SDP

hrastov žižak

#35751 Re: SDP

Post by hrastov žižak »

Liberalism wrote: Vi takvi ste mi gori od Mladica i Karadzica, tako da nemas me sta jaranom zvati.
Liberalism wrote: I uspjeli ste pobrojati 10 radnih mjesta za 4 godine i toliko vam je to krivo da bi prije halalili Karadzicu nego Lagumdziju zar ne?
Liberalism

#35752 Re: SDP

Post by Liberalism »

seoBIH wrote:Licemjerstvo SDP-a se vidi i u ovoj kampanji. Nema predizbornih plakata? Malo sutra :)

Pored toga, nista manju cifru nisu izdvojili za reklamiranje po portailima, tj internetu. Na sva zvona navode da nemaju plakata, a internet pun! Ne konsta bas toliko manje reklama na netu, kao ona kraj puta!
Mora se reci da veze nemas sa stanjem tržišta ogasavanja, kampanjama i marketingom, al za utjehu 99% vas je ovde takvih.

Prvo SDP je rekao da odustaje od reklamiranja putem jumbo plakata. Da ti pojasnim laicki sto bi se reklo: Svaka stranka sklopi ugovor sa agencijskim kucama o zakupu 500, 1000 ili 2000 bilborda u cijeloj Bosni. Obicno to kosta milion KM. SDP je odustao od takvog oblika kampanje i to svako moze viditi. Na jumbo plakatama pored svake magistralne i regionalne ceste u BiH nema SDP-ovih plakata. SDP nije potrosio milion maraka na tu vrstu kampanje. I to je to. A sad vi mozete pricati sta hocete, moze neki clan SDP postaviti sam svoj poster pored puta, ali sistemske kampanje na takav nacin nema i to svi vide.

Al to sto ste vi priglupi pa ne kontate nista cudno, ne kontate ni da je zemlja okrugla pa nikom nista iako je 21. stoljece i svako ima google earth pa opet nikom nista.
Liberalism

#35753 Re: SDP

Post by Liberalism »

hrastov žižak wrote:
Liberalism wrote: Vi takvi ste mi gori od Mladica i Karadzica, tako da nemas me sta jaranom zvati.
Liberalism wrote: I uspjeli ste pobrojati 10 radnih mjesta za 4 godine i toliko vam je to krivo da bi prije halalili Karadzicu nego Lagumdziju zar ne?
bar sam dosljedan u stavu i ne mjenjam dres svako malo, iako izgleda vi takve poltrone najvise volite.
seoBIH

#35754 Re: SDP

Post by seoBIH »

Prvo SDP je rekao da odustaje od reklamiranja putem jumbo plakata.
Ono prethodno necu komentarisati. Da stanemo ovde i ne idemo dalje. Licemjerstvo SDP-a je naglašeno i ovim. Evo, ja konkretno u ZE-DO kantonu vidim SDP plakate. Mozda ovaj kanton nije u BIH ?

Kako dati glas nekome ko te laže u oči i govori poluistinu?
sigh

#35755 Re: SDP

Post by sigh »

seoBIH wrote:
Prvo SDP je rekao da odustaje od reklamiranja putem jumbo plakata.
Ono prethodno necu komentarisati. Da stanemo ovde i ne idemo dalje. Licemjerstvo SDP-a je naglašeno i ovim. Evo, ja konkretno u ZE-DO kantonu vidim SDP plakate. Mozda ovaj kanton nije u BIH ?

Kako dati glas nekome ko te laže u oči i govori poluistinu?
Zato sto je ostavljena mogucnost kandidatima da iz svog djepa finansiraju svoju kampanju. U tu svrhu mogu imati i svoje jumbo plakate. Pretjerujete, ocito je da SDP nema outdoor kampanje. :wink:
StupskaBitanga

#35756 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Eno na Jagodi plakati za Dževada
Dževade birtija je uz tebe :thumbup:
bambina78

#35757 Re: SDP

Post by bambina78 »

Najbolja stvar koja se moze desiti SDPu je da na ovim izborima dozive potpuni debakl, za svoje i za nase dobro :thumbup:
zippoo87

#35758 Re: SDP

Post by zippoo87 »

Liberalism wrote:
Ridjobrki wrote:
Liberalism wrote:hehehe, trebali su ostaviti Radoncicu, Bakiru i Komsicu da otvore autoput, a mozda tebi?

Ili je najveci problem sto se autoput ikako izgradio ili je trebao biti izgradjen i zatvoren, pa uhar je svaki dan kad se jedan zenicanin ili Tuzlak napati. Ljudi ko stoka idu 15 godina makadamom od Zenice do Sarajeva i normalno je da nisu normalni i da ce glasati za SDP.
Jarane, ali fakat. Il' uzmi to što bi trebao il' prestani uzimati to što ne bi trebao.

U najboljoj namjeri izražavam ozbiljnu zabrinutost za stanje tvoga perceptivnog i asocijativnog sistema.
Ridjobradi, imas li ista bolje da iskoristis osim da vrijedjas. Jel ti to najbolje sto umijes. A ko je bolestan najbolje se vidi po vama, hocete da crknte sto cijela Bosna povezuje izgradnju autgoputeva i industrije sa SDP-om.

I na kraju nisam ti ja nikakav jaran. Vi takvi ste mi gori od Mladica i Karadzica, tako da nemas me sta jaranom zvati.
ovaj koristi rijec "autoput" kako mu godi,kao i Dodik dejtonski "ustav" ...
imas par stranica unazad ljudi objasnili ,kada je pocela gradnja autoputa,koje su sve vlade ucestvovale i sta je uradila ova zadnja
kada se sve sabere ,SDP u ovim otvorenim dionicama nema ni 20% ucesca...drugo je sto vi presjecanje vrpce povezujete sa "Izgradili" :p
tebe ili su stvarno dobro izmanipulisali ili si toliko zaguljen da ne vidis i ne znas ni internet iskoristiti da se bolje informises

naravno da je svakome drago sto se autput gradi,ali nikome nije drago da se SLJAM UGRADJUJE u svaki km autoputa i to par miliona po km...nije bitno koji je to sljam,sdp,sda,Sbih,itd

i drugo,puna usta lazi i budalastina u sdpovih prvaka...slusam im one nebuloze po skupovima,jadno
zasto ti idolu ne komentarises to,te video-e,nisi se niti jednom javio da prokomentarises nesto iz uusta Zlaje ili Lipovace
ZASTO ?
drug_profi

#35759 Re: SDP

Post by drug_profi »

VjecitiStudent wrote:Ridjobrki i ostali,
još samo 6 dana i ugledaćemo zauvijek leđa ovim žoharima!

Mi to možemo! :bih:
Lako cemo za ove. Njihovi glasaci su uvijek trazili vise od puste demagogije, fatihe ili sedzde.
Problem je kad ce oni drugi zohari konacno sjahat dok ima iko jos iole normalan u ovoj zemlji.

-------------------------
...s tipfeler masine...
VjecitiStudent

#35760 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:

Lako cemo za ove. Njihovi glasaci su uvijek trazili vise od puste demagogije, fatihe ili sedzde.
Problem je kad ce oni drugi zohari konacno sjahat dok ima iko jos iole normalan u ovoj zemlji.

...s tipfeler masine...
Da ovi nisu prije četiri godine odmah poletjeli za stanovima, milionima, zaposlenjima, sada bi one druge žohare ovako ispraćali.
wolf07

#35761 Re: SDP

Post by wolf07 »

Liberalism wrote:
wolf07 wrote:@liberalism

Nije mi jasno zbog cega insistiras na tezi "ili SDP - ili SDS, SNSD...", nije valjda da ne znas kako se biraju politicki predstavnici u BiH. To sto neko prizeljkuje krah SDP-a uopste ne znaci da mu je srcu prirastao Karadzic, Dodik i sl. kreature. Sa srpskim predstavnicima se MORA formirati vlast, htjeli mi to li ne. A ko ce s njima formirati vlast (SDP, SDA, SBB...), e to vec mi odlucujemo. Sve u svemu, ta tvoja prica je suplja s vise strana.
Insistiram jer je zadnje 24 godine i bosnjackim i srpskim nacionalistima zajednicko da zele da istrijebe SDP i da im je to glavna preokupacija. U RS su to davno uspjeli i tamo nije problem, jos su ostali Bosnjaci da urade svoj dio posla. Ovde se n može viditi nikakva razlike u ranijim Karadzicevim izjavama i komentarima na racun SDP-a na ovoj temi. Uglavnom su jako slicni i iz tog razloga povezujem a ne iz tog sto ti navodis u vezi formiranja vlasti na nivou BiH.

I da se zakljucak o stanju Bosnjaka moze izvesti iz ove teme, on bi bio da bi mnogi od njih vise volili da im vlada Karadzic nego Lagumdzija.

Opet ista greska u koracima, zbog izbornog zakona ovakvog kakav ni teoretski se ne moze Bosnjacima prilijepiti ta dilema o kojoj mlatis. Pored toga, interesuje me gdje si to stekao zvanje tumaca sta to Bosnjaci vole/ne vole?
wolf07

#35762 Re: SDP

Post by wolf07 »

Liberalism wrote:
Ridjobrki wrote:
Liberalism wrote:hehehe, trebali su ostaviti Radoncicu, Bakiru i Komsicu da otvore autoput, a mozda tebi?

Ili je najveci problem sto se autoput ikako izgradio ili je trebao biti izgradjen i zatvoren, pa uhar je svaki dan kad se jedan zenicanin ili Tuzlak napati. Ljudi ko stoka idu 15 godina makadamom od Zenice do Sarajeva i normalno je da nisu normalni i da ce glasati za SDP.
Jarane, ali fakat. Il' uzmi to što bi trebao il' prestani uzimati to što ne bi trebao.

U najboljoj namjeri izražavam ozbiljnu zabrinutost za stanje tvoga perceptivnog i asocijativnog sistema.
Ridjobradi, imas li ista bolje da iskoristis osim da vrijedjas. Jel ti to najbolje sto umijes. A ko je bolestan najbolje se vidi po vama, hocete da crknte sto cijela Bosna povezuje izgradnju autgoputeva i industrije sa SDP-om.

I na kraju nisam ti ja nikakav jaran. Vi takvi ste mi gori od Mladica i Karadzica, tako da nemas me sta jaranom zvati.
I da je sve ostalo sto si rekao istina ovo te dovoljno diskredituje!

A sto se tice onih potpisnika podrske Emiru Suljagicu sve sto mogu da kazem je da bi bilo korektno da su pronasli nekog ko je poput Suljagica i medju ostala dva naroda jer Predsjednistvo BiH nije samo njegov bosnjacki clan. Odgor na taj problem je vise nego jasan, sve dok se ne vidi da medju srpskim i hrvatskim predstavnicima mozete birati manjeg i veceg sovinistu pozeljno je da Bosnjak bude neki multi-kulti koji nije ni Bosnjak btw, to sto su svi redom manje ili vise separatisti izgleda nije nikakav problem.
mirsek

#35763 Re: SDP

Post by mirsek »

drugi profil wrote:

...s tipfeler masine...
Stoji. :thumbup:
mirsek

#35764 Re: SDP

Post by mirsek »

VjecitiStudent wrote:
drugi profil wrote:

...s tipfeler masine...
Da ovi nisu prije četiri godine odmah poletjeli za stanovima, milionima, zaposlenjima, sada bi one druge žohare ovako ispraćali.
Takodjer stoji. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#35765 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

@VjecitiStudent

Tako su neki odbrojavali do pada SDA 2010., kad ono...

Koalicija SDA-SDP, osovina zla, uzima apsolutne većine. Nema nade za drugi scenarij. Radovati se "nestanku SDP-a", a pritom ne vidjeti da se sprema ovo savezništvo, i nije najpraktičnije.
VjecitiStudent

#35766 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:@VjecitiStudent

Koalicija SDA-SDP, osovina zla, uzima apsolutne većine. Nema nade za drugi scenarij. Radovati se "nestanku SDP-a", a pritom ne vidjeti da se sprema ovo savezništvo, i nije najpraktičnije.
U mojim kašikama tada to nije tako pisalo.
Da je SDP 2010. pustio SDA da vlada, sada bi njima, umjesto SDP-u spremali ispraćaj.
Naravno, SDA, zbog strukture svog biračkog tijela, nikada ne bi potonula onako kako će SDP sada da potone.

No ko bi se onda grebao od goleme autoputne tendere ...
zippoo87

#35767 Re: SDP

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:@VjecitiStudent

U mojim kašikama tada to nije tako pisalo.
Da je SDP 2010. pustio SDA da vlada, sada bi njima, umjesto SDP-u spremali ispraćaj.
Naravno, SDA, zbog strukture svog biračkog tijela, nikada ne bi potonula onako kako će SDP sada da potone.

No ko bi se onda grebao od goleme autoputne tendere ...
nama treb NOVA vlast da konacno drzava profunkcionise
treba nam drzava da bi se postovali zakoni a da bi s ezakoni postovali,treba nam jako tuzilastvo i sudstvo

ovako,manje-vise je nebitno ko ce doci,ako ce se ponasati isto kao i ovi prije i ako nece biti kazni i zatvora za kriminal
SDP je upravo to uradio...8 godina vapio iz opozicije,kako su oni drugaciji,kako oni nece krasti,zaposljavati podanike,itd a onda,prva prilika kada s eukazala,oni uradise sve sto rekose da nece

evo ovo sa bilbordima najfriskiji primjer...nece oni bilborde,pare za poplave,bla bla,laz do lazi a onda zadnjih 10 dana kampanje,opali po bilbordima

i onda s enadje neki neandertala kao @liberalism da nesto fol brani,nesto on diskutuje,nesto on kaki...itd
jadno

p.s nadam se da sada SDA nece uraditi istu stvar i spasavati SDP zarad zajednicke kradje
Banksy

#35768 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Prvo SDP je rekao da odustaje od reklamiranja putem jumbo plakata. Da ti pojasnim laicki sto bi se reklo: Svaka stranka sklopi ugovor sa agencijskim kucama o zakupu 500, 1000 ili 2000 bilborda u cijeloj Bosni. Obicno to kosta milion KM. SDP je odustao od takvog oblika kampanje i to svako moze viditi. Na jumbo plakatama pored svake magistralne i regionalne ceste u BiH nema SDP-ovih plakata. SDP nije potrosio milion maraka na tu vrstu kampanje. I to je to.
Kako su rekli, taj ''milion'' biće upućen kao pomoć stanovništvu poplavljenih područja.
Vjerujem da znaš gdje je i kome otišao taj obećani novac?
Liberalism

#35769 Re: SDP

Post by Liberalism »

Ne znam uopste, a da znam rado bi odgovorio.

Mozda ga uplate Batku, ionako je kod njega veliki dio sredstava doniran za poplave ;)
Liberalism

#35770 Re: SDP

Post by Liberalism »

wolf07 wrote:
Liberalism wrote:
wolf07 wrote:@liberalism

Nije mi jasno zbog cega insistiras na tezi "ili SDP - ili SDS, SNSD...", nije valjda da ne znas kako se biraju politicki predstavnici u BiH. To sto neko prizeljkuje krah SDP-a uopste ne znaci da mu je srcu prirastao Karadzic, Dodik i sl. kreature. Sa srpskim predstavnicima se MORA formirati vlast, htjeli mi to li ne. A ko ce s njima formirati vlast (SDP, SDA, SBB...), e to vec mi odlucujemo. Sve u svemu, ta tvoja prica je suplja s vise strana.
Insistiram jer je zadnje 24 godine i bosnjackim i srpskim nacionalistima zajednicko da zele da istrijebe SDP i da im je to glavna preokupacija. U RS su to davno uspjeli i tamo nije problem, jos su ostali Bosnjaci da urade svoj dio posla. Ovde se n može viditi nikakva razlike u ranijim Karadzicevim izjavama i komentarima na racun SDP-a na ovoj temi. Uglavnom su jako slicni i iz tog razloga povezujem a ne iz tog sto ti navodis u vezi formiranja vlasti na nivou BiH.

I da se zakljucak o stanju Bosnjaka moze izvesti iz ove teme, on bi bio da bi mnogi od njih vise volili da im vlada Karadzic nego Lagumdzija.

Opet ista greska u koracima, zbog izbornog zakona ovakvog kakav ni teoretski se ne moze Bosnjacima prilijepiti ta dilema o kojoj mlatis. Pored toga, interesuje me gdje si to stekao zvanje tumaca sta to Bosnjaci vole/ne vole?
Ja govorim u tezama, a teza ne mora biti ogranicena nikakvim drugim zakonima osim prirodnim da bi mogla biti ispravna. Moja teza je da bi mnogi koji sada pljuju po SDP-u rado bi (da ikako mogu od vlastite bruke) rekli da bi prije glasali za Karadzica (i sve sljedbenike njegove politike) nego za Lagumdziju (i sve druge SDP-ovce).

Razlozi za ovakvo razmisljanje i postavljanje stvari su brojni, ali u sustini su poznati svima. Zaludjeni ste nacionalnim (ko Karadzic), iskonski mrzite vlast koja je socijalisticka (jer su vam kao sto i Karadzic misli komunisti nanijeli ''nevidjeno zlo'' u proslosti), ne možete da podnesete socijalisticke lidere (zbog mrznje prema Titu i drugim visokim fukncionerima koji su vladali dugi niz godina), mislite da se jedan narod treba okupiti oko jedne ideje i izabrati jednog lidera (sto je bila osnovna Karadziceva ideja, a vi je ponavljate na ovim izborima u RS-u, mrzite građanske ideje uopste i smatrate odpadnikom svakog onog ko se ne izjasni kao Bosnjak (kao i Karadzic sto je posmatrao ''Srbe iz Federacije'').

Sve ostalo sto vi pljujete po SDP je samo dnevno-politicko sredstvo ili argument kojim opravdavate svoju želju da SDP nestane sa lica zemlje kako bi ostvarili svoje nacionalne interese, kako bi bili ''slobodni u svojoj vjeri i u svojoj zemlji'', kako bi postavili svoje nacionalne lidere koji ce napokon spasiti svoj napacen narod. Mozda mnogi od vas i ne razmisljaju na ovaj nacin, možda iz ubjeđenja da razmisljaju ispravno i da imaju na raspolaganju dovoljno informacija da sagledaju kompletno stanje u drustvu, ali sto bi se reklo to sto mislis o necemu ne znaci da i ispravno mislis a put do pakla je svakako poplocan dobrim namjerama.
Adriatic

#35771 Re: SDP

Post by Adriatic »

Sve je prolazno, samo je SDA vječna. :izet:
drug_profi

#35772 Re: SDP

Post by drug_profi »

@liberalism
Sve mi se cini da sam ja glasao za SDP prije nego si se ti i rodio.
Ili si samo djetinjast.

...s tipfeler masine...
Liberalism

#35773 Re: SDP

Post by Liberalism »

drugi profil wrote:@liberalism
Ili si samo djetinjast.

...s tipfeler masine...
A meni se cini da ni ti sam ne znas sto si glasao za SDP, ili si bio samo naivan.

Ovako sa vrijedjanjem mozemo do baniranja.
drug_profi

#35774 Re: SDP

Post by drug_profi »

Liberalism wrote:
drugi profil wrote:@liberalism
Ili si samo djetinjast.

...s tipfeler masine...
A meni se cini da ni ti sam ne znas sto si glasao za SDP, ili si bio samo naivan.

Ovako sa vrijedjanjem mozemo do baniranja.
Ah sto smo osjetljivi.
Znao sam itekako samo izgleda da je njih BK za ono sto je socijaldemokratija i na cemu su gradili prethodne izborne kampanje. Bio je Valter sad je samo crvena SDA.

...s tipfeler masine...
DELEGACIJA

#35775 Re: SDP

Post by DELEGACIJA »

Zašto se gospoda iz vrha vlasti nije ODREKLA primanja za NERAD u ovom mjesecu, jer se nalaze na predizbornim skupovima, a ne na svojim radnim mjestima.
Eto im prilike da pomognu poplavljeni narod, a oni svakako ništa i ne rade.
Niko ih to ne pita, a ovde su u dobroj mjeri uključeni i načelnici općina!!
Post Reply