Demokratska fronta Željko Komšić

kmirsad

#35801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Hoće DF u vlast il neće....
Hoče... ali mu NS ne daju... :lol: :lol: :lol:
kluz franjo

#35802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

nemampojma0 wrote:...
Ali sta je s ostalim, jel imate snage suocit se sa stvarnoscu i ozbiljnoscu situacije u kojoj smo se nasli, jel mozete izaci iz sablona i razmisliti? Pustite vise stranke, one su samo instrument, vazna je drzava. Vidite da se pravi nova diferencijacija po tome ko je spreman da se suprotstavi realnim opasnostima po drzavu i po tome ko ne vidi ili namjerno podrzava tu opasnost.
Ulazak DF u vlast i pravljenje strateske saradnje sa Sda po pitanju Izbornog zakona i NATO puta je dovoljno samo po sebi, taman da sve ostalo zanemarimo. A itekako ima jos mnogo pitanja i podrucja na kojim se mora imati stabilan plan i realizacija istog.
Jedina normalna ideologija u ovakvim okolnostima je BiH, sve drugo je sporedne naravi.
Sve OK.
I organi DF i sam ŽK evo već više od godinu dana insistiraju na toj tematici.

Baš zbog toga je i dalje nejasno, zašto se još uvijek oklijeva.
Zar nije i Željko Komšić još davno ispravno izjavio da mu je BiH važnija i od budućnosti DF-a.
U situaciji kako je opisana, evo već 5 mjeseci od izbora DF još uvijek nema jasan stav i zaključak, nego se formiraju radne grupe.
Zar je za DF bitnije pitanje koalicionog privjeska ili ideologija BiH?
Šta se čeka? U čemE je problem?
nemampojma0

#35803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

kluz franjo wrote:
Ali sta je s ostalim, jel imate snage suocit se sa stvarnoscu i ozbiljnoscu situacije u kojoj smo se nasli, jel mozete izaci iz sablona i razmisliti? Pustite vise stranke, one su samo instrument, vazna je drzava. Vidite da se pravi nova diferencijacija po tome ko je spreman da se suprotstavi realnim opasnostima po drzavu i po tome ko ne vidi ili namjerno podrzava tu opasnost.
Ulazak DF u vlast i pravljenje strateske saradnje sa Sda po pitanju Izbornog zakona i NATO puta je dovoljno samo po sebi, taman da sve ostalo zanemarimo. A itekako ima jos mnogo pitanja i podrucja na kojim se mora imati stabilan plan i realizacija istog.
Jedina normalna ideologija u ovakvim okolnostima je BiH, sve drugo je sporedne naravi.
Sve OK.

Zar nije i Željko Komšić još davno ispravno izjavio da mu je BiH važnija i od budućnosti DF-a.
U situaciji kako je opisana, evo već 5 mjeseci od izbora DF još uvijek nema jasan stav i zaključak, nego se formiraju radne grupe.
Nije problem, apsolutno. Poenta je u onome sto si boldirao...strategija.
Sto se tice prethodnih 5 mjeseci, radilo se i pripremalo sve sto je bilo potrebno za ulazak BH bloka u vlast na svim nivoima, kao gradjanskog bloka. I onda se desava obrat, covjek koji je najvise insistirao na ulasku u vlast do cetvrtka djeluje u tom smjeru, a u subotu se naglo "predomisli". Tu se izgubilo tih 5 mjeseci. Da ne zaboravim, cijelo to vrijeme Sbb je podrivao BH blok.
BTW, kad smo kod pojma gradjanskog bloka ili uopsteno termina gradjanski, cini mi se da se on ovdje shvata potpuno anacionalno. Gradjansko jest jednako nacioonalno, a nacija jest jednako drzava. Pored toga, neke postavke koje su bile planirane za djelovanje BH bloka su izgledale potpuno nerealno, kao da vrijeme pocinje da se racuna od momenta formiranja BH bloka i da nista prije toga nije postojalo.
Pandakonda

#35804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pandakonda »

Kakve veze DF i SDA imaju sa NATO putem kad će ga ministri iz RS uvijek skidati sa dnevnog reda :-)
kluz franjo

#35805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

nemampojma0 wrote:
kluz franjo wrote:
Sve OK.

Nije problem, apsolutno. Poenta je u onome sto si boldirao...strategija.
Sto se tice prethodnih 5 mjeseci, radilo se i pripremalo sve sto je bilo potrebno za ulazak BH bloka u vlast na svim nivoima, kao gradjanskog bloka. I onda se desava obrat, covjek koji je najvise insistirao na ulasku u vlast do cetvrtka djeluje u tom smjeru, a u subotu se naglo "predomisli". Tu se izgubilo tih 5 mjeseci. Da ne zaboravim, cijelo to vrijeme Sbb je podrivao BH blok.
BTW, kad smo kod pojma gradjanskog bloka ili uopsteno termina gradjanski, cini mi se da se on ovdje shvata potpuno anacionalno. Gradjansko jest jednako nacioonalno, a nacija jest jednako drzava. Pored toga, neke postavke koje su bile planirane za djelovanje BH bloka su izgledale potpuno nerealno, kao da vrijeme pocinje da se racuna od momenta formiranja BH bloka i da nista prije toga nije postojalo.
Od odluke GO SDP-a je opet prošlo više od mjesec dana, a DF tek formira radne grupe za izradu zaključaka...
I dalje mi nije mi jasno, zašto se čeka sa konkretnom odlukom.
Ali nema veze, vrijeme pred nama će valjda dati neke odgovore.
Pozdrav
nemampojma0

#35806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

@kluz franjo, mislim da nisi politicki neiskusan, tako da znas otprilike sve faze koje je potrebno proci do ulaska u zvanicne pregovore oko podijele resora.
Radna grupa treba da uoblici diskusije clanova Predsjednistva sa sjednice od prije par dana, da ih formatira u zakljucke i uskladi sa programom djelovanja, koji opet treba uskladiti s programom koalicionog partnera. Uostalom, sklapanje koalicije podrazumijeva i razgovore i trazenje zajednickih sadrzalaca i sa ostalim strankama ucesnicama koalicije.
Ni u brak se ne ulazi bezglavo, a kamoli u koaliciju :)
Pozdrav
bunk

#35807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Drug kluz samo lagano trolla sve koji se ne slazu sa manifestom imena " necu s nacionalnim strankama" ili modernije "#500000" ,naravno trollanje je umotano u fini papir.
:mrgreen:
starisalko

#35808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Ceka se sjednica GO SDP
sargon

#35810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sargon »

Treba opravdat radno mjesto drugaricezivotnesaputnice Amine L.

Ispostavlja SDA fakturu, radno mjesto mu je bilo kao avans za poso koji se treba obavit.

CRVENBEG = CRVENBAN
kluz franjo

#35811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote:Drug kluz samo lagano trolla sve koji se ne slazu sa manifestom imena " necu s nacionalnim strankama" ili modernije "#500000" ,naravno trollanje je umotano u fini papir.
:mrgreen:
Ako trollam, onda barem u kontinuitetu...
Postby kluz franjo » 12 Oct 2018, 13:04

Što bi rekao kolega @palermo, ovo će morati biti malo opširnije...

1. Polazeći od zvaničnih podataka 4 stranke se mogu smatrati pobjednicima izbora. SNSD-koalicija, SDA, HDZ i DF s pravom mogu reći da su od birača dobili povjerenje, ali i odgovornost da u ovom mandatu upravljaju.
...
Vidite kolega bunk,
može se i racionalno razmišljati. Lakše je. Ne trebaju ni etikete, a ni uvrede.
Slobodno probajte.
Pozdrav
bunk

#35812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ako te i jedno slovo iz mojih postova uvrijedilo ili si pomislio da lijepim etiket trolla najdublje se izvinjavam.
Jednostavno sam pogrijesio kad sam pomislio da ne gledas dobronamjerno na neku od koalicija koje se spominju..te da ih peckas pitanjem zasto ne formiraju vlast sto prije..
Jos jednom se izvinjavam.
mrgreen

#35813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mrgreen »

last mohicans wrote:Oglasio se slučajni prolaznik.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a322126/La ... olica.html
Mislim da bi Bakir i Zlatko poslali još "snažniju poruku" kad bi se usaglasili da li tronošcu ili trohastalu treba četvrta nogara, stolica ili stub, malo konfuzno.
Najispravnije bi ipak bilo "tronošcu treba četvrta nogara".
drug_profi

#35814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote: Ponovo se ponasas kao ranije. Pripazi na jezicinu i kako se obracas! Rado bih saslusao uzivo da mi objasnis to i da mi kazes to sto pises, ali ti nemas petlje za to. Nemoj da se desi da te moram traziti, posljednji put sam te upozorio . Nikog ne vrijedjam, iznosim svoje misljenje. A postove mozes zaobici ili diskutovati pristojno.
Aha to je ta argumenatcija.
Znaci kad ti kazem kako stvari stoje ti bi se tukao?
kmirsad

#35815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

:lol:
nemampojma0

#35816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

drug_profi wrote:
nemampojma0 wrote: Ponovo se ponasas kao ranije. Pripazi na jezicinu i kako se obracas! Rado bih saslusao uzivo da mi objasnis to i da mi kazes to sto pises, ali ti nemas petlje za to. Nemoj da se desi da te moram traziti, posljednji put sam te upozorio . Nikog ne vrijedjam, iznosim svoje misljenje. A postove mozes zaobici ili diskutovati pristojno.
Bio sam jasan. A ti sam odaberi hoces se ponasati pristojno ili ces vrijedjati. Vise te necu upozoravati, nit cu tolerisati ijednu jedinu uvredu. Sto se mene tice zavrsili smo sve razgovore ovdje, u svakom slucaju. Pozdrav
Better Man

#35817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

Javio se opet grobar socijaldemokratije i lažni socijaldemokrata, diktator i čovjek koji boluje od pozicije i moći, ali je više nema. Idi Bakiru i SDA ionako si se davno prodao za šaku dolara njima.
Better Man

#35818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:Razumijem da se ovdje stvari uglavnom posmatraju navijacki, al majku mu ima li igdje ikakva granica ili dodirna tacka svih bosanski orijentisanih partija odnosno nas koji smo glasali za te partije? Je li Izborni zakon ili ulazak u NATO od strateskog interesa svih nas koji smo za ocuvanje BiH?
Ako neko ne vidi ili namjerno zmiri na neke stvari, sto se ostali povode za tim i papagajski ponavljaju neke izmisljene price?
Ovi politicki kepeci iz Sdp, masici, cengici, magazinovici, puni egoizma i samodovoljnosti mogu uticati na misljenje samo onih najzagrizenijih navijaca kojima je uprostavanje politickih odnosa i podijela na crno-bijelo jedini nacin na koji "shvataju" politiku i drzavu.
Oni opasniji po drzavu iz Sbb/Pda i NS mogu kreirati misljenje samo uskog kruga istih takvih.
Jedini razlog ulaska DF-a u vlast s SDA je da se oduže istim za pomoć u izboru Komšića za člana predsjedništva i da se domognu ministarskih fotelja, kao i direktorskih. Njihova navodna briga za državu je šuplja priča. Pokazao nam je Željko Komšić u protekle 4 godine kako se bori za državu, tako što ili nije dolazio na sjednice Parlamentarne skupštine BiH ili ako je dolazio, onda je samo šutio i ništa nije radio. Isto tako nam je pokazao kako se bori za državu kad je za 8 godina kao član predsjedništva znao samo prijetiti da će nekog opaliti po prstima, ali da uradi nešto konkretno za državu to nije znao, jer je nesposoban. Imao je priliku da Hrvatima pokaže jedno novo lice i da ih uvjeri da im može biti dobro bez kriminalnog HDZ-a, ali šta ćeš kad čovjek neumije. Bio ambasador, pa kao zadnja kukavica pobjegao s pozicije, jer je svjestan bio da je nesposoban. To što je zlatni ljiljan ne znači da je i sposoban političar. Opet će kad uđe u vlast uraditi kao i prije četiri godine na prvu stvar koju SDA i HDZ dogovore, a njemu nije po volji napustiti tu istu vlast. Idi Komšiću u zagrljaj fašistima i kriminalcima. tako će građani lakše donijeti odluku da tebe i tvoju propalu stranku za 4 godine prekriže za sva vremena.
drug_profi

#35819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote:
drug_profi wrote:
Bio sam jasan. A ti sam odaberi hoces se ponasati pristojno ili ces vrijedjati. Vise te necu upozoravati, nit cu tolerisati ijednu jedinu uvredu. Sto se mene tice zavrsili smo sve razgovore ovdje, u svakom slucaju. Pozdrav
Samo da utvrdim jel ti to prijetis batinama?

Pošto vidim da nemaš argumenata da osporiš ono što sam napisao pa si se našao pogođen nekakvim uvredama koje zapravo oslikavaju tvoje upise na ovom forumu.

Dakle jel to prijetiš nekakvom odmazdom, potragom, ko zna čime?
A za uvrede ima moderacija, prijavi.
last mohicans

#35820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by last mohicans »

Better Man wrote:
Javio se opet grobar socijaldemokratije i lažni socijaldemokrata, diktator i čovjek koji boluje od pozicije i moći, ali je više nema. Idi Bakiru i SDA ionako si se davno prodao za šaku dolara njima.
Imao je danas veliku podrsku, svega 3 glasa od 140. Jos kad mi ga stanu neki prizivati ponovo kao izgubljenog jahača apokalipse. Zlaja, vozdra! Pemzija ili sto Čaki u filmu Giri vatra za Zaima kaze, dead man,penzija.
Styling

#35821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Weekend update:

- Zeljko bi da udje u vlast i oduzi se SDA jer su mu finansirali kampanju, ali je svjestan da bi tim cinm sahranio i stranku i sebe
- HDZ zaprijetio ako DF udje u vlast oni sve blokiraju

Pat pozicija. Ko ce prvi popustiti?
JThomas

#35822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

možda će se fahro još jednom samorazapeti za narod i državu. ono, ne bi, gadi mu se, ali mora...
nemampojma0

#35823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Styling wrote:Weekend update:

- Zeljko bi da udje u vlast i oduzi se SDA jer su mu finansirali kampanju, ali je svjestan da bi tim cinm sahranio i stranku i sebe

Sto babi milo to se snilo :D
Vidal89

#35824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Sda da se odrekne duga ili da zastupnici df postanu papci samostalni
tovarish

#35825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tovarish »

Pa SDA, ona uvijek popušta.HDZ neće sigurno.
Post Reply