Malo ulaže a malo više (u)Laže.
Inspekcija koja naplati par hiljada kazni godišnje? Blago nama što je imamo. Baš se brine, odmah mi je lakše.
Zuhdija ne odgovori ni na jedno pitanje, a onaj mu pajdo s aglomeracije izvali da filteri ne troše struju?
Jbt kakve stručnjake Mital ima, izmislili elektrofilter koji ne troši struju, to je za nobelovu nagradu.
Zuhdija kuka "šta će metalurški institut, metalurški fakultet"... institut od '92 nije nijedan posao uradio u željezari, a na metalurgiju se prijavilo 0 kandidata.
Zuhdija (u)laže da nikad nije vidio privatizacijski ugovor. Evo ga ovdje, bar cifre koje stiču broja zaposlenih: http://ekoforumzenica.ba/novosti/20180816.php

TV Zenica jeste pretjerala s onim prilozima o zagađenju, ali nikad niko ni od novinara ni od jadnika (jadni su jer žive u onom peksinluku) koje su intervjuisali, NIKO nije rekao da treba zatvoriti Mital. To je rekao samo Zuhdija, jer ga je Bidžu platio da to kaže.
Na fejsbuku je bilo komentara da ih treba zatvoriti, ali su to komentari. Bilo je i komentara zaposlenih u mitalu da Ajnu treba ubit, satrat, zapalit, pa niko ne pomišlja to pripisati kompaniji.
Opet izvrtanje teza i opet (u)laganje "ne može preko noći". Jebla vas noć koja traje od augusta 2004.
Koliko je samo Tito za toliko godina napravio pogona u željezari? Kakva je bila 1945, a kakva 1960? Al ne može preko noći
Nivelacija

#35899 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Image

kameni bi rekao smrdi iz mittala, lahko je dok se cijela četa zagadjivaca skriva iza samo jedne kompanije.
moet-perignon

#35900 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Nivelacija wrote:Image

kameni bi rekao smrdi iz mittala, lahko je dok se cijela četa zagadjivaca skriva iza samo jedne kompanije.

smrdi iz mittala. sto ga ti toliko branis? idi onom alternativnom cestom, pa lociraj odakle bjesomucan smrad dolazi.
covjece, kako mozes mirno da spavas?
Post Reply