Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#35851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Misliš Valteru? Slabo ti ide ta partizanija...
- Kikibombona
#35852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tebe je nemoguce povezati sa Sarajevom. Prije bih rekao da si iz Pazarica, Tarcina, Ilijasa ili tako nesto.madner wrote:Pa naravno da nece niko naglasiti da je rodjen u Zenici. Svako naglasava pluseve, protivnici minuse.
-
Nero Histrion
#35853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta ovo SB pise da je doslo do raskola oko pozicije premijera KS? Ako je to tacno, NS ne treba popustiti, kakav Konakovic, bio je vec, SDA je to kadar, ipak, to mu je maticna stranka bila, a tim i takvim nije vjerovati. Ako se to desi, NS ce imati na lokalnim izborima gomilu nezadovljnih glasaca. Samo kazem. Kifle mi je bio pun klinac narodu, da sad ne nabrajamo aferime. 
Ni onaj Kukic nije nista bolji, jos je gori. I to je iznjedrila SDA. Mha, politika ko politika. Vlast ko vlast. Narod, ko narod.
Ni onaj Kukic nije nista bolji, jos je gori. I to je iznjedrila SDA. Mha, politika ko politika. Vlast ko vlast. Narod, ko narod.
- Kikibombona
#35854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dnevna doza Saffa, Stava i SB.
Faktor nisam otvarao.
SAFF
http://saff.ba/nasa-stranka-i-negiranje ... nskog-uma/
STAV
http://stav.ba/neprincipijelno-koaliran ... revise-je/
SB
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/97 ... kcije.html
Svaki komentar je suvian!

SAFF
STAV
SB
Svaki komentar je suvian!
-
jefff
#35855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zli jezici. Svi znamo da fotelje i grabez ovoj koaliciji nisu bitni. 
- Kikibombona
#35856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da su bitni. Ja prvi ne radim iz altruizma i ljubavi. Imam i neke ambicije, mada ne pretjerane, ali to je vise moj nedostatak (ili mozda nije, zavisi iz kojeg ugla posmatras).jefff wrote:Zli jezici. Svi znamo da fotelje i grabez ovoj koaliciji nisu bitni.
SDA je dokazala je je njihov karakter kriminalan, koruptivan i nepotisticki. Obicni sljam, zgadija.
Aj da vidimo sta mogu momci i djevojke iz NS, oni su za sada nepoznanica.
I drago mi je vidjeti da SDA uhljebi kmece od muke.
- JThomas
#35857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
najznakovitije od svega, ne bi mi mrsko prepisati:
Otac političkog okupljanja svih stranaka nenacionalne provenijencije, bivši lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, na tragu legendarne Vasilove sintagme, upozorio je svoje nasljednike u SDP-u i idejne istomišljenike u DF-u da formiranje takvih, suštinski neprincipijelnih koalicija, potpuno inkompatibilnih stranaka, nema budućnosti, da će dovesti do trajne nestabilnosti u kantonalnim skupštinama i stalnih preslagivanja sve tanje i tanje većine.
-
jefff
#35858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A sto ja znam. Iz usta vrhuske ove inace irelevantne i zbrkane stranke od izbora sam skoro svaki dan slusao kako njima vlast kao takva nije primarni cilj. Pa su pricali kako su kako njima tako i ostalim melaikima iz koalicije fotelje nebitne. Pa nema sta nisu pricali.Kikibombona wrote:Naravno da su bitni. Ja prvi ne radim iz altruizma i ljubavi. Imam i neke ambicije, mada ne pretjerane, ali to je vise moj nedostatak (ili mozda nije, zavisi iz kojeg ugla posmatras).jefff wrote:Zli jezici. Svi znamo da fotelje i grabez ovoj koaliciji nisu bitni.
SDA je dokazala je je njihov karakter kriminalan, koruptivan i nepotisticki. Obicni sljam, zgadija.
Aj da vidimo sta mogu momci i djevojke iz NS, oni su za sada nepoznanica.
I drago mi je vidjeti da SDA uhljebi kmece od muke.![]()
Do duse u zadnja dva dana su umukli. To je jasan signal da je oko podjele plijena puklo.
-
palermo
#35859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U suštini, ovo je sukus čitave ove priče oko koalicije i euforije koja je prati.Kikibombona wrote:
Što je sasvim ok.
Mislim, na forumsku priču i euforiju, da ne bude zabune
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
šta če ovi hudnici i ne razumiju Haverića kad prića a kamoli kad pišeKikibombona wrote:Dnevna doza Saffa, Stava i SB.Faktor nisam otvarao.
![]()
SAFF
STAV
SB
Svaki komentar je suvian!![]()
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#35861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lagumdžija je milion posto u pravu , iskusan stari lisac.JThomas wrote:najznakovitije od svega, ne bi mi mrsko prepisati:
Otac političkog okupljanja svih stranaka nenacionalne provenijencije, bivši lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, na tragu legendarne Vasilove sintagme, upozorio je svoje nasljednike u SDP-u i idejne istomišljenike u DF-u da formiranje takvih, suštinski neprincipijelnih koalicija, potpuno inkompatibilnih stranaka, nema budućnosti, da će dovesti do trajne nestabilnosti u kantonalnim skupštinama i stalnih preslagivanja sve tanje i tanje većine.
Njegov primjer je najočitiji dokaz izrečenog.
SDP se nakon koalicije sa SDA , SBB , HSP i ostalim nikada više nije vratio niti će ikada postati sve ono što je trebao biti.
Braća u vlasti , braća u bahatosti , braća u korupciji , konglomerat boja i "ideologija" s jedinstvenim ciljem.
Ali sada kada je konačno Naša stranka postala ista kao i ostale , SDP će vratiti dio glasova baš kao što ih je vratio na konto DF-a (DF se drži samo zbog brilijantne SDA strategije za Komšića). To je opet nedovoljno za pobjedu jer SDP mora mijenjati sve , prevashodno ljude pa potom infrastrukturu , obilježja , mora promijeniti boje između crvene i narandžaste , Tita dostojanstveno arhivirati i krenuti ispočetka.
No to je zasad nemoguće. U SDP-u donose odluke uhljebi koji su uglavnom buržuji iz gradova te ih ima nešto iz "miješanih" brakova, ne misle da je Tito negativan nego je pozitivan ili nemaju mišljenje. Što je najgore , SDP nema ni "časne izuzetke" ili smo takve zaboravili.
Zna Lagumdžija šta govori.
- JThomas
#35862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ali i šilji za sda. imao je svoju šansu, možda najveću poslije rata. a šta je uradio, dao njima pojas za spasavanje. slučajno ili namjerno - sve više djeluje namjerno.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#35863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Namjerno ili ga je bilo strah.JThomas wrote:ali i šilji za sda. imao je svoju šansu, možda najveću poslije rata. a šta je uradio, dao njima pojas za spasavanje. slučajno ili namjerno - sve više djeluje namjerno.
U slučaju ovog drugog to ga ne amnestira od korupcije , ne amnestira ga od izbora užasnih uhljeba,neradnika i kriminalaca na raznim mjestima u sistemu.
Nekako imam osjećaj da njegova politička karijera nije još završila iako ne zaslužuje više niti jedan-jedini glas.
- video
#35864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Steta samo pameti koju, htjeli mi to priznati ili ne, doticni posjeduje ali je, zali Boze, koristi na samo sebi svojstven nacin 
- Banksy
#35865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zlatko Lagumdžija, bivši lider bivše, od Izetbegovća iskreirane 'opozicije', prvi i najveći poslovni partner Bakira Izetbegovića, je glasnogovornik SDA. Svaku njegovu riječ treba čitati u tom svjetlu i s te pozicije. Pad Bakira Izetbegovića je gubitak 'leđa' i pad i Zlatka Lagumdžije. Prijtenja istragama Bakiru Izetbegoviću je i prijetnja istragama Zlatku Lagumdžiji.
Još samo malo...
Još samo malo...
-
starisalko
- Kikibombona
#35867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tesko je rijecima opisati koliko su SDA-ovci sa svojim vjernim koalicionim partnerima iz SNSD/SDS i HDZ odvratni. Bahati, ruzni, nepismeni... a uz to, lopovi, nesposobnjakovici... ma moze se nabrajati do nove godine. Pogan odvratna.palermo wrote:U suštini, ovo je sukus čitave ove priče oko koalicije i euforije koja je prati.Kikibombona wrote:
Što je sasvim ok.
Mislim, na forumsku priču i euforiju, da ne bude zabune
I normalno da covjeku bude drago.
Jos kada ih vidim kako kmece bez mrvice dostojanstva, covjeku bude toplo oko srca.
Nasa stranka mora dokazati da je drugacija od ove gamadi, sto im nece biti narocito tesko. Ako budu isti, onda i njima treba jebat mater.
-
Hakiz
#35868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo, ako je jedini cilj da nije SDA, a ostalo nije važno, teško nama i bez SDA.
-
SSemir
#35869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:30, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#35870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čitaš li ti uopšte postove na ovoj temi?SSemir wrote:Treba se praviti toliko lud pa da izjavis ovako nesto nakon vise od mjesec dana smaranja pricom o programskoj koaliciji, ugovoranju zajednickih ciljeva, planoca stranaka itd.Hakiz wrote:Samo, ako je jedini cilj da nije SDA, a ostalo nije važno, teško nama i bez SDA.
- meme_machine
#35871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa dobro, ta se prica moze vrtjeti jos maksimalno mjesec-dva. Nakon toga ce ljudi ocekivati neke rezultate koji ce, za nadati se je, biti ispunjeni.Hakiz wrote:Samo, ako je jedini cilj da nije SDA, a ostalo nije važno, teško nama i bez SDA.
- drug_profi
#35872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa evo i najslabija karika izgleda opredjeljena za koaliciju:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-preg ... /181115103
https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-preg ... /181115103
-
olimp84
#35873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sabina1 wrote: Ali sada kada je konačno Naša stranka postala ista kao i ostale
- ExNihilo
#35874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /181116038
Lijepo je vidjeti da Naša stranka tako žulja SDA i da u njoj vide slutnju vremena kada se sa SDA neće ni pregovarati."Potrebno je da što više jakih stranaka bude u vlasti. A ne onih koji imaju jednog ili dva zastupnika. Naravno, i oni su dobrodošli kao i svako ko želi ovoj zemlji dobro. Što se tiče SDA, mi ćemo to raširiti maksimalno pa da imamo što manje onih koji prave otpor. Dijelit ćemo vlast da ne bi dijelili zemlju", kazao je Izetbegović.
- Kikibombona
#35875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://youtube.com/watch?v=sGmlptxMOkYExNihilo wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /181116038
Lijepo je vidjeti da Naša stranka tako žulja SDA i da u njoj vide slutnju vremena kada se sa SDA neće ni pregovarati."Potrebno je da što više jakih stranaka bude u vlasti. A ne onih koji imaju jednog ili dva zastupnika. Naravno, i oni su dobrodošli kao i svako ko želi ovoj zemlji dobro. Što se tiče SDA, mi ćemo to raširiti maksimalno pa da imamo što manje onih koji prave otpor. Dijelit ćemo vlast da ne bi dijelili zemlju", kazao je Izetbegović.
Bake je opet optuzio NS da zeli ukinuti vjeronauku.
Bake ponovo istice da ne moze bez SDA koja je cement, kicma, armatura, motor. Jednostavno ne moze, opasno je, neodgovorno. Ne moze. Bake je pustio da se glave ohlade i sada poziva na odgovornost. Ne moze se praviti vlast bez SDA, stranke koja je odbranila, koja je obnovila drzavu i koja je od Sarajeva napravila 'mini metropolu'. Ne moze se odbaciti izborna volja Bosnjaka tradicionalista, onih koji drze do vjere. Ne moze, opasno je, neodgovorno prema narodu i drzavu. Koalicija bez SDA ne moze opstati. Nama treba nacionalno i ideolosko pomirenje, trebaju nam masovni javni radovi. SDA je pokazala da je opredjeljena razvoju. SDA zna i moze. Ne moze se vlast formirati bez SDA i ocekivati uspjeh. To je vlast iz mrznje. Ne moze 8-9 patuljastih stranka izbaciti iz vlasti SDA. Teoretski zapravo moze, ali nije odgovorno, nije moralno, nije u interesu drzave i naroda. KS ima veci razvojni budzet od kompletne RS. Male stranke su vidjele sansu da preuzmu budzet od SDA. To nije dobro, opasno je. Pobjednicke stranke, u prvom redu SDP i DF, moraju prepoznati trenutak i sjesti za stol sa SDA. Srbi i Hrvati formiraju jake blokove dok se mi dijelimo. Dali smo vremena glavama da se ohlade, nismo zeljeli odgovarati na uvrede... kao da je neko htio da SDA odgovori na uvrede i da se poruse svi mostovi. Mi smo pustili da se stvari slegnu. Sada treba raditi, dogovoriti principe i izabrati najbolje ljude na odgovorne pozicije.