SDP

Banksy

#35776 Re: SDP

Post by Banksy »

drugi profil wrote:
Bio je Valter sad je samo crvena SDA.

Baška ovo ''crvena'' ... Crvenija je bila SDA pod Tihićem.
drug_profi

#35777 Re: SDP

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:
Bio je Valter sad je samo crvena SDA.

Baška ovo ''crvena'' ... Crvenija je bila SDA pod Tihićem.
Ma ja to o boji plakata.

...s tipfeler masine...
dalje

#35778 Re: SDP

Post by dalje »

Ovi su veci lopovi od Dodika.
JP Autoceste FBiH danas su svečano otvorile dionicu autoputa "Sarajevo zapad - Tarčin - petlja Tarčin". BiH je dobila novih 20 kilometara autoceste prema moru čija je vrijednost 300 miliona eura.
Projektom je predviđen autoput dužine L=72,1km sa 4 saobraćajne trake, 2 zaustavne trake, ...
Ukupna vrijednost projekta izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj je oko 380 miliona evra.
aCme

#35779 Re: SDP

Post by aCme »

Zar i on? :shock:
Image
biske

#35780 Re: SDP

Post by biske »

aCme wrote:Zar i on? :shock:
Image
not this time arround

naime, ovdje ga nema:
http://izbori.ba/Documents/OpciIzbori20 ... 14-bos.pdf

:!: :!: :!:
aCme

#35781 Re: SDP

Post by aCme »

Dobro je onda :izet:
Banksy

#35782 Re: SDP

Post by Banksy »

IcedMFEarth

#35783 Re: SDP

Post by IcedMFEarth »

A roker koji pjeva narodnjake ? Kakvo bi tek to govno od političara bilo :D
dustaban

#35784 Re: SDP

Post by dustaban »

Dragi pacovi,

ne prekidajte ludog profesora, glasajte za nastavak njegovog eksperimentisanja, mozda sa sljedecom koalicijom konacno potrefi!

Image
JThomas

#35785 Re: SDP

Post by JThomas »

za koaliciju ipak treba dvoje, a treba i dovoljan broj glasova... :D
kamen spoticanja

#35786 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

dobar skup crvenih u zenici...koliko ih ljepite mislio sam da su se raspali...duplo je veci skup nego df-a neki dan,i mnogo manje uniformisanih stranackih vojnika nego na df-ovom koncertu...doduse manji je skup nego pred lokalne izbore...tad su cini mi se napunili zenicku arenu...al menscini da im nije bilo kandidata za predsjednistvo...ili sam ja zakasnio na njegov govor...takodje dosta solidna energija se osjeca
sutra je ludjak fahro a prekosutra zeleni na istom mjestu...budemo vidjeli kako ce oni proci
JThomas

#35787 Re: SDP

Post by JThomas »

a jasno ti je da su i na lokalnim izborima generalno gledano podbacili i pali? naročito u odnosu na prošle opšte.
kamen spoticanja

#35788 Re: SDP

JThomas wrote:a jasno ti je da su i na lokalnim izborima generalno gledano podbacili i pali? naročito u odnosu na prošle opšte.
ma jasno mi je...ali kako ih se rastura na sve strane mislio sam da su pukli ko fosna
realno i dalje izgledaju ko ozbiljna politicka partija...kazem ti skup je najmanje duplo posjeceniji od df-ovog prije neki dan...jos su mandarinci dovukli autobuse iz citavog kantona i jos koji iz hercegovine...autobuse crvenih nisam vidio...doduse moguce da su negdje daleko od trga
VjecitiStudent

#35789 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:dobar skup crvenih u zenici...koliko ih ljepite mislio sam da su se raspali...duplo je veci skup nego df-a neki dan,i mnogo manje uniformisanih stranackih vojnika nego na df-ovom koncertu...doduse manji je skup nego pred lokalne izbore...tad su cini mi se napunili zenicku arenu...al menscini da im nije bilo kandidata za predsjednistvo...ili sam ja zakasnio na njegov govor...takodje dosta solidna energija se osjeca
sutra je ludjak fahro a prekosutra zeleni na istom mjestu...budemo vidjeli kako ce oni proci
Nikakvo iznenađenje nije kad partije na vlasti dovuku veliki broj glasača negdje. U protekle četiri godine, SDP je dobio 15,5 miliona iz budžeta, SDA 12,5, ...
Jedan autobus-dan košta oko od 300 do 800 km, pa vi računajte.
GLASAJ ili TRPI

#35790 Re: SDP

Post by GLASAJ ili TRPI »

SDP i SDA ce uvjek imati na skupovima vise ljudi od npr. DF-a iz prostog razloga sto dvije pomenute stranke imaju vjerno glasacko tijelo tj. one uhljebljene cija je obaveza ici na te skupove.
Ovi koji donose prevage ne idu po tim skupovima vec samo glasaju. Otud taj nesrazmjer sa brojem glasova i posjecenosti skupova.
JThomas

#35791 Re: SDP

Post by JThomas »

kamen spoticanja wrote:
JThomas wrote:a jasno ti je da su i na lokalnim izborima generalno gledano podbacili i pali? naročito u odnosu na prošle opšte.
ma jasno mi je...ali kako ih se rastura na sve strane mislio sam da su pukli ko fosna
realno i dalje izgledaju ko ozbiljna politicka partija...kazem ti skup je najmanje duplo posjeceniji od df-ovog prije neki dan...jos su mandarinci dovukli autobuse iz citavog kantona i jos koji iz hercegovine...autobuse crvenih nisam vidio...doduse moguce da su negdje daleko od trga
ne može pući k'o fosna onaj ko je minule četiri godine držao autoceste, elektroprivredu i nešto i u telekomu, ko ima kakve-takve stečene položaje (najbolje u federaciji iza SDA), nakupljenu vlast, podijeljene tendere, radna mjesta...to je minuli rad i infrastruktura (u smislu pridobijanja glasačkog tijela, onako kako se ono kod nas već dominantno pridobija) ali će otprilike i samo oni koji su hajrovali sada glasati za njih.
crvenebrigade

#35792 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

kamen spoticanja wrote:
Mnogi potcjenjuju SDP i prerano su ga otpisali, i to ce im se obiti od glavu. Sve ce se vidjeti i znati 13. oktobra 2014. godine.

Prije dvije noci je bio veliki predizborni skup u Bihac, isto tako je bilo sinoc u Mostaru i Konjicu.
Last edited by crvenebrigade on 07/10/2014 21:39, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#35793 Re: SDP

GLASAJ ili TRPI wrote:SDP i SDA ce uvjek imati na skupovima vise ljudi od npr. DF-a iz prostog razloga sto dvije pomenute stranke imaju vjerno glasacko tijelo tj. one uhljebljene cija je obaveza ici na te skupove.
Ovi koji donose prevage ne idu po tim skupovima vec samo glasaju. Otud taj nesrazmjer sa brojem glasova i posjecenosti skupova.
hebi ga, to cemo znati 13.10.
mada stoji i ova...fahro je na proslim lokalnim izborima( po izvjestajima avaza :D )imao ukupno pola miliona simpatizera na skupovima...a na kraju uzeo 30 hiljada glasova :P
kamen spoticanja

#35794 Re: SDP

JThomas wrote:
kamen spoticanja wrote:
ne može pući k'o fosna onaj ko je minule četiri godine držao autoceste, elektroprivredu i nešto i u telekomu, ko ima kakve-takve stečene položaje (najbolje u federaciji iza SDA), nakupljenu vlast, podijeljene tendere, radna mjesta...to je minuli rad i infrastruktura (u smislu pridobijanja glasačkog tijela, onako kako se ono kod nas već dominantno pridobija) ali će otprilike i samo oni koji su hajrovali sada glasati za njih.
logicno...ali takva se atmosfera stvorila ko da je sramota biti simpatizer sdp-a...pa me fakat iznenadilo
VjecitiStudent

#35795 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:
kamen spoticanja wrote:
Sve se može kad se biračima nešto zgadi. SBiH je 12 godina držala milion stvari pa su na kraju pukli ko fosna.

Još pet dana i zbogom žohari :evil:
StupskaBitanga

#35796 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

a kad ćemo to reći za SDA?
na ahiretu
JThomas

#35797 Re: SDP

Post by JThomas »

ja mislim da oni neki značajan broj simpatizera zaista više i nemaju. da ih 98% ljudi ili mrzi ili je hajrovalo. možda nekih 2% da će glasati za njih onako regularno.
bambina78

#35798 Re: SDP

Post by bambina78 »

Jesu li bili posjeceni skupovi SBiH pred prosle opste izbore? Naravno da jesu, pa im je to slabo pomoglo :mrgreen:
kamen spoticanja

#35799 Re: SDP

bambina78 wrote:Jesu li bili posjeceni skupovi SBiH pred prosle opste izbore? Naravno da jesu, pa im je to slabo pomoglo :mrgreen:
ima i ta svoje
crvenebrigade

#35800 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

kamen spoticanja wrote:
GLASAJ ili TRPI wrote:SDP i SDA ce uvjek imati na skupovima vise ljudi od npr. DF-a iz prostog razloga sto dvije pomenute stranke imaju vjerno glasacko tijelo tj. one uhljebljene cija je obaveza ici na te skupove.
hebi ga, to cemo znati 13.10.
mada stoji i ova...fahro je na proslim lokalnim izborima( po izvjestajima avaza :D )imao ukupno pola miliona simpatizera na skupovima...a na kraju uzeo 30 hiljada glasova :P
Ja mislim da su ti koji su konstatno ponavljali kako ce SDP puknuti napravili uslugu SDP-u da se konsoliduje i ozbiljno pripremi, udje i vodi predizbornu kampanju.

Za mene je velika enigma i Bakir Hadziomerovic, te njegov izborni rezultat. Ja vjerujem da ce i on za mnoge biti veliko iznenadjenje predstojecih izbora. Drug iz SDA mi danima govori da se oni jako boje sudara dva Bakira?!
Post Reply