Osmansnog nasledja smo se morali osloboditi,500 godina nije malo a nisu ni oni nama ostali duzni za sve te godine.kiligonzales wrote: Promjenili ste demografsku sliku Srbije, a bome i porusili tovar osmanskog naslijedja, pobili masu onih koji nisu pravoslavci, da bi im poslje trubili kako su Srbi i oni, napravili ste prvi genocid medju narodima Balkana, gdje ste u Balkanskim ratovima poklali od Nisa do Skoplja sta ste stigli muslimansko, ostale protjerali, tako ste i Kosovo ugurali u sastav Srbije, da ne govorim sta ste od Beograda napravili, od turskog grada napravili grad sa jednom preostalom dzamijom, isto tako ste Albancima zabili noz u ledja koji su pred Balkanske ratove prvo vodili revoluciju na Kosovu protiv Osmanlija koju su isti ugusili, a poslje ste ih tako oslabljene i sami namlatili sa Crnogorcima, sto je i rezultiralo srpsko-albanskom mrznjom koja traje i danas. Da ne govorim o pokusajima da se Albanija podijeli izmedju Crne Gore, Srbije, Grcke i Bugarske. Da ne govorim o nepravdama te nakaradne nacionalne politike i te prigrljene definicije ko u Srbiji zasluzuje biti Srbinom, politici tla, krvi i zla koja je marginizirala druge.
Sve recepte tada ste ponovili i kasnije. Tada su nastali komiti i cetnici, citava paravojna srpska struktura koja je vladajucoj strukturi pomagala sijanjem zlocina i straha da postigne teritorijalne pretenzije i na isti nacin ste kasnije postizali rezultate u politici kao i danas. RS je isti obrazac nalik pomenutim u proslosti.
Nikad vam se nacionalno bice nije zasnivalo davajuci jednako pravo muslimanima i katolicima da ucestvuju u stvaranju srpskog identiteta u Srbiji i srpske nacionalnosti, niti da se ukljuce aktivnije u politicki zivot Srbije, oni su vazda bili oni koji su okarakterisani gradjanima drugog reda i neprijateljima. Ni danas nije mnogo bolje. Samo se katolicima nije moglo prigovoriti da su vjeru prodali za veceru, niti su se mogli nazivati poturicama, Turcima, slugama okupatora u onolikoj mjeri kako se to radilo muslimanima u Srbiji da bi im se pokazalo gdje im je mjesto.
Da nije partizana i komunjara, koji su Srbiji dali malo razuma i humanosti, tesko bi u onih 45 godina Titove Jugoslavije sprali sva sranja koja ste do tad napravili.
Kod Albanaca nije tako, u samoj Albaniji muslimana je najvise, pravoslavaca je nekada bilo vise nego katolika, danas je obratno, ali njima je Albanija svetinja i disu kao jedan. Bez obzira na vjeru se ne djele, niti se kroz nju propituju nacionalni interesi Albanije. Kod Srba je uticaj SPC prevelik na poimanje srpskog identiteta, a oko nacionalnog identiteta Srba su se iskljucivo homogenizirali pravoslavci, drugi su nebitni. Zato su i posljedice srpske nacionalne politike dobro osjetili svi okolo Srba.
Savremena srpska demokratija je ustvari etnokratija i samo skaliranje četništva i velikosrpstva u varijacijama, sa tek malim primjesama pojedinaca koji su se otrgli od takvog ideoloskog obrasca.
Ja razumem da ta vasa alternativna istorija sa univerziteta u Pristini moze ovde da prodje,jednostavno kulturno nasledje oba naroda govori ko je ziveo tu primarno od 11 veka,meni pecka patrijarsija tebi bista Bil Klintonu.
A isto tako mogu i ja da pisem ovde sta ste vi radili srbima u periodima svoje nadmoci,da nije bilo ruskog atasea koji je pritiskao turke a o tome postoje istorijski spisi ne bi nista od naseg naroda i kulturnog nasledja ostalo. Iz ovog razloga nisam hteo da se natezem sa tobom,radi vam fabrika na internetu surovo.
Ne kazem da smo mi bezgresni,naprotiv jahali smo kad smo mogli,ali da mi pricas te price o jadnim albancima nemoj molim te.
Isto ovaj drugi kaze zamisli da Makedonci imaju srbe