Samo pročešljaj ovaj forum i vidjet ćeš da se za Srbe mnogo češće koristi pogrdan naziv (četnici) nego termin Srbi, a u zadnje vrijeme se opasno približio i termin genocidaši. Shodno tome, tvoja tvrdnja "suti da se ko ne uvrijedi" ne stoji. Također, vrlo često, kada se upotrebljavaju pogrdni termini, jasno se vidi da se radi o cijelom narodu, a ne o zločinačko-fašističkoj gamadi. U vezi Hrvata, termini ustaše. kamenjarci, škutorija i sl. su česti u pisanju na forumu, a opet u kontekstu cijelog naroda ili regije, a ne bolesnih pojedinaca zadojenih fašizmom, Pavelićem i sl., pa tako da o nekom "trpljenju" i ekstremnoj toleranciji, nema mjesta. Krilatica "kome ba da se mi vise prilagodjavamo" je odavno zaživjela kod svih, i B, i H, i S. Jedina razlika je u veličina tora koji su poželjeli/zacrtali ka svoj.Prpa.ba wrote:Nazalost, ideja sarajevskog multikulturalizma svodi se upravo na to, "suti da se ko ne uvrijedi" i kao da se dokaze bh srbima i bh hrvatima kako je divno i krasno zivjeti sa bosnjama.ultima_palabra wrote:Bolji treba biti radi samog sebe, svog života, svojih sugrađana i svoje savjesti... ako radiš nešto da bi se nekome svidio, to je u startu osuđeno na propast.Zato sve rjedje i cujemo pojam "agresija na BiH", zato se i izbjegava fasiste prozvati fasistima, zato se i izbjegava formirati iole konkretan stav o bilo cemu osim u nuznosti "multikulture", itd. U stilu "pristao sam bicu sve sto hoce". Kako je takva multikultura nanizala poraz za porazom i zasniva se na prilagodjavanju Bosnjaka nekome, nije ni cudo sto je odgovor na te poraze "kome ba da se mi vise prilagodjavamo". Ako SDA ne iskoristi to, naci ce se ko hoce u blizoj buducnosti. I to nece biti lijepo.
Gradjanska opcija pod hitno mora poceti stvari nazivati pravim imenom. Gradjanska opcija ne znaci toleranciju fasizma zarad mira u kuci, vec jednaku mogucnost i postivanje svih bez obzira na ime i prezime, kao sto @ultima rece, radi postivanja sebe samog. Gradjanska opcija mora imati cvrste i konkretne stavove. Tada mozda bude imala sansu. Jako malu, ali sansu.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- travnik
#35826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#35827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To se desi kada se pristane na remi.
- Mister Yes
#35828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije se pristalo na remi. Kada se pristane na remi igra se prekida. Game over.madner wrote:To se desi kada se pristane na remi.
Ova igra nije prekinuta. Samo je pritisnuta pauza.
- cyprus
#35829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po toj logici game over ne postoji... Njemačka nije poražena u WWI, nego je samo pritisnuta pauza... A možda nije poražena ni u WWII, možda je i sad na snazi pauza...Mister Yes wrote:Nije se pristalo na remi. Kada se pristane na remi igra se prekida. Game over.madner wrote:To se desi kada se pristane na remi.
- Alfons Kauders
#35830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ostaje nam da se nadamo...cyprus wrote: Po toj logici game over ne postoji... Njemačka nije poražena u WWI, nego je samo pritisnuta pauza... A možda nije poražena ni u WWII, možda je i sad na snazi pauza...
- novi.dan.nova.nafaka
#35831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alfons Kauders wrote:ostaje nam da se nadamo...cyprus wrote:Po toj logici game over ne postoji... Njemačka nije poražena u WWI, nego je samo pritisnuta pauza... A možda nije poražena ni u WWII, možda je i sad na snazi pauza...
- Havatar
#35832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad u Hrvatskoj moze da postoji inkvizicija koja napada ljude koji se ljube a u EU su sto da ne postoji i kod nas serijatska policija . Treba da pratimo evropske trendove i standardedidžej wrote:sa sve serijatskom policijom i zabranom alkohola za ramazan.Banksy wrote:I ne samo njih, već svih onih koji su rat proveli u Sarajevu (ako govorimo o konkretnim gradovima). To je veliki problem koji svakodnevno na svakom koraku iritira, to što su vlast preuzeli i drže je na svim nivoima oni koji su rat proveli daleko od BiH, oni bez ikakvog senzibiliteta za patnje i teške živote ljudi koji su ostali ratom pogođeni na razne načine i koji posljedice osjećaju i danas. Šta njima može značiti bilo koji ratni datum ili ratno ime, šta oni znaju o bilo čemu i kako od njih očekivati da donose ispravne sudove ili imaju moralne stavove kad se radi o stvarima koja se tiču ratnog perioda - primjer bivši gradonačelnik Behmen koji rat nije proveo u Sarajevu, a dozvolio je polaganje cvijeća agresorskim vojnicima u Dobrovoljačkoj, što je svima nama koji smo rat proveli u Sarajevu bilo jako bolno. Ili odbijanje iritantne, kvazielitističke, kvazimulti NS-e da prihvati kandidaturu Stjepana Kljujića za gradonačelnika Sarajeva zbog njegove ratne prošlosti čime indirektno vrše pritisak na građane da zaborave agresiju na svoj grad i prihvate postavke da smo svi jednako krivi za ono što nam se desilo, da su oni koji su aktivno učestvovali u odbrani danas društveno neprihvatljivi.didžej wrote:
gradjanska opcija i sarajevo su porazeni onog momenta kad su svakog srbina i hrvata koji je rat proveo u sarajevu marginalizovali i odbacili kao, da prostite, istrosen k.rton a prigrlili i dali funkcije tipovima poput sase magazinovica, jasenka selimovica, damira masica, marina ivanisevica, lidije korac... i mnogih drugih koji su m.da hladili po srbiji i hrvatskoj.
A kad se podvuče, najveći problem iz kojeg izviru svi ostali je nepostajanje jasnog i konkretnog završetka rata, ratnog pobjednika i ratnog gubitnika, izostanak tačne, napisane povijesti, neadekvatno kažnjavanje zločinaca, nepriznavanje zločina i nikakva sankcija za promoviranje fašizma i nasilja koje se i dalje odvija oko nas kao tihi nastavak nezavršenog rata. Uz to, tu je i na terenu neizvodivi dejtonski ustav kao stalni generator nacionalne mržnje ili bar netrpeljivosti, tenzija i stalnog podsjećanja da rat, zapravo, realno, na terenu, još nije završen.
Glede budućnosti Sarajeva, jako sam pesimistična. S jedne strane imamo ovo lažno građansko, bezobzirno 'zaboravimo prošlost, ko puca svi pucaju', a s druge izrazito agresivno i sve prisutnije 'nek se oni nama prilagođavaju', i ne znam šta mi je strašnije i šta od ponuđenog može biti pogubnije po nas. Ono pitomo, pametno, građansko Sarajevo danas je uglavnom na potezu Kanada - Australija, nakon rata provedenog u gradu iselilo tamo u periodu '95 - 00.
Jedino što bi nas možda moglo spasiti je teritorijalna reorganizacija, možda uspostavljanje Sarajevo distrikta o kojem se već pričalo, nekog otvorenog, nadnacionalnog, kosmpolitskog centra biznisa i administracije cijele države, ko zna ...![]()
a s druge strane ako bi bilo distrikt onda ne da bi se obiljezavala dobrovoljacka nego bi se i spomenici podigli.
nema rjesenja ni pobjede gradjanskog, multikulturnog zivota nad nacionalnim, mononekulturnimzivotom.
- Prpa.ba
#35833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto se tice multi-etnicara po sarajevski, referirao sam se na ovo ljudstvo sa vec zaboravljenih "#JMBG" twitter-protesta i slicne ekipe. "We <3 RS" i pritisak na federalne politicare da odustanu od "politicarenja" i da prihvate "realne" prijedloge stranaka iz RS-a. NVO sektor i profesionalni protestanti, twitterasi, oni koje uzbudjuje 7 ljudi i 1 pas podrske u Banjoj luci itd. Ovaj forum vec odavno nije reprezentativan sto se tice tog, sve manjeg dijela naseg drustva.travnik wrote:Krilatica "kome ba da se mi vise prilagodjavamo" je odavno zaživjela kod svih, i B, i H, i S. Jedina razlika je u veličina tora koji su poželjeli/zacrtali ka svoj.
Jedina sreca u nesreci (kako za koga
Ovo staviti u obaveznu forumsku literaturu, posebno zadnji dio citata. Godine od 96 do 2000. su godine kada je Republika BiH sa svim svojim potencijalima umrla, i za to nije zasluzan rat nego mi sami. Klasa koja je iznijela rat i platila sve njegove troskove u nadi da ce graditi drzavu ispocetka je marginalizirana, a instaliralo se pobjegulje s kojima se za cijene od 5.000 do 20.000 DM po radnom mjestu tih godina kreirao sloj danasnjih dzabojeda, a svi zajedno cine jednu halku koja funkcionise na bazi "od danas do sutra", bez plana, strategije, icega.Banksy wrote: I ne samo njih, već svih onih koji su rat proveli u Sarajevu (ako govorimo o konkretnim gradovima). To je veliki problem koji svakodnevno na svakom koraku iritira, to što su vlast preuzeli i drže je na svim nivoima oni koji su rat proveli daleko od BiH, oni bez ikakvog senzibiliteta za patnje i teške živote ljudi koji su ostali ratom pogođeni na razne načine i koji posljedice osjećaju i danas. Šta njima može značiti bilo koji ratni datum ili ratno ime, šta oni znaju o bilo čemu i kako od njih očekivati da donose ispravne sudove ili imaju moralne stavove kad se radi o stvarima koja se tiču ratnog perioda
..
A kad se podvuče, najveći problem iz kojeg izviru svi ostali je nepostajanje jasnog i konkretnog završetka rata, ratnog pobjednika i ratnog gubitnika, izostanak tačne, napisane povijesti, neadekvatno kažnjavanje zločinaca, nepriznavanje zločina i nikakva sankcija za promoviranje fašizma i nasilja koje se i dalje odvija oko nas kao tihi nastavak nezavršenog rata. Uz to, tu je i na terenu neizvodivi dejtonski ustav kao stalni generator nacionalne mržnje ili bar netrpeljivosti, tenzija i stalnog podsjećanja da rat, zapravo, realno, na terenu, još nije završen.
..
Ono pitomo, pametno, građansko Sarajevo danas je uglavnom na potezu Kanada - Australija, nakon rata provedenog u gradu iselilo tamo u periodu '95 - 00.
Sjetimo se samo firmi koje su tada bile ozivljavale, pa bivale ekspresno privatiziranima. Sjetimo se kradje donacija i odbijanja onih donacija koje se nije moglo pokrasti (Mujezinovic i vodovod, donirane radijatore koje su toplane (gubitas) preprodavale, nadogradnje stambenih objekata za "RVI", primjera je bezbroj), sjetimo se unistenja kredibiliteta svih institucija koje su imale respekt u javnosti (tuziteljstvo i MUP u cijem slamanju je pomogao i famozni IPTF), unistavanje bilo kakve naslijedjene sistematicnosti i strucnosti.. sve ucinjeno planski i ciljano, da ni neprijatelj to ne bi bolje izveo. Da ne spominjem da su to godine kada je sistemski povratak (a la 1. mart) jedino bio realno izvodiv u obimu u kojem je to potrebno.
Katastrofa sirokih razmjera se odvijala tih par godina iza rata, ovo danas su samo posljedice i djelovanje vec uvjezbane halke..
-
palermo
#35834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prpa.ba wrote:
Gradjanska opcija pod hitno mora poceti stvari nazivati pravim imenom. Gradjanska opcija ne znaci toleranciju fasizma zarad mira u kuci, vec jednaku mogucnost i postivanje svih bez obzira na ime i prezime, kao sto @ultima rece, radi postivanja sebe samog. Gradjanska opcija mora imati cvrste i konkretne stavove. Tada mozda bude imala sansu. Jako malu, ali sansu.
Odavno sa manje riječi nije nešto bolje rečeno
-
Basvod
#35835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Takva poruka je poslata… pa jedno 1.000 puta. Al znas sta? To druge dvije strane ne zanima. Bosnjaci, Sarajevo, BiH… to nisu autoriteti koji Srbi i Hrvati postuju. Bosnjaci mogu voditi, ovakvu, onakvu, bilo kakvu poltiku, i ništa neće promjeniti. Zajednički život, uvažavanje, poštovanje… dakle osnovni preduslovi za uspjesnu multietničku državu… a da ne spominjem ljubav između naroda… sve je to nestalo u krvi sa dvije Jugoslavije i ne postoji nikakva šansa da u BiH bilo šta slično oživi. Bez obzira što bi Bošnjaci to želili i vjerujem istinski se potrudili da Srbima i Hrvatima bude ugodno u njihovoj BiH. Ako ništa onda zbog okruženja.MuaDib wrote: Iz Sarajeva jasno treba da krene poruka, BiH je država svih svojih državljana, naroda i građana, koji moraju imati jednaka prava na cijelom teritoriju zemlje i za koje će važiti isti zakoni. Bosna i Hercegovina nije usmjerena protiv srpskog i hrvatskog naroda, ali ta prava ne mogu podrazumjevati podrivanje suvereniteta BiH. I ono što je najvažnije, Sarajevo se mora boriti za svoje državljane i stalno ponavljati da je BiH matica svim Bošnjacima, Srbima i Hrvatima koji žive u njoj, a ne trpiti izjave da je BiH matica Bošnjaka svijeta, Srbija matica Srba svijeta i Hrvatska matica svih Hrvata svijeta. Kad bošnjačka politika napravi distinkciju između državnog i narodnog, tada se može očekivati odmak od današnje retrogradne i podjeljene političke svijesti.
-
RATM56
#35836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Basvod wrote:
Takva poruka je poslata… pa jedno 1.000 puta. Al znas sta? To druge dvije strane ne zanima. Bosnjaci, Sarajevo, BiH… to nisu autoriteti koji Srbi i Hrvati postuju. Bosnjaci mogu voditi, ovakvu, onakvu, bilo kakvu poltiku, i ništa neće promjeniti. Zajednički život, uvažavanje, poštovanje… dakle osnovni preduslovi za uspjesnu multietničku državu… a da ne spominjem ljubav između naroda… sve je to nestalo u krvi sa dvije Jugoslavije i ne postoji nikakva šansa da u BiH bilo šta slično oživi. Bez obzira što bi Bošnjaci to želili i vjerujem istinski se potrudili da Srbima i Hrvatima bude ugodno u njihovoj BiH. Ako ništa onda zbog okruženja.
Preteruješ. Postoji nešto od posleratne dinamike što itekako utiče a ne samo ta usrana 1992. koja kao odzvanja eonima. I itekako bi se promenilo da se sad uspostavi neki trajan odgovor a ne da sve tri strane žive u nekom strahu od namera onog drugog. Kakvi bi tvoji uslovi bili za trajan pristanak na život u Bosni?
- Hajvan
#35837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebe me se za multietinčku državu.
Ja hoću DRŽAVU, cedevita me ne zanima.
Kad već nisam odjebo odavlen, kako bih i dalje bio "fini urbani sarajevac" kako gore to krasno opisuju ( ono, dobar si ili mrtav ili fin, a fin znači da se za ništa ne pitaš i da te svak jebe u mozak i bulju kako hoće i kad poželi), jedino mi preostaje radikalizirati se.
Kad već nisam odjebo odavlen, kako bih i dalje bio "fini urbani sarajevac" kako gore to krasno opisuju ( ono, dobar si ili mrtav ili fin, a fin znači da se za ništa ne pitaš i da te svak jebe u mozak i bulju kako hoće i kad poželi), jedino mi preostaje radikalizirati se.
- Mister Yes
#35838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svaka igra ima kraj. To što neke traju jako dugo ne znači da nemaju kraj. Kad tad će završiti na ovaj ili onaj način.cyprus wrote:Po toj logici game over ne postoji... Njemačka nije poražena u WWI, nego je samo pritisnuta pauza... A možda nije poražena ni u WWII, možda je i sad na snazi pauza...Mister Yes wrote:Nije se pristalo na remi. Kada se pristane na remi igra se prekida. Game over.madner wrote:To se desi kada se pristane na remi.
-
Yug
#35839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da si spreman biti radikalan ne bi prdio po forumuHajvan wrote:Jebe me se za multietinčku državu.
- Hajvan
#35840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
eis? eki to?Yug wrote:Da si spreman biti radikalan ne bi prdio po forumuHajvan wrote:Jebe me se za multietinčku državu.
prdim?
- MuaDib
#35841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da pojednostavim stvar Srbi i Hrvati nemaju povjerenje u BiH, a Bošnjaci u Srbe i Hrvate. I to je stalni izvor sukoba.
A pri tome se zaboravlja da su se okonosti promjenile, da više niko ne može provoditi silu, da političke elite su izgubile većinsko povjerenje, da više nema narodnih lidera i tribuna, te da od nacionalističkih fami žive političari i njihovi poslušnici. Da je običnom čovjeku puna kapa Bošnjaka, Srba i Hrvata, bošnjaštva, srpstva i hrvatstva. Ali većina forumaša ovdje nije makla iz svoje sredine, a mišljenje formira na osnovu televizije. I to je problem.
A pri tome se zaboravlja da su se okonosti promjenile, da više niko ne može provoditi silu, da političke elite su izgubile većinsko povjerenje, da više nema narodnih lidera i tribuna, te da od nacionalističkih fami žive političari i njihovi poslušnici. Da je običnom čovjeku puna kapa Bošnjaka, Srba i Hrvata, bošnjaštva, srpstva i hrvatstva. Ali većina forumaša ovdje nije makla iz svoje sredine, a mišljenje formira na osnovu televizije. I to je problem.
-
Basvod
#35842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema trajnog dogovora.RATM56 wrote:Basvod wrote:
Takva poruka je poslata… pa jedno 1.000 puta. Al znas sta? To druge dvije strane ne zanima. Bosnjaci, Sarajevo, BiH… to nisu autoriteti koji Srbi i Hrvati postuju. Bosnjaci mogu voditi, ovakvu, onakvu, bilo kakvu poltiku, i ništa neće promjeniti. Zajednički život, uvažavanje, poštovanje… dakle osnovni preduslovi za uspjesnu multietničku državu… a da ne spominjem ljubav između naroda… sve je to nestalo u krvi sa dvije Jugoslavije i ne postoji nikakva šansa da u BiH bilo šta slično oživi. Bez obzira što bi Bošnjaci to želili i vjerujem istinski se potrudili da Srbima i Hrvatima bude ugodno u njihovoj BiH. Ako ništa onda zbog okruženja.
Preteruješ. Postoji nešto od posleratne dinamike što itekako utiče a ne samo ta usrana 1992. koja kao odzvanja eonima. I itekako bi se promenilo da se sad uspostavi neki trajan odgovor a ne da sve tri strane žive u nekom strahu od namera onog drugog. Kakvi bi tvoji uslovi bili za trajan pristanak na život u Bosni?
Svake 4 godine se mjenjaju stranke na vlasti.
Bas briga Lagumdziju za npr. Dogovor u Prudu.
-
eroslav
#35843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
po strani ostatak komentara na koji bi se imalo štošta napisati...reci mi samo koja to politička frakcija njeguje ovakav stil?Basvod wrote:
-
eroslav
#35844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
slažem se sa komentarom uz malu (boldiranu) opasku..MuaDib wrote:Da pojednostavim stvar Srbi i Hrvati nemaju povjerenje u Bošnjake, a Bošnjaci u Srbe i Hrvate. I to je stalni izvor sukoba.
-
Basvod
#35845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eto te ko politicki analiticar.MuaDib wrote:Da pojednostavim stvar Srbi i Hrvati nemaju povjerenje u BiH, a Bošnjaci u Srbe i Hrvate. I to je stalni izvor sukoba.
Ljudima u BiH je dosta SVEGA i najbolje su to pokazali nedavno na gradjanskim protestima kada se cijela BiH ujedinila oko JMB.
Salu na stranu, vidicemo na izborima, opet, volju naroda u BiH.
-
zavrzlama
#35846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
netacno....istim smetaju bosnjaci u BIH a ne BIH...dok bosnjacima ne smetaju srbi i hrvati,nego njihovi strateski ciljevi...MuaDib wrote:Da pojednostavim stvar Srbi i Hrvati nemaju povjerenje u BiH, a Bošnjaci u Srbe i Hrvate. I to je stalni izvor sukoba.
Argumenti: srbiji ne smeta Kosovo,nego albanci u istom....
Preko 100 000 bosnjaka zivi u manjem entitetu i njima ne smetaju srbi,nego prvenstveno sistem koji vlada u tom entitetu,da bosnjacima smetaju srbi kao narod ,ni najbolji sistem uredjenja tog entiteta ih ne bi tu zadrzao...
Srbi iz Sarajeva se iselili ne zbog uredjenja sarajeva kao grada u federaciji,nego radi brojcane prisutnosti bosnjaka...
Vecinom bosnjaci traze povratak ,a srbi ostanak....teskoce bosnjacima pri povratku su aparthjedski rezim u manjem entitetu,a teskoce srbima obrnuto...
Npr. ponudis srbima u BIH 90% vlasti u drzavnim institucijama,a da se ukinu entiteti,bude jedna jedinstvena policija i sve ostalo u drzavi..pa ces znati sta im smeta.....
-
stokton
#35847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kakve veze SDA ima sa mojim odgovorom, pa ona i jest marginalizirala prave branitelje i Bošnjake i Srbe i Hrvate, a ne samo Srbe i Hrvate, to ti govorim cijelo vrijeme.didžej wrote:sta direktno odgovaras, a sda vlada od 1991. pa do danasnjih dana u gradu sarajevu i ti mi kazes i bosnjaci su marginalizovani u sarajevu? svi branioci bosnjaci su dobili poslove a oni istaknutiji i funkcije i poslovne prostore, stanove...stokton wrote:
Čitaš li ti svoje postove, čuj o čemu pričam, pa direktno odgovaram na tvoj post gdje govoriš o marginalizaciji Srba I Hrvata, ne pravi se mutav.
Za drugi dio izađi jednom i prohodaj po tim gradovima i sve će ti bit jasno, opet kažem stipu ba šuplje, nismo od juče
izadji ti pa pogledaj.
sarajevo sa brojem srba se danas moze porediti sa janjom i brojem bosnjaka u njoj.
Kakve ti sve gluposti nalupa, čuj svi Bošnjavi branioci dobili istaknute funkcije, poslovne prostore i stanove
u kojem ti univerzumu živiš.
- muha_sa
#35848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo ti ozbiljno il je sarkazamdidžej wrote:sta direktno odgovaras, a sda vlada od 1991. pa do danasnjih dana u gradu sarajevu i ti mi kazes i bosnjaci su marginalizovani u sarajevu? svi branioci bosnjaci su dobili poslove a oni istaknutiji i funkcije i poslovne prostore, stanove...stokton wrote:
Čitaš li ti svoje postove, čuj o čemu pričam, pa direktno odgovaram na tvoj post gdje govoriš o marginalizaciji Srba I Hrvata, ne pravi se mutav.
Za drugi dio izađi jednom i prohodaj po tim gradovima i sve će ti bit jasno, opet kažem stipu ba šuplje, nismo od juče
izadji ti pa pogledaj.
sarajevo sa brojem srba se danas moze porediti sa janjom i brojem bosnjaka u njoj.
-
stokton
#35849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema argumenta pa lupa gluposti da bi potvrdio svoj stav, što je najgore i nas uvjerava u tomuha_sa wrote:ovo ti ozbiljno il je sarkazamdidžej wrote:sta direktno odgovaras, a sda vlada od 1991. pa do danasnjih dana u gradu sarajevu i ti mi kazes i bosnjaci su marginalizovani u sarajevu? svi branioci bosnjaci su dobili poslove a oni istaknutiji i funkcije i poslovne prostore, stanove...stokton wrote:
izadji ti pa pogledaj.
-
RATM56
#35850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To mi ne znamo jer niti RS ni ostanak tih Srba nije nešto o čemu su Bošnjaci odlučivali.zavrzlama wrote:da bosnjacima smetaju srbi kao narod ,ni najbolji sistem uredjenja tog entiteta ih ne bi tu zadrzao...