Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Norm wrote:Ne, nazalost ali on to ne odredjuje...mislim odredjuje ali u dogovoru i uputama...nazalost 'centrale'... Tom logikom za sve propuste telekoma kriv je direktor direkcije a ne generalni...Uzimam kao primjer...moze i elektroprivreda...
Ma ja sam uvijek za dobru raspravu i razmjenu misljenja, bez psovki i uvreda...
Nego,ja sam aktivirao svoje kotlove, ovo grijanje izgleda opet na toplom rezimu...
Opet si druze fulio. Nema tu moje logike. Samo logika, a ona kaze da Sarajlic i kompanja odredjuju koliko ce se racuni umanjiti, a svako umanjenje je prevara. Da ne govorimo opet o ovim nazovi kvarovima na 10+ stepeni. Zato pusti i nastavi loziti.
Sto se tice rezervnog plana, ja ga imam i sprovest cu ga u djelo za sljedecu zimu, a za ostale me zaboli. Neka organizuju posebne demonstracije sa temom JP Grijanje Nicaze.
channel10 wrote:Znaci sto se tice grijanja nisi upravu jer trenutni direktor konce vodi i on vedri i oblaci,a ne neki saban iz babina ili Obrenovaca. Direktor jedini ima odrijesene ruke.
Ti si ili naivan ili neinformisan. SVE kocne vuče jedan i jedini Huso Smajlović Sva igrarija ove zime je u svrhu razvlačenja pameti Zeničanima da bi nasjeli na njegove ublehe o KTG elektrani. Kasim ne smije prnut' a da prvo ne pita Husu smije li i koliko treba da zasmrdi.
channel10 wrote:Sto se tice rezervnog plana, ja ga imam i sprovest cu ga u djelo za sljedecu zimu, a za ostale me zaboli. Neka organizuju posebne demonstracije sa temom JP Grijanje Nicaze.
Ovo si potrefio. Upravo to oni i hoće, da JP Grijanje propadne k'o što su propali Komrad, Borac, Dom štampe... pa da ih za siću kupi privatnik iz Vranduka.
channel10 wrote:Znaci sto se tice grijanja nisi upravu jer trenutni direktor konce vodi i on vedri i oblaci,a ne neki saban iz babina ili Obrenovaca. Direktor jedini ima odrijesene ruke.
Ti si ili naivan ili neinformisan. SVE kocne vuče jedan i jedini Huso Smajlović Sva igrarija ove zime je u svrhu razvlačenja pameti Zeničanima da bi nasjeli na njegove ublehe o KTG elektrani. Kasim ne smije prnut' a da prvo ne pita Husu smije li i koliko treba da zasmrdi.
Moguce i jedno i drugo ali jedino sto znam da je Kasim Sarajlic direktor te firme. Zaboli me ko mu sapuce na uho, on je za mene i ovu drzavu odgovoran. Po svim mogucim i nemogucim zakonima ove drzave.
Kinezi nisu ludi da bilo sta uloze ovdje jer da su mislili, ulozili bi davno. Toliko ima alternativa ovom nasem grijanju da samo lud covjek u narednih par godina moze ostati na njemu.
Partijaner wrote:Pa pitam te fino otkud ti informacije ti ko blesav Ja kazem, kakav je to odgovor, ko si i kakvu ti funkciju imas u svemu tome, po cemu si to zakljucio samo mi nije jasno, nemoj bolan lagat, ne znam sta hoces time postici, hoces predstaviti svoje kolege kao nevinascad ali ti nece uspjeti.
Da li se oglasio iko od zvaničnika Vlade Ze - Do kantona u vezi dosadašnjih događaja? Čuo sam samo izjavu Muniba Husejnagića i onog Patkovića koji će navodno "branit' grad ako Vlada neće". Nisam čuo da se iko od zvaničnika oglasio, možda sam propustio.
Za sve zainteresovane sinoc se ponovo aktivirao vaterpolo klub Zenica,treninzi utorak I cetvrtak u 19:30 a nedjeljom u 15:00
Clanarina 30KM.
Traju prijave I za trenera ,svoj CV dostavite upravi kluba.
Sve je to ok i treba. Pohvalno.
Samo ih dosta ima iz kojekakvih organizacija i udruzenja, pogotovo bivsih Dosta-sa, koji su nakon sto su svoje uhljebili po Sarajevu i institucijama, raspali se
A da su nakaceni na stranke, "ma nisu"
N.N. wrote:Sve je to ok i treba. Pohvalno.
Samo ih dosta ima iz kojekakvih organizacija i udruzenja, pogotovo bivsih Dosta-sa, koji su nakon sto su svoje uhljebili po Sarajevu i institucijama, raspali se
A da su nakaceni na stranke, "ma nisu"
Pola ondje treba @neiskustvo da pohapsi, Bgmi
nek ljudi protestuju,to im je pravo,i ja bi sa njima da nisam na poslu tad
Pa sto se ne formira kao u Tuzli i zahtjeva da ministri budu iz profesije i sta jos sve oni zahtjevaju ali organizovano i cao .. Mene sve ovo buni protestuje se sto su u modi protesti a konkretno mi u Zenici cini mi se nemamo nikakav plan jos uvijek
Meni nesto nije jasno sto su demonstranti trazili da Munib da ostavku. Ja licno poznajem tog covjeka jer sam radio u firmi gdje je on bio direktor 2008-e. Prema radnicima je zaista bio fer i korektan i covjek sa dosta razumjevanja. Ja sam radio izmedju ostalog i na poslovima ekonomije i u tom periodu koliko sam radio ni jedne jedine mrlje u poslovnim knjigama. Ni jedna jedina marka nije bila crna. Svaka faktura je bila uredna sa porezom koji se redovno placao (za razliku od prethodnih firmi gdje sam radio u kojima su se pravile duple fakture i raznorazne manipulacije).
Ne znam... ja nisam simpatizer sdp-a ali ovaj covjek je zaista na mjestu kada je odnos prema podredjenima u pitanju. On je prvi i jedini nadredjeni u BiH kod kojeg nisam bio izlozen mobingu, radnim zadacima van ugovora o radu, kasnjenju plate ili smanjenju ili davanja u dijelovima. Plata je lijegala svaki mjesec na isti datum a ako pada subota ili nedjelja onda se pomjerala na petak. Trebao sam dobiti i trinaestu platu ali nisam ostao raditi do decembra kada se ona dijeli nego sam samovoljno otisao u inostranstvo.
Ovaj covjek, pored svih prljavstina koje ima njegova stranka, je jedna pozivna figura u istoj i zato mislim da je Zenica ostecena sa ovakvim raspletom kada je on licno u pitanju.
Ma to je ono vidjeli smo da u Tuzli traže ostavke i hajmo i mi nagrnuti....Rulja neorganizirana, a čovjek tek nedavno došao na vlast, umjesto da sad Sadama Husejna pokušamo skinuti možda bih i vjerovao u bolje sutra u našem gradu, ovako teško...
apsidejzi wrote:Meni nesto nije jasno sto su demonstranti trazili da Munib da ostavku.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete."
Cinjenica je da je Munib regularan lik, ali jbga sada.
I ja sam misljenja da za ovo nekoliko mjeseci koliko je na funkciji, nije zasluzio da bude "otjeran".
Ali, da je covjek na mjestu, pokazuje i to da je hladno i bez velike halabuke odmah podnio ostavku.
Isto je i cinjenica da je u Ze sve otislo u nekom krivom smjeru.
Cim na sastanke ide klinjo iz srednje skole, kao i propali narkoman iz ex pokreta Dosta, vidi se koliko je sati.
N.N. wrote:Cinjenica je da je Munib regularan lik, ali jbga sada.
I ja sam misljenja da za ovo nekoliko mjeseci koliko je na funkciji, nije zasluzio da bude "otjeran".
Ali, da je covjek na mjestu, pokazuje i to da je hladno i bez velike halabuke odmah podnio ostavku.
Isto je i cinjenica da je u Ze sve otislo u nekom krivom smjeru.
Cim na sastanke ide klinjo iz srednje skole, kao i propali narkoman iz ex pokreta Dosta, vidi se koliko je sati.
Prvo, kako možeš biti "propali narkoman".
Drugo, ne vidjeh dole intelektualce, studente i radnike. Sami smo pustili klošare da nas predstavljaju. Samo, s obzirom da ti klošari pokazuju veću građansku svijest od "neklošara", postavlja se pitanje: ko je, tu, ustvari klošar?