Demokratska fronta Željko Komšić

Prpa.ba

#35876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Jebe, ne vadi. Pocasni sultancic uz Sultana i Sultaniju. :lol:
Kolinda

#35877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

kmirsad wrote:
Styling wrote:
kmirsad wrote:Komšić od tog sastanka već mjesecima bježi, izbjegava i eskivira, odgađa... na svaki moguči način...
Nema petlje da dodje i posteno kaze sta mu je namjera. Ja da sam na njihovom mjestu ja bih mu postavila javno pitnaje, ili si dio BHbloka ili nisi? Izjasni se.
Postavili su... ali šuti ili zaobilazi odgovor... Kojović se zdrobi da ga nekako dovuče na sastanak... ŽK zakaže pa otkaže, prihvati, pa smisli neki neodložan posao... možda jedino na prepad, blickrig... zvati na kakvu dobru gidu i pevaljku... da ga navuku...
Šankijada na Vlašiću vam je jedina šansa ali do nje predugo vremena.
nemampojma0

#35878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Ne znam odakle vam ideja da ZK treba da polaze racun predsjednicima NS i SDP. Ako govorimo o postovanju, ocekivano je da ga oni iskazu covjeku koji je pobijedio sve i koji je predsjednik drzave.
BH blok nikada nije formalizovan, srecom, jer mu je jedini cilj bio politicko davljenje DF i ZK po nalogu i za interes sada vec svima poznatih subjekata. Niksic se samo uklopio sa svojom zeljom da je jedini "legitimni" predstavnik ljevice. I kad se interesi podudare, onda imamo ovo mrcvarenje s (ne)ulaskom u vlast.
Uostalom, neki ovdje znaju "brilijantnu" ideju N.Niksica, koja je bila posljednji pokusaj i ponajbolje pokazala namjere, a to je da BH blok, citiram: "pusti SBB i PDA u vlast, pa ako za 5-6 mjeseci ne budu dobro radili, Pedja i ja smo spremni da revidiramo odluku o neulasku u vlast". Ma hajde :D
Ovdje sam cijelo vrijeme pisao o tome da mi je neshvatljiv stav nekih ljudi da je stranka vaznija od drzave. SDA se u dobroj mjeri otarasila takvih ljudi, a Sdp ne da se ne zeli rijesiti takvih nego ih cak i prikuplja, bilo u clanstvo bilo saradnjom s njima.
Nemam pojma cemu cudjenje i kukanje zbog odluke DF da ide u vlast, osim ako su neki mislili da odluke GO SDP obavezuju i DF. Jeste li rekli hocemo u opoziciju, jeste. Jeste li opozicija, jeste. I sta je problem?
Pored svega i dalje smatram da u SDP-u ima itekako sposobnih i racionalnih ljudi, koji nisu vodjeni vlastitim uskim interesima, ali nazalost postali su zrtva nesposobnog rukovodstva koje ne vidi nista od svog egoizma.
Banksy

#35879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Jebe, ne vadi.
Pocasni sultancic uz Sultana i Sultaniju. :lol:
Jao :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

nemampojma0 wrote:Ne znam odakle vam ideja da ZK treba da polaze racun predsjednicima NS i SDP. Ako govorimo o postovanju, ocekivano je da ga oni iskazu covjeku koji je pobijedio sve i koji je predsjednik drzave.
pa iskazali su poštovanje čim su ga pozvali na prvi sastanak tvz bh bloka i kada su df uključili u formiranje vlasti u kantonu sarajevu, ali i u ostalim kantonima, ali i u izboru rukovodstva parlamenta fbih.
BH blok nikada nije formalizovan, srecom, jer mu je jedini cilj bio politicko davljenje DF i ZK po nalogu i za interes sada vec svima poznatih subjekata.

kojih subjekata? fahre i kukića, ili čovića ili sve trojice?
Uostalom, neki ovdje znaju "brilijantnu" ideju N.Niksica, koja je bila posljednji pokusaj i ponajbolje pokazala namjere, a to je da BH blok, citiram: "pusti SBB i PDA u vlast, pa ako za 5-6 mjeseci ne budu dobro radili, Pedja i ja smo spremni da revidiramo odluku o neulasku u vlast". Ma hajde :D
Ovdje sam cijelo vrijeme pisao o tome da mi je neshvatljiv stav nekih ljudi da je stranka vaznija od drzave. SDA se u dobroj mjeri otarasila takvih ljudi, a Sdp ne da se ne zeli rijesiti takvih nego ih cak i prikuplja, bilo u clanstvo bilo saradnjom s njima.
Nemam pojma cemu cudjenje i kukanje zbog odluke DF da ide u vlast, osim ako su neki mislili da odluke GO SDP obavezuju i DF. Jeste li rekli hocemo u opoziciju, jeste. Jeste li opozicija, jeste. I sta je problem?
Pored svega i dalje smatram da u SDP-u ima itekako sposobnih i racionalnih ljudi, koji nisu vodjeni vlastitim uskim interesima, ali nazalost postali su zrtva nesposobnog rukovodstva koje ne vidi nista od svog egoizma.ž
i sve što si naveo, nije vrijedno nepoštovanja od strane željka komšića i dfa. ja sam glasovao za njega, mislim da to forum i zna, ali osuđujem ignoriranje i bahaćenje. izvini druže, kampanja je davno prošla, falatara više nema, ali ako je komšić nekome od njih nešto zamjerio, to je trebao odmah na početku reći i udaljiti se od istih, a ne pola godine forisrati priču kako on podržava bh blok, kako on poštuje stavove bh bloka, a onda preko noći promijeniti ploču i početi guslati u drugom pravcu. na početku je trebao izaći sa stavom da ne podržava to, da je df samostalna partija, da nije dio blokova, da ne može oprostiti falatara ili šta već i problem u startu riješen.

jabaji ga, možda sam ja cjepidlaka, ali jednostavno cijenim političare koji imaju poštovanje prema drugim kolegama i koji to poštovanje pokazuju, ma koliko se razlikovali i koliki neprijatelji ili prijatelji bili.
DonieBrasco

#35881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DonieBrasco »

Sve i svako ima svoju cijenu pa i ŽK da opet pored svega recenog i viđenog uđe u vlast sa SDA sto znaci da ulazi u vlast sa HDZ, SNSD.
bunk

#35882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Koju cijenu?
I sa kime ce uci u vlast?
Sa ns i sdp iz manjeg entiteta? I dijelova federacije gdje Bosnjaci nisu vecina?
Pa takvih nema,ne postoje.Nazalost ali stvarnost su snsd i hdz.
A taktika zaobilazenja nije nikome vise zanimljiva :mrgreen:
starisalko

#35883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Prpa.ba wrote:Jebe, ne vadi. Pocasni sultancic uz Sultana i Sultaniju. :lol:
Sta ce vam pocasni sultancic.Radujte se nekukajte.
ultima_palabra

#35884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Prije evnuh :mrgreen:
nemampojma0

#35885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

@malakh,
ZK im oprostio i falatara i becirevica i to sto je sam ostao u borbi, pa dijelom zrtvovao i stranku, da bi pobijedio Covica. Oprostio im i njihovo izigravanje ujedinjenja ljevice. Oprostio im i kradju kadrova. I kazao SDP-u, uz vas sam, hajmo vidjeti stanje u drzavi, biti odgovorni i hajmo ujedinit ljevicu. Osim njega pola SDP-a to isto trazilo. Mali milion utemeljenih argumenata iznio i na sastancima i kroz medije, ali ovi se oglusili zbog svojih interesa i zauzvrat dobio uvlacenje SBB i PDA i pokusaj, ponavljam, politickog davljenja.
I sta sad treba, napisati im pismo ili otici i izvinuti se sto je DF stranka koja ima vlastite organe i donosi svoje odluke?
Ne znam kako posmatras politiku, ali cini mi se da imas neke idealisticke poglede. Nije politika sport.

P.S.
Da su Sdp, Sbb i Hdz imali dovoljno rucica vidio bi kako bi otpilili DF.
Last edited by nemampojma0 on 25/03/2019 20:31, edited 1 time in total.
nemampojma0

#35886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

ultima_palabra wrote:
Potencija mu je vrhunska sudeci po tome kako je nategao SBB i PDA, a cak se i sam SDP natakao :D
ultima_palabra

#35887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

nemampojma0 wrote:
ultima_palabra wrote:
Potencija mu je vrhunska sudeci po tome kako je nategao SBB i PDA, a cak se i sam SDP natakao :D
Cini ti se, samo se bolje naguzio :skoljka:
Prpa.ba

#35888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Image

Natezanje u toku, pobjedjuje ko trazi manji dio bosnjacke kvote. :lol:
nemampojma0

#35889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Tebi se pricinjavaju stvari, cinjenice i kuknjava te demantuju. :skoljka: :izet:
starisalko

#35890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Samo Bake :izet: ostali :place1:
Banksy

#35891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Image

Natezanje u toku, pobjedjuje ko trazi manji dio bosnjacke kvote. :lol:
... onda imamo pobjednika. :lol:

ŽELJKO KOMŠIĆ: "Interesi države su ispred stranačkih, i ja sam spreman žrtvovati i stranku za interese Bosne i Hercegovine. Nama u DF-u je interes domovine na prvom mjestu".

‘’Zar je jedna ili dvije funkcije vrijedna toga da država konačno dobije vlast’'
bunk

#35892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ko je u stvari konacni pobjednik?
A ko je izgubio u prici?
Il se jos nista ne zna.
Dobro znam da je pobjednik Sk i sestorka :mrgreen: ali mislim na federalni nivo i Drzavu.
nemampojma0

#35893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

bunk wrote:Ko je u stvari konacni pobjednik?
A ko je izgubio u prici?
Il se jos nista ne zna.
Dobro znam da je pobjednik Sk i sestorka :mrgreen: ali mislim na federalni nivo i Drzavu.
Jedino znam ko je pravi gubitnik, a bio siguran da ce pobijediti uprkos izbornom porazu :D
Banksy

#35894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

bunk wrote: Ko je u stvari konacni pobjednik?
Svako ko je, ovako ili onako, izbjegao SDA. :thumbup:
Maraschino

#35895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Ako SDA trazi PDA sa satelitima A SDA i SBB ocito je da ce DF i ZK ispusiti ako ne u startu onda je pitanje kada ce kao ''uvrijedjeni'' napustiti koaliciju.
Zeljko, zamka ti je postavljena, do tebe je. Neces valjda ponoviti istu gresku.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

ako df uže u vlast u kojoj će nasuprot sebe imati hdz, sbb i pda na federalnom, te snsd, hdz, sbb i pda na državnom, uz pasivnu sda, koju boli neka stvar, ishod će biti jasan. samljet će ih za manje od mjesec dana.
bunk

#35897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Maraschino wrote:Ako SDA trazi PDA sa satelitima A SDA i SBB ocito je da ce DF i ZK ispusiti ako ne u startu onda je pitanje kada ce kao ''uvrijedjeni'' napustiti koaliciju.
Sa 10 zastupnika u fed parlamentu ako sam dobro zapamtio df je itekako relevantna snaga.
Cuj zamka.
Pa nije niko od juce..
Maraschino

#35898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

bunk wrote:
Maraschino wrote:Ako SDA trazi PDA sa satelitima A SDA i SBB ocito je da ce DF i ZK ispusiti ako ne u startu onda je pitanje kada ce kao ''uvrijedjeni'' napustiti koaliciju.
Sa 10 zastupnika u fed parlamentu ako sam dobro zapamtio df je itekako relevantna snaga.
Cuj zamka.
Pa nije niko od juce..
Pa je li isto SDA i DF ili SDA+A SDA+PDA+SBB+DF
starisalko

#35899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

malakh wrote:ako df uže u vlast u kojoj će nasuprot sebe imati hdz, sbb i pda na federalnom, te snsd, hdz, sbb i pda na državnom, uz pasivnu sda, koju boli neka stvar, ishod će biti jasan. samljet će ih za manje od mjesec dana.
Sta kaze matematika
JThomas

#35900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

da kažem janjičar, ispalo bi puno nepoželjnih konotacija. pa neću :mrgreen:
Post Reply