Samo vi branite. Imate i sta.asker wrote:Znaci zadic' repic i supak namazat' vazelinom? Il' kako rece kolega pripremit' zastave raznih boja pa docekat' oslobodioce?drug_profi wrote: 1. nije NS moja stranka, niti sam ja njen
2. popusti ti patriotizam preko mojih ledja, ja sam jednom ratovao - dosta za dva zivota.
3. samo budala moze ginuti za ovakvu drzavu
Nema sta, savrsen plan.
Iskreno se nadam da ce se nekako nadoknadit' gubitak kad ti odes i da ce "budale" ipak ocuvat' ovu drzavu.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#35751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
asker
#35752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
drug_profi wrote:Samo vi branite. Imate i sta.asker wrote:Znaci zadic' repic i supak namazat' vazelinom? Il' kako rece kolega pripremit' zastave raznih boja pa docekat' oslobodioce?drug_profi wrote: 1. nije NS moja stranka, niti sam ja njen
2. popusti ti patriotizam preko mojih ledja, ja sam jednom ratovao - dosta za dva zivota.
3. samo budala moze ginuti za ovakvu drzavu
Nema sta, savrsen plan.
Iskreno se nadam da ce se nekako nadoknadit' gubitak kad ti odes i da ce "budale" ipak ocuvat' ovu drzavu.
Bolje nemamo!
- drug_profi
#35753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Super. Eto. Dogovorili smo se.
Last edited by drug_profi on 12/11/2018 21:33, edited 2 times in total.
-
asker
#35754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
drug_profi wrote:Super. Eto. Dogovorili smo se.
- drug_profi
#35755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
asker wrote:drug_profi wrote:Super. Eto. Dogovorili smo se.
Postoje i drzave za koje vrijedi ginuti, a ova to vise nije. Eto bakira i vas SDA-ovaca punih patriotskih floskula, pa ginite brate, red je da i vi malo blata i jada vidite...drug_profi wrote: Zahvaljujuci svemu sto je nasa draga temeljna bošnjacka stranka dalekovido poradila, nemamo saveznika na granici, nemamo nikakav rejting u NATO i EU, nemamo ni vojsku, niti bi iko sa mrvom pameti opet ginuo za bakirovu guzicu, da ti fadil opet pise boracke zakone, ukida penzije, a sjebija uskracuje lijekove... ako ko prezivi.
-
asker
#35756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
1. SDA nije moja, niti sam ja njendrug_profi wrote:Postoje i drzave za koje vrijedi ginuti, a ova to vise nije. Eto bakira i vas SDA-ovaca punih patriotskih floskula, pa ginite brate, red je da i vi malo blata i jada vidite...drug_profi wrote: Zahvaljujuci svemu sto je nasa draga temeljna bošnjacka stranka dalekovido poradila, nemamo saveznika na granici, nemamo nikakav rejting u NATO i EU, nemamo ni vojsku, niti bi iko sa mrvom pameti opet ginuo za bakirovu guzicu, da ti fadil opet pise boracke zakone, ukida penzije, a sjebija uskracuje lijekove... ako ko prezivi.
2. Sretno ti u tim drzavama
3. askerovi su sve dali za ovu drzavu, i opet ce ako zatreba
- drug_profi
#35757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Momcino uzurpirao si temu sa neprikladnim sranjima i ne posustajes.asker wrote:1. SDA nije moja, niti sam ja njendrug_profi wrote:Postoje i drzave za koje vrijedi ginuti, a ova to vise nije. Eto bakira i vas SDA-ovaca punih patriotskih floskula, pa ginite brate, red je da i vi malo blata i jada vidite...drug_profi wrote: Zahvaljujuci svemu sto je nasa draga temeljna bošnjacka stranka dalekovido poradila, nemamo saveznika na granici, nemamo nikakav rejting u NATO i EU, nemamo ni vojsku, niti bi iko sa mrvom pameti opet ginuo za bakirovu guzicu, da ti fadil opet pise boracke zakone, ukida penzije, a sjebija uskracuje lijekove... ako ko prezivi.
Nisi upratio da sam rekao da sam i ja ratovao i dao sve sto sam mogao, da bih bio izdan na kraju od politike? Da bi i cilj rata i ustav, i sve za sto smo se borili bilo izdano! Da bi mi pobjegulje i trezorasi danas ukidali sve i jedno pravo koje sam kao borac stekao. Da mi djete nazivaju kopiletom. Da mi komsije zenu zovu cetnikusom. Da mi saborci vicu "allahu ekber"? Da ne smijem imati svoje mišljenje inače sam izdajnik?
Hej, to nije vise zemlja u kojoj sam rodjen i zemlja u kojoj zelim zivjeti. A jos je manje zemlja za koju zelim ginuti ili plakati nad grobovima svojih najblizih. Dosta je grobova koje sam suzama zalio.
I drug_profi je bez rezerve sa svojom multivitaminskom klapom iz ulice godinama davao sve sto je imao za RBiH. Od te klape samo drug_profi hoda ovim dunjalukom još.
Reci mi molim te da mislis da je rat neka realna opcija, i da bi taj rat i ako se desi bio ista drugo osim blic ankesije dijelova koji su pod kontrolom Srba i Hrvata u BiH? I da bi se vi digli da ratujete negdje sa nekim? Sa kim? I da mislite da bi se ta aneksija mogla desiti bez amina velikih sila?
Dakle ako se ikada to desi, da li si svjestan kakav je ishod i kamo to vodi? I za koga?
- denis.istok
#35758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
asker wrote:1. SDA nije moja, niti sam ja njendrug_profi wrote:Postoje i drzave za koje vrijedi ginuti, a ova to vise nije. Eto bakira i vas SDA-ovaca punih patriotskih floskula, pa ginite brate, red je da i vi malo blata i jada vidite...drug_profi wrote: Zahvaljujuci svemu sto je nasa draga temeljna bošnjacka stranka dalekovido poradila, nemamo saveznika na granici, nemamo nikakav rejting u NATO i EU, nemamo ni vojsku, niti bi iko sa mrvom pameti opet ginuo za bakirovu guzicu, da ti fadil opet pise boracke zakone, ukida penzije, a sjebija uskracuje lijekove... ako ko prezivi.
-
asker
#35759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uh momcino, palis se bezveze.drug_profi wrote: Momcino uzurpirao si temu sa neprikladnim sranjima i ne posustajes.
Nisi upratio da sam rekao da sam i ja ratovao i dao sve sto sam mogao, da bih bio izdan na kraju od politike? Da bi i cilj rata i ustav, i sve za sto smo se borili bilo izdano! Da bi mi pobjegulje i trezorasi danas ukidali sve i jedno pravo koje sam kao borac stekao. Da mi djete nazivaju kopiletom. Da mi komsije zenu zovu cetnikusom. Da mi saborci vicu "allahu ekber"? Da ne smijem imati svoje mišljenje inače sam izdajnik?
Hej, to nije vise zemlja u kojoj sam rodjen i zemlja u kojoj zelim zivjeti. A jos je manje zemlja za koju zelim ginuti ili plakati nad grobovima svojih najblizih. Dosta je grobova koje sam suzama zalio.
I drug_profi je bez rezerve sa svojom multivitaminskom klapom iz ulice godinama davao sve sto je imao za RBiH. Od te klape samo drug_profi hoda ovim dunjalukom još.
Reci mi molim te da mislis da je rat neka realna opcija, i da bi taj rat i ako se desi bio ista drugo osim blic ankesije dijelova koji su pod kontrolom Srba i Hrvata u BiH? I da bi se vi digli da ratujete negdje sa nekim? Sa kim? I da mislite da bi se ta aneksija mogla desiti bez amina velikih sila?
Dakle ako se ikada to desi, da li si svjestan kakav je ishod i kamo to vodi? I za koga?
Vratis se stranicu prije i procitas sta ste ti i drugi forumas napisali. Ja uzurpirao temu neprikladnim sranjima? Kako srece ti? Da ti aplaudiram mozda? Nije ti ovo Sjeverna Koreja. Na tvoje "pozivanje na predaju" ja napisao necemo tako DIno. Tu spiku okaci macku o rep drugar.
Za dijete i zenu nit' imam pojma nit' bi u ludilu takvo nesto opravdao (to prozivanje koje pominjes), nit' te iko tjerao da ih pominjes. Sad svako ko cita ce stvoriti sliku, mijesani brak folovi golovi. Opet kazem, niko te nije tjerao da to pises i na tu temu ja necu vise ni slova!
Rat kao opciju si ti pomenuo, u svojoj verziji koja meni smeta. Niko ga ne zeli, nek' mu u kuci bude ko ga priziva,
Ja neznam sta i kako ce bit'. Znam da je Bosna i Hercegovina suverena, medjunarodno priznata drzava, clanica UN-a, pred statusom kandidata za EU, pred aktivacijom MAP-a, sa NATO prisustvom na svom teritoriju, sa zakonskim okvirom uredjenim Oruzanim Snagama, skolovanim oficirima, policijom, sve jacom namjenskom industrijom itd. Mi koji se sjecamo, mnogo bolja pocetna pozicija nego 92.
Da probamo nekako ovo uskladiti sa temom, vjerujem da bi i Pedja umjesto guljenja preko grane odabrao odbranu drzave.
-
detroit-mercy
#35760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ko bi u trezor, jel oni sto vec imaju iskustva il' oni sto nikad nisu biliasker wrote:Uh momcino, palis se bezveze.drug_profi wrote: Momcino uzurpirao si temu sa neprikladnim sranjima i ne posustajes.
Vratis se stranicu prije i procitas sta ste ti i drugi forumas napisali. Ja uzurpirao temu neprikladnim sranjima? Kako srece ti? Da ti aplaudiram mozda? Nije ti ovo Sjeverna Koreja. Na tvoje "pozivanje na predaju" ja napisao necemo tako DIno. Tu spiku okaci macku o rep drugar.
Za dijete i zenu nit' imam pojma nit' bi u ludilu takvo nesto opravdao (to prozivanje koje pominjes), nit' te iko tjerao da ih pominjes. Sad svako ko cita ce stvoriti sliku, mijesani brak folovi golovi. Opet kazem, niko te nije tjerao da to pises i na tu temu ja necu vise ni slova!
Rat kao opciju si ti pomenuo, u svojoj verziji koja meni smeta. Niko ga ne zeli, nek' mu u kuci bude ko ga priziva,
Ja neznam sta i kako ce bit'. Znam da je Bosna i Hercegovina suverena, medjunarodno priznata drzava, clanica UN-a, pred statusom kandidata za EU, pred aktivacijom MAP-a, sa NATO prisustvom na svom teritoriju, sa zakonskim okvirom uredjenim Oruzanim Snagama, skolovanim oficirima, policijom, sve jacom namjenskom industrijom itd. Mi koji se sjecamo, mnogo bolja pocetna pozicija nego 92.
Da probamo nekako ovo uskladiti sa temom, vjerujem da bi i Pedja umjesto guljenja preko grane odabrao odbranu drzave.
-
jefff
-
detroit-mercy
#35762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cuj koce, pa Bookirkmirsad wrote:Teško pitanje još teži odgovor. Nemamo pod kontrolom te poluge vlasti.Hakiz wrote:Mene ovo najviše interesuje kako će biti riješeno.kmirsad wrote:Mislim da je to več regulisano, samo se ne poštuje...
Dakle, kako će koalicija tamo gdje bude formirala većinu i vlast riješiti problem korupcije pravosuđa i to pravosuđa koje je sa SDA vezano raznim familijarno-poslovno-mračnim vezama.
Džaba i najbolji zakon ako se ne ispoštuje, a tužilaštvo i sud prema onome ko ga nije ispoštvao ne preduzmu mjere.
Nego imam i ja jedno pitanje...
Gladam ovo naoružavanje i vojne vježbe komšija,
Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Srbije, ako odlući da sa 50 000 vojnika pređe Drinu i zaposjedne teritoriju koju pokriva Republika Srpska.Ni milimetar dalje
Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Hrvatske, ako odluči da sa 20 000 vojnika pređe granicu i zaposjedne teritoriju koju podrazumjevamo pod imenom Herceg Bosna.Ni milimetar dalje.
Sve to mogu i jedni i drugi, bez ispaljenog metka, bez krvi... dočekani kao oslobodioci... kao svadbena kolona koja je došla po mladu nevjestu.
Utabana im staza,
Srbija će MZ začepiti usta time što će Albancima predati suveritet nad Kosovom.
Hrvatska je već član te MZ-e. i NATO-a
Mogao bi NATO, ali mi nismo članica NATo-a.
A MZ pun kurac i Kosova i RS-a, i HZ-a i cijele regije.
Treba im konačno rješenje.
I vukovi siti, i ovce na broju.
Rekoše vukovi... i pojdoše čobana.
-
asker
#35763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vjeruj da neznam, mi van Sarajeva smo i za trezor saznali kad su nam uveli internetdetroit-mercy wrote: A ko bi u trezor, jel oni sto vec imaju iskustva il' oni sto nikad nisu bili
- drug_profi
#35764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma bezveze ti prica bolan. Busas se dali su tvoji nesto. Ma dali smo svi koji smo tu bili. Ja ti slikam zasto vise ne bih dao nista. Al ne kontas ti.asker wrote:Uh momcino, palis se bezveze.drug_profi wrote: Momcino uzurpirao si temu sa neprikladnim sranjima i ne posustajes.
Evo da ne duljimo a da ti shvatis sta sam ja htio reci. Odgovori sebi na pitanje sta bi bilo u imaginarnoj situaciji gdje dolazi do aneksije dijelova etnicki cistih teritorija BiH. Ti bi valjda krenuo u ofanzivu na Banja Luku, sta li?
Mislim tema NS nikako nije za ovih SDA spinova, ali hajd, upecao sam se.
- kmirsad
#35765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Skinuo bi s tavana djedovu 84 -ku, redenike,bombe kragujevke, škorpiona, TTejca, par zolja... i koji OSU... sakrio u gepek, sjeo u kola i preko Majevice, Priboja, Lopara , Peljava, Ugljevika Bijeljine, Dvorova... kad vidi na FB da neprijatelj prelazi reku... otišao na Raču da spriječi ulazak agresorskih snaga u BiH, Uz put policijskim patrolama(rezernim i redovnim) kao i patrolama nacionalne sigurnosti RS-a i sjekjuriti agencijama, davao po 10 km mita da ga propuste bez kazni za prekoračenje brzine i pogrešnog imena i prezinena u vozačkoj dozvoli i LK.
Ma junačina jedna.
Asker naš.
A možda bi i preko šuma do Rače. Bratunca... ne znam završi li Srbija onaj most za unapređenje ekonomske saradnje dvije države...
A ovi njegovi uspaljeni drugari i FB ratnici, bi mogli preko Capardi, Karakaja i Zvornika do Kula grada, da pružaju otpor hipotetičkoj agresiji.
Ili da čekaju da im Ministarstvo odbrane i Marina Pendeđ pošalju poziv za mobilizaciju
Ili da ih Salko pozove u PL. samo da se izbore za "bjeli hljeb i F grupu.
Eeeeeee moja djeco...
Mirno spavajte, čuvajte SDA kao zjenicu oka svoga, ganjate si kakve buđetske sise...Međunarodna zajednica to neče dozvoliti.
Nego, da ne začatavamo dalje temu... ja prekidam.
Ono gore sam pomenuo hipotetički, kao jedan moguči problem, o kojem treba misliti na vrijeme... kada se formira ta nova vlast.
Bolje popa na vrijemo ukoljenčit, vezat... nek se s njim natezat.
Ma junačina jedna.
Asker naš.
A možda bi i preko šuma do Rače. Bratunca... ne znam završi li Srbija onaj most za unapređenje ekonomske saradnje dvije države...
A ovi njegovi uspaljeni drugari i FB ratnici, bi mogli preko Capardi, Karakaja i Zvornika do Kula grada, da pružaju otpor hipotetičkoj agresiji.
Ili da čekaju da im Ministarstvo odbrane i Marina Pendeđ pošalju poziv za mobilizaciju
Ili da ih Salko pozove u PL. samo da se izbore za "bjeli hljeb i F grupu.
Eeeeeee moja djeco...
Mirno spavajte, čuvajte SDA kao zjenicu oka svoga, ganjate si kakve buđetske sise...Međunarodna zajednica to neče dozvoliti.
Nego, da ne začatavamo dalje temu... ja prekidam.
Ono gore sam pomenuo hipotetički, kao jedan moguči problem, o kojem treba misliti na vrijeme... kada se formira ta nova vlast.
Bolje popa na vrijemo ukoljenčit, vezat... nek se s njim natezat.
-
jefff
#35766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa sta ima kod premocnih izbornih pobjednika sa cak 53 posto izlaznosti? Svi slusaju vasa naredjenja i ne trepcu?
-
baxus
#35767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema vise Bosanaca ko 92. da brane Bosnu
Tu kategoriju je Alija prodao 93. nakon sto smo odbranili sto se odbranit moglo.
Ovi sto su bili vlasi i ovi naši koji nisu htjeli da postanu dzamijasi su prodani.
Dali živote, a dobili kurac.
Samo za dzamijase Bošnjake je bilo mjesta u novoj BiH koja je 2 godine kasnije legalizivana u Daytonu.
I sad kad se hipotetički priča nekom ratu svi bi trebali da ginemo za nešto sto je Alija prepustio Srbima i Hrvatima.
Tu kategoriju je Alija prodao 93. nakon sto smo odbranili sto se odbranit moglo.
Ovi sto su bili vlasi i ovi naši koji nisu htjeli da postanu dzamijasi su prodani.
Samo za dzamijase Bošnjake je bilo mjesta u novoj BiH koja je 2 godine kasnije legalizivana u Daytonu.
I sad kad se hipotetički priča nekom ratu svi bi trebali da ginemo za nešto sto je Alija prepustio Srbima i Hrvatima.
- drug_profi
#35768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eto. Jasno da ne može jasnije.baxus wrote:Nema vise Bosanaca ko 92. da brane Bosnu
- kmirsad
#35769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
:thumbup:Tačno sam znao da češ se javiti prvi na ovaj baksuzov post...drug_profi wrote:Eto. Jasno da ne može jasnije.baxus wrote:Nema vise Bosanaca ko 92. da brane Bosnu
- insomnia78
#35770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakih Bosanaca? Mislis Muslimana? Nikakih Bosanaca nije bilo 92-e
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#35771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i po tvom mišljenju, svaki vid borbe za bolju bosnu i hercegovinu je nemoguć, jer svako ima svoju kasabu?baxus wrote:Nema vise Bosanaca ko 92. da brane Bosnu
inače, svi su mogli skontati da je alija zalutao onoga trena kada su hodže postale moralisti. igrom slučaja i ludom hrabrošću pojedinaca, u mojoj jedinici se to spriječilo i zato smo i ostali multinacionalni do kraja rata, ali mnogo mojih prijatelja srba i hrvata su napustili armiju zbog navedenog problema, ali i mahom napustili državu i izvukli svoje porodice. što je najžalosnije, više ne dolaze u bosnu i hercegovinu ni turistički.
- Kikibombona
#35772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Muke Pedje Kojovica.
A jesu ga nagazili SDA mediji
https://faktor.ba/vijest/muke-predraga- ... lja-/11113
Izdrzite Pedja, uradite dobre stvari u KS
-
criticos
#35773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA medijska paljba je poprilično jalova uzevši u obzir da SDA neće moći po prvi puta od osnutka ni primirisati budžetu od 850 milijuna KM. Ako se ova grupa održi na vlasti 4 godine, SDA propušta manipulirati i ordinirati sa skoro 3,5 milijarde KM. To je strašno težak udarac. Očekujem još jaču hajku, montirane procese, proteste i fizičke obračune, javni linč, prijetnje i čak podmetanje eksplozivnih naprava u narednom periodu. Odreći se plijena 3,5 milijarde KM tek tako? Čisto sumnjam!
- Banksy
#35774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Očekivano. SDA, preko trulog DF-a, spletkari i podmeće. I nastaviće tako, sve jače i otvorenije, a ovi ih neće moći nabiti nogom... Veliki problem.Kikibombona wrote:Muke Pedje Kojovica.A jesu ga nagazili SDA mediji
![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a ni poćeli nisuBanksy wrote:Očekivano. SDA, preko trulog DF-a, spletkari i podmeće. I nastaviće tako, sve jače i otvorenije, a ovi ih neće moći nabiti nogom... Veliki problem.Kikibombona wrote:Muke Pedje Kojovica.A jesu ga nagazili SDA mediji
![]()
i ako se sastave plafon im je da do lokalnih da izdrže