Ujedno su i preporuka

Moderator: _BataZiv_0809
Odličan,baš osvjezenje na ovu tematiku. Bridges standardno dobar, ova dvojica iz mlađe postave odlično odglumili.

ljevoruki wrote:Ne znam je li neko pomenuo ali Whiplash je odlican film.![]()
J.K. Simmons dobio Oscara za epizodnu ulogu.
http://www.imdb.com/title/tt2582802/
Ljudi počesto miješaju teme "preporučiti" i "ne preporučiti", ne znam je li namjerno. Ako jeste, onda to nije cool definitvno. Ne mora se bombardovati suprotna tema samo da bi se istakao vlastiti komentar.deyan wrote:Arrival
Imam veliki respekt za Denis Villeneuve-a i sve sto je do sada uradio se moze okarakterisati kao ozbiljno i vrlo dobro.
Medjutim...eto...neminovno, doslo je vreme i prvog fail-a.
Sto se tice "mise en scène" i dalje je to skoro pa besprekorno (doduse, na momente i jako inspirisano Terrence Malick-om) ali to nikako ne steti vizuelnom delu.
Po istom sablonu (Villeneuve-om, naravno) imamo i odgovarajucu i tipicnu muzicku podlogu koja odlicno odradjuje i namenski stvara bas onu potrebnu nelagodnost kod gledaoca.
A ostalo? Ostalo je fokus na samo i iskljucivo Amy Adams.
Umesto Jeremy Renner-a i Forest Whitaker-e su bez problema mogli i saksijski fikusi, ruku dajem da to niko ziv ne bi ni primetio.
Ostalo je karikaturizacija i besmisleno-neuverljivi buckuris sa pretenzijom da nam uvali "Arrival" kao jedno krajnje inteligentno ostvarenje koje se bitno razlikuje od ostalih Hollywood-skih mediokriteta, ali nece moci, previse je tu apsurdnosti da bi tek tako proslo.
Jebi ga...desava se.
PS. Godi cinjenica da je Villeneuve covek sa puno kredita i OK je da se ponekad i zazmuri.
Film je superSnake Eyes wrote:Accountant baš onakav kakav je Hitman trebao bitiNjanjavi wrote:I meni se accountant svidio, nista posebno al ima neki smek, solidan film sto jes jes iako ne mogu afflecka ko glumca.
Al et u batmanu i ovom accountantu je sasvim gledljiv.
Nego ljudi haj pomozite malo, pokusavam nac od jim jarmuscha paterson sa adam driver-om na torrentima i nidje ga nema, imal ko kakvu ideju gdje bi se mogao iskopat ovaj film titavam![]()
Ben Afleck
omar little wrote:ljevoruki wrote:Ne znam je li neko pomenuo ali Whiplash je odlican film.![]()
J.K. Simmons dobio Oscara za epizodnu ulogu.
http://www.imdb.com/title/tt2582802/
nije niko, ti si prvi, dvije godine star film, niko da zucne.![]()

ja sam isao divlje i meni nis ne fali. uvijek moze bolje naravno. tebi fali vjerovatno jer si podsvjesno bio nafilovan drugim stvarima za koje si mislio da ce biti obradzene i ubacene i to je to.sizifinho wrote:Ni ja nisam oduševljen Arrival-om. Onako, fin je film - nije FLOP - ali ja sam dobio manje nego što sam očekivao, a sve zbog medijske pompe. Da sam otišao gledati, onako divlje, ovaj film, vjerovatno bih bio oduševljen. Ovako mi ga je internet uništio, hvaleći film, dižući ga u nebesa - a ono na kraju kratak domet.
Ne znam, fali nešto u filmu, fali i osjeti se to.
Da hoće više izletiti na torentima.markioni wrote:ja sam isao divlje i meni nis ne fali. uvijek moze bolje naravno. tebi fali vjerovatno jer si podsvjesno bio nafilovan drugim stvarima za koje si mislio da ce biti obradzene i ubacene i to je to.sizifinho wrote:Ni ja nisam oduševljen Arrival-om. Onako, fin je film - nije FLOP - ali ja sam dobio manje nego što sam očekivao, a sve zbog medijske pompe. Da sam otišao gledati, onako divlje, ovaj film, vjerovatno bih bio oduševljen. Ovako mi ga je internet uništio, hvaleći film, dižući ga u nebesa - a ono na kraju kratak domet.
ma divlje je najbolje. Danas svi ili preuveličavaju ili umanjuju... plus što traileri useru 70 posto filmova... Divlje je zakon, ništa ne znaš o filmu pa čak i ako nije vrh, možeš uživati.markioni wrote:ja sam isao divlje i meni nis ne fali. uvijek moze bolje naravno. tebi fali vjerovatno jer si podsvjesno bio nafilovan drugim stvarima za koje si mislio da ce biti obradzene i ubacene i to je to.sizifinho wrote:Ni ja nisam oduševljen Arrival-om. Onako, fin je film - nije FLOP - ali ja sam dobio manje nego što sam očekivao, a sve zbog medijske pompe. Da sam otišao gledati, onako divlje, ovaj film, vjerovatno bih bio oduševljen. Ovako mi ga je internet uništio, hvaleći film, dižući ga u nebesa - a ono na kraju kratak domet.
A film je bio?sizifinho wrote:ma divlje je najbolje. Danas svi ili preuveličavaju ili umanjuju... plus što traileri useru 70 posto filmova... Divlje je zakon, ništa ne znaš o filmu pa čak i ako nije vrh, možeš uživati.markioni wrote:ja sam isao divlje i meni nis ne fali. uvijek moze bolje naravno. tebi fali vjerovatno jer si podsvjesno bio nafilovan drugim stvarima za koje si mislio da ce biti obradzene i ubacene i to je to.sizifinho wrote:Ni ja nisam oduševljen Arrival-om. Onako, fin je film - nije FLOP - ali ja sam dobio manje nego što sam očekivao, a sve zbog medijske pompe. Da sam otišao gledati, onako divlje, ovaj film, vjerovatno bih bio oduševljen. Ovako mi ga je internet uništio, hvaleći film, dižući ga u nebesa - a ono na kraju kratak domet.
Ja sam tao prije 2 godine, ja mislim, šetao sa djevojkom, njoj pukla sandala a haman u isto vrijeme poče kiša. Gdje, šta - hajmo u kino.
Na listi bilo par filmova, ni jedan ništa specijalno poznat... jedan je romantična drama a drugi sci fi. Ja provjerim ocjenu sci fi - 6.5, baš loše. Nema veze, bolje loš sci fi od romantične drame... ja sam izašao iz kina baš ono fino zadovoljan i sretan.
The Signal.johnnykola wrote: A film je bio?