Sirija

Locked
salik79

#35851 Re: Sirija

Post by salik79 »

DuckZz wrote:
Kareem Abdul wrote:Image

Što na ovo reći?
Ima li itko neko opravdanje za ovaj čin Islamske Zajednice u Sandžaku?

Dakle po shvaćanju islamskih klerika u Novom Pazar, Mirza Ganić, pripadnik Islamske Države je poginuo ne kao terorista, već kao borac na Allahovom putu.

A onda kažu da se svi normalni muslimani ograđuju od ovakvih monstruma.

Al prejaka slika što su stavili ... isto Koke neku noć u Barlotiju kad je zado ritam :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: Oplakah! Nekog hajra i od ovog deb...pardon "sehida" :D

Btw, da i kikiju usput odgovorim - veze IZ Sandzaka nema sa tekstom na ovoj posmrtnici. Ovo su izdiktirali oni koji su platili stampanje. Sto se njih tice, sutra moze isti tekst stajati i na tvojoj posmrtnici.
5 0 5

#35852 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

DuckZz wrote:
Kareem Abdul wrote:Image

Što na ovo reći?
Ima li itko neko opravdanje za ovaj čin Islamske Zajednice u Sandžaku?

Dakle po shvaćanju islamskih klerika u Novom Pazar, Mirza Ganić, pripadnik Islamske Države je poginuo ne kao terorista, već kao borac na Allahovom putu.

A onda kažu da se svi normalni muslimani ograđuju od ovakvih monstruma.

Al prejaka slika što su stavili ... isto Koke neku noć u Barlotiju kad je zado ritam :lol: :lol:
19 godina. mora da je se sam sa svojom pamecu odlucio na to da postane monstrum, ubica i da na kraju plati svojom glavom. i onda mi neko kaze, neka mosssadovca ovdje. da cujem sta ima za reci. krv ovog djeteta je na rukama ljudi kao sto je mosssad i slican soj neljudi.
5 0 5

#35853 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

japin_mutapi wrote:isil su haridžije prva i najgora sekta
i NE haridžije nisu muslimani i njihovo učenje nije islam ma koliko oni govorili a jesu i ma koliko se dežurni forumski stručnjaci trudili poistovjetiti isil(haridžije) sa islamom
je li mosssadxxx po tebi musliman? nemoj samo, to samo alah zna. nego procijeni sa istim arsinom kao o ovima u svom postu.
Co0l

#35854 Re: Sirija

Post by Co0l »

Zna se ko na ovom forumu prenosi tvitove Mosadovaca i citira njihov web portal za dezinformisanje a to sigurno nije sa'vox.
Baltazar_khan

#35855 Re: Sirija

Post by Baltazar_khan »

oni pacijenti sa vijesti ummeta na facebooku svršavaju na spaljivanje jordanskog pilota. vidim ima raje koji im obruse... koja marva. prati li sipa tu grupu?
5 0 5

#35856 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

Co0l wrote:Zna se ko na ovom forumu prenosi tvitove Mosadovaca i citira njihov web portal za dezinformisanje a to sigurno nije sa'vox.
on radi za mosad.
zrakomlat

#35857 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Baltazar_khan wrote:oni pacijenti sa vijesti ummeta na facebooku svršavaju na spaljivanje jordanskog pilota. vidim ima raje koji im obruse... koja marva. prati li sipa tu grupu?
Stoka nepismena.
Co0l

#35858 Re: Sirija

Post by Co0l »

5 0 5 wrote:
Co0l wrote:Zna se ko na ovom forumu prenosi tvitove Mosadovaca i citira njihov web portal za dezinformisanje a to sigurno nije sa'vox.
on radi za mosad.
:-D
Baltazar_khan

#35859 Re: Sirija

Post by Baltazar_khan »

zrakomlat wrote:
Baltazar_khan wrote:oni pacijenti sa vijesti ummeta na facebooku svršavaju na spaljivanje jordanskog pilota. vidim ima raje koji im obruse... koja marva. prati li sipa tu grupu?
Stoka nepismena.
a odgovor na tvoje pitanje ko je ova sadžida... opasala se ekplozivom 2005 godine u amanu, jordan htjela se raznijeti ko kamikaza. pojas sa eksplozivom nije reagovao i uhvatili je živu. suprug se zato raznio...
At the Radisson SAS Hotel (now known as the "Landmark Hotel"), two suicide bombers (a husband and wife team—Ali Hussein Ali al-Shamari and Sajida Mubarak Atrous al-Rishawi)—entered the Philadelphia Ballroom, where Ashraf Akhras and his bride, Nadia Al-Alami, were celebrating their wedding with around 900 Jordanian and Palestinian guests. Sajida al-Rishawi was unable to detonate her belt. Her husband Ali al-Shamari, apparently admonished her and told her to get out of the room. As she was leaving, the lights went out in the ballroom, Ali jumped onto a dining-room table and detonated himself. Among the 38 people killed in the explosion were the fathers of the bride and groom.[3] In addition, the explosion destroyed the ballroom, blew out the large windows bordering the street, and knocked down ceiling panels. The hotel lobby was also affected: ceiling panels and light fixtures collapsed, furniture was destroyed, and the hotel's glass doors were shattered. Cleanup and rebuilding commenced shortly afterwards.
5 0 5

#35860 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

Image
gnjev

#35861 Re: Sirija

Post by gnjev »

Nije mi jasno kako su ovog jordanca natjerali da odigra ulogu u ovon njihovom kratkom horor filmu , prije nego su ga zivog spalili.
Co0l

#35862 Re: Sirija

Post by Co0l »

A sta ce jadni ljudi,valjda se do zadnjeg trenutka nadaju da samo blefiraju ili da ce ih neko cudo spasiti. :(
asurbanipal

#35863 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Skijaš wrote:Zar u islamu nema prilično eksplicitna zabrana spaljivanja ljudi ? To bacanje homoseksulaca sa visine vidim kako su povezali sa Sodomom i Gomorom, ali mi ovo spaljivanje nije jasno.

Za vrijeme vladavine "halife" Muavije tako je spaljen sin Poslanikovog a.s. ashaba Ebu Bekra, koji se zvao Muhammmed ibn Ebu Bekr. Spalili su ga živog, a prethodno su ga zašili u devinu ili magareću kožu...
salik79

#35864 Re: Sirija

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
Skijaš wrote:Zar u islamu nema prilično eksplicitna zabrana spaljivanja ljudi ? To bacanje homoseksulaca sa visine vidim kako su povezali sa Sodomom i Gomorom, ali mi ovo spaljivanje nije jasno.

Za vrijeme vladavine "halife" Muavije tako je spaljen sin Poslanikovog a.s. ashaba Ebu Bekra, koji se zvao Muhammmed ibn Ebu Bekr. Spalili su ga živog, a prethodno su ga zašili u devinu ili magareću kožu...

Kao sto od samog pocetka govorim - najveci problem u citavoj historiji islama, do dana dansnjeg, je ta emevijska "ulema". Ohalaljivali su haram i obratno, izmisljali hadise, a sve u cilju povratka i ocuvanja vlasti/moci Hindinog (i uvjetno receno Ebu-Sufijanovog) okota. Neki dan citam nesto na jednoj takvoj stranici, koja plasira takve ublehe, nesto sto me zanimalo - i gledam - potkrepljuju neku tvrdnju s raznoraznim hadisima, koje prenose raznorazni prenosioci, a medju njima i Muavija ibn Ebu-Sufjan, ali u citavom tom nizu hadisa i lanaca prenosilaca nigdje ne uocih hazreti Aliju!? Postavih im i pitanje s tim u vezi, ali naravno, odgovora ne dobih. Opcenito, koliko imamo hadisa koje prenosi hz Alija, osoba koja je po svemu bila najslicnija Poslaniku s.a.v.a., koja je doslovno odrastala uz njega i bila uz njega do kraja zivota? Mislim da ni 5%. S druge strane, koliko hadisa nam se prenosi od Ebu Hurejre, koji je islam primio (ako se dobro sjecam) 10 godina nakon pocetka Objave? Ogromnu vecinu. Da uzmemo da je i to ok, gdje nestade tih 10 godina, tokom kojih je hz Alija neprestano bio uz Poslanika s.a.v.a?! Jednostavno, za to odgovora nema. Zato i jesmo tu gdje jesmo i zato se islam i moze zloupotrebljavati od strane ovakvih spodoba, jer to isto su radili i umejevici i sve ostale dinastije kojima je iskljucivi cilj bio vladavina na tim prostorima (i sire).
Kikibombona

#35865 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Generalno, ti hadisi su cisti promasaj. Nema te metode kojom se moze utvrditi da je bilo koji hadis vjerodostojan. Moze se 100% slagati sa Kuranom, al to opet ne znaci da nije krivotvoren. Mnogi hadisi su vjerovatno ispravno preneseni ali ih je nemoguce detektovati i sa sigurnoscu tvrditi da su vjerodostojni.

Sa hadisima muslimani su napravili istu gresku kao krscani... Nema u krscanstvu puno toga za sto mozes 100% tvrditi da je vjerodostojno.

ISIL je problem muslimana, muslimani od takvih ideologija imaju najvecu stetu... muslimani se na kraju sa tim trebaju izboriti. Vjerski fanatizam je velika prijetnja za buducnost islama I muslimana.
Challenger__

#35866 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

2604570

#35867 Re: Sirija

Post by 2604570 »

I naravno sada pocinje igra bez granica...
Challenger__

#35868 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da...
insomnia78

#35869 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

A to do sada nije bilo?
Jordan je, ako nicim drugim onda samim svojim ucescem u koaliciji protiv IDIL-a sam na sebe okacio metu
I da su postedili ovu teroristkinju i dalje bi njihova vojska, narod i drzava bili mete napada
Prema tome, nek su, tako i treba
Maystor

#35870 Re: Sirija

Post by Maystor »

Barbarski potez Jordana. Ne mogu da vjerujem da su toliko glupi (premda sam ih oduvjek smatrao takvima).
Challenger, misliš li da je ovaj potez djelo gazde, a ne sluge (izvršioca)?
Challenger__

#35871 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Barbarski potez Jordana. Ne mogu da vjerujem da su toliko glupi (premda sam ih oduvjek smatrao takvima).
Challenger, misliš li da je ovaj potez djelo gazde, a ne sluge (izvršioca)?
Ne znam. Ali čitav ovaj haos je svakako njihovo djelo.
insomnia78

#35872 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Smjesni ste vise ba sa tom pricom
Challenger__

#35873 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma ja. AQ i ekipa demokratizatora su pali s Marsa. Ništa zapadna i cionistička banda nema s tim. Dobro si.
insomnia78

#35874 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Sve i da ima to ove debile ne oslobadja odgovornosti
Sudeci po svakodnevnim novim dobrovoljcima ta prica je itekako primamljiva, sjeme je palo na jako plodno tlo
Hajd eto nek je ova ekipa sa BI "gurnuta" u taj vrtlog, sta je sa ekipom iz citavog svijeta koja odlazi tamo
CIA i Mosad bezbeli navratise i ove "nase" da ostave glavu po bespucima Iraka i Sirije, navratise ih da kolju zarobljenike i civile?
Fantassin

#35875 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Co0l wrote:A sta ce jadni ljudi,valjda se do zadnjeg trenutka nadaju da samo blefiraju ili da ce ih neko cudo spasiti. :(
Svi do jednog su bili "umrtvljeni" medikamentima za smirenje kako se nebi opirali..
Locked