Ako su zakoni radjeni po standardu EU, zar ne bi i onda i sam standrad EU trebao da bude i u ostalim granama drustva? Mislim uvesti standarde u nekoj oblasti, a drustvo na margini siromastva po meni nije ispravno.Mikado wrote:Zakoni su rađeni po standardima EU i konstantno se dopunjavaju. Zakoni su dobri. U krivičnom sud možda sankcije blage, ali su utvrđene po standardima EU.
Nadzor rada nižih sudova vrše viši sudovi (Kantonalni sud vrši nadzor Općinskog, Vrhovni FBiH nadzor Kantonalnog)
Isti slučaj je sa tužilaštvima (Federalno tužilaštvo nadzire rad Kantonalnog)
Krovna organizacija našeg pravosuđa je VSTV BiH (Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine).
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
mahalas505
#3576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- hamalalija
#3577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ovu vijest o pucnjavi treba citati ovako:
"Na Igmanu, na skupu SDP maldezi, ranjena je manekenka inace clan SDP mladezi, koja je bila na seminaru SDP-a, u nju je pucao ljuborni momak koji inace nije clan SDP-a inace ona je ranjena sam u natkoljenicu i dobro je prosla s obzirom da je u nju ispaliougledni privatnik 7 metaka, inace ona je bila na skupu SDP mladezi.
E moji novinari i guzice pasje, pa zar je bitnije koja je stranka i koji je skup od te pucnjace, hebem ti mahalski mentalitet.
"Na Igmanu, na skupu SDP maldezi, ranjena je manekenka inace clan SDP mladezi, koja je bila na seminaru SDP-a, u nju je pucao ljuborni momak koji inace nije clan SDP-a inace ona je ranjena sam u natkoljenicu i dobro je prosla s obzirom da je u nju ispaliougledni privatnik 7 metaka, inace ona je bila na skupu SDP mladezi.
E moji novinari i guzice pasje, pa zar je bitnije koja je stranka i koji je skup od te pucnjace, hebem ti mahalski mentalitet.
-
amko76
- mali Ninja
#3579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
snimam sad grasov autobus na autoputu ide preko 90km/h, a ima istaknuto ograničenje 50km/h, ne znam jel to za crne hronike ili samo za plakanja ...
- Troll_Happens
#3580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nisam znao da busevi na nasim putevima imaju mogucnost razviti tu brzinu.mali Ninja wrote:snimam sad grasov autobus na autoputu ide preko 90km/h, a ima istaknuto ograničenje 50km/h, ne znam jel to za crne hronike ili samo za plakanja ...
- Better Man
#3581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
mali Ninja wrote:snimam sad grasov autobus na autoputu ide preko 90km/h, a ima istaknuto ograničenje 50km/h, ne znam jel to za crne hronike ili samo za plakanja ...
To je normala. Svaki dan viđam razne kamione i kombije koji imaju ograničenje 70 i 80 KM, a voze po 120 i više.
- sheilak
#3582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
za rubriku vjerovali ili nemali Ninja wrote:snimam sad grasov autobus na autoputu ide preko 90km/h, a ima istaknuto ograničenje 50km/h, ne znam jel to za crne hronike ili samo za plakanja ...
- mali Ninja
#3583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
more i ta varijanta 
- snaga_znanja
#3584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ide smajli :drzavuipolicijubolicunazato:sheilak wrote:za rubriku vjerovali ili nemali Ninja wrote:snimam sad grasov autobus na autoputu ide preko 90km/h, a ima istaknuto ograničenje 50km/h, ne znam jel to za crne hronike ili samo za plakanja ...
-
palamuda
#3585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jeste li vidjeli mater od onog Kurdije što je ženu u Hrasnici zatuko klještima zbog 20 km štrajkuje glađu da joj puste djete, vala baš ne znam je li za ovu temu ili temu vjerovali ili ne.
- hamalalija
#3586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jel se to zajebajes ??????palamuda wrote:Jeste li vidjeli mater od onog Kurdije što je ženu u Hrasnici zatuko klještima zbog 20 km štrajkuje glađu da joj puste djete, vala baš ne znam je li za ovu temu ili temu vjerovali ili ne.
Ne mogu da vjerujem, a u PM
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne razumijem kako joj policija smije uopšte prići. Samo je šetala, nikoga nije ugrožavala, nije kršila nikakve zakone osim možda što je pušila na javnom mjestu. Ima ustavno pravo na javno izražavanje svoga mišljenja o bilo čemu.Naslovna strana » Vijesti » Iz minute u minutu »
Fatima Kurdija sa transparentom u rukama zaprijetila štrajkom glađu (VIDEO)
Na transparentu je ispisala: "Štrajk glađu"! Tužioče imate dokaze, pustite mi dijete!
Autor L.K.Č. | Objavljeno 04.04.2012. u 01:29
Foto: S. Saletović Fatima Kurdija, majka Kerima Kurdije (19), kojeg je sarajevska policija uhapsila zbog brutalne bljačke nad Jasminom Jahić (52), referenticom za naplatu u firmi “Famos gradnja“ u sarajevskom naselju Hrasnica, danas oko 11 sati izašla je sa transparentom u rukama pred zgradu Kantonalnog suda u Sarajevu najavivši štrajk glađu.
Fatima je na transparentu ispisala “Štrajk glađu! Tužioče imate dokaze, pustite mi dijete!“
Naime,19-godišnji Kerim Kurdija, uhapšen je 25. marta ove godine zbog sumnje da je istoga dana upao u firmu “Famos gradnja“ i kliještima po glavi brutalno izudarao 52-godišnju Jahić.
Ovaj policajac i šef njegov koji ga je poslao da legitimiše dotičnu su neznalice!
- kokuz_sa
#3588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
policija moze legtimisati koga god i kad god..
jos pogotovo ako neko hoda oko suda sa parolom
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nije tačno! Smije legitimisati samo ako se provodi neka akcija potrage i slično, a onako bezveze zaustavljati građane dok šetaju NE SMIJE!kokuz_sa wrote:policija moze legtimisati koga god i kad god..
Neću više odgovarati na ovu offtopic temu šta smije, a šta ne smije policija. Valjda ima neka tema o policiji.
- cigara
#3590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
smije legitimisati!PipiDugaDevetka wrote:Nije tačno! Smije legitimisati samo ako se provodi neka akcija potrage i slično, a onako bezveze zaustavljati građane dok šetaju NE SMIJE!kokuz_sa wrote:policija moze legtimisati koga god i kad god..
Neću više odgovarati na ovu offtopic temu šta smije, a šta ne smije policija. Valjda ima neka tema o policiji.
sta mislis kako klosare legitimisu? kakva akcija legitimisanja?
legitimisanje ne znaci kaznu
- kokuz_sa
#3591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
PipiDugaDevetka wrote:Nije tačno! Smije legitimisati samo ako se provodi neka akcija potrage i slično, a onako bezveze zaustavljati građane dok šetaju NE SMIJE!kokuz_sa wrote:policija moze legtimisati koga god i kad god..

po vasem stavu policiju komotno ukinut treba
jel po vasem policija nista ne smije da uradi jer vam to izgleda krsi ljudska prava i slobode..
- Miki123
#3592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nije problem legitimisanje. Problem je što ova nije dobila pendrekom po glavi da približno osjeti kako je to kad sinčić druge udara.Ne razumijem kako joj policija smije uopšte prići. Samo je šetala, nikoga nije ugrožavala, nije kršila nikakve zakone osim možda što je pušila na javnom mjestu. Ima ustavno pravo na javno izražavanje svoga mišljenja o bilo čemu.
Ovaj policajac i šef njegov koji ga je poslao da legitimiše dotičnu su neznalice!
- Cholina_Lokica
#3593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jos ce ispast ona i deriste zrtve u svemu
- mrtva kokoš
#3594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
kad mene levati iz mupa prije 4, 5 godina jednom startase na otoci, hoce da me legitimisu i pretresaju
ja bas prolazio onom stranom prema mostu prema istikal dzamiji, kad se zaustavi bijela trica i iz nje izletishe dva grmalja
reko sta bi, neko mi napravio ceku
predstavise se, izvadise znacke.... kako se zoves, daj licnu kartu, sta imas u dzepovima , imas kakve droge ...
dam im ja licnu kartu, kaze ovaj jedan meni, sta ces ovdje
cuj sta cu , prolazim, je li to zabranjeno ...
kaze ovaj jedan hajde u haustor da te ne bi ovdje rovili, reko boli me sto ces me roviti, ja ti ne idem u haustor pa vi radite sta hocete
kontam se, treba jos da me nalome, da niko ne vidi
ja jos taj dan bas bio fino obucen, kosulja, farmerke, jos sam i simpatican
reko zar vam ja izgledam kao neki kloshar sto mene zaustavljate
u tom bas naleti neki kloshar, valjda im vec poznat od ranije...
kaze je li sigurno nemas nista, ja ono dignem ruke, rovi me...
kaze haj idi... i ostadose da maltretiraju tog kloshara sto ga nafatase
ja bas prolazio onom stranom prema mostu prema istikal dzamiji, kad se zaustavi bijela trica i iz nje izletishe dva grmalja
reko sta bi, neko mi napravio ceku
predstavise se, izvadise znacke.... kako se zoves, daj licnu kartu, sta imas u dzepovima , imas kakve droge ...
dam im ja licnu kartu, kaze ovaj jedan meni, sta ces ovdje
kaze ovaj jedan hajde u haustor da te ne bi ovdje rovili, reko boli me sto ces me roviti, ja ti ne idem u haustor pa vi radite sta hocete
ja jos taj dan bas bio fino obucen, kosulja, farmerke, jos sam i simpatican
reko zar vam ja izgledam kao neki kloshar sto mene zaustavljate
- snaga_znanja
#3595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hehe znam ja jedog sto su pretresali pa mu nasli Amazon Knidle. 1000 pitanja.šime.sparina wrote:kad mene levati iz mupa prije 4, 5 godina jednom startase na otoci, hoce da me legitimisu i pretresaju![]()
![]()
ja bas prolazio onom stranom prema mostu prema istikal dzamiji, kad se zaustavi bijela trica i iz nje izletishe dva grmalja![]()
reko sta bi, neko mi napravio ceku![]()
![]()
predstavise se, izvadise znacke.... kako se zoves, daj licnu kartu, sta imas u dzepovima , imas kakve droge ...![]()
dam im ja licnu kartu, kaze ovaj jedan meni, sta ces ovdje![]()
kaze ovaj jedan hajde u haustor da te ne bi ovdje rovili, reko boli me sto ces me roviti, ja ti ne idem u haustor pa vi radite sta hocetekontam se, treba jos da me nalome, da niko ne vidi
![]()
ja jos taj dan bas bio fino obucen, kosulja, farmerke, jos sam i simpatican![]()
![]()
reko zar vam ja izgledam kao neki kloshar sto mene zaustavljateu tom bas naleti neki kloshar, valjda im vec poznat od ranije...
![]()
- insomnia78
#3596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
NEVJEROVATNO Kad se desi nesto onda su prijedlozi od toga da policija nasumice pretresa pa do toga da maltene lomi kosti nasumice, vaki su naki su a jel urade nesto konkretno odma se nadju zastitnici ljudskih prava da policija to ne smije. Vjerovatno se i ti nasao pogodjen jer de stalno nesto bunis i protestvujesPipiDugaDevetka wrote:Nije tačno! Smije legitimisati samo ako se provodi neka akcija potrage i slično, a onako bezveze zaustavljati građane dok šetaju NE SMIJE!kokuz_sa wrote:policija moze legtimisati koga god i kad god..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- zateznistub
#3597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Neko te opasno laze! U po dana i u pola noci kad ti zatraze licnu MORAS je pokazati.PipiDugaDevetka wrote:Nije tačno! Smije legitimisati samo ako se provodi neka akcija potrage i slično, a onako bezveze zaustavljati građane dok šetaju NE SMIJE!kokuz_sa wrote:policija moze legtimisati koga god i kad god..
- Edin H.
#3598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Trazi da ti objasne razlog zasto te legitimisu, te njihov broj i imenazateznistub wrote:Neko te opasno laze! U po dana i u pola noci kad ti zatraze licnu MORAS je pokazati.PipiDugaDevetka wrote:Nije tačno! Smije legitimisati samo ako se provodi neka akcija potrage i slično, a onako bezveze zaustavljati građane dok šetaju NE SMIJE!kokuz_sa wrote:policija moze legtimisati koga god i kad god..
- PipiDugaDevetka
#3599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
‘Almost Homeless. Looking for employment. Very experienced operations and administration manager.
‘Desperately seeking full-time employment with insurance benefits. For self and family. Disabled wife on 15 medications.
‘Request a copy of my resume. Any kind of help would be greatly appreciated.’

Što ovoga nesretnika američka policija ne skloni ili barem legitimiše?
‘Desperately seeking full-time employment with insurance benefits. For self and family. Disabled wife on 15 medications.
‘Request a copy of my resume. Any kind of help would be greatly appreciated.’

Što ovoga nesretnika američka policija ne skloni ili barem legitimiše?
-
medoIL
#3600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne mogu da vjerujem kakva je prica plasirana u Avazu o Emini Karisik. Ono nije ni I od istine. Ako joj je Mirza momak i ja bih isto uradio sto i on samo bih ciljao malo vise.