https://www.sportskeeda.com/f1/news-mer ... tralian-gpDaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 11:35Na kojim tj. koliko trka?
Nemoj biti kao ja, daj mi konkretne podatke, fotke...
Npr.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
https://www.sportskeeda.com/f1/news-mer ... tralian-gpDaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 11:35Na kojim tj. koliko trka?
Nisi pročitao tekst_BataZiv_0809 wrote: ↑13/12/2024 11:38https://www.sportskeeda.com/f1/news-mer ... tralian-gpDaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 11:35Na kojim tj. koliko trka?
Npr.
Procitao sam tekst i vidim da je senzor samo na Lewisovom autu a to si sporio. Fraction of performance su taman ove 3 sekunde koje je zavrsio iza Russella.DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 11:49Nisi pročitao tekst_BataZiv_0809 wrote: ↑13/12/2024 11:38https://www.sportskeeda.com/f1/news-mer ... tralian-gpDaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 11:35
Na kojim tj. koliko trka?
Npr.
Increased weight on Lewis Hamilton’s Mercedes only cost “a fraction of performance”: James Vowles
Isto tako, ovo je 3 po redu GP u toj sezoni.
Iznose se tvrdnje da je Lewis cijelu sezonu bio pokusni kunić u šta ja ne vjerujem, a nećete naći ni dokaze.
Ja ću se složiti ako mi nađeš tekst gdje neko iz Mercedesa, makar to bio Lewis-ov PR person kaže da su senzori napravili 3 sekunde razlike._BataZiv_0809 wrote: ↑13/12/2024 12:20Procitao sam tekst i vidim da je senzor samo na Lewisovom autu a to si sporio. Fraction of performance su taman ove 3 sekunde koje je zavrsio iza Russella.DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 11:49Nisi pročitao tekst
Increased weight on Lewis Hamilton’s Mercedes only cost “a fraction of performance”: James Vowles
Iznose se tvrdnje da je Lewis cijelu sezonu bio pokusni kunić u šta ja ne vjerujem, a nećete naći ni dokaze.
Mogu jos primjera naci ako je neophodno.
De ba, pusti ga da trola, iduce ce ti traziti ovjerenu izjavu od Rasela da njegov auto nije nista imao, od Notara...
Plus dodaj na to da ih je Perez kostao -20 Miliona u prize money sto su zavrsili na 3 mjestuPandakonda wrote: ↑13/12/2024 00:03Sergio Perez brings an estimated $30-40 million USD in merchandise and sponsorships alone whilst Verstappen lost sponsorships for Red Bull in 2024.Dutch supermarket Jumbo withdrew its financial support this year and while Verstappen still has personal sponsorhips, they're not directly tied to Red Bull.As for the Perez-specific Red Bull sponsors, they reportedly cover Perez's approximately $10 million annual salary and still leave $30m extra for the team and according to the Spanish sports newspaper Marca, multiple new sponsors for 2025 have now signed up with Red Bull. Horner is said to have just given the green light to start production of 2025-spec team clothing and merchandise featuring the new sponsors' names, and one of them is a big, major sponsor that will join the likes of Grupo Carso (Carlos Slim's group).Prema ovome ocigledno vidimo zasto je RB-u se toliko tesko rastati od Pereza. Perez sa svojim sponzorima maltene pokriva citavu svoju platu i pola Maxove. Sto je big deal za ekipu koja F1 koristi kao promociju svog pica a ne fabricki tim sa historijom koji bi i pored teske financijske situacije se pokusao boriti. Ovako kada Red Bull vidi da je sa F1 vise u minusu nego u plusu ide odma rezanje. Pogotovo jer Tajlanđani nikada nisu bili toliko povezani sa trkanjem i citav ulazak u F1 je bila Mateschitzeva ideja.That's why Checo's group is asking around £15.7m (some sources even have them at $75m USD) to leave the team because they would need to pay up all those sponsors who have already signed on for 2025. That's a lot of money just to have the privilege to put Lawson in that seat.
Ono sto je par novinara jos objavilo je da se pregovori vrse u smjeru da Perez ostane ambasador red bulla (kao Coulthard) i da se umanji odlazak sponzora ako i dalje bude koliko toliko vezan za F1. Sve drugo ce podrazumijevati da RB mora iskesirati jako puno para da kompenzira za ovo sve ako zele ubaciti nekoga drugog pored Maxa.
Sami su sebi skocili u stomak kada su Perezu dali opet dugogodisnji ugovor i jer nisu radili nista na promociji buduceg vozaca kojeg planiraju pored Maxa. Williams je odma aktivirao Colapinta i dobili su para od Argentinaca, ako su vec planirali Yukija ili Lawsona pored Maxa mogli su i ranije traziti sponzore iz tih regija
Ne vjerujem da takva izjava postoji. A primjera mogu naci jos ali ces svakom naci zamjerku so what's the point?DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 12:53 Ja ću se složiti ako mi nađeš tekst gdje neko iz Mercedesa, makar to bio Lewis-ov PR person kaže da su senzori napravili 3 sekunde razlike.
Ne možeš ti to tvrditi kao činjenicu.
A neophodno je još primjera, apsolutno.
Nemam ja stav, nego ta priča ne drži vodu._BataZiv_0809 wrote: ↑13/12/2024 15:10Ne vjerujem da takva izjava postoji. A primjera mogu naci jos ali ces svakom naci zamjerku so what's the point?DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 12:53 Ja ću se složiti ako mi nađeš tekst gdje neko iz Mercedesa, makar to bio Lewis-ov PR person kaže da su senzori napravili 3 sekunde razlike.
Zauzeo si od starta stav da ne vjerujes u teoriju o senzorima i koliko vidim istrajavas. Sad tvrdis da iako postoje senzori sto smo dokazali jelte-oni nisu doprinijeli losijem rezultatu
Daleko od toga. Samo si rekao da ne vjerujes u pricu o senzorima a onda reterirao da senzori nisu donijeli razliku.DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 15:51
Nemojte bojiti ono što ja pišem sa svojom percepcijom mene kakav sam.
Ne znam ko te proglasio trolom, ja nisam, niti bih, jedan si mi od drazih forumasa. Samo konstatujem da nemas isti arsin. Evo linkas tekst sa iste stranice kao i ja ali bez dodatnih komenatara i upita, a radi se o izjavi kojima ne vjerujes samima po sebi po sopstvenom priznanju.DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 15:58 Bitno je da su mene proglasili trolom, a argumenti su im "trust me bro".
DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 12:53Ja ću se složiti ako mi nađeš tekst gdje neko iz Mercedesa, makar to bio Lewis-ov PR person kaže da su senzori napravili 3 sekunde razlike._BataZiv_0809 wrote: ↑13/12/2024 12:20Procitao sam tekst i vidim da je senzor samo na Lewisovom autu a to si sporio. Fraction of performance su taman ove 3 sekunde koje je zavrsio iza Russella.DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 11:49
Nisi pročitao tekst
Mogu jos primjera naci ako je neophodno.
DaysleepeR wrote: ↑04/12/2024 13:54Jasno sve, s tim što ja baš ne vjerujem u tu priču pokusnog kunića u 2022._BataZiv_0809 wrote: ↑04/12/2024 13:46Jedina prava sezona u smislu kompetitivnosti od 3 u kojima su zajedno je prosla.DaysleepeR wrote: ↑04/12/2024 13:39 24 poena i jedno mjesto na tabeli je između njega i Russella, ja mislim da tu nema nekih velikih odstupanja izvan limita bolida.
Čak Lewis ima podijum više od Russella.
Russella zovu PR63, mislim da su mnogi malo više nasjeli na priču nego što je Russell faktički bolji ove godine.
Kvalifikaciona forma je nešto drugo, ali opet nije ništa katastrofalno.
Prvu je Lewis glumio test vozaca do pola sezone, ove se zna da odlazi i da ce od polovine ili zadnje trecine biti iskljucen od nadogradnji i otkrivanja podataka. U obje te sezone Lewis ulazi u zadnju utrku sa matematickom sansom da bude bolji u konacnom poretku.
Kvalifikaciona forma je jedini parametar gdje je Russell pokazao osjetno bolji rezultat.
Nema rezona da on testira bolid dok se Russell trka. Jedino gdje ima smisla je obratno.
Clanak sa bombasticnim naslovom, gdje malo vise detalja fali iz te izjave, Russel ipak kaze da jeste HAM nesto eksperimentisao, i evo ti ta ista ali malo detaljnija izjava, gdje pobijam taj tvoj naslov sa ovim, a ista izjava kao to tvoje samo par recenica vise.DaysleepeR wrote: ↑13/12/2024 15:55 George Russell shoots down claims of Lewis Hamilton running Mercedes’ experimental setups early in 2022 F1 season
https://www.sportskeeda.com/f1/news-geo ... -f1-season