Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
SSemir

#35826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

Pitanje za ove iz stranke koji navracaju na forum:
Da li vam je u planu privatizacija privrednih subjekata koji su ostali u vlasnistvu kantona
criticos

#35828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

SSemir wrote:Pitanje za ove iz stranke koji navracaju na forum:
Da li vam je u planu privatizacija privrednih subjekata koji su ostali u vlasnistvu kantona
Koliko sam iz medija razumio, mislim da je cilj izbiti iz privatnih ruku SDA ono što je u vlasništvu KS, ako se ne varam? :D
Pandakonda

#35829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Naša Stranka je više puta rekla da kao liberalna stranka podržavaju privatizaciju. Jedino ne podržavaju privatizaciju onih kompanija koje dobro posluju i gdje nema potrebe za privatizacijom
SSemir

#35830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

ssvojim..
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:30, edited 1 time in total.
Hakiz

#35831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Treba privatizovati. Vodovod recimo.

Pa kada cijena vode skoči 15.000 % onda nemoj da neko nešto prigovori.
drug_profi

#35832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:Istorijski dan... prvi put od rata...ma da je samo jedan... meni Bajram...
Ja se samo nadam da su SVI svjesni važnosti i odgovornosti koju su preuzeli. Nadam se i da se BOJE. Da se itekako BOJE šta će se o njihovom radu za 4 godine reći.
kmirsad

#35833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
kmirsad wrote:Istorijski dan... prvi put od rata...ma da je samo jedan... meni Bajram...
Ja se samo nadam da su SVI svjesni važnosti i odgovornosti koju su preuzeli. Nadam se i da se BOJE. Da se itekako BOJE šta će se o njihovom radu za 4 godine reći.
Nemam profilu ništa ni dodati ni odbiti ovom tvom postu. Davno sam rekao, baš ovdje, da ću im se gadno osvetiti, svima, ako me prodaju... a ja im povjerio svoju djecu sebe, svoje ideale...
Hemel

#35834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hemel »

kmirsad wrote:
insomnia78 wrote:Da ne bude nikad bajram gorči bio nije
nek bude... prvi dan Bajrama meni najbolji... :-D
Da ti nebi zavrsio dole u Kolimeru. :lol:
kmirsad

#35835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hemel wrote:
kmirsad wrote:
insomnia78 wrote:Da ne bude nikad bajram gorči bio nije
nek bude... prvi dan Bajrama meni najbolji... :-D
Da ti nebi zavrsio dole u Kolimeru. :lol:
Ma svejedno je to... Kolimer, Kovačevo selo, Duge njive, Kovačica, Babin Do, Pošarnica, Stlice, Lisaća... svako je dovoljno dobro za završiti... :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#35836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Čamac , od srca ti čestitam koaliciju sa strankama "građanske orijentacije" prevashodno sa SBB i SBiH.

Kada bi Džoni Štulić pratio politiku u BiH , zasiguno bi bio neizmjerno ponosan i sretan. :thumbup:

Sada slijedi Sarajevo.
jefff

#35837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Ma haj ba nije to vazno. Fotelje su vazne
kmirsad

#35838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:Čamac , od srca ti čestitam koaliciju sa strankama "građanske orijentacije" prevashodno sa SBB i SBiH.

Kada bi Džoni Štulić pratio politiku u BiH , zasiguno bi bio neizmjerno ponosan i sretan. :thumbup:

Sada slijedi Sarajevo.
jefff wrote:Ma haj ba nije to vazno. Fotelje su vazne
...na kojima više neče sjediti Kuka & Guta...
Kikibombona

#35839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Naletih na predstavnice Nase stranke iz Bihaca.

Ova zena je prije par godina kao predstavnica jedne druge stranke ocitala lekciju zastupnicima u skupstini. Obavezno pogledati. :thumbup: Sada je clanica Nase stranke.

Jedina zastupnica nase stranke u skupstini USK. Vidi se razlika izmedju predstavnika NS i ostalih stranka. Nije me sramota sto im dajem glas.

http://www.uskinfo.ba/vijest/vildana-al ... QqRJ6wNKoU

PS

Apel Pedji da ucini maksimalan napor da se afirmisu clanovi NS izvan Sarajeva. Sarajevske glave su zastupljene 10 puta vise nego sve druge zajedno, kao sto je Centar vazniji od 10 drugih opstina. Nije Bakir nista pogrijesio, samo je bio brutalno iskren ili bolje reci glup da kaze istinu. Nasoj stranci treba vise Bosne i Hercegovine a manje sarajevske mahale.

Gledao sam pres konferenciju Nase stranke uoci izbora. Kandidati su izlazili redom i govorili u kojem dijelu Sarajeva su rodjeni i odrasli, kao da je to od presudne vaznosti za izbore. Ne znam zasto vam je toliko vazno istaci mjesto rodjenja i porijeklo (sarajevsku lozu)? :D I onda izlazi jedna kandidatkinja i kaze: 'ja nisam rodjena u Sarajevu...'. Tacno da se covjek osjeti kao stranac medju vama. :roll:

Ne mogu zamisliti situaciju da Nasa stranka Zenice (ili bilo koja druga stranka), na zavrsnoj pres konferenciji uoci izbora, predstavlja kandidate sa opisom: 'rodjen i odrastao 150 metara od Bilinog polja', 'odrastao u centru grada, kao djed i otac...'... Svi mi volimo svoje gradove ali se niko ne voli time hvaliti kao vi. :D

Pedja, liderstvo stranke mora biti prisutno u svim gradovima i podrzati strancke odbore. Morate se osloboditi 'sarajevstine' ako zelite ostvariti znacajnije rezultate u Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihacu...
jefff

#35840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

osim Sabine CUDIC niko se nesmije forsirati
Kikibombona

#35841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

jefff wrote:osim Sabine CUDIC niko se nesmije forsirati
Dobra je Sabina. U debatama razvaljuje. :thumbup: :D

Medjutim, dobre su i ove dvije zene iz Bihaca, dobar je predstavnik NS iz Gracanince itd. Treba i njih malo afirmisati.

Za ove dvije zene iz Bihaca ne bih nikad saznao da slucajno nisam naletio. S druge strane, sarajevska ekipa iskace iz pastete. :D
howdy

#35842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by howdy »

jefff wrote:Ih kad ovi gladezi zajasu. Isposnici sa pausala kad se vlasti domognu.
A ovi prethodni se zasitili? Njima dosta?
tutku

#35843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kikibombona wrote: Apel Pedji da ucini maksimalan napor da se afirmisu clanovi NS izvan Sarajeva. Sarajevske glave su zastupljene 10 puta vise nego sve druge zajedno, kao sto je Centar vazniji od 10 drugih opstina. Nije Bakir nista pogrijesio, samo je bio brutalno iskren ili bolje reci glup da kaze istinu. Nasoj stranci treba vise Bosne i Hercegovine a manje sarajevske mahale.

Gledao sam pres konferenciju Nase stranke uoci izbora. Kandidati su izlazili redom i govorili u kojem dijelu Sarajeva su rodjeni i odrasli, kao da je to od presudne vaznosti za izbore. Ne znam zasto vam je toliko vazno istaci mjesto rodjenja i porijeklo (sarajevsku lozu)? :D I onda izlazi jedna kandidatkinja i kaze: 'ja nisam rodjena u Sarajevu...'. Tacno da se covjek osjeti kao stranac medju vama. :roll:

Ne mogu zamisliti situaciju da Nasa stranka Zenice (ili bilo koja druga stranka), na zavrsnoj pres konferenciji uoci izbora, predstavlja kandidate sa opisom: 'rodjen i odrastao 150 metara od Bilinog polja', 'odrastao u centru grada, kao djed i otac...'... Svi mi volimo svoje gradove ali se niko ne voli time hvaliti kao vi. :D

Pedja, liderstvo stranke mora biti prisutno u svim gradovima i podrzati strancke odbore. Morate se osloboditi 'sarajevstine' ako zelite ostvariti znacajnije rezultate u Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihacu...
Ovo zaista stoji kao konstruktivna kritika. Da malo stanem u odbranu trenutnog rukovodstva NS, nazalost, do sada NS nije (znacajnije) participirala u institucijama vlasti nigdje osim u KS i Parlamentu FBiH. Aktuelni izborni rezultat im daje obavezu i upravo u tome da desarajeviziraju stranku i daju prostora ljudima koji dolaze iz drugih kantonalnih odbora. Nadam se kako ce se to i desiti, jer je to jedan od preduslova za masovniju politicku participaciju i afirmaciju NS na nivou FBiH.
criticos

#35844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Pa u suštini DA!
Fotelje su važne, jer ih je do sada držala ugniježdeno SDA. Uzeti fotelju, znači izbaciti SDA iz fotelje i vlasti. Što bi to trebalo biti važno a da nisu fotelje? Od fotelje vlast i počinje. Takav nam je zakon. Šta trebaju reći? Neka SDA u svojim foteljama, nas fotelje ne interesiraju a mi ćemo kao opozicija da ginemo kako bi upravili SDA na pravi put za dobrobit svih građana?
To je isto da kažeš, pa da Želji su bitni samo bodovi kako bi postali prvaci u nogometu. Šta treba? Da se igra na ljepotu i za raju?
drug_profi

#35845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

btw. Želji nije ništa bitno, ni ljepota ni bodovi. :mrgreen:
madner

#35846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Pa naravno da nece niko naglasiti da je rodjen u Zenici. Svako naglasava pluseve, protivnici minuse. :D
Banksy

#35847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Otkad je to Sarajevo plus... Valjda se to krije, a ne gura pod nos.
seln

#35848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Nemojte tako, i Sarajlije su ljudi.
Tako kazu.
drug_profi

#35849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Neznambogami jesmo li...
jefff

#35850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

criticos wrote:
Pa u suštini DA!
Fotelje su važne, jer ih je do sada držala ugniježdeno SDA. Uzeti fotelju, znači izbaciti SDA iz fotelje i vlasti. Što bi to trebalo biti važno a da nisu fotelje? Od fotelje vlast i počinje. Takav nam je zakon. Šta trebaju reći? Neka SDA u svojim foteljama, nas fotelje ne interesiraju a mi ćemo kao opozicija da ginemo kako bi upravili SDA na pravi put za dobrobit svih građana?
To je isto da kažeš, pa da Želji su bitni samo bodovi kako bi postali prvaci u nogometu. Šta treba? Da se igra na ljepotu i za raju?
A sto ja znam. Ja se nado Walteru.
Locked