Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

kabal1337

#35826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kabal1337 »

gdje su oni sto pisu pa tako je i u evropi, treba i kod nas :lol:
Sto vas sad nisu puna usta evrope, stranacke botine
Stabilizator

#35827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

DonieBrasco wrote: 05/07/2025 15:42
Konaković: Slijede završni politički obračuni, hvala Bogu pa ih vode ljudi iz Trojke
Dosta vise price i obecanja, dajte nesto konkretno do kada vise borbe i glumljenja cuvara drzave a iste sve manje.
Tako je!!!

Izbacivanje SNSDa s vlasti - NO
Vukanovic ministar sigurnosti - NO
Novo vijeće ministara - NO
Hapšenje Dodika - NO
Smjena Špirića - NO
RS izmiruje obveze za Vijadukt - NO
Usvajanje 2 evropska zakona do Jula - NO
Pregovarač za ulazak u EU - NO
Sankcije Dodiku od x y drzava EU - samo nekoliko
Itd itd

Ostavljaju drzavu u gorem stanju nego kad su je preuzeli.
last mohicans

#35828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Važno je da je naš Neka nestatutarno ostao, opet vidi đavala, do kraja izbora, pa će 2027 opet vijećat da ostane do 2029, nakon izbora. Smiješna partija. Evo žele poništiti i famozno pravilo jedan član, jedan glas. A oni su kao lokomotiva na ugalj ove sterilne trojke. Sto je najgore, oni misle da su uradili sve sto je u njihovoj moći, samo se malo više zaigrali. Bolan će pad da bude za 15 mjeseci.
doktor78

#35829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Zanimljivo je pratiti reakcije medija.
Raport, koji je izrazito SDP-ovski, od jutros bljuje vatru.
Avaz, s druge strane, ovo predstavlja kao pobjedu BiH strane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

doktor78 wrote: 05/07/2025 16:03 Zanimljivo je pratiti reakcije medija.
Raport, koji je izrazito SDP-ovski, od jutros bljuje vatru.
Avaz, s druge strane, ovo predstavlja kao pobjedu BiH strane.
Raport je dosta postao kritican prema Trojki :?
tokio25

#35831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

meni je zanimljivo u svim komentarima niko ne pita sta je dodik zauzvrat dao obecao potpisao da ga se pusti na slobodu
nebitno je li to ukidanje entiteta ili da mu se sagnu al niko ne pita i svaka je evo izdali su ovi

osa kao drzavna agencija i ganjanjem kriminala ima sigurno komunikaciju sa tuzilastvom
ako su oni dogovorili nesto sa dodikom sto je vrijedno njegovog pustanja je oni mogu tuzilastvu to dati naknadno kao dokaz ili kako vec to ide da se pusti pa ce to sto su izganjali raditi i provoditi u buducnosti?
Stabilizator

#35832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Pa ko normalan moze ovo shvatiti kao neku pobjedu? Je je Dodik priznao sud, bravo!!! Priznavao ga 3-4 sata jučer pa kad su ga oslobodili pritvora eno danas opet ista priča, a sutra moze opet da saziva sjednice i pravi zakone kako hoće. Niko mu ništa ne smije niti moze.
Stabilizator

#35833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

tokio25 wrote: 05/07/2025 16:06 meni je zanimljivo u svim komentarima niko ne pita sta je dodik zauzvrat dao obecao potpisao da ga se pusti na slobodu
nebitno je li to ukidanje entiteta ili da mu se sagnu al niko ne pita i svaka je evo izdali su ovi

osa kao drzavna agencija i ganjanjem kriminala ima sigurno komunikaciju sa tuzilastvom
ako su oni dogovorili nesto sa dodikom sto je vrijedno njegovog pustanja je oni mogu tuzilastvu to dati naknadno kao dokaz ili kako vec to ide da se pusti pa ce to sto su izganjali raditi i provoditi u buducnosti?
Ne pita niko zato što niko ne vjeruje da osim obecanja da dođe na sud ima išta više.

Jedino ti pričaš o tobože nečemu da je obećao. Pa i da jeste mislis da mora to ispuniti.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#35834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Možda su dobili Dodikovo zeleno svjetlo za asimetriju u predsjedništvu.
To je maksimum za mene moguć, a i to je zapravo na našu štetu, a i vjerovatnije je da je država izvukla znate već šta.
tokio25

#35835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 16:09
tokio25 wrote: 05/07/2025 16:06 meni je zanimljivo u svim komentarima niko ne pita sta je dodik zauzvrat dao obecao potpisao da ga se pusti na slobodu

Ne pita niko zato što niko ne vjeruje da osim obecanja da dođe na sud ima išta više.

Jedino ti pričaš o tobože nečemu da je obećao. Pa i da jeste mislis da mora to ispuniti.
pricam zato sto mislim da bez obzira sto smo ovakva drzava niko nije toliko jak da bez ikakvih ustupaka ode na slobodu
da li je to novac neki politicki ustupak ili svjedok pokajnik za ovu dvojicu nebitno je
nesto mora biti

da li ce to provoditi naravno da ne mora al morao je bar obecati platiti ocinkati nekoga ili bilo sta
tokio25

#35836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sehohari wrote: 05/07/2025 16:11 Možda su dobili Dodikovo zeleno svjetlo za asimetriju u predsjedništvu.
To je maksimum za mene moguć, a i to je zapravo na našu štetu, a i vjerovatnije je da je država izvukla znate već šta.
a mozda tebe helmut kol istjera iz njemacke jer visis na politici u bih zagovaras neke borbe ratove kritikujes al uzivas u berlinu
PreWiBa

#35837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Da je nešto dobiveno zauzvrat, kao da to već ne bi bilo pušteno u eter.

Ti ljudi su nepismeni gradski šibicari kojima sada znalci pere trotoar. Dobro ih nije natjerao na neko javno izvinjenje.
PreWiBa

#35838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 05/07/2025 16:13
sehohari wrote: 05/07/2025 16:11 Možda su dobili Dodikovo zeleno svjetlo za asimetriju u predsjedništvu.
a mozda tebe helmut kol istjera iz njemacke jer visis na politici u bih zagovaras neke borbe ratove kritikujes al uzivas u berlinu
Helmut KoHl, ustati se kad ga spomeneš, jer sve tri stranke, svi članovi, na kojem si platnom spisku ne mogu dobaciti ni do 1% kapaciteta jednog takvog evropskog državnika.

A vidim i čije borbe ti zagovaraš dok ti je mrsko H.
tokio25

#35839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

pa mozda je to nesto dobiveno zauzvrat tek moguce provesti u buducnosti
ako je svjedok pokajnik sta treba da kazu javno
svjedocit ce protiv one dvojice da oni mogu pobjeci i sl
nesto vezano za eu
potpisat ce ukidanje rs al kad budemo otvorili pregovore
a pregovore ti odobrava vijece europe ili tamo neka institucija koja nema nikakve veze sa vlascu ovdje
to je isto da ti ja obecam da cu ti kupiti novo auto na poklon ako mi donaciju odobre neki x ljudi a ja od njih daleko miljama jos uvijek
tokio25

#35840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sehohari wrote: 05/07/2025 16:16
tokio25 wrote: 05/07/2025 16:13
Helmut KoHl, ustati se kad ga spomeneš, jer sve tri stranke, svi članovi, na kojem si platnom spisku ne mogu dobaciti ni do 1% kapaciteta jednog takvog evropskog državnika.

A vidim i čije borbe ti zagovaraš dok ti je mrsko H.
ja sam na platnom spisku onih koji su placali helmuta nisam ja kokosar da primam sendvice u bih
ja primam pecenja

a vidis sta zagovaram isto sasa matic
Stabilizator

#35841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Da su dobili bilokakav potpis ili ustupak od Dodika – pa makar i njegovu "časnu riječ" – već bi to trubili na sva zvona. Budite sigurni, ne bi propustili priliku da se pohvale. Ovako im ne preostaje ništa drugo nego da trpe medijske udare i suočavaju se s opravdanim razočaranjem običnih građana.

Priču o navodnoj "pobjedi države" pokušavaju prodati na osnovu toga što je Dodik priznao nadležnost Suda i obavezao se da će se javljati u policijsku stanicu u Laktašima. Ako je to vrhunac njihove pravne ofanzive – onda je poraz očigledan, a neuspjeh potpisan.
Stabilizator

#35842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

tokio25 wrote: 05/07/2025 16:17 pa mozda je to nesto dobiveno zauzvrat tek moguce provesti u buducnosti
nesto vezano za eu
a pregovore ti odobrava vijece europe ili tamo neka institucija koja nema nikakve veze sa vlascu ovdje
to je isto da ti ja obecam da cu ti kupiti novo auto na poklon ako mi donaciju odobre neki x ljudi a ja od njih daleko miljama jos uvijek
Potpisao ukidanje rs. Majke mi ti si fenomen :lol:
LSD

#35843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 16:00
Konaković: Slijede završni politički obračuni, hvala Bogu pa ih vode ljudi iz Trojke
Dosta vise price i obecanja, dajte nesto konkretno do kada vise borbe i glumljenja cuvara drzave a iste sve manje.
Tako je!!!

Hapšenje Dodika - NO
Smjena Špirića - NO
Itd itd

Trojka se mora kazniti na izborima za sve te lazi i obmane, te poslati na smetljiste historije... ali koja opcija ostaje ? za koga glasati ?
tokio25

#35844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 16:21
tokio25 wrote: 05/07/2025 16:17 pa mozda je to nesto dobiveno zauzvrat tek moguce provesti u buducnosti
nesto vezano za eu
jbt ti bas bukvalac

sigurno nisi najostriji noz u fioci nikad bio
skrbavi-admin

#35845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 15:28
Prpa.ba wrote: 05/07/2025 15:17 Ja jos sebi dolazim.

Balija iz Trojke, sef OSA-e koji je trebao naci nacin da se Dodika privede, taksira istog Dodika.

:lol: :lol: :lol:
Fakat, žalosno i smiješno istovremeno.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
trazi se vozac milokrada dojajnika.... uslov musliman-galijasevicki musliman ili eventualno fikroabdicevski masliman.... moze i bivsi vozac alije delimustafica da bude. 8-)
Stabilizator

#35846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

tokio25 wrote: 05/07/2025 16:24
nesto vezano za eu
jbt ti bas bukvalac

Pa to si ti napisao. Nisam izmislio. Baviš se teorijama zavjere. Nagađaš. Mi pišemo realno. Za sada nije izašlo nista u javnost o nekakvim obavezama Dodika koje je navodno potpisao.

Ja tvrdim da nema ništa, da ima vec bi se hvalili time a ne trpili uvrede o izdaji drzave
tokio25

#35847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 16:31
tokio25 wrote: 05/07/2025 16:24

jbt ti bas bukvalac

Pa to si ti napisao. Nisam izmislio. Baviš se teorijama zavjere. Nagađaš. Mi pišemo realno. Za sada nije izašlo nista u javnost o nekakvim obavezama Dodika koje je navodno potpisao.

Ja tvrdim da nema ništa, da ima vec bi se hvalili time a ne trpili uvrede o izdaji drzave
pa naravno da nagadjam kao svi mi ovdje
jeste bilo nagodbe nije bilo
rekoa im dodik da se sagnu
rekli dodiku potpisi ukidanje srpske

ocito nisi procitao sta sam napisao u potpunosti nego samo procitao sta tebe interesuje
rekoh vec mozda je obecao ukidanje srpske kad budu pregovori za ulazak u eu
i ko ce javno sada s tim izaci kad smo od pregovora udaljeno svjetlosnim godinama
Stabilizator

#35848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

LSD wrote: 05/07/2025 16:24
Stabilizator wrote: 05/07/2025 16:00

Tako je!!!

Hapšenje Dodika - NO
Smjena Špirića - NO
Itd itd

Trojka se mora kazniti na izborima za sve te lazi i obmane, te poslati na smetljiste historije... ali koja opcija ostaje ? za koga glasati ?
Nemaš za koga. SDA kadar trenutno je dno dna.
Konakovic je barem upgrade u smislu da govori engleski jezik, međutim rezultati su mu na nivou praznih obecanja. Ja sam ih podrzavao ali vidim da se ništa ne ostvaruje sto govore.
black

#35849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by black »

"Srbi u Srebrenici nisu počinili genocid. U Srebrenici se dogodio strašan zločin. Omogućimo im da za sedam dana obilježe tu bol", poručio je Dodik iz Bratunca nekoliko dana uoči obilježavanja 30. godišnjice genocida u Srebrenici.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... a6ve44MQWw
Danguba

#35850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Vedrana ga tuži a Tatjana mu sudi(izvinjava mu se na uznemiravanju). :lol: :lol:

Kako jeftina predstava...a Džuvo taksista. :lol:
Post Reply