prva zima je najgora na nove vozace
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
iTo
#3576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jeste li vi svijesni koliko njih je tek ovog ljeta polozilo ?
-
quarterback
#3577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo sam letimicno procitao jer mi se ne ulazi u raspravu koja nema kraja, dakle poenta nije da se ja zalim na vrijeme ili kisu, to je ono sto je moj izbor, ja se zalim na tretman od strane vozaca, nista drugo, a to nije moj izbor nego podlijeze nekim pravilima u prometugoran16v wrote:Ne moras, ali cu ja ipak napisati cinjenice koje ne mozes osporiti. Jest merak bit biciklista kad je lijepo vrijeme, elegantno zaobilazis guzve i ne placas parking, ali tu privilegiju placas svime sto ti se desava kad je napolju zima i bljuzga.
Ljubi drug!
vidimo se stari
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nesto ih je puno polozilo ovo ljeto.... jel to dzabe bilo polaganje?iTo wrote:jeste li vi svijesni koliko njih je tek ovog ljeta polozilo ?
- johntra
#3579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije to slučaj samo kod nas, svuda je isto kad padne kiša ili snijeg...nema više kvalitetne obuke za vozače, a iskreno, kako je krenulo, nema više ni kvalitetnog snijega da se ljudi uče voziti u tim uslovima...
-
goran16v
#3580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako cemo o podlijeganju pravila u prometu, kad je ljeti guzva, kad vozaci *izde od cekanja i vrucine da ti moras voziti tj guzvati se istom kolovoznom trakom kao i oni, a ne bezbrizno pedalati trotoarom i sta cemo sad? Kao sto napisah, svako zlo za neko dobro, ako ganjas princip - ganjaj ga do kraja tj bez izuzetka postuj pravila, nema sjedenja na 2 stolice. Drugim rijecima s obzirom na to koliko saobr. propisa (trotoari, pjesacke staze i prelazi, crvena svjetla) prosjecni biciklista prekrsi svakog na potezu do centra grada - apsolutno nema pravo glasa da kritikuje druge. Cuti i trpi.quarterback wrote:samo sam letimicno procitao jer mi se ne ulazi u raspravu koja nema kraja, dakle poenta nije da se ja zalim na vrijeme ili kisu, to je ono sto je moj izbor, ja se zalim na tretman od strane vozaca, nista drugo, a to nije moj izbor nego podlijeze nekim pravilima u prometugoran16v wrote:Ne moras, ali cu ja ipak napisati cinjenice koje ne mozes osporiti. Jest merak bit biciklista kad je lijepo vrijeme, elegantno zaobilazis guzve i ne placas parking, ali tu privilegiju placas svime sto ti se desava kad je napolju zima i bljuzga.
Ljubi drug!
vidimo se stari
Vidimo se soon!
-
quarterback
#3581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pisao vise puta na klixu o tome zasto biciklisti krse svjesno propise, ako nisi upratio - jbg

-
goran16v
#3582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da jesam i razumijem, ali bez obzira na to svejedno krse propise i dok ih krse nemaju pravo kritikovati druge. Ok, biciklistu iz opravdanih nece niko kritikovati da krsi propise, ali jedina varijanta u kojoj imas pravo kritikovati druge sto krse propise je da sam apolutno i bez obzira na sve postujes te iste propise - sve drugo je bezobrazno licemjerje, meni se moze, drugima ne. Opravdanja su subjektivna stvar i svako ih ima, parking papku je opravdanje za ono sto radi validnije od tvog opravdanja zasto vozis trotoarom, ali cinjenica je da u jednakoj mjeri oba krse propise i da ih stavlja u jednaku ravan.quarterback wrote:pisao vise puta na klixu o tome zasto biciklisti krse svjesno propise, ako nisi upratio - jbg
![]()
-
iTo
#3583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:nesto ih je puno polozilo ovo ljeto.... jel to dzabe bilo polaganje?iTo wrote:jeste li vi svijesni koliko njih je tek ovog ljeta polozilo ?
kad si ti polagao ? koje godine i kod koga ?
- bitanga_sa_otesa
#3584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
trebao u ratu polagat al nisam imao para ...1996 polozio kad nijedan semafor nije radio i gle cuda vozim isto kao sto sam i tad vozio,nikad nisam gnjavio ni zajebavao ostale ucesnike u saobracaju ,platio sam 7 kazni u zivotu...
- Bakir1
#3585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
konto toga, najsmjesnija moguca situacija na cesti je kada pocetnik vozac sa bijesnim autom jebe duvaru mater, izivljava se, ukoliko se ukaze kisa ili nesto sto nije suha cesta automatski ide gasenje 2 ili vise klipa motora, transformacija od do, prestize nedavno, ubija sve redom na potezu jablanica-konjic, puna, makazice, nema, leti ko avetinja, u ovcarima poce padati kisa, odmah je napravio kolonu iza sebe.
-
iTo
#3586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:trebao u ratu polagat al nisam imao para ...1996 polozio kad nijedan semafor nije radio i gle cuda vozim isto kao sto sam i tad vozio,nikad nisam gnjavio ni zajebavao ostale ucesnike u saobracaju ,platio sam 7 kazni u zivotu...
e tad ti je Muha "mali plavi" bio predsjednik komisije.. a on je SEDMI put PUSTEN da prodje na ispitu jer je profesoru dodjilao da ga gled0 i slusa gluposti koje izvaljuje...
toliko o tim sto su tebe obucavali...
-
goran16v
#3587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
95 i 96 se polagalo za sve opstine na istom mjestu, prvo je polaziste bilo iz Sutjeske, poligon na parkingu na Ciglanama (sad parking ICMP-a) a ne sjecam se gdje su kasnije pomjerili. U to vrijeme strah i trepet je bio izvjesni Skerlic.
-
quarterback
#3588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znas gdje stanujemo? odlicno, podji od toga da postujem propise kao biciklista, dakle izlazim od onog kurcevog trznog centra ulicom prema pekari i lijevo cu preko mosta, stojim u srednjoj traci na semaforu jer ta traka ide lijevo, dakle postujem propis.goran16v wrote:Naravno da jesam i razumijem, ali bez obzira na to svejedno krse propise i dok ih krse nemaju pravo kritikovati druge. Ok, biciklistu iz opravdanih nece niko kritikovati da krsi propise, ali jedina varijanta u kojoj imas pravo kritikovati druge sto krse propise je da sam apolutno i bez obzira na sve postujes te iste propise - sve drugo je bezobrazno licemjerje, meni se moze, drugima ne. Opravdanja su subjektivna stvar i svako ih ima, parking papku je opravdanje za ono sto radi validnije od tvog opravdanja zasto vozis trotoarom, ali cinjenica je da u jednakoj mjeri oba krse propise i da ih stavlja u jednaku ravan.quarterback wrote:pisao vise puta na klixu o tome zasto biciklisti krse svjesno propise, ako nisi upratio - jbg
![]()
Uzecu idealnu situaciju gdje niko nikome ne uzima prednost, dakle niko mi ne jebe majku iza ledja jer sam sa biciklom i slicno (sto je prakticno nemoguce al eto)
Pali se zeleno, krecem naprijed i stajem na sred raskrsca da propustim one koji idu pravo, iz suprotne strane, od pijace tip daje desni zmigavac i ici ce desno, posto ulica koja ide preko mosta ima 2 trake dakle i ja mogu da krenem u prvu lijevu i sve je OK, ja skrenuo u svoju, on u svoju, idemo obojica prema mostu (a realna je mogucnost da onaj koji je iza mene sa autom vec jebe majke i gleda kako da me uzme kroz suprotnu traku dok ja skrecem), i sada ja bih trebao tu iz krajnje lijeve da se prestrojim u krajnju desnu. Ogromna je sansa da je onaj sto je pored mene u toj desnoj vec nabrao i tu sam mu pod tockovima. Ok propustam ga da prodje jer je brzi, cekam sljedecu priliku za pretrojavanje. Onaj sto je iza mene u autu sada vec sigurno jebe majke i vozi na pola metra iza mene jer mu se ne da peglati iza bicikla. Pretpostavimo da imam mjesta da se prestrojim desno. Realno iza onog kojeg sam propustio ide sljedeci koji me moze pokupiti, ponovo sam pod tokovima. Pretpostavimo da njega nema i da mogu da se normalno prestrojim desno. Sve proslo ok, vozim uz desni rub. Budi svjestan da me niko ne zaobilazi na 1 m razdaljine jer toliko prostora nema (mada je po hrvatskim zakonima na koje se ovdje rado u neznanju pozivate razmak pri obilasku bicikliste 1,5m) nego prolaze puno blize od toga, taksisti nerijetko i na 20-30 cm, realno ponovo mi ne fali puno da budem pod tockovima.
I ti dakle insistiras da sam ja licemjeren ako se pozivam na zakon a sam ga ne postujem?!
Gorane dragi, ja kad postujem zakon u ovom gradu, kao biciklista, 100% gubim glavu a jebo onda svaki princip i pozivanje na licemjerstvo preko foruma.
Ako ne postujem zakon tj pogledam na raskrscu ima li koga i ako nema prodjem raskrsce na crveno, preko pjesackog (sto i pjesaci svakako rade stalno) ili na drugi nacin ja sam prekrsio zakon (pizda mi materina supacka radi toga) ali mi je glava sigurna 100% u odnosu na situaciju kad postujem zakon.
Sjedi svega ti na svijetu samo jednom na bajk i kreni cestom do grada pa onda dodji da mi pricas price po forumu.
Jos jednom ti kazem, ja jesam i vozac i bicklista i znam obje strane price i mogu sagledati obje strane price, ti znas samo jednu stranu price.
Biciklisti, bar oni koji imaju 2 grama mozga u glavi, ne krse zakone sto su kreteni nego zato sto su skontali da ce im tako glava na ramenu ostati, iz perspektive vozaca srati biciklistima je kranje kretenski posebno kad oko sebe imas tonu lima, kamaru airbagova, abs, esp i kurce palce a biciklista od toga svega nema nista nego mora da otvori 16 ociju da ga ne pokupis negdje o ne otreses sa strane.
Ko god misli drugacije javni poziv, javite se i hajmo se provozati bajkovima po gradu zajedno cestom recimo od carsije do ilidze, nakon toga dodjjite ovdje pa serite koliko hocete.
U postu radi kojeg je poceo ovaj proljev od "diskusije" ja sam bio na cesti i prolazio na svoje zeleno komentarisao vozace koji su stajali u koloni u raskrsnici kuda sam trebao proci a nisam mogao radi debila na 4 tocka. Znajuci zakon, ulazak u raskrsnicu sa vozilom nije dozvoljen ako se raskrsnica ne moze proci, i ti sada meni pametujes o licemjerstvu gdje ja idem na zeleno i gdje mogu proci raskrsnicom ali ne mogu jer oni u autima nisu postovali zakon i stali su u sred raskrsnice sto po zakonu ne bi smjeli.
De ba stari, odvadi svega ti, po tome sto pises da nema biciklista ovaj grad bi bio u najmanju ruku Bec i to od ponedjeljka.
-
iTo
#3589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
goran16v wrote:95 i 96 se polagalo za sve opstine na istom mjestu, prvo je polaziste bilo iz Sutjeske, poligon na parkingu na Ciglanama (sad parking ICMP-a) a ne sjecam se gdje su kasnije pomjerili. U to vrijeme strah i trepet je bio izvjesni Skerlic.
Kod hotela Zagreb
-
goran16v
#3590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vako drug, opisao si komplet situaciju teoretski i hipoteticki, a prakticno i realno imas bic. stazu na kojoj si bezbjedan.
Nije problem u tome sto kao biciklista krsis propis, to je nuzda i to razumijem, ali ne razumijem kad drugima prebacujes sto krse propise. Znaci problem je u pravu da kritikujes, a ne krsenju propisa.
Da ti pokusam to prakticno pokazati duple standarde: Biciklista je iz nuzde na trotoaru, sto je razumljivo i sto se tolerise, ALI istovremeno biciklista ima bicikl, opremu, masu, brzinu, inerciju, pjesak nema nista od toga. Primjecujes li slucnost sa sobom i vozacima? Kakav onda princip da primjenis? Ako nastavljas po svom principu, svi argumenti koji su ti isli u prilogu sad idu protiv tebe.
Nije problem u tome sto kao biciklista krsis propis, to je nuzda i to razumijem, ali ne razumijem kad drugima prebacujes sto krse propise. Znaci problem je u pravu da kritikujes, a ne krsenju propisa.
Da ti pokusam to prakticno pokazati duple standarde: Biciklista je iz nuzde na trotoaru, sto je razumljivo i sto se tolerise, ALI istovremeno biciklista ima bicikl, opremu, masu, brzinu, inerciju, pjesak nema nista od toga. Primjecujes li slucnost sa sobom i vozacima? Kakav onda princip da primjenis? Ako nastavljas po svom principu, svi argumenti koji su ti isli u prilogu sad idu protiv tebe.
- dadoka84
#3591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan vozim bicikl po bic stazi na cvili, a zena sa bebom u kolicima gleda bukvalno u nebo i presijeca mi putanju. Ja zaobilazim sa desne strane pjesackom stazom a nekakva baba sa klupe mi ebe sve po spisku i prica kakvi su ovi biciklisti. Kretao sam se brzinom od 22kmh sto je po propisu, oznacenom bic stazom sa potpuno ispravnim bajkom sa novim gumama i kocnicama, sa kacigom itd. I opet je do mene ja nisam dobar... krecem se trotoarom jer cestom nikako ne smijem, sem ako nemam drugog izbora. Jedino sto mogu iz iskustva reci nasi ljudi su glupi, bezobrazni, bezobzirni i treba im kandzija da bi im nesto uslo u glavu. Alternativa je pucati kazne i jednim i drugim i trecim. Naravno uz izgradnju infrastrukture i dodatnu edukaciju.
-
quarterback
#3592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
koju biciklisticku stazu ? od te raskrsnice pa do mosta ?goran16v wrote:Vako drug, opisao si komplet situaciju teoretski i hipoteticki, a prakticno i realno imas bic. stazu na kojoj si bezbjedan.
ok, kako da dodjem do nje? cestom (dolazimo na ono sto sam ti napisao) ili trotoarom (gdje opet po tvom ne bih trebao biti jer trotoar nije za bickliste) ?
ok i da dodjem do mosta, tu staza zavrsava, kuda dalje do grada? cestom? pa upravo na vrbanji, na semaforu, se desilo ono radi cega sam ovo i krenuo da pisem...
ja pjesake maksimalno postujem, da vozaci postuju mene na biciklu onoliko koliko ja postujem pjesake ovo bi bila holandija
- MOSALJOZE
#3593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedno obavještenje,na Ilidzi je neki udes gužva je ogromna,čak su i vatrogasci tu,samo biciklo može proći(šala quater
) Vjerovatno sudar,ali izgleda da je ozbiljan.
Ljudine ako vozite promjenite ljetne gume,sporije vozite nešto radite.Danas sam vidio najmanje 3 sudara i to klasika nije se mogao zaustaviti i bum.
Ljudine ako vozite promjenite ljetne gume,sporije vozite nešto radite.Danas sam vidio najmanje 3 sudara i to klasika nije se mogao zaustaviti i bum.
- dadoka84
#3594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gdje na ilidzi.
- bitanga_sa_otesa
#3595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
iTo wrote:
e tad ti je Muha "mali plavi" bio predsjednik komisije.. a on je SEDMI put PUSTEN da prodje na ispitu jer je profesoru dodjilao da ga gled0 i slusa gluposti koje izvaljuje...
toliko o tim sto su tebe obucavali...
samo znam muhu_sa i nijednog drugog
ja sam se obucio vozeci razne aute,izmedju toga golfove dvice i tamica u ratu.moj instruktor je bio pravo fin stariji cova,znao sam voziti i vozio sam 2 god prije polaganja. zadnji cas mi je rekao :ja te nista nisam naucio ,vozis kao i prvi dan kad si sjeo u moj auto.oborili me 4 puta na gradskoj .stalno mi govorili prebrz si za pocetnika ,ne moze to tako ...valjda im vatra bila sto znam voziti..prica tvoja pada u vodu,ko ima osjecaj za auto ima ,ko nema nema ,vrlo jednostavno ,meni je svejedno vozio,ficu golfa,kamion autobus...znam sve voziti....ne gnjavim ,imam svoj tempo i krecem se ne smetajuci nikome i postujem sve ostale ucesnike u saobracaju,kako pjesake tako i bicikliste.
- dadoka84
#3596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A volis i krivine ko svaki pravi vozac 
- bitanga_sa_otesa
#3597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
volim i baklavu i krempite 
- MOSALJOZE
#3598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod skretanja za Kasindolskudadoka84 wrote:Gdje na ilidzi.
- dadoka84
#3599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E tnx, srecom pa postoji otes 
-
zdruzdjo
#3600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
OOO dugo te nije bilo sheki.....sheki is again, shaki is again, sheki is on the road again......goran16v wrote:
nedostajao.