Hehe kako spomenu Potoklinicu, sjetih se. Mada sam bio ubjedjen da sam sa nekim drugim oko ovoga diskutovaobreuer wrote: pričali smo nekad, ako se ne varam, u svakom slučaju
1- Logavina, ulica Potoklinica, tu bih volio imati stan, pogled iz zgrada je prelijep, stanovi dobro riješeni, centar grada udaljen bukvalno 3 minuta, a ima se osjećaj kao da si u brdima koliko je mirno
2- zgrada od tamne fasadne opeke sa izrazito bijelim balkonima na vrhu ulice Hadži-Idrizova, stanovi su prvoklasni, sviđa mi se i izgled zgrade kao i okruženje (u blizini je arhitektonski dragulj naselje Džidžikovac, protiv kojeg također ne bih imao ništa protiv) i ulica Antuna Hangija, bilo koja zgrada u nizu u gornjem dijelu ulice
3- ulica Avde Hume, zavučeni krak Ciglana iznad Porezne uprave, također, vjerujem da su stanovi prvoklasni i da se uz pravilnu adaptaciju mogu dovesti do savršenstva, okruženje je totalno fenomenalno, zelenilo, mirna ulica, nekako gospodsko okruženje i naselje Marijin dvor, tačno zgrada u kojoj je Sova-Korto, također fenomenalno zelenilo okolo, pristojan komšiluk, zgrade mi nevjerovatno arhitektonski odgovaraju
kao što vidiš, izrazito sam Centričaniako sam rođen na Kovačima, koji su također divni i sunčani i nekako zdravo naselje, tamo nikad ne bih živio, ali iskreno, ni preko Marijin dvora ne bih nigdje mogao
opet, mnogo je meni kao meni nekad važnia spratnost stana i orijentacija nego samo naselje, pa bih prije birao i neko meni manje drago naselje, ako bi stan ipak bio na boljoj poziciji
e sad bih volio čuti tvoju listu
Eh moja lista nece bas biti tako dobro elaborisana kao tvoja, jer ne poznajem stanje stanova. Glavni kriterij mi je privlacnost lokacije, pa imaj to u vidu. Osim toga, moram priznati da poprilicno povrsno poznajem rejon omedjen Dalmatinskom sa jedne i Kovacima sa druge strane. Vjerujem da bi se i tu mogla naci kakva solucija po mojoj volji
Takodjer, redoslijed je skroz nebitan
1.) Papagajka-fenomenalna lokacija,nemogucnost da ti nikne zgradurina ispred nosa i zakloni pogled.
Sve vaznije lokacije u gradu su ti vrlo blizu, a one terase na vrhu djeluju pravo zanimljivo. Naravno ukoliko je orjentacija stana okrenuta u pravcu Katedrale, a ne na Hamdiju Kresevljakovica.
2.) Kralja Tomislava-početak ulice one zgrade gdje su Bombon, DM i Agencija za bankarstvo. Opet izuzetno mocna lokacija, za pogled nisam bas siguran, ali sve ostalo stoji kao i za Papagajku.
3.) Novogradnja (da se drzimo teme makar malo
4.) M.Dvor je svakako zanimljiv, bilo te lamele od fasadne cigle gdje je Sova i gdje mi blizu zivi prva sarajevska ljubav
To je otprilike to, naravno zelje su jedno, mogucnosti sasvim drugo. Ali recimo meni rampa nije bas na M.Dvoru kao tebi, nego na Malti. U tim okvirima i u skromnijim arsinima, moglo bi se stosta izabrati na Grbavici, Pofalicima i Malti