asurbanipal wrote:Skijaš wrote:Zar u islamu nema prilično eksplicitna zabrana spaljivanja ljudi ? To bacanje homoseksulaca sa visine vidim kako su povezali sa Sodomom i Gomorom, ali mi ovo spaljivanje nije jasno.
Za vrijeme vladavine "halife" Muavije tako je spaljen sin Poslanikovog a.s. ashaba Ebu Bekra, koji se zvao Muhammmed ibn Ebu Bekr. Spalili su ga živog, a prethodno su ga zašili u devinu ili magareću kožu...
Kao sto od samog pocetka govorim - najveci problem u citavoj historiji islama, do dana dansnjeg, je ta emevijska "ulema". Ohalaljivali su haram i obratno, izmisljali hadise, a sve u cilju povratka i ocuvanja vlasti/moci Hindinog (i uvjetno receno Ebu-Sufijanovog) okota. Neki dan citam nesto na jednoj takvoj stranici, koja plasira takve ublehe, nesto sto me zanimalo - i gledam - potkrepljuju neku tvrdnju s raznoraznim hadisima, koje prenose raznorazni prenosioci, a medju njima i Muavija ibn Ebu-Sufjan, ali u citavom tom nizu hadisa i lanaca prenosilaca nigdje ne uocih hazreti Aliju!? Postavih im i pitanje s tim u vezi, ali naravno, odgovora ne dobih. Opcenito, koliko imamo hadisa koje prenosi hz Alija, osoba koja je po svemu bila najslicnija Poslaniku s.a.v.a., koja je doslovno odrastala uz njega i bila uz njega do kraja zivota? Mislim da ni 5%. S druge strane, koliko hadisa nam se prenosi od Ebu Hurejre, koji je islam primio (ako se dobro sjecam) 10 godina nakon pocetka Objave? Ogromnu vecinu. Da uzmemo da je i to ok, gdje nestade tih 10 godina, tokom kojih je hz Alija neprestano bio uz Poslanika s.a.v.a?! Jednostavno, za to odgovora nema. Zato i jesmo tu gdje jesmo i zato se islam i moze zloupotrebljavati od strane ovakvih spodoba, jer to isto su radili i umejevici i sve ostale dinastije kojima je iskljucivi cilj bio vladavina na tim prostorima (i sire).