SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

matsuda

#35751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by matsuda »

noviclan wrote: 05/12/2019 06:25 Sigurno se onda mogao i onaj tegljac provuci ali su ga je*ali parking majstori raskrsnice
Sleper tesko, ali u svakom slucaju ne bi ostao duboko u noc zaglavljen da nije bilo ovih koji ulicu tretiraju kao jedini besplatni parking (u kojem su svi oslobodjeni od kazni).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#35752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Jutros rano u naselju mojmilo, alfa romeo 156 vrisnula, paljevina, bomba, nesto jeste.....
insaneinthebrain

#35753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

:-)
pazite ljudi kad trcite na tramvaj ili autobus :run:

https://crna-hronika.info/trcao-da-ne-z ... nVmoOKeWoU
insaneinthebrain

#35754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

:( :( :(
tuga, da nema hitne na bjelasnici. sramota

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191208060
Haris.ba

#35755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Žao mi je curice.

Ali, prvo treba roditeljima mozak provjeriti gdje su pustili da se sanka.

Bio sam gore, vidio sam malu. Vidio sam "organizaciju", ali nek se ljuti ko god i koliko hoće - ondje su roditelji krivi koji puštaju djecu tamo da se sankaju. Ono je staza za skijanje na kojoj možeš skije poderati bez 30 cm snijega. Nije ono za sankanja. Da li je trebao neko iz Zoi upozoriti, trebao je. Ali, nije valjda da treba jasne stvari objašnjavati...

Čak mislim da su onaj dio i topovima malo osnježavali. Nema ondje dva metra širine staze bez kamenja. Plus, ono je strma staza za djecu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#35756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

insaneinthebrain wrote: 08/12/2019 18:32 :( :( :(

Nema kad nije sezona pocela
Nazalost... najbliza ambulanta dejcici
Naslovnica

#35757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

mk ultra wrote: 08/12/2019 20:19
insaneinthebrain wrote: 08/12/2019 18:32 :( :( :(

Nema kad nije sezona pocela
Nazalost... najbliza ambulanta dejcici
Naravno.
Ne mislite valjda da hitna treba da bude na Bjelasnici 24h/365?
Limited Sky

#35758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Limited Sky »

Nije ovo do Hitne, Hitna Pomoc Sarajevo je imala punkt na Bjelasnici proslih godina, i ZOI nije isplacivao Hitnoj naknadu i Hitna se povukla.
Prosle sezone su imali neku privatnu hitnu pomoc koja je bila katastrofa.
salihh

#35759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salihh »

Limited Sky wrote: 08/12/2019 23:22 Nije ovo do Hitne, Hitna Pomoc Sarajevo je imala punkt na Bjelasnici proslih godina, i ZOI nije isplacivao Hitnoj naknadu i Hitna se povukla.
Mislim da grijesis. I na igmanu I na Bjelasnici u toku sezone dezuraju ekipe hitne pomoci iz Sarajevo... Nikakva privatna hitna pomoc.... NEMA potrebe siriti neprovjerene info.
Limited Sky

#35760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Limited Sky »

salihh wrote: 08/12/2019 23:56
Limited Sky wrote: 08/12/2019 23:22 Nije ovo do Hitne, Hitna Pomoc Sarajevo je imala punkt na Bjelasnici proslih godina, i ZOI nije isplacivao Hitnoj naknadu i Hitna se povukla.
Mislim da grijesis. I na igmanu I na Bjelasnici u toku sezone dezuraju ekipe hitne pomoci iz Sarajevo... Nikakva privatna hitna pomoc.... NEMA potrebe siriti neprovjerene info.
bilo je jedno vrijeme kad nije dezurala hitna na Bjelasnici zbog dugova ZOIa, sjecam se dobro
sto onda danas nije bila hitna na dezuri kad se ovaj incident desio?
noviclan

#35761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Neka si ti na vrijeme otisao valjda je ovaj "pajdo" zaplatio

https://youtu.be/I7_PcK2NqVQ
O'zone
Globalni moderator

#35762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Limited Sky wrote: 09/12/2019 00:02
salihh wrote: 08/12/2019 23:56
bilo je jedno vrijeme kad nije dezurala hitna na Bjelasnici zbog dugova ZOIa, sjecam se dobro
sto onda danas nije bila hitna na dezuri kad se ovaj incident desio?
Zato što zvanično sezona počinje 15.12. i od tada je hitna obavezna. Jučer je bilo sve stihijski bez ikakve organizacije.

(Objašnjenje iz ZOI-a)
Tomahawk11
Globalni moderator

#35763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

rajvosaxo wrote: 09/12/2019 00:34 Bio danas s dvoje male djece na Bjelasnici ( 2 god ), njihovo prvo sankanje :)
Uzivo gledao 2 puta kako sanke pokose dijete koje otrese glavom o ledenu podlogu, toliko da se cuje udarac na 50m.
Roditelji se jedni drugima izvinjavaju, djeca placu, mucne situacije….
Totalni haos, nikakvog reda, masa se penje s djecom, drugi se spustaju…na moju glasnu sugestiju da se trebamo penjati desnom stranom, a da se sankamo ostatkom staze, pajdo mi kaze : jesi li ti policajac, ko si, sta si…
Sanke lete bukvalno i ne mogu se kontrolisati, jer je podloga pravi led.
Mi vala pobjegli, jer je oko 12 nastala totalna guzva i ove kriticne situacije su ucestale.
Da kazem da mi je mirisalo na belaj ( a zena mi je svjedok da sam rekao ) , bice sad degutantno
Idealna situacija da se ovako nešto desi :( ovo sa ovom curicom.

Lud je svako ko odvede djecu u taj haos. Dobro je što si pobjegao na vakat.

Inače kod nas nema ništa normalno.

Vikendom je postalo bezveze ići na naše planine.

Uglavnom nema nikakvog reda, parkinga, sve je u totalnom haosu.
Qler

#35764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Ovo za penjanje stazom me uvijek nerviralo. I kad neko nekoga pokosi, onda aman majko.. a to je bar ono minimum sto kulture sto sigurnosti koje ljudi sami mogu ispostovati...
baja

#35765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by baja »

Tomahawk11 wrote: 09/12/2019 08:27
rajvosaxo wrote: 09/12/2019 00:34 Bio danas s dvoje male djece na Bjelasnici ( 2 god ), njihovo prvo sankanje :)
Uzivo gledao 2 puta kako sanke pokose dijete koje otrese glavom o ledenu podlogu, toliko da se cuje udarac na 50m.
Totalni haos, nikakvog reda, masa se penje s djecom, drugi se spustaju…na moju glasnu sugestiju da se trebamo penjati desnom stranom, a da se sankamo ostatkom staze, pajdo mi kaze : jesi li ti policajac, ko si, sta si…
Mi vala pobjegli, jer je oko 12 nastala totalna guzva i ove kriticne situacije su ucestale.
Da kazem da mi je mirisalo na belaj ( a zena mi je svjedok da sam rekao ) , bice sad degutantno
Idealna situacija da se ovako nešto desi :( ovo sa ovom curicom.

Lud je svako ko odvede djecu u taj haos. Dobro je što si pobjegao na vakat.

Inače kod nas nema ništa normalno.

Vikendom je postalo bezveze ići na naše planine.

Uglavnom nema nikakvog reda, parkinga, sve je u totalnom haosu.
Ima i drugih mjesta za sankanje da si rahatniji osim haotičnog babinog dola. Raja ne znaju ili su naučili tako.
Doduše faktor je i blizina kafane da se ogriješ poslije ali nema mjesta
Haris.ba

#35766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

baja wrote: 09/12/2019 09:01 Ima i drugih mjesta za sankanje da si rahatniji osim haotičnog babinog dola. Raja ne znaju ili su naučili tako.
Raja je glupa. Haotično je jer je raja glupa. Naravno da je haos kada treba stvari koje ne treba objašnjavati objašnjavati - ne hodaj stazom kojom se sanka. Ja to naučio sa 4 godine.

Nemamo više ni minimuma društvenoga u nama. Isto šumnjaci postajemo.
Logovan

#35767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Očito naučio tako pa ne zna za red. :oops: Džaba što ti njegovom djetetu želiš dobro kad je glup.
Naslovnica

#35768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote: 09/12/2019 09:06
baja wrote: 09/12/2019 09:01 Ima i drugih mjesta za sankanje da si rahatniji osim haotičnog babinog dola. Raja ne znaju ili su naučili tako.
Raja je glupa. Haotično je jer je raja glupa. Naravno da je haos kada treba stvari koje ne treba objašnjavati objašnjavati - ne hodaj stazom kojom se sanka. Ja to naučio sa 4 godine.

Thorgerson

#35769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ima li iko kod nas u drzavi jebenoj da zna upravljati PR-om u kriznim situacijama.

Glavna izjava ZOI-a jebiga drugovi sezona pocinje 15. Ko biva, na papiru - nase odgovornosti nema. Pa da tupani, na papiru jeste tako. Po papiru sezona pocinje 15-og. Ali idioti birokratski trebali ste sabrati 2 i 2 i sknotati da je 1. vikend 2. zrak u gradu zagađen. Hmm...šta li bi se moglo desiti. Pa kreteni MOŽDA ĆE HILJADE I HILJADE LJUDI IĆI NA PLANINU!!!

Uostalom, ne kontam ovo njihovo "pranje". Pa i u sezoni nema nikoga gdje se djeca sankaju.

Niti jednog redara ja nisam vidio. Ili ako postoji, nije bio adekvatno obučen niti je išta radio, jer ponavljam...nisam ih vidio.

Sasvim normalno je da se na stazi gdje se djeca sankaju, npr ljudi uce da skijaju. Zašto? Pa zato jer uopšte nema npr ograđen prostor gdje bi se ljudi mogli učiti skijati. Nego ono, gdje bi mogli, ...e ajmo tamo.

Onda ljudi hodaju, šetaju...tamo, vamo. Po stazi. Djeca se penju, spuštaju, sankaju. Opšti haos. Ja kad sam gore, a stvarno pokušavam da izbjegnem Bjelašnicu, i supruga i ja desetere oci otvorimo. Jer svaki, ali bas svaki put vidim da neko zaplati, dal onaj sto uci da skija pa ga neko pokupi, il jednostavno budale stanu nasred staze, nego ih pokupi...ili se djeca sudare, sto je opet ok, ali ovo ranije sto napisah nije ok, da se hoda, uci skijati sve po istoj stazi.

I svaliti krivicu na ljude jer su eto glupi, pa idu sredinom staze...ok, može i to. Međutim, baš zbog toga što postoje tako glupi ljudi, trebaš urediti tu stazu. Označiti da se zna kuda se penje, kuda se spušta.

Za to je potrebno 3 znaka i 100-200 metara neke trake, mreže. Označiš fino, ovuda se penjete. Ovuda se spuštate. Ovo je prostor za skijaše početnike, instruktore.

Ali viša je to matematika za nas.

Mora neko platit glavom, da bi se to riješilo i džaba.
Thorgerson

#35770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Nije haotično jer je raja glupa, nego jer nema organizacije.

Kažeš ne hodaj kuda se sanka, pa ja sam prošle godine bio i svakuda se sanka. Znači nemam pojma odakle dolijeću. Bukvalno imaš male prostore gdje je poneko drvo il kamen, šta ja znam pa se tu možeš popeti. I većinom svi to i poštuju.

Ne možeš bolan masi prepustit da uređuje i sređuje. Zato i jeste haos. Označi i gotova priča. I kad je označeno onda ćeš ispast papak ako ne ideš kuda je označeno. Ovako se ništa ne zna, jer nema ni oznaka ni ničega.
mk ultra

#35771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Thorgerson wrote: 09/12/2019 12:11 Ima li iko kod nas u drzavi jebenoj da zna upravljati PR-om u kriznim situacijama.

Glavna izjava ZOI-a jebiga drugovi sezona pocinje 15. Ko biva, na papiru - nase odgovornosti nema. Pa da tupani, na papiru jeste tako. Po papiru sezona pocinje 15-og. Ali idioti birokratski trebali ste sabrati 2 i 2 i sknotati da je 1. vikend 2. zrak u gradu zagađen. Hmm...šta li bi se moglo desiti. Pa kreteni MOŽDA ĆE HILJADE I HILJADE LJUDI IĆI NA PLANINU!!!

Uostalom, ne kontam ovo njihovo "pranje". Pa i u sezoni nema nikoga gdje se djeca sankaju.

Niti jednog redara ja nisam vidio. Ili ako postoji, nije bio adekvatno obučen niti je išta radio, jer ponavljam...nisam ih vidio.

Sasvim normalno je da se na stazi gdje se djeca sankaju, npr ljudi uce da skijaju. Zašto? Pa zato jer uopšte nema npr ograđen prostor gdje bi se ljudi mogli učiti skijati. Nego ono, gdje bi mogli, ...e ajmo tamo.

Onda ljudi hodaju, šetaju...tamo, vamo. Po stazi. Djeca se penju, spuštaju, sankaju. Opšti haos. Ja kad sam gore, a stvarno pokušavam da izbjegnem Bjelašnicu, i supruga i ja desetere oci otvorimo. Jer svaki, ali bas svaki put vidim da neko zaplati, dal onaj sto uci da skija pa ga neko pokupi, il jednostavno budale stanu nasred staze, nego ih pokupi...ili se djeca sudare, sto je opet ok, ali ovo ranije sto napisah nije ok, da se hoda, uci skijati sve po istoj stazi.

I svaliti krivicu na ljude jer su eto glupi, pa idu sredinom staze...ok, može i to. Međutim, baš zbog toga što postoje tako glupi ljudi, trebaš urediti tu stazu. Označiti da se zna kuda se penje, kuda se spušta.

Za to je potrebno 3 znaka i 100-200 metara neke trake, mreže. Označiš fino, ovuda se penjete. Ovuda se spuštate. Ovo je prostor za skijaše početnike, instruktore.

Ali viša je to matematika za nas.

Mora neko platit glavom, da bi se to riješilo i džaba.
sve to ima u vrijeme sezone, i ograda oko sankališta ona narandžasta, i redari i sve... van sezone nema. ko je kriv za to, to je druga priča.
tako je sa svim, ti ispadneš budala što reaguješ. kako ono kažu "navni i merhametli" bošnjak, a sve go seljak i prevarant.
Thorgerson

#35772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

mk ultra wrote: 09/12/2019 14:31 sve to ima u vrijeme sezone, i ograda oko sankališta ona narandžasta, i redari i sve... van sezone nema. ko je kriv za to, to je druga priča.
Kazem ti redari mozda postoje, ono na papiru, u stvarnosti ih nema. Niti sta uredjuju.

Ja te ograde nisam vidio. Citav onaj dio tamo ispod Hana i onih apartmana, nema nikakve mreze. Ljudi sa setalista dole silaze hodaju, prostor za skijase koji uce da skijaju isto tako nije ogradjen, ne postoji odvojen prostor da se djeca penju, nego eto sami odrede kuda ce se penjati, al kakva korist opet neko zaluta na stazu.

Daj mi ti sliku toga tih mreža gdje to sve postavljeno. Jer tih mreža nema. Mreže stoje tamo gdje je staza za skijaše.
mk ultra

#35773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Thorgerson wrote: 09/12/2019 14:52
mk ultra wrote: 09/12/2019 14:31 sve to ima u vrijeme sezone, i ograda oko sankališta ona narandžasta, i redari i sve... van sezone nema. ko je kriv za to, to je druga priča.
Kazem ti redari mozda postoje, ono na papiru, u stvarnosti ih nema. Niti sta uredjuju.

Ja te ograde nisam vidio. Citav onaj dio tamo ispod Hana i onih apartmana, nema nikakve mreze. Ljudi sa setalista dole silaze hodaju, prostor za skijase koji uce da skijaju isto tako nije ogradjen, ne postoji odvojen prostor da se djeca penju, nego eto sami odrede kuda ce se penjati, al kakva korist opet neko zaluta na stazu.

Daj mi ti sliku toga tih mreža gdje to sve postavljeno. Jer tih mreža nema. Mreže stoje tamo gdje je staza za skijaše.
Image

mada će sankaona biti ovdje još ove godine ja mislim
eto ograde ima dole i oko vodostanice, kad se djeciji ski lift postavi bude i oko lifta i baza lifta bude spužvom zamotana... ali opet sve u sezoni...
JThomas

#35774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ništa, valja se držati asfalta, smoga i zadimljenih lokala - zdravije je :thumbup:
baja

#35775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by baja »

Thorgerson wrote: 09/12/2019 12:15

Nije haotično jer je raja glupa, nego jer nema organizacije.

Kažeš ne hodaj kuda se sanka, pa ja sam prošle godine bio i svakuda se sanka. Znači nemam pojma odakle dolijeću. Bukvalno imaš male prostore gdje je poneko drvo il kamen, šta ja znam pa se tu možeš popeti. I većinom svi to i poštuju.

Ne možeš bolan masi prepustit da uređuje i sređuje. Zato i jeste haos. Označi i gotova priča. I kad je označeno onda ćeš ispast papak ako ne ideš kuda je označeno. Ovako se ništa ne zna, jer nema ni oznaka ni ničega.
ma jesmo mi dobro blesavi ali u pravu si. Da se tu napravi malo organizacije bilo bi puno bolje, mreže redari i to.
Žao mi je curice ali za ubuduce nauk i da se to ne desava ubuduce.
Post Reply