Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3576 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

breuer wrote: pričali smo nekad, ako se ne varam, u svakom slučaju

1- Logavina, ulica Potoklinica, tu bih volio imati stan, pogled iz zgrada je prelijep, stanovi dobro riješeni, centar grada udaljen bukvalno 3 minuta, a ima se osjećaj kao da si u brdima koliko je mirno

2- zgrada od tamne fasadne opeke sa izrazito bijelim balkonima na vrhu ulice Hadži-Idrizova, stanovi su prvoklasni, sviđa mi se i izgled zgrade kao i okruženje (u blizini je arhitektonski dragulj naselje Džidžikovac, protiv kojeg također ne bih imao ništa protiv) i ulica Antuna Hangija, bilo koja zgrada u nizu u gornjem dijelu ulice

3- ulica Avde Hume, zavučeni krak Ciglana iznad Porezne uprave, također, vjerujem da su stanovi prvoklasni i da se uz pravilnu adaptaciju mogu dovesti do savršenstva, okruženje je totalno fenomenalno, zelenilo, mirna ulica, nekako gospodsko okruženje i naselje Marijin dvor, tačno zgrada u kojoj je Sova-Korto, također fenomenalno zelenilo okolo, pristojan komšiluk, zgrade mi nevjerovatno arhitektonski odgovaraju

kao što vidiš, izrazito sam Centričan :D iako sam rođen na Kovačima, koji su također divni i sunčani i nekako zdravo naselje, tamo nikad ne bih živio, ali iskreno, ni preko Marijin dvora ne bih nigdje mogao

opet, mnogo je meni kao meni nekad važnia spratnost stana i orijentacija nego samo naselje, pa bih prije birao i neko meni manje drago naselje, ako bi stan ipak bio na boljoj poziciji

e sad bih volio čuti tvoju listu :)
Hehe kako spomenu Potoklinicu, sjetih se. Mada sam bio ubjedjen da sam sa nekim drugim oko ovoga diskutovao :)

Eh moja lista nece bas biti tako dobro elaborisana kao tvoja, jer ne poznajem stanje stanova. Glavni kriterij mi je privlacnost lokacije, pa imaj to u vidu. Osim toga, moram priznati da poprilicno povrsno poznajem rejon omedjen Dalmatinskom sa jedne i Kovacima sa druge strane. Vjerujem da bi se i tu mogla naci kakva solucija po mojoj volji

Takodjer, redoslijed je skroz nebitan :)

1.) Papagajka-fenomenalna lokacija,nemogucnost da ti nikne zgradurina ispred nosa i zakloni pogled.

Sve vaznije lokacije u gradu su ti vrlo blizu, a one terase na vrhu djeluju pravo zanimljivo. Naravno ukoliko je orjentacija stana okrenuta u pravcu Katedrale, a ne na Hamdiju Kresevljakovica.

2.) Kralja Tomislava-početak ulice one zgrade gdje su Bombon, DM i Agencija za bankarstvo. Opet izuzetno mocna lokacija, za pogled nisam bas siguran, ali sve ostalo stoji kao i za Papagajku.

3.) Novogradnja (da se drzimo teme makar malo :D ) na Tranzitu iznad Čobanije. Pogled je cisti seks, izdvojen si, a opet si u samom srcu zbivanja, zaseban parking, mada me malo brine dostupnost sadrzaja tipa lokalni market, apoteka i slicno. Lozio sam se i na onu novogradnju na Tekiji, ali vidim da se ono pretvara u malo luksuzniju Tibru.

4.) M.Dvor je svakako zanimljiv, bilo te lamele od fasadne cigle gdje je Sova i gdje mi blizu zivi prva sarajevska ljubav :evil: , bilo one starije zgrade kod Magribije, a ne bih imao nista protiv ni preci Milju do Kovacica i Metalke.

To je otprilike to, naravno zelje su jedno, mogucnosti sasvim drugo. Ali recimo meni rampa nije bas na M.Dvoru kao tebi, nego na Malti. U tim okvirima i u skromnijim arsinima, moglo bi se stosta izabrati na Grbavici, Pofalicima i Malti :thumbup:
supercali

#3577 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by supercali »

Sto se tice papagajke bolji su stanovi prema hamdiji nego prema obali
I da svaki ima sank kuhinju
bumerangss

#3578 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bumerangss »

"ima dobar pogled" pa jbg pogled, niste penzioneri da citav dan sjedite na minderu i gledate kroz prozor! :D

Meni je pogled sasvim ne važan. Bitno je da nije neka druga zgrada ispred nosa (tibra) i po mogcnosti da je južna, eventalno zapadna ili istocna a nikako sjeverna orjentacija! Dakle da ima sto vise prerodne svijetlosti i da manje trošim na grijanje :D

Pošt sa jedan od rijetkih koji nema auto :shock: i na posao ide stečajnim (očajnim) GRAS-om bitno mi je da je stan što bliže tramvaju i troli i da je na prostoru opštine Novi Grad ili na južnom dijelu Novog Sarajeva.

Volio bih uzeti stan u novogradnji jer sam jedva preživio stresni, traumatski proces renoviranja kuce u kojoj živim i ne bih više da imam dodira sa majstorima! Rodio se i živim toj kući pune 32 godine i imam želju dok sam još relativno mlad :D uzeti neku garsonjericu do 30 kvadrata. Stalno sam zaposlen u državnoj firmi i imam platu oko 1000 sa TO :D i ne znam koliko bi bilo izvodljivo za preživiti sa tom platom uz redovnu otplatu stambenog kredita? :skoljka:

Meni se svidja Nova Otoka kao lokacije moj prvi izbor ali me strah lošeg kvaliteta gradnje, predhodno spomenute loše zvucne izolacije... ili full renoviran stancic u starogradnji na Mojmolu oko amka ili Saraj Polje ili bliži dio Dobrinje iako je malo podaleko a nešto nikako ne bih Alipašino :!:

Poželjno bi bilo centralno gradsko grijanje :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3579 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

Hoce svi u Centar/Stari Grad :mrgreen:
Nepass

#3580 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

mali_milojica wrote:
breuer wrote:
karanana wrote:Jebo breku. Radje bi otoku nego breku. Lokacijski. Mozda kvalitetom je bolja gradnja iz 80ih.
izvišerazlogaboljabrekaiakojemalonabrdu
Imam na Breki dosta familije. Mama je s Breke rodom. Za 10 min pjeske u gradu,taxi uzme 3-3.5 KM iz grada,ljepota. Covjeku ne treba auto,ne isplati se upaliti ga i sici do grada.
Ne isplati se auto kad pjeske za isto vrijeme sidjes :) a valja se i uzverati.
Sto se tice naselja je top, to stoji. Ali lokacija ne valja nikako.
Nepass

#3581 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

breuer wrote:
pričali smo nekad, ako se ne varam, u svakom slučaju

1- Logavina, ulica Potoklinica, tu bih volio imati stan, pogled iz zgrada je prelijep, stanovi dobro riješeni, centar grada udaljen bukvalno 3 minuta, a ima se osjećaj kao da si u brdima koliko je mirno

2- zgrada od tamne fasadne opeke sa izrazito bijelim balkonima na vrhu ulice Hadži-Idrizova, stanovi su prvoklasni, sviđa mi se i izgled zgrade kao i okruženje (u blizini je arhitektonski dragulj naselje Džidžikovac, protiv kojeg također ne bih imao ništa protiv) i ulica Antuna Hangija, bilo koja zgrada u nizu u gornjem dijelu ulice

3- ulica Avde Hume, zavučeni krak Ciglana iznad Porezne uprave, također, vjerujem da su stanovi prvoklasni i da se uz pravilnu adaptaciju mogu dovesti do savršenstva, okruženje je totalno fenomenalno, zelenilo, mirna ulica, nekako gospodsko okruženje i naselje Marijin dvor, tačno zgrada u kojoj je Sova-Korto, također fenomenalno zelenilo okolo, pristojan komšiluk, zgrade mi nevjerovatno arhitektonski odgovaraju

kao što vidiš, izrazito sam Centričan :D iako sam rođen na Kovačima, koji su također divni i sunčani i nekako zdravo naselje, tamo nikad ne bih živio, ali iskreno, ni preko Marijin dvora ne bih nigdje mogao

opet, mnogo je meni kao meni nekad važnia spratnost stana i orijentacija nego samo naselje, pa bih prije birao i neko meni manje drago naselje, ako bi stan ipak bio na boljoj poziciji

e sad bih volio čuti tvoju listu :)
Ja bi prije u prijepoljcevu nego logavinu, ili u halilbasica ona zgradica so je napravljena. Prvi pik je a.sahinagica zgrada koju sam spominjao par postova ranije.
Kucu kad bih birao onda dzinina na kovacima.
Logavina mi je bezveze zbog parkinga i sto ima najvecu koncentraciju psihicki oboljelih osoba u bih. Breka nije losa sto se tice gradnje ali nema dobru povezanost sa gradom tj. guzve su non stop. Inace mrzim taj dio grada zbog klinickog i fakulteta, vracanja kuci po guzvi uff.
Bio sam u ovim stanovima desno od porezne, merhemica trg. Nikad mi se ciglane nisu svidjale, izgledaju kao favele. Ali sam se bas pozitivno iznenadio kako su lijepi stanovi. Sigurno u top pet mog izbora bi bio merhemica trg.
Ne bih bjezao ni od titove ili z.beretki ako bi se nasao adekvatan parking :D
agent_zero

#3582 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

bumerangss wrote:"
Meni se svidja Nova Otoka kao lokacije moj prvi izbor ali me strah lošeg kvaliteta gradnje, predhodno spomenute loše zvucne izolacije... ili full renoviran stancic u starogradnji na Mojmolu oko amka ili Saraj Polje ili bliži dio Dobrinje iako je malo podaleko a nešto nikako ne bih Alipašino :!:

Evo ga, idealan za tebe (da nemam riješeno stambeno pitanje i sam bih ga razmotrio):

http://www.olx.ba/artikal/20534527/pros ... cko-polje/

Trosoban, renoviran, centralno gradsko, cijena odlična.
gidra

#3583 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

agent_zero wrote:
bumerangss wrote:"

Evo ga, idealan za tebe (da nemam riješeno stambeno pitanje i sam bih ga razmotrio):

http://www.olx.ba/artikal/20534527/pros ... cko-polje/

Trosoban, renoviran, centralno gradsko, cijena odlična.
ovo je daleko od renoviranog...
Parket brušen prijeratni, u dnevnoj sobi jedino zamijenjen.
Kuhinja i plocice u kuhinji, prijeratno.
Banja, prijeratna.
Stolarija je kao zamjenjena ali koliko vidim na slikama ništa kvalitetno. Ustvari po ovim zelenim roletnama mislim da je i ona prijeratna ali dobro sredjena, ofarbana...
Ali bez obzira na sve stan je u finom stanju i uslovan za život. I ima dobru cijenu(sigurno se da i korigovati još), samo mu je spratnost upitna, pošto je 7 sprat vrlo moguće je da je i posljednji...
ranger

#3584 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ranger »

7. je zadnji...
agent_zero

#3585 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Pa i brušenje i lakiranje parketa spada u renoviranje, u kupatilu je sigurno nešto rađeno jer su u originalu bijele pločice stavljane.

7 zadnji? Konto sam da 8 spratova imaju te zgrade u Vojničkom... Ako je fakat zadnji, onda ne bih ni ja. Ali po slikama, kvadraturi i rasporedu vrijedi one love. Još se ono može spustiti koju hiljadu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3586 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

lep stan

zar nije sad to saraj polje
naselje :D
holowey

#3587 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

"renoviran" 2000. - prije 16 godina... nije prije dvije godine, nego 16! to je skoro zrelo za novo renoviranje...
elk

#3588 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by elk »

Lijepo uredjene zelene povrsine :D .uglavnom,stanovi na vojnickom su dobri stanovi,ako nije zadnji sprat,ponuda je skroz ok(iako su u pravu ljudi glede plocica i renoviranja).i moja preferencija je do malte,ali sa suprotne strane!ne bih ja brda,guzve,auta,turista za ljiljana.a kad bi bilo para,kuca pored grada bi bila moj izbor.moze se jos naci.
agent_zero

#3589 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Black swan wrote:lep stan

zar nije sad to saraj polje
naselje :D
Za mene će uvijek biti vojničko, neće mi mladi muslimani i slična fukara određivati nazive naselja.

I nazive ulica bi pod hitno trebalo "refreshovati" da priliče glavnom gradu cijele države.

I da, onaj stan nije na zadnjem, bio sam u pravu, zgrada ima 8 spratova.
agent_zero

#3590 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Fakat perverzija ako ovako urede cijeli kompleks sa ovim parkovima, drvećem, vodom, uređenim koritom Željeznice i šetnicom s drvoredima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3591 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Svi smo razliciti i sreca pa je tako :)

Licno volim panorame i lijep pogled. Vjerovatno sto sam odrastao i citav zivot zivim na zadnjim spratovima :D

Popodnevna kafa na balkonu poslije posla ili ljetne noci uz butelju vina i ljepsu polovicu i pogled na panoramu grada :thumbup:

Trenutno imam itekako lijep pogled na grad, koji ce biti smanjen ili zaklonjen najavljenim projektima.

Inace pola stana je komsiluk i ako imas budale oko sebe, dzaba sve. Zato mnogi bjeze iz grada u kuce i opasavaju se zidovima. Takodjer renoviranje stana i natezanje sa majstorima je ravno penalima u finalu lige sampiona :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3592 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

Vrhbosna waves :lol: :lol:
supercali

#3593 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by supercali »

Jedno vrijeme sam "zivio" u titovoj preko puta narodne
Da mi prepisu taj stan ja bih ga ili iznajmljivao ili prodao nema sanse da bih tu zivio
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3594 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Ovaj stan na vojnickom je daleko od renoviranog.
Ulica Hasana Suceske 1 ili 3,sedmi sprat desno,lijeva vrata.
Prvo,nije 3 soban nego 2.5 soban.
Drugo,laminat u dnevnom a u spavacim stari parket.
U kupatilu zamjenjena samo kada i par plocica oko nje, ostalo sve staro.
Stan je okrenut prema Nedzaricima pa je u ratu vjerovatno najebao.
Moguce je da ima poslijeratna nadogradnja pa nije zadnji sprat.
Kako ovo sve znam? Zivio sam u toj ulici 20 godina,od prvih useljenja pa sve do prije par godina kad sam sebi kupio stan i odselio. Mama jos zivi u istoj ulici. Sto bi se reklo moja mahala.
Iskreno 90k je maksimalno za ovakav stan.
ranger

#3595 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ranger »

mali_milojica wrote:Ovaj stan na vojnickom je daleko od renoviranog.
Ulica Hasana Suceske 1 ili 3,sedmi sprat desno,lijeva vrata.
Prvo,nije 3 soban nego 2.5 soban.
Drugo,laminat u dnevnom a u spavacim stari parket.
U kupatilu zamjenjena samo kada i par plocica oko nje, ostalo sve staro.
Stan je okrenut prema Nedzaricima pa je u ratu vjerovatno najebao.
Moguce je da ima poslijeratna nadogradnja pa nije zadnji sprat.
Kako ovo sve znam? Zivio sam u toj ulici 20 godina,od prvih useljenja pa sve do prije par godina kad sam sebi kupio stan i odselio. Mama jos zivi u istoj ulici. Sto bi se reklo moja mahala.
Iskreno 90k je maksimalno za ovakav stan.
kakva je hasana suceske sto se tice kriminala? kakav je komsiluk?
meni se đasvi lokacija pravo...
mali_milojica

#3596 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Meni nikada kliker nije ukraden. Ima tu momcica koji hoce maznuti,ali uvijek se znalo koji je moj auto,koji je moj stan,gdje zivim,tako da sto se toga tice nikada nisam imao problema.
U toj ulici sam zivio od 88 do 2010 i svi me znaju,sviju znam,nikada nikakvih problema. I danas imam prijatelja s kojima se znam jos iz osnovne skole Aleksa Santic. Tu sam proveo rat,vecinu svog zivota. Volio bih da sam tu negdje kupio stan i ostao,ali nisam ni daleko 8-)
Mama tu zivi,svi je znaju,komsiluk se pazi,pogotovo ovaj stari koji je tu skoro 30 godina,nema zime.
Blizu tramvaj,blizu trola,blizu komercijala. Konzumi,Bingo,Amko,pijaca,dom zdravlja,sve na prepisaj hoda.
supercali

#3597 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by supercali »

mali_milojica wrote:Meni nikada kliker nije ukraden. Ima tu momcica koji hoce maznuti,ali uvijek se znalo koji je moj auto,koji je moj stan,gdje zivim,tako da sto se toga tice nikada nisam imao problema.
U toj ulici sam zivio od 88 do 2010 i svi me znaju,sviju znam,nikada nikakvih problema. I danas imam prijatelja s kojima se znam jos iz osnovne skole Aleksa Santic. Tu sam proveo rat,vecinu svog zivota. Volio bih da sam tu negdje kupio stan i ostao,ali nisam ni daleko 8-)
Mama tu zivi,svi je znaju,komsiluk se pazi,pogotovo ovaj stari koji je tu skoro 30 godina,nema zime.
Blizu tramvaj,blizu trola,blizu komercijala. Konzumi,Bingo,Amko,pijaca,dom zdravlja,sve na prepisaj hoda.
Znas li ikakvu amelu tu da zivi?
mali_milojica

#3598 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

supercali wrote:
mali_milojica wrote:Meni nikada kliker nije ukraden. Ima tu momcica koji hoce maznuti,ali uvijek se znalo koji je moj auto,koji je moj stan,gdje zivim,tako da sto se toga tice nikada nisam imao problema.
Znas li ikakvu amelu tu da zivi?
Prezime?
Odselio sam prije skoro 7 godina,ozenio se,kupio stan,djeca jbg novi zivot.
Filter

#3599 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Filter »

Nepass wrote:
Ja bi prije u prijepoljcevu nego logavinu, ili u halilbasica ona zgradica so je napravljena. Prvi pik je a.sahinagica zgrada koju sam spominjao par postova ranije.
Kucu kad bih birao onda dzinina na kovacima.
Logavina mi je bezveze zbog parkinga i sto ima najvecu koncentraciju psihicki oboljelih osoba u bih. Breka nije losa sto se tice gradnje ali nema dobru povezanost sa gradom tj. guzve su non stop. Inace mrzim taj dio grada zbog klinickog i fakulteta, vracanja kuci po guzvi uff.
Bio sam u ovim stanovima desno od porezne, merhemica trg. Nikad mi se ciglane nisu svidjale, izgledaju kao favele. Ali sam se bas pozitivno iznenadio kako su lijepi stanovi. Sigurno u top pet mog izbora bi bio merhemica trg.
Ne bih bjezao ni od titove ili z.beretki ako bi se nasao adekvatan parking :D

mojne zezati, ima parkinga koliko hoces. malo zezaju ovi sto rade po carsiji ali, od petka poslijepodne do ponedeljka prazne ulice...
ovo drugo je diskutabilno :lol: :lol:
Nepass

#3600 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Vala u karpuzovoj parking naci pravo loto uplati dizes jackpot :)
Uvijek sam prije 15h gore doduse.
Post Reply