Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

tabloid

#35876 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tabloid »

Hafis wrote:
Vizionar 1985 wrote:Pa morao se pokopati. Takvo je pravilo.
Ma daj, pa gdje ćeš meni te dječije prosipati.
Ovog ubicu Edinu Gačića što su ga neki dan likvidirali na jedvite jade pokopaše.
A ovog masovnog ubojicu ispratiše k'o gaziju. Što je najgore još uvijek nitko nema muda da postaviti barem neku spomen ploču na stratište u Kazanima, a ubojica na počasnom groblju počiva gdje i prvi predsjednik.
Mislim, prvo treba pomesti ispred svoje kapije, pa onda gledati kakva je u drugog avlija.

Caco od strane Suda nije osudjen,pa tako ne moze se reci da je ratni zlocinac.
furlan

#35877 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by furlan »

tabloid wrote:
Hafis wrote:
Ovog ubicu Edinu Gačića što su ga neki dan likvidirali na jedvite jade pokopaše.
A ovog masovnog ubojicu ispratiše k'o gaziju. Što je najgore još uvijek nitko nema muda da postaviti barem neku spomen ploču na stratište u Kazanima, a ubojica na počasnom groblju počiva gdje i prvi predsjednik.
Mislim, prvo treba pomesti ispred svoje kapije, pa onda gledati kakva je u drugog avlija.

No je gazija.
Hafis

#35878 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

GandalfSivi wrote:
Hafis wrote:
Jah, a to sto smo mi se tog istog kotarisali u vakat, dok vi svoje prvo krijete, pa ispracate, pa docekujete, pa oplakujute k'o heroje, to nista...
Da nije dirnuo u osinje gnijezdo, i sad bi gore reketario.
Hafis

#35879 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

tabloid wrote:
Hafis wrote:

Tako je. Nisu ni Hitler, Musolini, Pavelić, Pol Pot, Idi Amin i mnogi drugi osuđeni, stoga po tvojoj logici nisu ni ratni zločinci.
Imam ti nekih knjiga s pravnog fakulteta, vuku mi se po kući, pa ako hoćeš mogu ti ih donirati, da se ne prosipaš ovdje. Ipak nad djeca čitaju, a krivično pravo ima uvijek isti temelj, tako da nisu zastarile.
GandalfSivi

#35880 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GandalfSivi »

Hafis wrote: Da nije dirnuo u osinje gnijezdo, i sad bi gore reketario.
Jah, posto nemamo drugih primjera. Sve i jedan su isporuceni Hagu haman pa isti dan kada je optuznica podignuta, nikada se ni jedan nije krio...

Nije'ne svega ti, smijesan si...
Hafis

#35881 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Vizionar 1985 wrote: Dzenaza za Cacu odrzana od strane porodice a kako znam tada se u Sarajevu samo tu i ukopavalo jer pod opsadom nije se imalo gdje. Ali molitve podrske, slavljenje njega i slicnih nije odrzavano. Kako znam.

PS. Dze ces meni te djecije prosipati.
Ma daj, ti opet te dječije.
Jesi li čuo ikada za postupak izmještanja posmrtnih ostataka iz groblja u kojima im nije mjesto?
A drugo, opet ostaje činjenica da za najminimalnije simbolično obilježavanje stratišta njegovih žrtava još uvijek se nitko ne smije javiti.
Doduše malo je s tim cuckao onaj Svetozar SDP dok je bio podpredsjednik federacije, dok mu nisu skrenuli pažnju da ne baljezga bezveze pa se ušutio i odrasdio mandat do kraja.
Ali uostalom, ako antifašistima takva situacija ne smeta, ne smeta ni meni.
Sanjarko

#35882 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Hafis wrote:
Vizionar 1985 wrote: Dzenaza za Cacu odrzana od strane porodice a kako znam tada se u Sarajevu samo tu i ukopavalo jer pod opsadom nije se imalo gdje. Ali molitve podrske, slavljenje njega i slicnih nije odrzavano. Kako znam.

PS. Dze ces meni te djecije prosipati.
Ma daj, ti opet te dječije.
Jesi li čuo ikada za postupak izmještanja posmrtnih ostataka iz groblja u kojima im nije mjesto?
A drugo, opet ostaje činjenica da za najminimalnije simbolično obilježavanje stratišta njegovih žrtava još uvijek se nitko ne smije javiti.
Doduše malo je s tim cuckao onaj Svetozar SDP dok je bio podpredsjednik federacije, dok mu nisu skrenuli pažnju da ne baljezga bezveze pa se ušutio i odrasdio mandat do kraja.
Ali uostalom, ako antifašistima takva situacija ne smeta, ne smeta ni meni.
Pa vec porodica mu tu nisan podigla itd. 25+ godina je tu sahranjen da sad izmijestaju mu grob. A stratiste se obiljezava kako znam svake godine ne samo ubijenim Srbima od strane njega nego i poginulim borcima pri njegovom hapsenju.
Humljanin

#35883 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

spreca wrote: pa neznam....pominjes ruske forume
Ti prvi počeo ljude slat na lokalne forume, pa reko, tebi je lokalni neki ruski, ako se ne varam..
Maraschino

#35884 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Novak20

#35885 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Maraschino wrote:Kad Novak navrati neka se ocituje

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... amp/525312
:thumbup:

Dobra ideja za novu temu. Otvori je slobodno jer za tebe cenzura ne važi. Ako ti nećeš, ja ću. Koliko sutra.

Blagodarim.

:kakoste:
Maraschino

#35886 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

:lol:
Maraschino

#35887 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ova tema je otvorena davno prije ovog intervjua
IVO BANAC: "Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je primio velikosrpsko viđenje bosanskog pitanja"

Govoreći o odnosu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te između hrvatskog i bošnjačkog političkog vodstva u BiH, profesor Banac konstatira u intervjuu za Preporod od 1. marta, 2019. godine “općeniti politički zastoj u ovom dijelu svijeta.”

Regija

Prije 32 min

0

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je primio velikosrpsko viđenje bosanskog pitanja, kaže u intervjuu za 'Preporod' Ivo Banac, emeritus profesor povijesti na američkom Univerzitetu Yale.

Bez obzira na mnoštvo gubitaka, propusta, pa i zločina, koji su stajali, a i danas stoje, na putu pune neovisnosti, ne može biti sumnje da bez nezavisne Bosne i Hercegovine nema slobode i sigurnosti u ovom dijelu svijeta. Zato vam svi ljudi dobre volje čestitaju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine,” kazao je u intervjuu za Preporod novinaru Mirnesu Kovaču, profesor Ivo Banac, emeritus profesor povijesti na američkom Univerzitetu Yale.

Govoreći o odnosu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te između hrvatskog i bošnjačkog političkog vodstva u BiH, profesor Banac konstatira u intervjuu za Preporod od 1. marta, 2019. godine “općeniti politički zastoj u ovom dijelu svijeta.”

Središte napetosti Dodik i Čović

Što je zapravo na djelu? Središte napetosti u BiH je ponašanje Milorada Dodika, koji svaki dan na mnoštvo načina potkopava jedinstvo Bosne i Hercegovine. Uz svo službeno poricanje, Srbija stoji iza takve politike. Želio bih vjerovati da hrvatska politika nije takva, ali bojim se da ima lijep broj onih koji su, na čelu s Draganom Čovićem, u istoj fronti s Dodikom i Vučićem. Premda je Čovićeva politika nakon 9. januara potpuno diskreditirana, tako da se više svakodnevno ne pojavljuje na svakom okupljanju u Hrvatskoj, ona još uvijek utječe na Plenkovićevu vladu i tako oblikuje hrvatsku državnu politiku, bilo da je riječ o Vladi ili o predsjednici države. U izuzetno prisnim odnosima s Dodikom i Vučićem, Čović je primio njihovo velikosrpsko viđenje bosanskog pitanja, što on prenosi u hrvatsku državnu politiku. Trag, dakle, vodi u Beograd, ali ne staje tamo! Najvažnija poveznica je u Moskvi. Vladimir Putin je za svog posjeta Beogradu u januaru to i posvjedočio. Rekao je: "Imamo mnogo prijatelja na Balkanu, ali Srbija je naš strateški partner." Dakle, bez obzira na vijugavu povijest, trag danas vodi u Moskvu. To je zapravo ključ sadašnje situacije: stari pokušaji podjele Bosne i Hercegovine, koji su bez obzira na nepovoljne aspekte Daytonskog dogovora te pasivnost Zapada redom propadali 1990-tih godina, sada su pod patronatom Putina i Vučića obnovljeni, uz prešutnu potporu Zagreba. Vidimo veliku aktivnost Rusije na cijelom prostoru jugoistočne Europe, pa onda i u Bosni i Hercegovini gdje Moskva ima najpouzdanijeg partnera upravo u Dodiku,” ističe profesor Banac.

Govoreći o pasivnosti Brisela u rješavanju političke krize u našoj zemlji, o Daytonu i položaju Hrvata u BiH, ulozi Hrvatske i Srbije, profesor Banac ističe:

Bosna i Hercegovina nije dio hrvatskog državnog teritorija. Zato je sve ono što indicira neki drukčiji stav unaprijed upitno i opasno. Činjenica je, međutim, da Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu od jučer, da su oni poseban i dragocjen dio hrvatskog naroda te da djeluju unutar jedinstvenog političkog sistema utemeljenog na Daytonskoj konferenciji 1995. godine. Daytonski sporazum nije bio predviđen kao konačno rješenje bosanskohercegovačkog pitanja. Mislilo se da će taj dogovor trajati godinu-dvije, dok se izbjeglice ne vrate odakle su protjerani, itd. Drugim riječima, doživljavao se kao kratak putokaz u integraciji Bosne i Hercegovine. Dogodilo se suprotno. Umjesto da se sve što je trebalo biti riješeno u kratkom roku bude dovršeno, ostali smo ubraždeni u zastarjelom sporazumu. Dayton jednostavno ne korespondira sa životnim potrebama građana Bosne i Hercegovine. Jasno je da ga valja mijenjati. Ali, upravo u tomu je problem. Svaki potez je unaprijed sporan. Ako izvučete jednu ciglu, možete s razlogom očekivati da će se čitava kuća urušiti, a to bi, po mišljenju mnogih, značilo novi oružani sukob. Takav ishod mora se izbjeći. Zato valja iznaći metodologiju za stvaranje jednog boljeg upravnog i političkog sistema u Bosni i Hercegovini. Ne vidim da se na tomu radi, dapače, političko vodstvo BiH uljuljalo se u nerealnu pretpostavku da će ovakvo stanje potrajati. Ujedno, upravo zato što povremeni sukobi i provokacije daju naslutiti kako je riječ o zamrznutom sukobu, nema nikakvih korisnih poticaja sa strane SAD i Europske unije.”

Repriza 1990-tih?

Profesor Banac u intervjuu Preorodu podsjeća na opasne izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina tokom njegove posjete Srbiji u januaru, 2019. godine.

Napomenut ću da je Putin u Beogradu rekao nešto što mnogi nisu zapazili, a zapravo je itekako važno, čak bih rekao alarmantno: "Bio je pokušaj da se srpski narod podijeli između različitih država, ali malo je vjerojatno da će takve odluke biti trajne ako nisu poštene." Drugim riječima, Rusija dovodi u pitanje ne samo granice koje postoje u cijelom današnjem prostoru propale Jugoslavije, nego stvarno podržava tezu velikosrpskih nacionalista da je poželjno ponovno mijenjati granice u prilog još jednog pokušaja srpskog ujedinjenja. Prema tomu, u pitanje "novih" granica između Kosova i Srbije itekako se mogu učitavati planovi za novo razgraničenje Bosne i Hercegovine, možda i Crne Gore? Onda na red dolazi Hrvatska. Poznato je da velikosrpski nacionalizam još uvijek zahtijeva prostor istočno od linije Virovitica – Karlovac – Karlobag; u Srbiji je to još uvijek tema. Prema tomu, ako vladajući krugovi u Srbiji vjeruju da to podržava i Rusija, da je trenutna situacija tek neka vrsta provizorija te da će se u prikladnom trenutku sve moći promijeniti, onda nije nerazumno očekivati reprizu 1990-ih
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/107 ... tanja.html
Hvala ti Banac na doprinosu ovoj temi.

Ujutro dolazi Hafis i komentarise novine, novinara, Kima, buru u Hercegovini...a sustinu po obicaju preskoci.
Hafis

#35888 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Mogu i ja ukratko.
Da se kojim slučajem suprug navedene Dore zvao Zvonimir Herceg ili Stjepan Primorac, ona bi prije sedam godina završila kao kinderkrankenschwester na neonatološkom odjelu Krankenhaus Sachsenhausen u Frankurtu.
Ovako, mrka kapa....zajebala se.
SaraFina

#35889 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:

Mogu i ja ukratko.
Da se kojim slučajem suprug navedene Dore zvao Zvonimir Herceg ili Stjepan Primorac, ona bi prije sedam godina završila kao kinderkrankenschwester na neonatološkom odjelu Krankenhaus Sachsenhausen u Frankurtu.

Pročitaj ti taj tekst dobro. Nije samo Dora u pitanju. A što se tiče uljudbenih Hrvata, njihovih odnosa prema porodici i ženama... imali smo slučaj nasilnika iz Neuma koji je zlostavljao ženu na nacionalnoj osnovi, evo trenutno je u fokusu zlostavljač sa Paga koji je nakon obiteljskog nasilja 4 djece gurnuo sa Balkona, pa slučaj oca iz Zapadne Hercegovine koji je na putu iz porodilišta u Mostaru bacio bebu sa litice u provaliju skupa sa sjedalicom, Daruvarac nasilnik koji je prebio djevojku skoro do smrti pa pušten prije mjesec dana...... Itd itd
Kršćanski bogobojazni ljudi pravo...
Hafis

#35891 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:

Mogu i ja ukratko.

Pročitaj ti taj tekst dobro. Nije samo Dora u pitanju. A što se tiče uljudbenih Hrvata, njihovih odnosa prema porodici i ženama... imali smo slučaj nasilnika iz Neuma koji je zlostavljao ženu na nacionalnoj osnovi, evo trenutno je u fokusu zlostavljač sa Paga koji je nakon obiteljskog nasilja 4 djece gurnuo sa Balkona, pa slučaj oca iz Zapadne Hercegovine koji je na putu iz porodilišta u Mostaru bacio bebu sa litice u provaliju skupa sa sjedalicom, Daruvarac nasilnik koji je prebio djevojku skoro do smrti pa pušten prije mjesec dana...... Itd itd
Kršćanski bogobojazni ljudi pravo...
Eto vidiš, svačega ima na ovom dunjaluku.
Zato si ti pametna pa se nisi ni udala za vakta. U jednoj ti opciji prijeti mogućnost odlaska na turneju po Bliskom istoku, a u drugoj kućno nasilje.
I jes najbolje. Drž se politike i poticanja mržnje prema jednom narodu, od muška ionako nema fajde :D
SaraFina

#35892 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Ne spinaj sa svojim nebulozama. Evo još malo hrvatske uljudbe i crne kronike. Bogobojazna omladina:

https://www.google.com/amp/s/www.vecern ... rt-1249542

I prozovi me još jednom na ličnoj osnovi prijaviću te.

Jesu ovo Zvonimiri, Stjepani, Ivice ili Muhamedi, Fadili, Omeri?
muha_sa

#35893 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Hafis wrote: Eto vidiš, svačega ima na ovom dunjaluku.
Zato si ti pametna pa se nisi ni udala za vakta. U jednoj ti opciji prijeti mogućnost odlaska na turneju po Bliskom istoku, a u drugoj kućno nasilje.
I jes najbolje. Drž se politike i poticanja mržnje prema jednom narodu, od muška ionako nema fajde :D
:-) :-)
Hafise--imaš li sestru :?

kako te nije stid ovako se obracat :? bogme sam konto da si kavaljer i muškarac--zajebah se :-)
SaraFina

#35894 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:
Hafis wrote: Eto vidiš, svačega ima na ovom dunjaluku.
:-) :-)

kako te nije stid ovako se obracat :? bogme sam konto da si kavaljer i muškarac--zajebah se :-)

Ja njemu mogu vratiti i bez administracije. Ali lik je smor sa nebulozama i šovinizmom prema ženskom spolu.
Osobito kad nema(a nema nikad) argumenata u diskusiji.
nosara

#35895 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by nosara »

SaraFina wrote:Ne spinaj sa svojim nebulozama. Evo još malo hrvatske uljudbe i crne kronike. Bogobojazna omladina:

Kakve veze ima Tajland s Hrvatskom i Hrvatima?
Hafis

#35896 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Ne spinaj sa svojim nebulozama. Evo još malo hrvatske uljudbe i crne kronike. Bogobojazna omladina:

Nadzorne kamere snimile su četvoricu muškaraca kako odnose pijanu i navodno drogiranu djevojku iz kluba na Tajlandu. Nakon toga su je silovali i ubili, javlja Daily Mail. OKRUTNO UBOJSTVO Potvrđena optužnica ženi koja je partnera ubola i zarezala 75 puta 21-godišnja Nong Gift gledala je finale Lige prvaka s prijateljima prošle subote u Chanthaburiju. Navodno se onesvijestila u klubu, a njeni rođaci tvrde da je bila drogirana. Oko 2 ujutro su je četvorica mladića, od kojih je jednog poznavala, odnijeli iz kluba tvrdeći da će je otpratiti kući, no odvezli su je u voćnjak te tamo silovali i ubili.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/snimile ... rt-1249542 - http://www.vecernji.hr
Kakve veze imaju ovi likovi '' s malo hrvatske uljudbe i crne kronike''.
Još jedenom postaviš ovakve gluposti i prikažeš kao djelo nekih pripadnika hrvatskog naroda prijavit ću te Odjelu za ćudoređe i moral pri Trebinjsko-mrkanjskom biskupijskom Caritasu sa sjedištem u Mostaru.
Vego, šta bi od one priče, tj. pornjave u Neumu što si postavila na forumu. Je li onaj pajdo promijenio konkubinu ili su se pomirili i živjeli sretno do promjene izbornog zakona.
nosara

#35897 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by nosara »

Toliko mrzi, da na oci ne vidi... :lol:
SaraFina

#35898 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:

Nadzorne kamere snimile su četvoricu muškaraca kako odnose pijanu i navodno drogiranu djevojku iz kluba na Tajlandu. Nakon toga su je silovali i ubili, javlja Daily Mail. OKRUTNO UBOJSTVO Potvrđena optužnica ženi koja je partnera ubola i zarezala 75 puta 21-godišnja Nong Gift gledala je finale Lige prvaka s prijateljima prošle subote u Chanthaburiju. Navodno se onesvijestila u klubu, a njeni rođaci tvrde da je bila drogirana. Oko 2 ujutro su je četvorica mladića, od kojih je jednog poznavala, odnijeli iz kluba tvrdeći da će je otpratiti kući, no odvezli su je u voćnjak te tamo silovali i ubili.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/snimile ... rt-1249542 - http://www.vecernji.hr
Kakve veze imaju ovi likovi '' s malo hrvatske uljudbe i crne kronike''.
Još jedenom postaviš ovakve gluposti i prikažeš kao djelo nekih pripadnika hrvatskog naroda prijavit ću te Odjelu za ćudoređe i moral pri Trebinjsko-mrkanjskom biskupijskom Caritasu sa sjedištem u Mostaru.
Vego, šta bi od one priče, tj. pornjave u Neumu što si postavila na forumu. Je li onaj pajdo promijenio konkubinu ili su se pomirili i živjeli sretno do promjene izbornog zakona.

Ispravak link se potkrao slučajno. Ima sličan iz kladionice.

Potažicu. Ostali su pak tačni. Ne?
Novak20

#35899 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Je li jugovina u Beču ?

Ne bih ni u snu linkovao na vijesti o tome da je Bošnjak ubio svoju djecu ili pojeo mater.

Uzmi bona nešto za smirenje.
Last edited by Novak20 on 01/03/2019 10:24, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35900 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

SaraFina wrote:
muha_sa wrote: :-) :-)

Ja njemu mogu vratiti i bez administracije. Ali lik je smor sa nebulozama i šovinizmom prema ženskom spolu.
Osobito kad nema(a nema nikad) argumenata u diskusiji.

ima dijagnoza za take likove...

Image
Post Reply