Dešavanja u Srbiji

Young Erotica

#35851 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

kiligonzales wrote: Promjenili ste demografsku sliku Srbije, a bome i porusili tovar osmanskog naslijedja, pobili masu onih koji nisu pravoslavci, da bi im poslje trubili kako su Srbi i oni, napravili ste prvi genocid medju narodima Balkana, gdje ste u Balkanskim ratovima poklali od Nisa do Skoplja sta ste stigli muslimansko, ostale protjerali, tako ste i Kosovo ugurali u sastav Srbije, da ne govorim sta ste od Beograda napravili, od turskog grada napravili grad sa jednom preostalom dzamijom, isto tako ste Albancima zabili noz u ledja koji su pred Balkanske ratove prvo vodili revoluciju na Kosovu protiv Osmanlija koju su isti ugusili, a poslje ste ih tako oslabljene i sami namlatili sa Crnogorcima, sto je i rezultiralo srpsko-albanskom mrznjom koja traje i danas. Da ne govorim o pokusajima da se Albanija podijeli izmedju Crne Gore, Srbije, Grcke i Bugarske. Da ne govorim o nepravdama te nakaradne nacionalne politike i te prigrljene definicije ko u Srbiji zasluzuje biti Srbinom, politici tla, krvi i zla koja je marginizirala druge.

Sve recepte tada ste ponovili i kasnije. Tada su nastali komiti i cetnici, citava paravojna srpska struktura koja je vladajucoj strukturi pomagala sijanjem zlocina i straha da postigne teritorijalne pretenzije i na isti nacin ste kasnije postizali rezultate u politici kao i danas. RS je isti obrazac nalik pomenutim u proslosti.

Nikad vam se nacionalno bice nije zasnivalo davajuci jednako pravo muslimanima i katolicima da ucestvuju u stvaranju srpskog identiteta u Srbiji i srpske nacionalnosti, niti da se ukljuce aktivnije u politicki zivot Srbije, oni su vazda bili oni koji su okarakterisani gradjanima drugog reda i neprijateljima. Ni danas nije mnogo bolje. Samo se katolicima nije moglo prigovoriti da su vjeru prodali za veceru, niti su se mogli nazivati poturicama, Turcima, slugama okupatora u onolikoj mjeri kako se to radilo muslimanima u Srbiji da bi im se pokazalo gdje im je mjesto.

Da nije partizana i komunjara, koji su Srbiji dali malo razuma i humanosti, tesko bi u onih 45 godina Titove Jugoslavije sprali sva sranja koja ste do tad napravili.

Kod Albanaca nije tako, u samoj Albaniji muslimana je najvise, pravoslavaca je nekada bilo vise nego katolika, danas je obratno, ali njima je Albanija svetinja i disu kao jedan. Bez obzira na vjeru se ne djele, niti se kroz nju propituju nacionalni interesi Albanije. Kod Srba je uticaj SPC prevelik na poimanje srpskog identiteta, a oko nacionalnog identiteta Srba su se iskljucivo homogenizirali pravoslavci, drugi su nebitni. Zato su i posljedice srpske nacionalne politike dobro osjetili svi okolo Srba.

Savremena srpska demokratija je ustvari etnokratija i samo skaliranje četništva i velikosrpstva u varijacijama, sa tek malim primjesama pojedinaca koji su se otrgli od takvog ideoloskog obrasca.
Osmansnog nasledja smo se morali osloboditi,500 godina nije malo a nisu ni oni nama ostali duzni za sve te godine.
Ja razumem da ta vasa alternativna istorija sa univerziteta u Pristini moze ovde da prodje,jednostavno kulturno nasledje oba naroda govori ko je ziveo tu primarno od 11 veka,meni pecka patrijarsija tebi bista Bil Klintonu.
A isto tako mogu i ja da pisem ovde sta ste vi radili srbima u periodima svoje nadmoci,da nije bilo ruskog atasea koji je pritiskao turke a o tome postoje istorijski spisi ne bi nista od naseg naroda i kulturnog nasledja ostalo. Iz ovog razloga nisam hteo da se natezem sa tobom,radi vam fabrika na internetu surovo.

Ne kazem da smo mi bezgresni,naprotiv jahali smo kad smo mogli,ali da mi pricas te price o jadnim albancima nemoj molim te.

Isto ovaj drugi kaze zamisli da Makedonci imaju srbe :lol: :lol: Pa sta bi,da ne bi mozda oteli deo tudje teritorije putem terorizma i proglasili nezavisnost ?
Last edited by Young Erotica on 29/03/2018 02:16, edited 1 time in total.
kiligonzales

#35852 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

General War wrote: :lol:
Ti nisi normalan
-koja je drzava nije potpisala protokol o saradnji sa IZ, Srbija ili BiH
-Da li je BiH isporucivala srbiji ratne zlocince koje srbija trazi? I ko ih je pustio u srbiju prije svega?
-Je li brani srbija sto bosnjaci imaju specijalne veze sa Turskom, pa svako malo ostavljaju je u amanet ergoanu.
-A eto u Bih nema "udruzenja" koja propagiraju mrznju prema srbiji.
Svi su se okrenuli protiv drzave BiH..evo konkretno i ti, vise od 30% stanovnika ne prihavtas kao ravnopravne, a na drugoj temi na hrvatskom pitanju slicna stvar..gledanje srba kroz dodika i covica (kao sto srbi tebe gledaju kroz bakira, tokica...)
naravno ni ti njima takav ne trebas...ali eto valja vam se podnosit.
Pitanja su ti lila.

-Prvo treba da postavis pitanje zasto SPC i KC imaju ugovor sa BiH a IZ nema?
-Drugo definisan je pravni oblik, ko kome sudi i gdje, tako da Srbija nije duzna svoje gradjane predati tuzilastvu BIH vec im mora suditi sama za zlocine koje su optuzeni u ratovima na prostoru bivske Jugoslavije, dok je duzna isporuciti gradjane BiH. Đukić je rođen u BiH.
-Srbi ne mogu nikome braniti i takve odnose, kad su i sami imali specijalne odnose sa Rusima i Grcima. Trebali spomenuti kada se mogao sprijeciti nastavak rata Vensovenovim planom, pravoslavna svita koja je drzala stranu Srbima skupila se zajedno na Palama, dok su Milosevic i Bulatovic, pa i grcki premijer savjetovali pristanak na to, Karadzic je po ko zna cijem nalogu odbio to. Svi znamo koliko je to muke poslje donjelo svima u ratu i zrtava.
-U Srbiji i medju Srbima Cetnici kao paravojska postoje jos od 19. stoljeca, samo se mjenjaju imena brigadama dobrovoljaca kako neko nebi bio prepoznat kao takav, vec kao humanitarac. :D Tipa ovog glavonje kojeg Dodik nazove humanitarcem, a onda se on izlaje ko zadnji levat da je spreman ici braniti Kosovo sa istomisljenicima stavljajuci se Vucicu na raspolaganje.
Ne trazi od nas da Srbi sa velikosrpskim i cetnickim nacinom razmisljanja budu prihvaceni kad brane politike poput Slobine i metode poput Karadzicevih i Mladicevih, mi shvatamo to da oni pomenute posmatraju kroz dobro prema svome narodu, nekada i iracionalno, isto tako shvatamo da ih ne mogu posmratrati kroz nepotrebno zlo koje su napravili drugima tj. civilima bosnjacke, hrvatske i albanske nacionalnosti , pa i onim Srbima koji nisu bili sluge te politike i koji su etiketirani kao izdajnici, te su ubijani kroz dosta politickih ubistava tokom 90-tih u samoj Srbiji i CG, npr. Stambolic.
Young Erotica

#35853 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Last edited by Young Erotica on 29/03/2018 02:27, edited 1 time in total.
agim.

#35854 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

Young Erotica wrote:Evo jeste vikipedia ali je neko uzimajuci u obzir vise izvora pisao za vreme turske okupacije.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D ... 1%98%D0%B5
Ova stranica ti je faul :) Srpska Wikipedija !
Wikipedija je slobodna enciklopedija , sta znaci , svaka nacija moze da pise svoju historiju kako god zeli .
-Nadji mi jedan Srbin od -1912 godine pa nadole na Kosovo meni je dovoljno , a da ne pricamo prije 500 godina ?
Moze i po Kosovskim Crkvama .
Molim ..
Young Erotica

#35855 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

agim. wrote:
Young Erotica wrote:Evo jeste vikipedia ali je neko uzimajuci u obzir vise izvora pisao za vreme turske okupacije.

Wikipedija je slobodna enciklopedija , sta znaci , svaka nacija moze da pise svoju historiju kako god zeli .
-Nadji mi jedan Srbin od -1912 godine pa nadole na Kosovo meni je dovoljno , a da ne pricamo prije 500 godina ?
Molim ..
Evo uklonio sam posto ti smeta srpska ima i druga,isto to pise. :lol:

Uskoro cemo ih lakse naci na KiM u 10 veku nego u 21. :wink:
kiligonzales

#35856 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Young Erotica wrote: Osmansnog nasledja smo se morali osloboditi,500 godina nije malo a nisu ni oni nama ostali duzni za sve te godine.
Ja razumem da ta vasa alternativna istorija sa univerziteta u Pristini moze ovde da prodje,jednostavno kulturno nasledje oba naroda govori ko je ziveo tu primarno od 11 veka,meni pecka patrijarsija tebi bista Bil Klintonu.
A isto tako mogu i ja da pisem ovde sta ste vi radili srbima u periodima svoje nadmoci,da nije bilo ruskog atasea koji je pritiskao turke a o tome postoje istorijski spisi ne bi nista od naseg kulturnog nasledja ostalo. Iz ovog razloga nisam hteo da se natezem sa tobom,radi vam fabrika na internetu surovo.

Ne kazem da smo mi bezgresni,naprotiv jahali smo kad smo mogli,ali da mi pricas te price o jadnim albancima nemoj molim te.

Isto ovaj drugi kaze zamisli da Makedonci imaju srbe :lol: :lol: Pa sta bi,da ne bi mozda oteli deo tudje teritorije putem terorizma i proglasili nezavisnost ?
To o dugovima je glupa prica i najgluplji izgovor za vlastite zlocine nad nesrbima i zatiranje jednog naslijedja. Srbija i Srbi svjedoce i dobrim i losim odnosima sa Osmanlijama u 500 godina okupacije, ali na silu izbacujete iz vlastite historije taj vazalni odnos Srba u Osmanskoj drzavi. Da su Osmanlije tako trazili izgovore za ubijanje po Balkanu svega nemuslimanskog, ni Srbi ni Grci ko nacije nebi opstale za 500 godina, a bome ni neki drugi.

Ovo su rezultati Balkanskog rata i politike Srba tada i njihovi zlocini sabrani u knjigu:
https://archive.org/details/reportofinternat00inteuoft

Niste se morali osloboditi na takav nacin nesrba ni njihovog nasljedja jer oni koji su ostali nisu bili visokorangirani clanovi drustva, vec buranija koja nije imala mogucnosti tek tako da odmagli. Kurac ste ostrili na onima koji su svakako bili savladani. Isto tako je bilo i u zadnjem ratu na prostoru SAO Krajine i Republike Srpske. Nepotrebna sila i rusenje svega sto nije srpsko s ciljem da se stvari predstave onakvima kakve nisu. Primjerice u jednoj Banja Luci su porusene sve njene dzamije, a na desetine hiljada muslimana protjerano, mnostvo u logore odvedeno i pobijeno nepotrebno i tako redo po gradovima i selima RS.

Kada se vamo takvo sto desilo sa NDH, bio je lele kuk i danas je kad se spomene Jasenovac, Jadovno, Gradiska i mnoga druga mjesta gdje su Srbi nemilice ubijani, ali vlastite zlocine Cetnika nad drugima u tome ratu ste zaboravili i da nebi Srba komunjara prali bi obraz od toga i danas, isto tako je i sa Bljeskom i Olujom i Kosovom ide lele kuk, a kad treba priznati vlastite zlocine nad drugima ide negiranje, relativiziranje, spominjanje silnih nepravde od vajkada, poput kosovske bitke te se osjecaj krivice namece i generacijama koje nisu svjedocile tome ili ne nose taj jarm kao sudionici tih dogadjaja jer i kako bi proslo 500 godina od tad.

To nije alternativna historija i nije pristinska, to i svjetska historija kaze, ali vi sebe i dalje lazete da je ta politika ispravan put za Srbe i Srbiju.

Albanci su poslje Balkanskih ratova trazili nacin da vam se revansiraju jer ste prvi ujeli iste, procitaj sta o tome kaze Kosta Novakovic, Srbin i ucesnik srpske vojske tada. Odatle je i krenulo zlo albansko-srpskog sukoba. Nebi da te ucim historiju glupo je, ali vas Miroljub Petrovic je Skenderbega nazvao Srbinom jer mu je babuka Muzaka Albanac ozenio srpkinju iz jednog Zetskog bratstva, ali to pokazuje da odnosi Srba i ALbanaca nisu tako zamrseni bili u proslosti kao danas niti losi kako se zeli predstaviti u historiji Srba i Albanaca, sve dok se nije desio pomenuti balkanski rat i to protiv naroda koji se prvi bunio protiv Osmanlija.

Postojanje paralelnih struktura pored vladajuce garniture i sluzi da bi se zlocin jedne politike i sistema svalio na pleca pomenutih a drzava sprala od odgovornosti. Reci da komiti, cetnici ili neki dobrovoljci kao paravojska iz zadnjeg rata nisu sluzili interesima Srbije bila bi gnusna laz. Isto tako i Srpska cast ako ikada dodje do sukoba Srba i Albanaca opet sluzice Srbiji, nece sebi.
agim.

#35857 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

Young Erotica wrote:
agim. wrote:

Molim ..
Evo uklonio sam posto ti smeta srpska ima i druga,isto to pise. :lol:

Uskoro cemo ih lakse naci na KiM u 10 veku nego u 21. :wink:
Ukloniosi zato sto si primjetio da su bajke , iako kasno :)
Nema Srba u 10 veku !
Uzalud gubis vrijeme .
Cijela vasa historija je bazirana u Pravoslavnu vjeru i nikako u srpsku naciju , zato sto nije postojala vasa nacija u srijednome vijeku i to je razlog zasto vasi historicari se bave mitomanijom .
Jos jednom , nadji mi jedan jedini srbin na Kosovo prije 100 godina ?
Hvala.
kiligonzales

#35858 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

General War wrote: ..Al zato nema srba, svi pomrijese kod tebe u mjestu :D
Bujrum Ware u Sarajevo upali auto i pitaj Srbe iz Sarajeva ne onog istocnog, vec ovog vamo federalnog, kako im je bilo sa nama Balijama za vrijeme rata ove koji su ostali do danas ovdje, pricaj sa stanovnicima bivseg glavnog grada bivse Bosne i Hercegovine i nek ti prenesu svoje misljenje o paljanskoj sviti, pa onda podjeli misljenje o tome ovdje, isto tako nek dodju i ovi Hrvati iz Hercegovine koji se furaju na Veliku Hrvatsku i nek vide eto kako su se zle Balije odnosili prema njima.

O svom trosku mozes obici i ratne muzeje, ploce posvecene poginulim herojima grada, procitati njihova imena i prezimena i vagati ako treba koliko je bilo tu Srba i Hrvata koji su Sarajevo i BiH branili jer su je voljeli. Napravi vlastito istrazivanje ako vec ne vjerujes u tudja, a ni ta od svoje strane.
detroit-mercy

#35859 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by detroit-mercy »

General War wrote:
Maraschino wrote:
Fudo387 wrote: Ista kuhinja je plasirala lazi za Markale na koje su navodno donosene lutke, pa kad nije proslo to onda ide prica kako je Armija BiH sve iscenirala i pobila vlastiti narod. Trebam li spominjati sta radite sa slucajem tuzlanske kapije, Srebrenicanima koji ustvari zive negdje u Texasu ali su imena na spisku zrtava u Potocarima...itd, itd.
Za sve te monstruzone izmisljotine uspijete naci i nekog ko ce za pare pogaziti obraz i lagati skupa sa vama, ali posto to u civilizovanom svijetu ne prolazi, brzo padne u vodu. Tako je i taj Dik zavrsio karijeru.
O cemu mi pricamo? Susjedna drzava koja stiti i skriva osudjene ratne zlocince i one koje trazi BH pravosudje, drzava u kojoj djeluju mnoga udruzenja koja otvoreno propagiraju mrznju prema BiH, drzava koja podstice separatizam ali na perfidan nacin kroz ''specijalne veze'', drzava koja je dozvolila registraciju dvije iste vjerske zajednice...a sta im mi od toga radimo pa im smetamo.
Okrenuli su Srbe u BiH protiv drzave i svih koji u njoj zive. Uspjeli su ih ubijediti da su oni ''Srbijanci'' koji samo zive u BiH, ubijedili su ih da im je sve srbijansko vaznije nego bosansko...meni takvi sugradjani ne trebaju.

Sabane...Murate rusi te mostove i samo zid pored Drine.
:lol:
Ti nisi normalan
-koja je drzava nije potpisala protokol o saradnji sa IZ, Srbija ili BiH
-Da li je BiH isporucivala srbiji ratne zlocince koje srbija trazi? I ko ih je pustio u srbiju prije svega?
-Je li brani srbija sto bosnjaci imaju specijalne veze sa Turskom, pa svako malo ostavljaju je u amanet ergoanu.
-A eto u Bih nema "udruzenja" koja propagiraju mrznju prema srbiji.
Svi su se okrenuli protiv drzave BiH..evo konkretno i ti, vise od 30% stanovnika ne prihavtas kao ravnopravne, a na drugoj temi na hrvatskom pitanju slicna stvar..gledanje srba kroz dodika i covica (kao sto srbi tebe gledaju kroz bakira, tokica...)
naravno ni ti njima takav ne trebas...ali eto valja vam se podnosit.
Kakve ratne zlocince. zar je Srbija ratovala i je li se rat vodio na njenoj teritoriji :mrgreen: zar to Srbija laze kad kaze da oni u "gradjanskom ratu" nisu ucestovali :mrgreen: Cuj sad, da se isporuce ratni zlocinci, to zlocini pocinjeni u Leskovcu ili Paracinu pa traze tamo neke zlocince :mrgreen:
Young Erotica

#35860 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

kiligonzales wrote:
Young Erotica wrote: Osmansnog nasledja smo se morali osloboditi,500 godina nije malo a nisu ni oni nama ostali duzni za sve te godine.
A isto tako mogu i ja da pisem ovde sta ste vi radili srbima u periodima svoje nadmoci,da nije bilo ruskog atasea koji je pritiskao turke a o tome postoje istorijski spisi ne bi nista od naseg kulturnog nasledja ostalo. Iz ovog razloga nisam hteo da se natezem sa tobom,radi vam fabrika na internetu surovo.

To o dugovima je glupa prica i najgluplji izgovor za vlastite zlocine nad nesrbima i zatiranje jednog naslijedja. Srbija i Srbi svjedoce i dobrim i losim odnosima sa Osmanlijama u 500 godina okupacije, ali na silu izbacujete iz vlastite historije taj vazalni odnos Srba u Osmanskoj drzavi. Da su Osmanlije tako trazili izgovore za ubijanje po Balkanu svega nemuslimanskog, ni Srbi ni Grci ko nacije nebi opstale za 500 godina, a bome ni neki drugi.

Ovo su rezultati Balkanskog rata i politike Srba tada i njihovi zlocini sabrani u knjigu:
https://archive.org/details/reportofinternat00inteuoft

Niste se morali osloboditi na takav nacin nesrba ni njihovog nasljedja jer oni koji su ostali nisu bili visokorangirani clanovi drustva, vec buranija koja nije imala mogucnosti tek tako da odmagli. Kurac ste ostrili na onima koji su svakako bili savladani. Isto tako je bilo i u zadnjem ratu na prostoru SAO Krajine i Republike Srpske. Nepotrebna sila i rusenje svega sto nije srpsko s ciljem da se stvari predstave onakvima kakve nisu. Primjerice u jednoj Banja Luci su porusene sve njene dzamije, a na desetine hiljada muslimana protjerano, mnostvo u logore odvedeno i pobijeno nepotrebno i tako redo po gradovima i selima RS.

Kada se vamo takvo sto desilo sa NDH, bio je lele kuk i danas je kad se spomene Jasenovac, Jadovno, Gradiska i mnoga druga mjesta gdje su Srbi nemilice ubijani, ali vlastite zlocine Cetnika nad drugima u tome ratu ste zaboravili i da nebi Srba komunjara prali bi obraz od toga i danas, isto tako je i sa Bljeskom i Olujom i Kosovom ide lele kuk, a kad treba priznati vlastite zlocine nad drugima ide negiranje, relativiziranje, spominjanje silnih nepravde od vajkada, poput kosovske bitke te se osjecaj krivice namece i generacijama koje nisu svjedocile tome ili ne nose taj jarm kao sudionici tih dogadjaja jer i kako bi proslo 500 godina od tad.

To nije alternativna historija i nije pristinska, to i svjetska historija kaze, ali vi sebe i dalje lazete da je ta politika ispravan put za Srbe i Srbiju.

Albanci su poslje Balkanskih ratova trazili nacin da vam se revansiraju jer ste prvi ujeli iste, procitaj sta o tome kaze Kosta Novakovic, Srbin i ucesnik srpske vojske tada. Odatle je i krenulo zlo albansko-srpskog sukoba. 2.ali to pokazuje da odnosi Srba i ALbanaca nisu tako zamrseni bili u proslosti kao danas niti losi kako se zeli predstaviti u historiji Srba i Albanaca, sve dok se nije desio pomenuti balkanski rat i to protiv naroda koji se prvi bunio protiv Osmanlija.
Od vazalnog odnosa do ratova sa turcima,sve po potrebi. Ratovali smo protiv Timura,Hriscana,Vizantije na strani Turaka,ratovali smo protiv Turaka isto toliko puta nema to sta da se krije,tako je. Kad je doslo vreme da se rastajemo,rastali smo se i sa njihovim nasledjem jbg.

Nesto si ti pobrkao,ja niti negiram da albanci jesu tlaceni ali kao uzeti to kao izgovor za neprijateljstva koja slede je smesno i bas to alternativna istorija ,kada srpsko albanska neprijateljstva pocinju jos u doba osmanlija koji su morali obuzdavati albance svako malo,a revansirali ste se i toliko puta posle toga da se moze na dve ruke izbrojati poceti od Azema Shote preko Drugog svetskog rata da ne idemo vise dalje.

Srbi su izneli antifasisticku borbu na ovim prostorima,nista na to ne moze baciti ljagu,drugi videli smo kako su prosli.

2.Odnosi Srba i Albanaca iz Albanije su veci deo naseg postojanja korektni uz uspone i padove i to nema nikakve veze sa kosovom.

Na sve ostalo ne znam sta da ti odgovorim,nema veze sa temom koja je aktuelna.

@Agim :lol: :lol: :lol:
Young Erotica

#35861 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

@Kiligonzales Svakako ovo nema poentu i moze da ide u nedogled,ono sta se sada desava nije produkt te 1912 nego albanskog ekspanzionizma koji ce bujati sve vise u buducnosti,kako ce se sve zavrsiti jos uvek ne znamo. Poz :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#35862 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

puna podrska kosovarima u borbi za nezavisnost
oni rade ono sto su, u zadnjih sto godina, naucili od srbije, samo u dosta blazem obliku
SmokingMan

#35863 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Jedni vekovima teže velikoj Srbiji a kod drugih se probudila strast za veljikom Aljbanijom. :D
radostan dan

#35864 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

napisa čovjek čitav traktat o tisućljetnom pravu na kosovo, a prvi spomenik kulture izgrađen na kosovu - bista bilu klintonu.
onaj drugi strepi - šta bi bilo da u makedoniji ima više srba... :D , i još kaže - nađi mi jednog srbina od 1912. pa u rikverc, na kosovu.
uzgred, aleksa, pozdravio te kiro. onaj drugi dio tvog nika (mkd) sam izostavio, čekam da se dogovorite sa grcima i ovom dvojicom kako ćete se zvati. :zoka:

jbt...i još se ovaj erotičar raspravlja sa njima... :mrgreen:

:sax: :sax: :sax:
General War

#35865 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

kiligonzales wrote:
Bujrum Ware u Sarajevo upali auto i pitaj Srbe iz Sarajeva ne onog istocnog, vec ovog vamo federalnog, kako im je bilo sa nama Balijama za vrijeme rata ove koji su ostali do danas ovdje, pricaj sa stanovnicima bivseg glavnog grada bivse Bosne i Hercegovine i nek ti prenesu svoje misljenje o paljanskoj sviti, pa onda podjeli misljenje o tome ovdje, isto tako nek dodju i ovi Hrvati iz Hercegovine koji se furaju na Veliku Hrvatsku i nek vide eto kako su se zle Balije odnosili prema njima.

O svom trosku mozes obici i ratne muzeje, ploce posvecene poginulim herojima grada, procitati njihova imena i prezimena i vagati ako treba koliko je bilo tu Srba i Hrvata koji su Sarajevo i BiH branili jer su je voljeli. Napravi vlastito istrazivanje ako vec ne vjerujes u tudja, a ni ta od svoje strane.
Jesu li i oni pomrli na kazanima a mislim da pripadaju tvom "mjestu"? trebao bi ti malo da prosetas pa se raspitas.
Ja bez troska saznah da presudjeni ratni zlocini su primali naknade od ministarstava...pusti sad mi vadione.
General War

#35866 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

detroit-mercy wrote: Kakve ratne zlocince. zar je Srbija ratovala i je li se rat vodio na njenoj teritoriji :mrgreen: zar to Srbija laze kad kaze da oni u "gradjanskom ratu" nisu ucestovali :mrgreen: Cuj sad, da se isporuce ratni zlocinci, to zlocini pocinjeni u Leskovcu ili Paracinu pa traze tamo neke zlocince :mrgreen:
Pa sto im nije BiH tako odgovorila, ves sklopila sporazum o saradnji sa tom istom srbijom koja nije ucestvovala? ;-)
LBVIEW

#35867 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Drzava u kojoj utociste imaju presudjeni ratni zlocinci tipa Djukica, koja vrsi rekonstrukciju "Kapije", "Markala" i sl. :oops: je kao dobar susjed za pojedine.
GeeTnT

#35868 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GeeTnT »

LBVIEW wrote:Drzava u kojoj utociste imaju presudjeni ratni zlocinci tipa Djukica, koja vrsi rekonstrukciju "Kapije", "Markala" i sl. :oops: je kao dobar susjed za pojedine.
...polako, skontace oni da im Djukici cine vise stete nego koristi, a ako ne skontaju, opet dobro jer ih to skrivanje vodi u izolaciju, a diplomate u protjerivanje...
muha_sa

#35869 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

GeeTnT wrote:
LBVIEW wrote:Drzava u kojoj utociste imaju presudjeni ratni zlocinci tipa Djukica, koja vrsi rekonstrukciju "Kapije", "Markala" i sl. :oops: je kao dobar susjed za pojedine.
...polako, skontace oni da im Djukici cine vise stete nego koristi, a ako ne skontaju, opet dobro jer ih to skrivanje vodi u izolaciju, a diplomate u protjerivanje...
prije ce nokat na muškom polnom narast neg ce mnogi od njih neke stvari skontat
General War

#35870 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

SmokingMan wrote:Jedni vekovima teže velikoj Srbiji a kod drugih se probudila strast za veljikom Aljbanijom. :D
Jest bas se toga sjetise 99- te :lol:
stakasa

#35871 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stakasa »

Sta bi sa ubistvom onog Olivera, nadose li ko ga je ubio? I ima li ono ubistvo ikakve veze sa ovim sto se sada desava?
General War

#35872 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:napisa čovjek čitav traktat o tisućljetnom pravu na kosovo, a prvi spomenik kulture izgrađen na kosovu - bista bilu klintonu.
onaj drugi strepi - šta bi bilo da u makedoniji ima više srba... :D , i još kaže - nađi mi jednog srbina od 1912. pa u rikverc, na kosovu.
uzgred, aleksa, pozdravio te kiro. onaj drugi dio tvog nika (mkd) sam izostavio, čekam da se dogovorite sa grcima i ovom dvojicom kako ćete se zvati. :zoka:

jbt...i još se ovaj erotičar raspravlja sa njima... :mrgreen:

:sax: :sax: :sax:
Drustvo se samo tako skupilo :lol:
I neka kaze neko da " nismo isti"...ko da je slavene 3D printer radio.
kiligonzales

#35873 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Young Erotica wrote:
Od vazalnog odnosa do ratova sa turcima,sve po potrebi. Ratovali smo protiv Timura,Hriscana,Vizantije na strani Turaka,ratovali smo protiv Turaka isto toliko puta nema to sta da se krije,tako je. Kad je doslo vreme da se rastajemo,rastali smo se i sa njihovim nasledjem jbg.

Nesto si ti pobrkao,ja niti negiram da albanci jesu tlaceni ali kao uzeti to kao izgovor za neprijateljstva koja slede je smesno i bas to alternativna istorija ,kada srpsko albanska neprijateljstva pocinju jos u doba osmanlija koji su morali obuzdavati albance svako malo,a revansirali ste se i toliko puta posle toga da se moze na dve ruke izbrojati poceti od Azema Shote preko Drugog svetskog rata da ne idemo vise dalje.

Srbi su izneli antifasisticku borbu na ovim prostorima,nista na to ne moze baciti ljagu,drugi videli smo kako su prosli.

2.Odnosi Srba i Albanaca iz Albanije su veci deo naseg postojanja korektni uz uspone i padove i to nema nikakve veze sa kosovom.

Na sve ostalo ne znam sta da ti odgovorim,nema veze sa temom koja je aktuelna.

@Agim :lol: :lol: :lol:
Niste se vi rastali s nasljedjem, vec i sa ljudima koji su mogli biti dio identiteta Srbije, ali valjda je lakse tako "nema covjeka nema problema", ubi, protjeraj, nasljedje sateri.

Isti ti je izgovor tome kao onaj tvoj o satiranju turskog nasljedja i izivljavanju nad svime sto se okarakterisalo kao tursko i muslimansko od strane Srba. Ako ti zlo pravdas historijom dugom 500 godina, onda oni mogu necim sto im je historijski puno blize.

Samo su Srbi antifasisti za tu borbu imali jedan casni blok Partizana i oduvijek necasni blok Cetnika koji su te druge vrlo rano potjerali van Srbije. ;)
Samo se zbog dobrote i antifasistickog djelovanja Cetnika Drazi i danas traga za kostima. :D

Apsolutno netacno, to sto je Rama dosao u BG i obratno Vucic dole, to nije ogledalo dobrih odnosa Srbije i Albanije, slozenih da, korektnih da, ali dobrih bas i ne.
kiligonzales

#35874 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

General War wrote:
kiligonzales wrote:

Jesu li i oni pomrli na kazanima a mislim da pripadaju tvom "mjestu"? trebao bi ti malo da prosetas pa se raspitas.
Ja bez troska saznah da presudjeni ratni zlocini su primali naknade od ministarstava...pusti sad mi vadione.

Imas staru moju temu na temu "Kazana" pod prvim nikom na ovome forumu "Sarajevski Kazani smrti" idi pa citaj. A dva sam trajna bana dobio od tad ovdje. Pa ces vidjeti sta i kako mislim o tome zlocinu nad nasim komsijama i sugradjanima.

Ono sto sam ti htio reci stvari nisu onakvima u sta te tvoji uvjeravaju, a samo Sarajevo ima dovoljno heroja i srpske i hrvatske nacionalnosti kojim mogu da se hvale da su stali u odbranu vlastitog grada od Karadzicevih i Mladicevih pulena. Nebi da nabrajam, a i kurac me zaboli hoces li vjerovati ili neces. Ne pada mi napamet da te uvjeravam.

Sjedi za kompom i vjeruj u sta te vasi mediji uvjeravaju, boj se i mantraj kako vam svi mi zelimo samo zlo.
General War

#35875 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

kiligonzales wrote:
General War wrote:
kiligonzales wrote:

Imas staru moju temu na temu "Kazana" pod prvim nikom na ovome forumu "Sarajevski Kazani smrti" idi pa citaj. A dva sam trajna bana dobio od tad ovdje. Pa ces vidjeti sta i kako mislim o tome zlocinu nad nasim komsijama i sugradjanima.

Ono sto sam ti htio reci stvari nisu onakvima u sta te tvoji uvjeravaju, a samo Sarajevo ima dovoljno heroja i srpske i hrvatske nacionalnosti kojim mogu da se hvale da su stali u odbranu vlastitog grada od Karadzicevih i Mladicevih pulena. Nebi da nabrajam, a i kurac me zaboli hoces li vjerovati ili neces. Ne pada mi napamet da te uvjeravam.

Sjedi za kompom i vjeruj u sta te vasi mediji uvjeravaju, boj se i mantraj kako vam svi mi zelimo samo zlo.
Pa kad znas sta onda lamentiras nad zrtvama, a posebno kao bosnjak kad oni konji sa druge strane pokusavaju isto malko frizirat podatke...to mi i najvise smeta.
Ja kad sa srbima diskutujem i kad mi pokusaju isto ovako nesto prodavat muda pod bubrege gori sam od svih vas, ali na ovoj temi je strasno citat gluposti sa predpostavkom da razgovaram sa odraslim covjekom.
Post Reply