Dešavanja u Srbiji
-
Inok
#35876 Re: Dešavanja u Srbiji
razgovaraš tj pišeš sa stranačkim junošama nekih 20_tak godina i oni što nisu niđe raspoređeni pa im život prolazi na forumu dijasporu nećemo dirat oni sami sebe kažu 
-
kiligonzales
#35877 Re: Dešavanja u Srbiji
I zvace se taj nokat zajebica hahahamuha_sa wrote: prije ce nokat na muškom polnom narast neg ce mnogi od njih neke stvari skontat
- LBVIEW
#35878 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo se ti tjesi, samo zna se ko je, kao jedini narod na Balkanu, presudjen za 3 UZP i 1 genocid.General War wrote:Drustvo se samo tako skupiloradostan dan wrote:napisa čovjek čitav traktat o tisućljetnom pravu na kosovo, a prvi spomenik kulture izgrađen na kosovu - bista bilu klintonu.
onaj drugi strepi - šta bi bilo da u makedoniji ima više srba..., i još kaže - nađi mi jednog srbina od 1912. pa u rikverc, na kosovu.
uzgred, aleksa, pozdravio te kiro. onaj drugi dio tvog nika (mkd) sam izostavio, čekam da se dogovorite sa grcima i ovom dvojicom kako ćete se zvati.![]()
jbt...i još se ovaj erotičar raspravlja sa njima...![]()
![]()
![]()
![]()
I neka kaze neko da " nismo isti"...ko da je slavene 3D printer radio.
-
zavrzlama
#35879 Re: Dešavanja u Srbiji
Srpska politika i ideologija je izgubila ratove,moralno potonula i strateski unistena.. oni jednostavno neznaju i nece nazad u izgradnju prijateljstva i suzivota sa drugima. Ostaje je im da u ambis vuku i druge jer idu tezom"sto gore to bolje" u nadi da ce doci njihovo vrijeme da ponovo pokusaju ono gdje su sprijeceni 90-tih....
Srbija nema sta izgubiti jer su sve izgubili svakako,tako da je svaka afera njima plus kao ne patimo se sami mi i drugi se pate s nama...
Rahat patnja se nastavlja i samo se statistika biljezi...the end.
Srbija nema sta izgubiti jer su sve izgubili svakako,tako da je svaka afera njima plus kao ne patimo se sami mi i drugi se pate s nama...
Rahat patnja se nastavlja i samo se statistika biljezi...the end.
-
akaunt
#35880 Re: Dešavanja u Srbiji
Dragi moj Generalu Waru.
Pročitah ovo tvoje kako se sa svadjaš sa Srbima, a vidim kako reaguješ ovdje pa mi dodjem da te pitam uzorak DNK . Jebo te mozda smo braca. Nidje ti nisi prispio, bas kao ni ja. Ja evo vise od pedeset godina pokusavam da rijesim dilemu jel mi vise na kurac idu moji ili njihovi. Moram ti rec da Srpska zatupljenist prelazi granice realnog. Ova Bosnjacka indoktriminiranist i ponavljanje neke mantre je vec uveliko zkoračilo u SF. Jesi li ti primjetio kad diskutujes sa tvojima i kad iskočiš malo iz šina kako im se faca mijenja. Meni je i dan danas u sjećanju faca jednog bračnog para kad sam ih ozbiljno upatio jesu li oni za smrtnu kaznu Miloševiću ali samo za ono što je Srbima uradio? ...Nikad mi više nisu ni na telefon nazvali. Bogu dragom hvala.
Jebo te kad sam Trebinjcima reko da neko ko je izabrao gladsku budalu (Vucurevića) za šefa ne zasluzuje nista drugo nego jad i bijedu pola neke rodbine je okrenulo glavu od mene....Bogu dragom fala.
Tako i ovdje. Ja ti tačno znam na koju riječ ko i kako će reagovat. Imaš odgovore tipa Relativizirat, Agresija, Presuda, Srpski mit, i ona neizbjezna Ćosićeva ...mi lazemo sebe, lazemo druge, lazemo cijelo selo...!
A sto je najcrnje jebo te ova dva nesretna naroda su ko jaje jajetu. Jednima uzeli teritoriju ovdje jednima tamo ali jok , uvijek se navija za one druge. Jedni imali Jasenovac, jedni golgote četničkog noza ali jok i ovdje su drugi ti sto lazu. Jedni na svjetskoj sceni ne vaze apsolutno nista a drugi jos i manje ali jok treba zajebavat one druge. I jedni i drugi zive samo na osnovu toga što crpe snagu i nesreće drugih.
Ovaj forum shvati nesto kao za zajebanciju ili da čuješ kako drugi razmišljaju. Svoje misljenje ostavi negdje.
....ili se ko @radosni posveti MILF , sisama i guzovima.
Pročitah ovo tvoje kako se sa svadjaš sa Srbima, a vidim kako reaguješ ovdje pa mi dodjem da te pitam uzorak DNK . Jebo te mozda smo braca. Nidje ti nisi prispio, bas kao ni ja. Ja evo vise od pedeset godina pokusavam da rijesim dilemu jel mi vise na kurac idu moji ili njihovi. Moram ti rec da Srpska zatupljenist prelazi granice realnog. Ova Bosnjacka indoktriminiranist i ponavljanje neke mantre je vec uveliko zkoračilo u SF. Jesi li ti primjetio kad diskutujes sa tvojima i kad iskočiš malo iz šina kako im se faca mijenja. Meni je i dan danas u sjećanju faca jednog bračnog para kad sam ih ozbiljno upatio jesu li oni za smrtnu kaznu Miloševiću ali samo za ono što je Srbima uradio? ...Nikad mi više nisu ni na telefon nazvali. Bogu dragom hvala.
Jebo te kad sam Trebinjcima reko da neko ko je izabrao gladsku budalu (Vucurevića) za šefa ne zasluzuje nista drugo nego jad i bijedu pola neke rodbine je okrenulo glavu od mene....Bogu dragom fala.
Tako i ovdje. Ja ti tačno znam na koju riječ ko i kako će reagovat. Imaš odgovore tipa Relativizirat, Agresija, Presuda, Srpski mit, i ona neizbjezna Ćosićeva ...mi lazemo sebe, lazemo druge, lazemo cijelo selo...!
A sto je najcrnje jebo te ova dva nesretna naroda su ko jaje jajetu. Jednima uzeli teritoriju ovdje jednima tamo ali jok , uvijek se navija za one druge. Jedni imali Jasenovac, jedni golgote četničkog noza ali jok i ovdje su drugi ti sto lazu. Jedni na svjetskoj sceni ne vaze apsolutno nista a drugi jos i manje ali jok treba zajebavat one druge. I jedni i drugi zive samo na osnovu toga što crpe snagu i nesreće drugih.
Ovaj forum shvati nesto kao za zajebanciju ili da čuješ kako drugi razmišljaju. Svoje misljenje ostavi negdje.
....ili se ko @radosni posveti MILF , sisama i guzovima.
-
kiligonzales
#35881 Re: Dešavanja u Srbiji
Nema tu friziranja podataka, stvari su kakve jesu, o Kazanima se puno toga reklo, a bome i pokusalo nadodati, ali elem oni nisu slika odnosa u opkoljenom Sarajevu prema Srbima i Hrvatima, slika je sira da bi se svela samo na Jovu Divjaka, Dragana Vikica i reklo gledaj kako smo mi pozitivni, a isto tako nije ni negativna da bi se reklo eto vam suzivota imate Kazane. Primjeri su itekako razliciti od poredjenja sa Banja Lukom, gdje je bilo daleko daleko gore stanje. Kad se od kasarne Viktor Bubanj pokusava napraviti logor Manjaca, to je sve samo ne istinito.General War wrote: Pa kad znas sta onda lamentiras nad zrtvama, a posebno kao bosnjak kad oni konji sa druge strane pokusavaju isto malko frizirat podatke...to mi i najvise smeta.
Ja kad sa srbima diskutujem i kad mi pokusaju isto ovako nesto prodavat muda pod bubrege gori sam od svih vas, ali na ovoj temi je strasno citat gluposti sa predpostavkom da razgovaram sa odraslim covjekom.
- horkesh
#35882 Re: Dešavanja u Srbiji
Ono što mene zanima je kako Srbi vide budućnost Kosova, ono, u nekom idealnom scenariju?
Recimo da se Kosovo formalno-pravno vrati u sastav Srbije, moguće kao federalna jedinica.
Da li Srbi to žele? Šta će se desiti s Albancima, da li bi oni postali drugi konstitutivni narod, a Srbija zemlja Srba i Albanaca?
Ili se te težnje svode na to da se Kosovo vrati Srbiji, a da se onda Srbi, ponovo, svete Albancima?
Mislim, šta je idealan ishod.
Recimo da se Kosovo formalno-pravno vrati u sastav Srbije, moguće kao federalna jedinica.
Da li Srbi to žele? Šta će se desiti s Albancima, da li bi oni postali drugi konstitutivni narod, a Srbija zemlja Srba i Albanaca?
Ili se te težnje svode na to da se Kosovo vrati Srbiji, a da se onda Srbi, ponovo, svete Albancima?
-
zavrzlama
#35883 Re: Dešavanja u Srbiji
Srbiju ne interesuje kosovo....njima je kosovo adut za pokusaj podjele BIH..horkesh wrote:Ono što mene zanima je kako Srbi vide budućnost Kosova, ono, u nekom idealnom scenariju?
To ce mnogi skontat kasnije....
- LBVIEW
#35884 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo nam i najveceg pravednika foruma, demokrate i kozmopolite.
Mani se jeftine patetike, budi musko pa ponovi one "epitete" o Bosnjacima zbog kojih si popusio ban.
A jes' vidio kako nema vise "dobrih" Bosnji punih razumijevanja, obzira i tolerancije - ubili ste ih u zadnjem ratu.
A jes' vidio kako nema vise "dobrih" Bosnji punih razumijevanja, obzira i tolerancije - ubili ste ih u zadnjem ratu.
-
kiligonzales
#35885 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa sta mislis sta ce se desiti ako ga silom vrate? Koji je vjerovatniji scenarij?horkesh wrote:Ono što mene zanima je kako Srbi vide budućnost Kosova, ono, u nekom idealnom scenariju?
Idealni scenarij bi bio da priznaju nezavisnost Kosova, udju u EU i tamo ih sacekaju kad za to dodje vrijeme i budu dio iste zajednice u kojima i jedni i drugi imaju jednaka prava. Ovako im je kurko, u svim tim nestabilnostima doce do depopulacije i jednih, a mozda i drugih, buducnost ce biti na strani onih ko bude vise natalitetom doprinosio sirenju broja i bude imao mladju naciju. Umjesto insistiranja na ZSO, mogli bi upravo pomoci jedni drugima da stvore multikulturano drustvo na istinskim demokratskim vrijednostima i odbace skule proslosti.
- Kejn
#35886 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije on naš on je vašakaunt wrote:Dragi moj Generalu Waru.
Jesi li ti primjetio kad diskutujes sa tvojima .
-
Inok
#35887 Re: Dešavanja u Srbiji
a t isi kao neki gadni/zajebani bošnja, vazda spreman za dom i oko kućeLBVIEW wrote:Evo nam i najveceg pravednika foruma, demokrate i kozmopolite.Mani se jeftine patetike, budi musko pa ponovi one "epitete" o Bosnjacima zbog kojih si popusio ban.
![]()
- 512MB
#35888 Re: Dešavanja u Srbiji
ĐURIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Ako hoćete da hapsite - PRVO UHAPSITE SEBE!
Oho vam ga sad siptari

Oho vam ga sad siptari
-
kiligonzales
#35889 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro im nije reko da se tuku sami, dok on ne dodje tamo512MB wrote:ĐURIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Ako hoćete da hapsite - PRVO UHAPSITE SEBE!
Oho vam ga sad siptari![]()
- ettakoto
#35890 Re: Dešavanja u Srbiji
Primjećujem da ovdje ima poprilično onih čiji su aršini različiti od teme do teme.
Kažu neki šta za Srbe predstavlja Kosovo i Metohija. Kolijevku. Doslovno. Sve ono važno duhovno se nalazi na tom području, stotine crkava i manastira odakle je nastajalo sve ono značajno za razvoj i opstanak naroda. U prevodu, ono što je Kosmet za Srbe za muslimane je Meka i Medina. I tu se završava ta priča koliko je važno i zašto je važno.
Pa kažu onda ljudi, ali danas je tamo Albanaca više od 90%... Istina. Ali tako nije bilo prije par vijekova. NIti devedesetih. Nakon protjerivanja srpskog stanovništva oni su ostvarili tu maksimu. Dobili dio teritorije zato što se to poklopilo sa američkim interesima. To je isključivi i jedini razlog. Veliki odlučuju o malima.
Da je to bio unutrašnji sukob, veliko je pitanje da li bi Albanaca ostalo više od 10%. Ali to su već teze šta bi bilo kad bi bilo.
I ranije je bilo kolonija, a Kosmet je danas upravo to.
I to mogu postati i brojne druge regije u svijetu. Doslovno kolonije. Nisam siguran da bi nama u BiH odgovaralo da najednom izgubimo dio teritorije koji će postati nečija kolonija. Mislim da bi tada znatno više razumjeli šta se to i kako dogodilo sa 13% srpske teritorije.
Kažu neki šta za Srbe predstavlja Kosovo i Metohija. Kolijevku. Doslovno. Sve ono važno duhovno se nalazi na tom području, stotine crkava i manastira odakle je nastajalo sve ono značajno za razvoj i opstanak naroda. U prevodu, ono što je Kosmet za Srbe za muslimane je Meka i Medina. I tu se završava ta priča koliko je važno i zašto je važno.
Pa kažu onda ljudi, ali danas je tamo Albanaca više od 90%... Istina. Ali tako nije bilo prije par vijekova. NIti devedesetih. Nakon protjerivanja srpskog stanovništva oni su ostvarili tu maksimu. Dobili dio teritorije zato što se to poklopilo sa američkim interesima. To je isključivi i jedini razlog. Veliki odlučuju o malima.
Da je to bio unutrašnji sukob, veliko je pitanje da li bi Albanaca ostalo više od 10%. Ali to su već teze šta bi bilo kad bi bilo.
I to mogu postati i brojne druge regije u svijetu. Doslovno kolonije. Nisam siguran da bi nama u BiH odgovaralo da najednom izgubimo dio teritorije koji će postati nečija kolonija. Mislim da bi tada znatno više razumjeli šta se to i kako dogodilo sa 13% srpske teritorije.
- Kejn
#35891 Re: Dešavanja u Srbiji
Problem poređenja Kosova i Meke je da je Kosovo umjetno "svetište i koljevka" Srba stvoreno nacionalnim pokretima gdje se jedna od bitaka Bosanskog Kraljevstva predstavila u svijetlu i obimu koji je poprimio mitološke razmjere, i koju su Srbi uzeli kao temelj svog identieta. Koljevka Srbije je Raš odnosno Novopazarski Sandžak a ne Kosovo. Meka sa druge strane je historijska činjenica iz 7 vijeka a ne nekakva mitološka konstrukcija iz 19 vijeka.ettakoto wrote:Primjećujem da ovdje ima poprilično onih čiji su aršini različiti od teme do teme.
P.S. Također taj mit o Kosovu je evo trajao od polovine 19 vijeka do početka 21 vijeka znači oko 150 godina... Meka sa druge strane je konstanta od 7 vijeka....
- ettakoto
#35892 Re: Dešavanja u Srbiji
Apsolutno griješiš. Samo jedan detalj demantuje tvoj stav o umjetnoj duhovnosti.
Pećka patrijaršija.
Naravno da je Raška oblast važan detalj u Istoriji zbog najznačajnije dinastije... ali duhovno bogatstvo i kolijevka je na Kosmetu.
Pećka patrijaršija.
Naravno da je Raška oblast važan detalj u Istoriji zbog najznačajnije dinastije... ali duhovno bogatstvo i kolijevka je na Kosmetu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#35893 Re: Dešavanja u Srbiji

poBedaaaaa

-
Inok
#35894 Re: Dešavanja u Srbiji
makljaža šiptari i srbi se neće desit jer niko ne sme da u drogu dira tu je bondčelik baza
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#35895 Re: Dešavanja u Srbiji

jebo devedesete kako sad se izvjestava
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#35896 Re: Dešavanja u Srbiji
pici wrote:
poBedaaaaa
LEGIJA SE OBRATIO IZ ZATVORA: Pustite me na slobodu da okupim JSO. Za 48 sati bi Kosovo bilo naše! (VIDEO) - Politika ekspres
POLITIKA-EKSPRES.NET
- Kejn
#35897 Re: Dešavanja u Srbiji
Koljevka Srbije je Raška a ne Kosovo to valjda znaš iz Historije za 4 razred Osnovne. Prva patrijaršija je prvo ustanovljena opet u Raškoj a tek kasnije je sjedište prebačeno na Kosovo u 13. vijeku. Vaš problem je mitlogija. Kod Hrvata isti problem, evo sada sve više i više govore da je Bosna koljevka Hrvata od kako su im naši dozvolili da se jednom u par godina popnu na Bobovac i teferiče i prave cirkus i budale od sebe....
Na mitologiji se ne može graditi budućnost. To se valjda najbolje vidi na Kosovu.
Na mitologiji se ne može graditi budućnost. To se valjda najbolje vidi na Kosovu.
Last edited by Kejn on 29/03/2018 13:28, edited 1 time in total.
- Matzan
#35898 Re: Dešavanja u Srbiji
ettakoto wrote:Primjećujem da ovdje ima poprilično onih čiji su aršini različiti od teme do teme.
U ovo sam ubijeđen.
- ettakoto
#35899 Re: Dešavanja u Srbiji
Tvoja percepcija je da je to mitologija, ne mislim te ubjeđivati. Iznio sam ti relevantan detalj i tu se priča završava. Imaš pravo da vjeruješ u što želiš, ali je pomalo degute govoriti pravoslavcima da im je Pećka patrijaršija dio mita, a stotine manastira slučajno postavljene građevine.Kejn wrote:Koljevka Srbije je Raška a ne Kosovo to valjda znaš iz Historije za 4 razred Osnovne. Prva patrijaršija je prvo ustanovljena opet u Raškoj a tek kasnije je sjedište prebačeno na Kosovo u 13. vijeku. Vaš problem je mitlogija. Kod Hrvata isti problem, evo sada sve više i više govore da je Bosna koljevka Hrvata od kako su im naši dozvolili da se jednom u par godina popnu na Bobovac i teferiče i prave cirkus i budale od sebe....
-
kiligonzales
#35900 Re: Dešavanja u Srbiji
Jel to govoris meni ili Generalu?LBVIEW wrote:Evo nam i najveceg pravednika foruma, demokrate i kozmopolite.Mani se jeftine patetike, budi musko pa ponovi one "epitete" o Bosnjacima zbog kojih si popusio ban.
![]()