Sirija

Locked
Kareem Abdul

#35826 Re: Sirija

Post by Kareem Abdul »

Kikibombona wrote:
Kikibombona wrote:Evo konkretno, cisto da vidimo sta ih pokrece.....

http://vijestiummeta.com/poruka-od-mudz ... er-rusija/

'Ovo je nas poslanik i ovo je nasa vjera. Sto se tice vase vjere, tako mi Alaha, ja ne znam odakle ste je vi uzeli.

Rusi tvrdi da je i Muhamed odrubljivao glave i to mu daje za pravo da radi isto.

Kako se boriti protiv ovoga?
Kako dokazati da to sto rade nije ispravno po islamu?
Sa jedne druge teme. Eto kako to vidi ISILovac Rusi.

Poslanik je naredio ubistvo muskaraca zidova koji su ga izdali. 700 muskaraca, navodno sabljom pogubljenih. I ovim primatima je to dovoljno. Nema vece srece nego raditi za Alaha i njega zadovoljiti. Kada si naprave takvu percepciju u glavi, nije ni cudo da se ne boje smrti, da se raznose eksplozivom i cine strasne zlocine s bozjom dozvolom i odobrenjem.
To je točno. Banu Qurayza je ime židovskog plemena koje je najebalo od Poslanika.

Isti argument su upotrijebili i talibani u Pakistanu kada su napali vojnu školu i pobili onih 150 učenika. Rekli su da je Poslanik tada naredio da se pobiju svi oni kojima su izrasle stidne dlake :-)
shin

#35827 Re: Sirija

Post by shin »

Samo pojačati sa terapijom (avio udari), jebat sve do posljednje sandale.
hAZNADAR

#35828 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

Kareem Abdul wrote:
Kikibombona wrote:
hAZNADAR wrote:
Zato sto sebe zovu muslimanima? I sto im se ideologija temelji na islamu?

Mislim, bilo je i naroda koji su se smatrali odabranima, rasno cistima i nadljudima,.... pa dali je covjek kritikovao njihovu glupost ili to za sta se prodaju
Pa oni jesu muslimani i to zagrizeni muslimani. Svi oni su spremni poginuti za vjeru sto je dovoljan pokazatelj koliko su duboko u tome. Islam kao vjera je u problemu radi ovakvih interpretacija. Oni svako svoje nedjelo potkrijepe citatima iz Kurana i hadisa. Muslimani se tim trebaju pozabaviti radi vlastite buducnosti i buducnosti islama.

Najlakse je reci oni nisu muslimani. Jesu, muslimani su, izuzetno predani i privrzeni vjeri. Ako krivo interpretiraju neko im na to treba ukazati, pronaci mehanizme koji ce onemoguciti ovakvo djelovanje.
Upravo to.
Isti oni koji se sada zgražaju nad grozotama koje čini Islamska Država i govore kako to nema veze sa islamom su ih nazivali borcima za slobodu i kada su ubijali Amerikance po Iraku.
Grijesite oboje. I koliko mi je poznato niste eksperti za predanost i privezenost islamu pa da tu razlucite ko jeste a ko nije.

To sto su spremni umrijeti za vjeru je dokaz bolesnog uma i fanatizma - a ne predanosti vjeri.
Ako neko krivo interpretira vjeru - to ga ne cini vjernikom.
Ako zelite da vidite ljude predane i privrzene vjeri - nacete ih svugdje - ali to nisu ni vehabije, ni teroristi.
Po cemu bi to zaguljenost, fanatizam,.. bili mjerilo privrzenosti islamu?

Da je problem u vjeri i cittima hadisa - ovakve stvari bi se desavale kroz cijelu historiju islama. Ali nisu i jasno je svakome da je terorizam i vjerski fanatizam ISIS-a, talibana,... cista politika i cist interes nekih krugova koji imaju resurse da ljudima ispiraju mozak. Skroz su predani vjeri i privrzeni mnogi u mojoj familiji i od prijatelja - pa nikome nebi ni na pamet palo ni da opravdavaju ovo sto ISIS radi zbog radi nekog ajeta. Razlika izmedju normalnih predanih vjernika i ovih divljaka je cisto politicka i zato sto su divljaci preko hutbi i investiranja u ekstremizam uhvaceni u tu zamku. A covjeku nije tesko raditi zlocine u ime neke ideje, vjere, ideologije,.. kada se istrenira. Sta su sve ljudi radili u ime srpstva u zadnjem ratu pa se opet osudjuju pojedinci i politike a ne nacija.

Zasto bi se muslimani trebali pozabaviti citatima iz Kurana i hadisa koje koriste teroristi? 99% islamskog umeta to tako ne dozivljava i ljudi koji zavrsavaju fakultete na tome priznaju da se stvari ne tumace bukvalno. Isto kao da se ja kao musliman trebam opravdavati svaki put kada ovakvi divljaci naprave neki belaj. Islam se ne diskutuje na osnovu danasnjice i sake budala vec na osnovu cjelokupnog historijskog opusa. Isto kao krscanstvo sto je u svom postojanju imalo masu zlodjela u ime vjere - pa trebamo znaci uputiti poruku da se pozabave time.

Buducnost islama nije upitna i nemaju potrebe muslimani danas da se bave diskutabilnim hadisima zbog ovih divljaka. ISIS-ovci nisu muslimani ili barem nisu primjer privzenosti islamu ma koliko se busali. Oni nemaju nikakve veze sa nama ostalima i zbog njih se ne moramo nit ipravdati, niti kome sta objasnjavati, niti se "pozabaviti hadisima". Pa ako ja gospodo imam pozitivno misljenje o krscanstvu ili srpstvu jer gledam normalne ljude privrzene tome a ne zlocince - mozete i vi. Stvar izbora i mozda sto covjek vjeruje u ono sto zeli da vjeruje.
Kikibombona

#35829 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

5 0 5 wrote:
Kareem Abdul wrote: A onda kažu da se svi normalni muslimani ograđuju od ovakvih monstruma.
ko kaze da su ti normalni. problem je kada se ne sankcionise takva krvava propaganda, koja inspirise i motivise praznoglavce da postanu monstrumi. i mi ovdje imamo par takvih.
Apsolutno sam protiv cenzurisanja i uklanjanja ISILovaca sa foruma. Sa tim nista necemo dobiti. Oni ce jos dublje zaci u teorije zavjere (islamofobija, nevjernici itd), izolovati se i makar malo dodatno radikalizovati. Puno je bolje biti informisan, vidjeti kako razmisljaju i znati kakav problem imamo. Na drzavi je da donosi zakone i odredjuje pravila medijima itd...
hAZNADAR

#35830 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

Jeli se meni cini ili se ovih dana desava padanje maski kod mnogih diskutanata?
Ne volim koristiti termin ili etiketu islamofob jer mnogi to zloupotrijebe poput SDA tajkuna - ali citajuci necije logike ovdje stvarno mi drugo ne pada na pamet.
sarajevoxxxx

#35831 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Portal sirijske opozicije ''The Syrian Revolution 2011'' osudio pogubljenje Muaza El-Kesasibeh:
الشهيد #معاذ_الكساسبة..
دمك نور ونار تحرق القتلة والمجرمين..
https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... 27/?type=1

''Šehid Muaz el-Kesasibeh - Tvoja krv je svjetlo, a vatra će spaliti lica ubica i zločinaca''.

Image
Kareem Abdul

#35832 Re: Sirija

Post by Kareem Abdul »

hAZNADAR wrote:
Grijesite oboje. I koliko mi je poznato niste eksperti za predanost i privezenost islamu pa da tu razlucite ko jeste a ko nije.

To sto su spremni umrijeti za vjeru je dokaz bolesnog uma i fanatizma - a ne predanosti vjeri.
Ako neko krivo interpretira vjeru - to ga ne cini vjernikom.
Ako zelite da vidite ljude predane i privrzene vjeri - nacete ih svugdje - ali to nisu ni vehabije, ni teroristi.
Po cemu bi to zaguljenost, fanatizam,.. bili mjerilo privrzenosti islamu?

Da je problem u vjeri i cittima hadisa - ovakve stvari bi se desavale kroz cijelu historiju islama. Ali nisu i jasno je svakome da je terorizam i vjerski fanatizam ISIS-a, talibana,... cista politika i cist interes nekih krugova koji imaju resurse da ljudima ispiraju mozak. Skroz su predani vjeri i privrzeni mnogi u mojoj familiji i od prijatelja - pa nikome nebi ni na pamet palo ni da opravdavaju ovo sto ISIS radi zbog radi nekog ajeta. Razlika izmedju normalnih predanih vjernika i ovih divljaka je cisto politicka i zato sto su divljaci preko hutbi i investiranja u ekstremizam uhvaceni u tu zamku. A covjeku nije tesko raditi zlocine u ime neke ideje, vjere, ideologije,.. kada se istrenira. Sta su sve ljudi radili u ime srpstva u zadnjem ratu pa se opet osudjuju pojedinci i politike a ne nacija.

Zasto bi se muslimani trebali pozabaviti citatima iz Kurana i hadisa koje koriste teroristi? 99% islamskog umeta to tako ne dozivljava i ljudi koji zavrsavaju fakultete na tome priznaju da se stvari ne tumace bukvalno. Isto kao da se ja kao musliman trebam opravdavati svaki put kada ovakvi divljaci naprave neki belaj. Islam se ne diskutuje na osnovu danasnjice i sake budala vec na osnovu cjelokupnog historijskog opusa. Isto kao krscanstvo sto je u svom postojanju imalo masu zlodjela u ime vjere - pa trebamo znaci uputiti poruku da se pozabave time.

Buducnost islama nije upitna i nemaju potrebe muslimani danas da se bave diskutabilnim hadisima zbog ovih divljaka. ISIS-ovci nisu muslimani ili barem nisu primjer privzenosti islamu ma koliko se busali. Oni nemaju nikakve veze sa nama ostalima i zbog njih se ne moramo nit ipravdati, niti kome sta objasnjavati, niti se "pozabaviti hadisima". Pa ako ja gospodo imam pozitivno misljenje o krscanstvu ili srpstvu jer gledam normalne ljude privrzene tome a ne zlocince - mozete i vi. Stvar izbora i mozda sto covjek vjeruje u ono sto zeli da vjeruje.
To je već davno učinjeno. Zato je kršćanstvo danas samo tradicija i folklor a sve države u kojima se većina stanovnici smatra kršćanima sekularne što znači da je religija odvojena od države i da se zakoni ne prave po uzoru na biblijske tekstove.

To se za dobar dio muslimanskih zemalja ne može reći. U mnogima je šerijat još uvijek osnova zakonodavstva, u Pakistanu, koji je skoro pa i liberalan u odnosu na Saudijsku Arabiju i Afganistan, npr. postoji šerijatski koncil koji sve zakone koji se donose mora odobriti ili odbiti kada utvrde jesu li ti zakoni u skladu sa Kuranom i hadisima Poslanika Muhameda.
5 0 5

#35833 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

hAZNADAR wrote:Jeli se meni cini ili se ovih dana desava padanje maski kod mnogih diskutanata?
Ne volim koristiti termin ili etiketu islamofob jer mnogi to zloupotrijebe poput SDA tajkuna - ali citajuci necije logike ovdje stvarno mi drugo ne pada na pamet.
ljudi emotivno reaguju. suosjecaju sa zrtvom. reaguju ljudski na uzasan zlocin za koji su danas culi. i to je sasvim normalno. za normalne insane. :D

Image
PeppermintSA

#35834 Re: Sirija

Post by PeppermintSA »

hAZNADAR wrote:Jeli se meni cini ili se ovih dana desava padanje maski kod mnogih diskutanata?

Ja i dalje ne razumijem taj pojam ''Islamofob''. Imati averziju prema nekom sistemu vrijednosti, nekoj ideji ili nekoj ideologiji? Ne vidim u čemu je problem? S druge strane, semantički je ne tačno to nazvati fobijom.

Da li ja mislim da je Islam sam po sebi problematičan? Da, mislim. Da li to znači da sam mrzitelj? Ne. Uopšte ne mrzim vjernike i prvi bih stao u red da branim nijhovo pravo na vjerovanje. Mrziteljski je jedino i isključivo mrziti zastupnika neke ideje a ne samu ideju. Ne vidim zašto moram hodati po jajima svaki put kad se priča o nekom sistemu vrijednosti s kojim se ja, lično, uopšte ne slažem i za koji mislim da je poguban.

Isto kao što ti imaš pravo reći da je ateizam poguban, ja imam pravo reći da smatram da je Islam nazadna pojava. To je, valjda, demokratija.
solar7

#35835 Re: Sirija

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:Saxxx, iskreno, ali iskreno, ZALIM TE!

Postujem tvoj nacin komunikacije, ne vrijedjas nikoga, ali moram ti reci da osjecanja nemas, makar ne za one koji nisu tvoji....

Zalosno!

Ovako snimiti i prikazati, osmisliti i napraviti predstavu od ubistva! Najgori moguci bolesnici!

Ja se opet nadam da ovakvi i slicni snimci nece dati rezultate, tj. nece motivisati Kurde i ostale da zarobljenim ISILovcima rade grozote koje oni cine.
Slazem se da je monstruozno i ne treba se izivljavati na nikom i cak nisam poslije procitanih tekstova to isto ni pogledao.Samo isto tako smatram da su asadove horde u radile isto tako puno vise ovakvih stvari,i to onda nije bilo ovoliko popraceno.Sta mislite da SAA stavlja ovakve snimke kao i ISIL sta bih sve pogledali,ali zato kad se neki njihov vojnik uhvati i na mobitelu se obicno pronadju gnusote jos vece.Sjetite se sta su radili na pocetku a rade jos samo sto mislim da im je strogo zabranjeno stavljati na net
sarajevoxxxx

#35836 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sky News:Pogubljenje Sadžide sutra ujutru
Dženaza u odsutnosti Muazu El-Kesasibeh u Ammanu kod Duwar Dahilije (skver Dahilije)

http://www.assabeel.net/local/item/8981 ... 9%8A%D8%A9
solar7

#35837 Re: Sirija

Post by solar7 »

sarajevoxxxx wrote:Na današnji dan prije tri godine snage sirijskog režima su počinile jedan od najvećih masakara od početka rata.Trećeg februara 2012. snage sirijskog režima su masakrirale 330 građana Halidije a oko 1300 je ranjeno.Mnogi su zaklani, među ubijenima je bilo mnogo žena i djece.Masark nad građanima kvarta Halidije u Homsu je počeo 3. februara 2012. u 20:00.Monstrumi i zločinci sirijskog režima su prvo tenkovima i minobacačima žestoko bombardovali,a nakon toga su specijalne jedinice ušle u kvart i počele ubijati.Cijele porodice su ubijane u kućama,a mnogi su ostali ispod ruševina.Po navodima aktivista režim je te noći na kvart ispalio oko 300 granata.Kolima hitne pomoći nije bio dozvoljen ulazak u grad.Režimske snage su potom zauzele i lokalnu bolnicu u kojoj su se skrivali demonstranti i u potpunosti je sravnili sa zemljom.Masakr se nije desio samo u Halidiji, već je obuhvatio i druge kvartove:El-Inša'at, el-Bejadeh, i Bab Amr, i dio kvarta Džuretu Eš-Šijah

Homs, Halidija 03.02.2012.

Image

Image

Image
I sad ja pitam sta je bio veci masakr onaj pilot ili ovi svi ljudi
hAZNADAR

#35838 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

Kareem Abdul wrote:
To je već davno učinjeno. Zato je kršćanstvo danas samo tradicija i folklor a sve države u kojima se većina stanovnici smatra kršćanima sekularne što znači da je religija odvojena od države i da se zakoni ne prave po uzoru na biblijske tekstove.

To se za dobar dio muslimanskih zemalja ne može reći. U mnogima je šerijat još uvijek osnova zakonodavstva, u Pakistanu, koji je skoro pa i liberalan u odnosu na Saudijsku Arabiju i Afganistan, npr. postoji šerijatski koncil koji sve zakone koji se donose mora odobriti ili odbiti kada utvrde jesu li ti zakoni u skladu sa Kuranom i hadisima Poslanika Muhameda.
Nije tacno. I muslimanske zemlje su vecinom sekularne - koliko je to dobar dio. Nisam brojao - ali ima barem 20 zemalja sa muslimanskom vecinom - a u koliko zemalja je serijat?

A krscanstvo nije samo Engleska, Danska,.. stotine miliona predanih krscana Evrope, Afrike i pogotovo juzne Amerike i to nije ni izbliza folklor. Placa se porez crkvi i to obavezan, crkvene institucije upisuju svu rodjenu djecu pitali se roditelji ili ne, u sudnici se stavlja ruka na Bibliju a isto se zaklinje prilikom mnogih polaganja zakletvi u politici, skole i bolnice su imenovane po krscanskim svecima, krscanstvo obevezan predmet u skoli,....

Nije nista davno ucinjeno. Vidjeli smo u proslom ratu sta su cetnici u stanju uraditi u ime srpstva i pravoslavlja. A vidjeli smo jako blisku historiju svjetskih ratova proslog vijeka. Doduse nije tada bilo ovakvog javnog mijenja i informatike kao danas pa da neupuceni postavljaju pitanja o preispitivanju vjerskih knjiga i citata.

Moracemo smisliti termin za takve poput tebe. Islamofob nije bas prikladan.

Kako u jednoj rijeci opisati nekoga sto posmatra islam kao nazadnu religiju, gdje se predanost islamu pokazuje kroz zaguljenost i fanatizam, ko je totalno neupucen u islam i gleda samo selektivne vijesti ali usput i lijen da nauci, ...

Informaticko drustvo danasnjice donosi i jednu novu bolest - a to je da ljudi nauku i skolu zavrsavaju gledajuci u TV. Kako god je teroristima mozak ispran na hutbama,... moze se u blazoj formi isto reci i za sve samozvane eksperte koji su pamet pokupili sa selektivnih medija.
hAZNADAR

#35839 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

PeppermintSA wrote:

Ja i dalje ne razumijem taj pojam ''Islamofob''. Imati averziju prema nekom sistemu vrijednosti, nekoj ideji ili nekoj ideologiji? Ne vidim u čemu je problem? S druge strane, semantički je ne tačno to nazvati fobijom.

Da li ja mislim da je Islam sam po sebi problematičan? Da, mislim. Da li to znači da sam mrzitelj? Ne. Uopšte ne mrzim vjernike i prvi bih stao u red da branim nijhovo pravo na vjerovanje. Mrziteljski je jedino i isključivo mrziti zastupnika neke ideje a ne samu ideju. Ne vidim zašto moram hodati po jajima svaki put kad se priča o nekom sistemu vrijednosti s kojim se ja, lično, uopšte ne slažem i za koji mislim da je poguban.

Isto kao što ti imaš pravo reći da je ateizam poguban, ja imam pravo reći da smatram da je Islam nazadna pojava. To je, valjda, demokratija.
Kao sto rekoh - zahvaljujuci SDA i IZ - imam averziju prema tom terminu jer se koristi za politicke neistomisljenike i zloupotrebljava kada se nastoji prikriti sopstveni nemoral.

Kako u jednoj rijeci opisati nekoga sto posmatra islam kao nazadnu religiju, ko dozivljava predanost islamu kroz zaguljenost i fanatizam, ko je totalno neupucen u islam i gleda samo selektivne vijesti ali usput i lijen da nauci, ...

I usput razliciti arsini. Ne primjecuje predane krscane ili ih smatra emancipivanijima, modernijima, .. ali pod pojmom predanog muslimana ili je neko zaostao ili opasan.

Informaticko drustvo danasnjice donosi i jednu novu bolest - a to je da ljudi nauku i skolu zavrsavaju gledajuci u TV. Kako god je teroristima mozak ispran na hutbama,... moze se u blazoj formi isto reci i za sve samozvane eksperte koji su pamet pokupili sa selektivnih medija.

Postoji li uopce izraz za nekoga ko mozda ne mrzi islam i nije otvoreni neprijatelj - ali ima zestoke predrasude i ne zeli nauciti nesto o tome.
dragma
Vozim: Pješe

#35840 Re: Sirija

Post by dragma »

solar7 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Na današnji dan prije tri godine snage sirijskog režima su počinile jedan od najvećih masakara od početka rata.Trećeg februara 2012. snage sirijskog režima su masakrirale 330 građana Halidije a oko 1300 je ranjeno.Mnogi su zaklani, među ubijenima je bilo mnogo žena i djece.Masark nad građanima kvarta Halidije u Homsu je počeo 3. februara 2012. u 20:00.Monstrumi i zločinci sirijskog režima su prvo tenkovima i minobacačima žestoko bombardovali,a nakon toga su specijalne jedinice ušle u kvart i počele ubijati.Cijele porodice su ubijane u kućama,a mnogi su ostali ispod ruševina.Po navodima aktivista režim je te noći na kvart ispalio oko 300 granata.Kolima hitne pomoći nije bio dozvoljen ulazak u grad.Režimske snage su potom zauzele i lokalnu bolnicu u kojoj su se skrivali demonstranti i u potpunosti je sravnili sa zemljom.Masakr se nije desio samo u Halidiji, već je obuhvatio i druge kvartove:El-Inša'at, el-Bejadeh, i Bab Amr, i dio kvarta Džuretu Eš-Šijah

Homs, Halidija 03.02.2012.

Image

Image

Image
I sad ja pitam sta je bio veci masakr onaj pilot ili ovi svi ljudi
To pitanje postavi porodici poginulog pilota ili obratno.

Krajnje je neukusno praviti komparaciju između dva zločina a još je gore skretati pažnju sa jednog zločina prikazivanjem drugog pogotovo ako žrtva prvog zločina nema nikakve veze i odgovornosti sa drugim zločinom koji se ranije desio.
Last edited by dragma on 03/02/2015 22:21, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#35841 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Administracija najposjećenijeg portala opozicije prije nekoliko trenutaka uklonula ovaj post :-)
sarajevoxxxx wrote:Portal sirijske opozicije ''The Syrian Revolution 2011'' osudio pogubljenje Muaza El-Kesasibeh:
الشهيد #معاذ_الكساسبة..
دمك نور ونار تحرق القتلة والمجرمين..
https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... 27/?type=1

''Šehid Muaz el-Kesasibeh - Tvoja krv je svjetlo, a vatra će spaliti lica ubica i zločinaca''.

Image
PeppermintSA

#35842 Re: Sirija

Post by PeppermintSA »

hAZNADAR wrote:
Kao sto rekoh - zahvaljujuci SDA i IZ - imam averziju prema tom terminu jer se koristi za politicke neistomisljenike i zloupotrebljava kada se nastoji prikriti sopstveni nemoral.

Kako u jednoj rijeci opisati nekoga sto posmatra islam kao nazadnu religiju, ko dozivljava predanost islamu kroz zaguljenost i fanatizam, ko je totalno neupucen u islam i gleda samo selektivne vijesti ali usput i lijen da nauci, ...

I usput razliciti arsini. Ne primjecuje predane krscane ili ih smatra emancipivanijima, modernijima, .. ali pod pojmom predanog muslimana ili je neko zaostao ili opasan.

Postoji li uopce izraz za nekoga ko mozda ne mrzi islam i nije otvoreni neprijatelj - ali ima zestoke predrasude i ne zeli nauciti nesto o tome.

Kao prvo, da ti se zahvalim na kulturnom odgovoru.

Ja ne izjednačavam Islam sa fanatizmom i svjestan sam da ISIL-ovci predstavljaju najekstremnije krilo jednog od najekstremnijh tumačenja Islama, međutim to ne mijenja moj stav, jer se ja ne slažem ni sa najumjerenijim vjernicima.

Ja ne smatram predane kršćane emancipovanim ili modernim. Daleeeko od toga. Međutim, priznajem da smatram da je, kako ti kažeš, predani musliman ''opasniji'' od predanog kršćana iz nama svima poznatih razloga. Naravno, to nije samo zasnovano na sadržaj same vjere, već i na društveno, antropološko, političko i ekonomsko stanje u svijetu.

I ne, nisam se ''obrazovao'' gledajući tv. Da ne ulazim dublje u to, samo ću reći da jako dobro poznajem Islam, ali da i pored činjenice da znam da je ISIL nuspojava širih društvenih problema, i dalje nemam dobro mišljenje o Islamu. Nemam ni o kršćanstvu, ali je ono mahom preraslo u folklor. Tamo gdje nije preraslo u folklor, smatram da je opasnost.
insomnia78

#35843 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Za nadati se je zestokom jordanskom odgovoru
Za pocetak da ovi zarobljeni isilovci ne docekaju zoru u jordanskim zatvorima
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#35844 Re: Sirija

Post by arman1 »

insomnia78 wrote:Za nadati se je zestokom jordanskom odgovoru
Za pocetak da ovi zarobljeni isilovci ne docekaju zoru u jordanskim zatvorima
Njima je tapija. Arapi su poprilično osvetoljubljivi -generalno.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#35845 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

isil su haridžije prva i najgora sekta
i NE haridžije nisu muslimani i njihovo učenje nije islam ma koliko oni govorili a jesu i ma koliko se dežurni forumski stručnjaci trudili poistovjetiti isil(haridžije) sa islamom
salik79

#35846 Re: Sirija

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:isil su haridžije prva i najgora sekta
i NE haridžije nisu muslimani i njihovo učenje nije islam ma koliko oni govorili a jesu i ma koliko se dežurni forumski stručnjaci trudili poistovjetiti isil(haridžije) sa islamom

Da se jednom i s tobom, u potpunosti, slozim :thumbup:
5 0 5

#35847 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

japin_mutapi wrote:isil su haridžije prva i najgora sekta
http://edition.cnn.com/2015/02/03/intl_ ... index.html
sarajevoxxxx

#35848 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kratki dokumentarac ''Zaboravljena krv'' o masakru kojeg su snage sirijskog režima počinile u kvartu Halidija u Homsu, na današnji dan prije tri godine:

https://www.youtube.com/watch?v=n1yUq9pwIAw
DuckZz

#35849 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kareem Abdul wrote:Image

Što na ovo reći?
Ima li itko neko opravdanje za ovaj čin Islamske Zajednice u Sandžaku?

Dakle po shvaćanju islamskih klerika u Novom Pazar, Mirza Ganić, pripadnik Islamske Države je poginuo ne kao terorista, već kao borac na Allahovom putu.

A onda kažu da se svi normalni muslimani ograđuju od ovakvih monstruma.

Al prejaka slika što su stavili ... isto Koke neku noć u Barlotiju kad je zado ritam :lol: :lol:
zrakomlat

#35850 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

A ko je ova sadžida, što je ona bitna isilu?
Locked