Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#3576 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Norm wrote:Ne, nazalost ali on to ne odredjuje...mislim odredjuje ali u dogovoru i uputama...nazalost 'centrale'...
Tom logikom za sve propuste telekoma kriv je direktor direkcije a ne generalni...Uzimam kao primjer...moze i elektroprivreda... :D
Ma ja sam uvijek za dobru raspravu i razmjenu misljenja, :mrgreen: bez psovki i uvreda...

Nego,ja sam aktivirao svoje kotlove, ovo grijanje izgleda opet na toplom rezimu...
Opet si druze fulio. Nema tu moje logike. Samo logika, a ona kaze da Sarajlic i kompanja odredjuju koliko ce se racuni umanjiti, a svako umanjenje je prevara. Da ne govorimo opet o ovim nazovi kvarovima na 10+ stepeni. Zato pusti i nastavi loziti.

Sto se tice rezervnog plana, ja ga imam i sprovest cu ga u djelo za sljedecu zimu, a za ostale me zaboli. Neka organizuju posebne demonstracije sa temom JP Grijanje Nicaze.
notsure

#3577 Re: Zeničani

Post by notsure »

channel10 wrote:Znaci sto se tice grijanja nisi upravu jer trenutni direktor konce vodi i on vedri i oblaci,a ne neki saban iz babina ili Obrenovaca. Direktor jedini ima odrijesene ruke.
Ti si ili naivan ili neinformisan. SVE kocne vuče jedan i jedini Huso Smajlović Sva igrarija ove zime je u svrhu razvlačenja pameti Zeničanima da bi nasjeli na njegove ublehe o KTG elektrani. Kasim ne smije prnut' a da prvo ne pita Husu smije li i koliko treba da zasmrdi.
notsure

#3578 Re: Zeničani

Post by notsure »

channel10 wrote:Sto se tice rezervnog plana, ja ga imam i sprovest cu ga u djelo za sljedecu zimu, a za ostale me zaboli. Neka organizuju posebne demonstracije sa temom JP Grijanje Nicaze.
Ovo si potrefio. Upravo to oni i hoće, da JP Grijanje propadne k'o što su propali Komrad, Borac, Dom štampe... pa da ih za siću kupi privatnik iz Vranduka.
channel10

#3579 Re: Zeničani

Post by channel10 »

notsure wrote:
channel10 wrote:Znaci sto se tice grijanja nisi upravu jer trenutni direktor konce vodi i on vedri i oblaci,a ne neki saban iz babina ili Obrenovaca. Direktor jedini ima odrijesene ruke.
Ti si ili naivan ili neinformisan. SVE kocne vuče jedan i jedini Huso Smajlović Sva igrarija ove zime je u svrhu razvlačenja pameti Zeničanima da bi nasjeli na njegove ublehe o KTG elektrani. Kasim ne smije prnut' a da prvo ne pita Husu smije li i koliko treba da zasmrdi.
Moguce i jedno i drugo ali jedino sto znam da je Kasim Sarajlic direktor te firme. Zaboli me ko mu sapuce na uho, on je za mene i ovu drzavu odgovoran. Po svim mogucim i nemogucim zakonima ove drzave.

Kinezi nisu ludi da bilo sta uloze ovdje jer da su mislili, ulozili bi davno. Toliko ima alternativa ovom nasem grijanju da samo lud covjek u narednih par godina moze ostati na njemu.
kakavdanakneiskustvu

#3580 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Partijaner wrote:Pa pitam te fino otkud ti informacije ti ko blesav Ja kazem, kakav je to odgovor, ko si i kakvu ti funkciju imas u svemu tome, po cemu si to zakljucio samo mi nije jasno, nemoj bolan lagat, ne znam sta hoces time postici, hoces predstaviti svoje kolege kao nevinascad ali ti nece uspjeti. :wink:

A jbg,to je istina, ne znam sto ti smet
Pisistratus

#3581 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Da li se oglasio iko od zvaničnika Vlade Ze - Do kantona u vezi dosadašnjih događaja? Čuo sam samo izjavu Muniba Husejnagića i onog Patkovića koji će navodno "branit' grad ako Vlada neće". Nisam čuo da se iko od zvaničnika oglasio, možda sam propustio.
whiter shade of pale

#3582 Re: Zeničani

Post by whiter shade of pale »

opet patkovic... zar ga nije bilo dosta u ratu?
N.N.

#3583 Re: Zeničani

Post by N.N. »

whiter shade of pale wrote:opet patkovic... zar ga nije bilo dosta u ratu?
Sto, smeta ti, a ?
whiter shade of pale

#3584 Re: Zeničani

pa da malo promjenimo.
cenecimoveocino

#3585 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Za sve zainteresovane sinoc se ponovo aktivirao vaterpolo klub Zenica,treninzi utorak I cetvrtak u 19:30 a nedjeljom u 15:00
Clanarina 30KM.
Traju prijave I za trenera ,svoj CV dostavite upravi kluba.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Norm

#3586 Re: Zeničani

Post by Norm »

...bio bez obzira na obaveze, pred opstinom, skandiranje, transparenti, zahtjevi...OK...Bez lupanja i paljenja...Na ovaj nacin svaki put...
snaga_znanja

#3587 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Ako ova saka jada danas misli da moze smijeniti Husu grdno se vara... :lol:
N.N.

#3588 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Sve je to ok i treba. Pohvalno.
Samo ih dosta ima iz kojekakvih organizacija i udruzenja, pogotovo bivsih Dosta-sa, koji su nakon sto su svoje uhljebili po Sarajevu i institucijama, raspali se :-D
A da su nakaceni na stranke, "ma nisu" :-D

Pola ondje treba @neiskustvo da pohapsi, Bgmi :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3589 Re: Zeničani

N.N. wrote:Sve je to ok i treba. Pohvalno.
Samo ih dosta ima iz kojekakvih organizacija i udruzenja, pogotovo bivsih Dosta-sa, koji su nakon sto su svoje uhljebili po Sarajevu i institucijama, raspali se :-D
A da su nakaceni na stranke, "ma nisu" :-D

Pola ondje treba @neiskustvo da pohapsi, Bgmi :mrgreen:

nek ljudi protestuju,to im je pravo,i ja bi sa njima da nisam na poslu tad
Mustang1

#3590 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Pa sto se ne formira kao u Tuzli i zahtjeva da ministri budu iz profesije i sta jos sve oni zahtjevaju ali organizovano i cao .. Mene sve ovo buni protestuje se sto su u modi protesti a konkretno mi u Zenici cini mi se nemamo nikakav plan jos uvijek
apsidejzi

#3591 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Meni nesto nije jasno sto su demonstranti trazili da Munib da ostavku. Ja licno poznajem tog covjeka jer sam radio u firmi gdje je on bio direktor 2008-e. Prema radnicima je zaista bio fer i korektan i covjek sa dosta razumjevanja. Ja sam radio izmedju ostalog i na poslovima ekonomije i u tom periodu koliko sam radio ni jedne jedine mrlje u poslovnim knjigama. Ni jedna jedina marka nije bila crna. Svaka faktura je bila uredna sa porezom koji se redovno placao (za razliku od prethodnih firmi gdje sam radio u kojima su se pravile duple fakture i raznorazne manipulacije).

Ne znam... ja nisam simpatizer sdp-a ali ovaj covjek je zaista na mjestu kada je odnos prema podredjenima u pitanju. On je prvi i jedini nadredjeni u BiH kod kojeg nisam bio izlozen mobingu, radnim zadacima van ugovora o radu, kasnjenju plate ili smanjenju ili davanja u dijelovima. Plata je lijegala svaki mjesec na isti datum a ako pada subota ili nedjelja onda se pomjerala na petak. Trebao sam dobiti i trinaestu platu ali nisam ostao raditi do decembra kada se ona dijeli nego sam samovoljno otisao u inostranstvo.

Ovaj covjek, pored svih prljavstina koje ima njegova stranka, je jedna pozivna figura u istoj i zato mislim da je Zenica ostecena sa ovakvim raspletom kada je on licno u pitanju.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3592 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ma to je ono vidjeli smo da u Tuzli traže ostavke i hajmo i mi nagrnuti....Rulja neorganizirana, a čovjek tek nedavno došao na vlast, umjesto da sad Sadama Husejna pokušamo skinuti možda bih i vjerovao u bolje sutra u našem gradu, ovako teško...
whiter shade of pale

#3593 Re: Zeničani

apsidejzi wrote:Meni nesto nije jasno sto su demonstranti trazili da Munib da ostavku.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete."
N.N.

#3594 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Cinjenica je da je Munib regularan lik, ali jbga sada.
I ja sam misljenja da za ovo nekoliko mjeseci koliko je na funkciji, nije zasluzio da bude "otjeran".
Ali, da je covjek na mjestu, pokazuje i to da je hladno i bez velike halabuke odmah podnio ostavku.

Isto je i cinjenica da je u Ze sve otislo u nekom krivom smjeru.
Cim na sastanke ide klinjo iz srednje skole, kao i propali narkoman iz ex pokreta Dosta, vidi se koliko je sati.
ExNihilo

#3595 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

N.N. wrote:Cinjenica je da je Munib regularan lik, ali jbga sada.
I ja sam misljenja da za ovo nekoliko mjeseci koliko je na funkciji, nije zasluzio da bude "otjeran".
Ali, da je covjek na mjestu, pokazuje i to da je hladno i bez velike halabuke odmah podnio ostavku.

Isto je i cinjenica da je u Ze sve otislo u nekom krivom smjeru.
Cim na sastanke ide klinjo iz srednje skole, kao i propali narkoman iz ex pokreta Dosta, vidi se koliko je sati.
Prvo, kako možeš biti "propali narkoman". :lol:

Drugo, ne vidjeh dole intelektualce, studente i radnike. Sami smo pustili klošare da nas predstavljaju. Samo, s obzirom da ti klošari pokazuju veću građansku svijest od "neklošara", postavlja se pitanje: ko je, tu, ustvari klošar? :D
N.N.

#3596 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ma i narkoman a i propao nacisto :D
gromizoblacnogneba

#3597 Re: Zeničani

Post by gromizoblacnogneba »

,
apsidejzi

#3598 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

gromizoblacnogneba wrote:,
Prvi, pa pobacaj :lol: :lol: :lol:
ExNihilo

#3599 Re: Gdje u Zenici...?

Post by ExNihilo »

Evo da javim kolegi Casual's da je ploča, koju imam, zaista "Rani mraz"... :D

EDIT: Greška. Imam ploču iz 1979. "Mojoj mami umesto maturske slike u izlogu", koju je snimio dok je bio u grupi "Rani mraz", valjda :D
kakavdanakneiskustvu

#3600 Re: Zeničani

Image
Post Reply